Nedeljni horoskop: 21. maj do 27. maj

Ovog jutra, 21.5. Mars koji je u znaku Lava pravi revoluciju protiv Plutona u znaku Vodolije, pa se u nama sve uzburkalo, energija nam je takva da bi nam najviše prijao jedan izuzetno jak trening ovoga jutra kako bi se energija kanalisala na pravi način i kako se ovaj unutrašnji sukob ne bi prelio i na ljude oko nas. Razmislite doobrooo pre svake reakcije, budite oprezni u komunikaciji, saobraćaju, ali i pri svakodnevnim aktivnostima jer bes može skupo da nas košta u ovim danima. Borba za ono što nam je najvažnije je tek počela, a prve naznake da smo na dobrom putu i da ćemo ovaj put odneti pobedu stižu upravo u narednim danima. 

Nedeljni horoskop: 21. maj do 27. maj

Nekoliko sati kasnije, u 9.09č najveća radost zodijaka počinje svoju vladavinu. Da, da, Sunce prelazi u znak Blizanaca, pa ćemo u ovih mesec dana imati drugačiji pogled na život jer „svega će biti, samo nas neće“ pa ćemo se više okrenuti sebi, druženjima i onoj istinskoj životnoj radosti koja je pokretač svega dobrog u našem životu. 

Dragi Blizanci, želim vam srećan rođendan i da sve izazove koji vas čekaju položite baš onako kako se to od vas i očekuje, uz osmeh, šalu na svoj i račun problema koji vas sustižu i da prkosite svim tugama tom iskrenom, dečjom radošću koju u sebi nosite.

U drugom delu dana, u 15.58č Sunce će doći do dobrog aspekta sa Plutonom, pa ćemo shvatiti da je bes s početka bio produktivan jer smo ga iskoristili kao silu koja će nas pokrenuti napred i napraviti u našim životima promene koje baš želimo, iako ih se ozbiljno plašimo.

Ponedeljak, 22.5. radosno Sunce dolazi i do dobrog aspekta sa Marsom pa imamo mogućnost da energiju usmerimo na najbolje moguće ciljeve, da decu uključimo u neke važne odluke i da ih zaista ozbiljno shvatimo jer ćemo u ovim danima probuditi i ono naše nežno, uspavano dete koje ne treba da bude razmaženo i baca se po podu zbog neprijatnosti koje život servira, već da u svakoj životnoj situaciji bude svesno radosti koja je tu i koje je najvažnija. U ovim danima će nam autoriteti, ali i muški deo našeg okruženja biti u energiji koja je mnogo bolja nego što je bila unazad mnogo vremena. Neki će napraviti važne promene nakon skoro godinu dana, tačnije od 20.8.2022. su u nekom polusnu iz kog se sada bude, što će i za emotivne odnose biti povoljan trenutak za donošenje važnih odluka.

Utorak nam dolazi uz izazov Marsa i Jupitera što govori samo jedno, a to je da pažljivo biramo bitke koje bijemo, da ne zaboravimo da nisu sve te bitke naše, da dobro razmislimo pre poteza koje povlačimo jer možemo biti izmanipulisani ili pak možemo upravo mi uraditi nešto iz najbolje namere i napraviti jedan ozbiljan haos u svom životu. Neslaganje između sinova i očeva će biti naglašeno, a svaki pokušaj da nešto ostvarimo na nepošten način će nas trostruko koštati.

Petak, 26.5. Venera uzima Urana za ruke i počinju svoj ples koji neće ličiti ni na jedan nama poznat, nije tango, ali nije ni rumba, neki samo njihov, dovoljno nežan kako želi Venera u Raku, ali i dovoljno snažan i drugačiji, kako zahteva Uran u Biku. U ovim danima se možemo opasno zaljubiti u nekog ko nam pruža sigurnost, ali na neki drugačiji način od one koja je bila zamišljena u našim glavama. Oni koji su u vezama mogu iznenada odlučiti da prave dobre promene u svojim odnosima jer ovaj aspekt je povoljan i doneće nam jedan vetar u leđa kakav nam baš ovog dana i treba. Neočekivani dobitak nas takođe može prijatno iznenaditi.

