Nedeljni horoskop: 2. april – 8. april

Koračamo lagano ovim prolećnim mesecom kome je posvećena jedna od najlepših Čolinih pesama „April u Beogradu“… Gde god vas je zatekao april – želim vam mnogo sunca u srcu i duši, a čak iako ste tužni zagrlite tu tugu jer i ona je sastavni deo života i moramo je odbolovati kako bismo mogli krenuti dalje ka lepšim emocijama.

U ovom mesecu će zvezde biti šarene, ali dosta bolje nego u martu kada smo imali toliko promena od kojih nismo znali šta da očekujemo i kako da se sa njima nosimo. Sada je pred nama period prilagođavanja i gradnje nekog novog i drugačijeg života. Kako bismo počeli novo, na ono staro moramo staviti tačku, a to nije nimalo lak posao, pa zato opet pominjem tugu koja vam može svraćati u goste, ali ne zaboravite da neko mnogo veći od nas ima plan koji je samo naš i koji će nam doneti baš one lekcije, ali i nagrade koje nam sleduju.

Nedeljni horoskop: 2. april – 8. april

Merkur će 3.4. u 18.22č preći u znak Bika u kom će ostati sve do 11.6, pa čim je ovako dugo u jednom znaku već i ptičice na grani znaju i uglas govore: „Retro Merkur, neee opet!“ Ali da, opet, već od 7.4. će ući u senku pred retro hod u kom će zvanično biti od 21.4. do 15.5, a povratak na „pravi put“ možemo očekivati 31.5. Retro Merkur neće doneti krupne probleme, ali zato sve moguće sitnice će se komplikovati i trenirati nam živce i strpljenje. Hrana, novac, zemlja, pitanja vrednosti i načina ishrane će biti u fokusu u ovom periodu. U danima retro Merkura se treba okrenuti onim pitanjima o kojima već neko vreme razmišljamo, radimo na njima ili ih dogovaramo. Nove ideje neka sačekaju jun, osim ako u svom natalu nemate retro Merkura, onda je ovo vaših pet minuta. O ovom „nećete verovati“ fenomenu retro Merkura ćemo svakako još pričati, ali najvažnije je da se ne plašite jer preživeli smo ih mnogo do sada pa ćemo i ovaj pregurati.

Nekoliko sati nakon što stigne u znak Bika, Merkur će imati izazov sa Plutonom, pa je vrlo važno da menjamo način komunikacije, da ne budemo tvrdoglavi i ne trudimo se da nađemo slabu tačku sagovornika i da ga baš tu gađamo jer će nam kasnije biti teže, nego toj osobi koju smo uvredili. Probajte iz pozicije razumevanja i ljubavi da razgovarate jer najlakše je da osuđujemo one koji su na bilo koji način drugačijeg mišljenja nego što je naše.

Dva dana kasnije, 5.4. Merkur će doći do razumevanja i strukture jer će podršku dobiti od glavnog i odgovornog u Zodijaku, znamo već, gosn Saturn je to pa ćemo svoje ideje plasirati na pravi način i trasirati put koji će nam na dugoročno donositi rezultate. Posebno dobar trenutak za sklapanje novih ugovora i materijalizacije postojećih dogovora koji će nam u naredne dve godine donositi prihod.

Jutro posle, 6.4. u 6.34č Mesec će biti pun na šesnaestom stepenu znaka Vage što nosi jednu veliku mogućnost promene u oblasti kojom vam vlada Venera, a generalno u oblasti partnerskih odnosa, emocija i finansija. Vreme je da se pokrenemo jer ipak je znak Vage kardinalni znak što nam govori o nekoj inicijativi koju ćemo napraviti nakon što nam je „pao mrak na oči“. Nakon što oči otvorimo imaćemo jasnu sliku i drugačiji uvid u situaciju u kojoj se nalazimo. Oni koji praktikuju dijetu po mesečevim menama vodeni dan u trajanju od 24č počinju 6.4. u 6.34č.

Narednog dana, 7.4. Venera dolazi do sjajnog aspekta sa Neptunom i nakon lunacije ovo je kao onaj trešnjica na vrhu torte, onaj pazl koji nam nedostaje i neka čarobna prašina koja će nam zaseniti svakodnevicu i doneti veru u dobro, veru u ljude, veru u ljubav. Posete svetim mestima tokom ovog dana mogu imati vrlo pozitivan uticaj na sve nas.

Poslednjeg  dana naše nedelje, 8.4. Merkur će zaplesati svoj ples sa Marsom pa ćemo na porodičnom ručku da počnemo priču o nekim davnim danima, temama vezanim za porodicu, pretke, neka sećanja koja su nam obojila detinjstvo, a osim punih stomaka i oči će nam se napuniti suzama i sa setom shvatićemo da na kraju ipak pamtimo samo srećne dane.

Mesec će se kretati od znaka Device koji nam nudi mnogo razmišljanja, ali i mnogo mogućnosti da svoj dom i sebe dovedemo do savršenstva. U utorak, 4.4. u 23.51č Mesec će ušetati u znak Vage pa ćemo tražiti društvo koje nam prija i koje nam odmara dušu koja će biti prilično umorna jer nas Pun Mesec očekuje za par dana. Od petka ujutru u 8.30č Mesec će zaroniti duboko u more emocija za koje nismo ni znali da su tu, u našem srcu, negde duboko skrivene pa sa Mesecom u Škorpiji treba da ih „poguramo“ napolje da nam ne bi sve došle kao opomena kroz bolesti pluća ili srca. Govorite naglas ono što osećate i nemojte skrivati svoje emocije jer one moraju naći način da se ispolje, a reč je uvek bolja od bilo koje bolesti.

Podznak Ovan

Nedelja u kojoj možete da zaradite i sačuvate veći deo novca, posebno ukoliko su reči vaš glavni adut u poslovnom svetu. U odnosima sa drugim ljudima ćete biti veoma direktni nakon nekog vremena u kom ste ih pustili da misle da ne vidite šta rade i kako se ponašaju pa ćete ih sve postaviti na svoje mesto. U kući možete imati problema sa vodom ili uređajima kao što su veš mašina i mašina za sudove.

Ljubav

Slobodnima je dosta neistina i neiskrenih priča pa će i sami prema sebi biti drugačiji tokom ove nedelje odnosno više se nećete zavaravati nekim obećanjima koja nikako da se realizuju. Nove osobe koje ćete upoznavati će biti drugačije od svih vaših dosadašnjih izbora što vam može biti jako čudno, ali u isto vreme i prijatno. Oni koji su vezama su mogli imati jako važne situacije tokom prethodne nedelje koje sada dobijaju svoj epilog. Ovo su dani u kojima ćete biti prinuđeni da nešto promenite jer više nemate snage za dalje na isti način. Mogućnost da se problemi reše postoji, ali molim bez tvrdoglavosti već otvoreno govorite o onome što zaista i osećate.

Podznak Bik

Poslovna situacija je pitanje kojim ćete se najviše baviti u narednim danima. Došao je trenutak za završetak jedne priče i započinjanje novih poslovnih aktivnosti, ali kao da će vam biti potrebno makar nekoliko dana da predahnete i odmorite od svih obaveza. Uzmite odmor, bolovanje, dajte sebi malo vremena i krenite od maja u nove poslovne poduhvate. Oni koji se bave kreativnim poslovima neće tražiti odmor već će odmah preći na novi posao.

Ljubav

Oni koji su u vezama neka se okrenu svojoj osobici i neka zaborave na komunikaciju koja se svodi na „jadan/a ja, kako je samo meni teško“ već neka se okrenu konstruktivnim razgovorima o emocijama i onome što im je važno u odnosu jer se samo na taj način nešto može menjati. Slobodni će u ovim danima vrlo lako preko nekog od prijatelja upoznati zanimljivu osobu sa kojom će sve na početku delovati čarobno i nestvarno lepo. 

Podznak Blizanci

Samo ono što srcem radite i u čemu zaista uživate će vam donositi zaradu u narednom periodu pa budite iskreni i prema sebi i prema drugima jer u suprotnom i novčanik, i vi, i posao ćete biti u minus fazi. Neke iluzije o drugim ljudima, posebno prijateljima nestaju i nose razočarenja, ali to je sve deo života i vreme je da se napravi red i u tom polju. 

Ljubav

Slobodni se ili zaljubljuju u neku sliku koju imaju o osobi sa kojom se površno poznaju ili možda dopisuju putem mreža. Velika većina će samo maštati o nekome, a jedan deo vas  će biti u nekim tajnim vezama. Oni koji su u vezama kojim nisu zadovoljni mogu vrlo lako završiti odnos i osetiti veliko olakšanje zbog učinjenog. Oni koji su u vezama u kojima vlada ljubav će biti posvećeni partneru jer je prethodni period doneo neke situacije kojima niste mogli da vladate i niste dovoljno bili posvećeni jedno drugom.

Podznak Rak

Nedelja u kojoj najviše razmišljate o poslu i poslovnim obavezama. Poslovna situacija se pokreće i neko od prijatelja vam nudi posao ili ulazite u biznis sa nekim iz kruga prijatelja. Segment finanasija će biti dosta bolji nego u prethodnom periodu.  Prijatelji će odigrati važnu ulogu u ovoj nedelji i osim posla sa vama će podeliti i neke lepe vesti zbog kojih ćete biti radosni. Imunitet je slab pa povedite računa o zdravlju, ali i o povredama jer ste u nekoj žurbi stalno i lako možete zaraditi neki udarac u glavu. 

Ljubav

Oni koji su u vezama su sigurni u svoju ljubav i neka tako i ostane u narednim danima, a kod mnogih i u narednim godinama. Period do juna je priprema za sve lepe i nove događaje koje vam nosi 2024. godina. Tokom aprila i maja će mnogi parovi odlučiti da rade na potomstvu. Slobodni u narednoj nedelji imaju mogućnost da nekoga upoznaju tako što će ili ići u kupovinu nameštaja ili nekretnine, ili će ta osoba imati posao koji je u vezi nekretnina ili izrade nameštaja. 

Podznak Lav

Najveća borba koju vodite u ovoj i narednim nedeljama je sa samim sobom, svojim mislima i nekim istinama koje znate, ali ne možete drugima da objasnite. Period je odličan za posetu psihologu, razgovor sa sveštenikom ili bilo kim ko vam prija i kome možete reći sve što vam leži na duši. Budite oprezni u komunikaciji i saobraćaju u danima oko 6.4. Saradnje sa inostranstvom su u toku, a konkretizacija dogovora vas očekuje tokom maja.

Ljubav

Slobodni kao da su krenuli u renoviranje, ali ne bilo kog objekta, nego kompletnog života. Trenutno su kod vas aktuelne kratke avanture pune strasti i za sada u tome baš uživate. Oni koji su u vezama mogu imati nesuglasica početkom nedelje, a sve zbog karijere jednog od vas dvoje. Imate osećaj da vam posao uzima mnogo zajedničkog vremena i tu dolazi do problema. Razgovarajte nakon 6.4. jer će tenzija biti manja i bolje ćete se razumeti.

Podznak Devica

U toku ove nedelje potrebno je menjati odnos prema finansijama jer su troškovi postali mnogo veći od zarade. Posvetite se nekim učenjima koja ste davnih dana ostavili za neki bolji period jer sada je vreme baš za to. Oni koji se bave poslovima koji su vezani za obrazovanje drugih ljudi će imati jako dobru nedelju i još bolje finansije. 

Ljubav

Slobodni imaju mogućnost završetaka nekih starih obrazaca i pokretanja napred ka nekim novim i boljim danima. Nova poznanstva vas čekaju sa nekim ko je često van zemlje ili se bavi poslom koji je povezan sa saobraćajem. Oni koji su u vezama su spremni na kompromis ma kakav problem naišao tokom ove nedelje. Nemojte dozvoljavati nikome, a posebno ne navodnim prijateljima da vam se mešaju u odnos u narednim danima.

Podznak Vaga

Nedelja u kojoj vam je dosta svega i dolazite sebi nakon mnogo vremena koje ste posvetili drugim ljudima i njihovim potrebama. I ne mislim da je ovo sebično, već je neophodno da malo brinete o sebi. Ako još uvek niste, obavezno zakažite sistematski pregled. Poslovna situacija može biti opterećujuća i može vam nositi neki vid težine, ali nije vreme za velike promene već za red, rad i disciplinu.

Ljubav

Slobodni mogu ući u vezi sa nekim ko je razveden, u braku ili pak ima porodični biznis, a ovo poznanstvo kreće (kod nekih je već krenulo) putem poslovnih kontakata. Oni koji su u vezama neka u ovoj nedelji ne prave scenarije u svojoj glavi već jasno neka pitaju i razgovaraju sa partnerom o problemu koji im se čini da postoji. Razgovarajte i o najdubljim strahovima koji se mogu probuditi u narednim danima jer samo na taj način možete rešiti eventualne probleme.  

Podznak Škorpija

U ovoj nedelji imate razloga za slavlje kada je poslovna situacija u pitanju i sve što sada radite, ponavljam,  jeste trasiranje puta kojim ćete lagano hodati u narednih nekoliko godina. Neki će i bukvalno imati proslave godišnjica firmi, a neki će samo zbog stanja na računu biti radosni. Promena načina razmišljanja vam donosi velike preokrete i mnogo mogućnosti za odlične saradnje u budućnosti. Više verujte, i u sebe, i u univerzum (ili kako god ga zvali), samo verujte jer „biće ti po veri tvojoj“.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu nekoga upoznati ili na proslavi na koju će možda i neplanirano otići, ali i na nekom javnom mestu ili u pozorištu, bioskopu. Svakako je potrebno da izađete iz kuće kako bi došlo do neke promene. Oni koji su u vezama mogu imati problem zbog ponašanja partnera u javnosti ili na nekom zajedničkom okupljanju.  Nešto što će reći vam neće prijati i to može biti povod za svađu već u prvim danima ove nedelje. Promena u načinu komunikacije je neophodna i ne zaboravite da partner nije vaš projekat već ličnost koju ili prihvatate ili ne prihvatate. Bilo koja vrsta promene nije moguća ukoliko on/a sam/a to ne želi. 

Podznak Strelac

Nedelja u kojoj vam je posao na prvom mestu i neki od vas će započeti privatni biznis, a mnogi će promeniti radno mesto. Ukoliko se bavite ugostiteljstvom ovo je odličan period za zaradu. Prijatelji vam mogu biti od velike pomoći posebno pred kraj nedelje, pa ili ćete dobiti dobar savet od njih ili će vas odvesti  u kafanu možda i na vikend van grada, ali svakako će dobar provod biti zagarantovan.

Ljubav

Slobodnima neko iz poslovnog okruženja pokušava da se približi, a vi niste sigurni da li je osoba samo ljubazna ili želi nešto više sa vama. Prošlost vam kuca na vrata pa se odlučite hoćete li dati šansu ovoj osobi sa posla ili ćete ipak ostati u nekoj energiji prošlosti. Oni koji su u vezama će veći deo vremena biti posvećeni poslovnim obavezama što partneru može jako da smeta pa pokušajte makar da isplanirate vikend koji dolazi i da ga provedete zajedno. 

Podznak Jarac

Verovali ili ne, na početku ove nedelje ćete se truditi da radite samo ono što vama prija. Najveći deo vremena ćete provesti u druženju sa prijateljima, a oni koji se bave kreativnim zanimanjima će imati mnogo dobrih ideja pa samim tim i uvećanje finansijskog segmenta. Drugi deo nedelje je malo izazovniji i nosi sukobe sa autoritetima i generalno neslaganje sa ženskim delom vašeg okruženja pa se naoružajte strpljenjem i nemojte trošiti živce na besmislene rasprave.

 Ljubav

Slobodni da obrate pažnju na komšiluk jer se tu kriju dobre prilike tj mogućnosti za upoznavanje nekih novih i zanimljivih osoba. Tako da, ukoliko se neko useljava budite ljubazni i pomozite oko kutija ili makar skuvajte kafu dobrodošlice. Oni koji su u vezama mogu imati rasprave u vezi finansija i ukoliko ste kratko u vezi onda je sasvim u redu da imate neki svoj budžet o kom nećete odmah pričati, međutim oni koji su u braku ili dugim vezama moraju malo da razmisle jer je važno i o tom segmentu razgovarati i deliti sa partnerom i dobre i manje dobre dane. 

Podznak Vodolija

U danima pred nama imate potrebu da nešto menjate u mestu u kom živite ili možda menjate i potpuno životni prostor odnosno selite se negde. Neki od vas će konačno dobiti pozitivne vesti iz inostranstva, pa će upravo taj dokument i vest biti povod za promenu mesta boravka. Komunikaciju sa kolegama svedite samo na poslovne obaveze jer nije trenutak da svoje probleme i intimu iznosite svima.

Ljubav

Oni koji su u vezama i dalje moraju raditi na komunikaciji i menjati način na koji se obraćaju jedno drugom jer tu je ključ, tj. i problem i rešenje situacija u kojima se često nalazite. Oni koji su našli način i znaju da razgovaraju i rešavaju probleme mirnim putem će donositi odluke o mestu na kom će zajedno  živeti nadalje. Slobodni na nekom porodičnom okupljanju, proslavi ili ugostiteljskom objektu mogu upoznati nekoga sa kim mogu otpočetu jedan lepršav i zaista lep odnos.

Podznak Ribe

Proverite dokumenta i rešavajte sve u vezi istih u ovoj nedelji jer će vam kasnije biti potrebni, a nećete moći tako brzo da ih produžite ili pronađete. Nedelja u kojoj bi vam prijalo da odete na neko kraće putovanje ili posetite rođake koje neko vreme niste videli. Komunikacija vam je jača strana i svaki dogovor koji zavisi isključivo od vaših komunikacionih sposobnosti će proći odlično. Briga oko finansija, nekih troškova ili pozajmica koje nikako da vam vrate će vam dolaziti pred kraj nedelje.

Ljubav

Slobodni u danima pred nama mogu iz neke neobavezne komunikacije putem društvenih mreža ili, neki čak i iz veza bez obaveza, ući u jedan dobar odnos koji obećava. Oni koji su u vezama imaju sjajnu komunikaciju u narednim danima i svaka vrsta dogovora će ići vrlo lako između vas dvoje. I dalje je izuzetan period za pokretanje nekih zajedničkih aktivnosti ili biznisa. Takođe, ako možete skoknite makar na dan negde van grada, daleko od svih.

Pročitajte i ovo: Energija kristala – zašto u svom domu treba da imate žad

Naslovna fotografija: pexels.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.