Mesec će u prvom danu naše nedelje boraviti u znaku Blizanaca i dodavati radost u onim trenucima u kojima se bes bude budio i pokušavao da nas savlada. Dan kasnije, 22.5. u 5.25č Mesec prelazi u znak Raka i nosi onaj setni miris detinjstva, želju za zagrljajima, porodicom i nekim samo našim mestima i ljudima koji su nam poznati i srcu bliski. U sredu u 16.35č Mesec će preći u znak Lava i doneti želju da se pokažemo svima i napravimo neki iskorak u odnosu na svoje dosadašnje ponašanje. Gledajte da to bude nešto novo, drugačije, ali pozitivno i za vas i one oko vas. Poslednji dan naše nedelje, 27.5. Mesec će provesti u znaku Device od 5.05č što znači samo jedno, a to je da će nas rad spasiti pa se bacite na poslove koji će vam okupirati misli, kako te misli ne bi okupirale vas.

Kako će ovonedeljno druženje planeta da se odrazi na vas u zavisnosti od vašeg podznaka čitajte u nastavku.

Podznak Ovan

U narednoj nedelji se osećate mnogo bolje, imate više energije, ali i nade da će stvari krenuti nabolje. Ukoliko ste u prethodnom periodu imali zdravstevnih problema, oporavak je mogao trajati dugo, čak od avgusta prošle godine, ali sada izlazite kao novi iz tog teškog perioda. Novca nikad dosta, ali u narednom periodu ćete imati veći fokus na zaradi i pitanja koje se tiču kako da manje radite, a više zaradite. U ovim danima će većina vas ili otići na par dana van grada ili rezervisati odmor.

Ljubav

Oni koji su u vezama će biti u stilu „hajde da pričamo o… ljubavi“ (pesmu peva Bebi Dol, inače) i uz novu energiju koja će vas pratiti u ovoj nedelji imaćete priliku da zaista iskomunicirate sve ono što vam je teško palo u prethodnim danima. Sve frustracije, bes i ono šta vam leži na duši reći ćete bez tenzije i haosa što će doneti odlučujući mir ili kraj vašem odnosu, ali neke odluke se moraju doneti. Slobodni imaju lepih sedam dana ispred sebe i samo je važno da budete iskreni i da ne pravite problem tamo gde ga nema. Komunikaciju ćete započeti sa nekim ili putem društvenih mreža ili ćete se upoznati preko braće/sestara. 

Podznak Bik

Nedelja u kojoj morate voditi računa o svojim postupcima više nego inače, posebno kada je u pitanju poslovni segment i sama karijera ako želite da je menjate. Nikakva manipulacija ne dolazi u obzir, čak iako deluje bezazleno, jer će vam se vratiti kao bumerang i nećete imati nikakve koristi od učinjenog. Radite ispravno, ma koliko delovalo da u ovom svetu nema smisla biti pošten, ipak će vam se to na kraju isplatiti. Ne svađajte se sa ukućanima i ne nosite posao kući, već budite posvećeni svojoj porodici.

Ljubav

Oni koji su vezama u ovoj nedelji mogu da krenu u realizaciju svojih želja i promena o kojima već neko vreme pričam. Zajednički život ili upoznavanje roditelja partnera je ono što možete očekivati u zavisnosti od toga koliko dugo ste zajedno. Slobodni u ovoj nedelji neka ne odbijaju pozive drugarica za izlaske ili neko kraće putovanje jer će tu, sasvim iznenada, upoznati  nekog vrednog pažnje.

Podznak Blizanci

Nedelja u kojoj bolje razumete i sebe i one koji su oko vas. Nešto još uvek ne želite da kažete naglas i to je sasvim u redu jer je potrebno da i sami osvestite šta je to što je najbolje za vas. Finansije se stabilizuju, imaćete nekih veoma dobrih dobitaka i to od projekata koje planirate, ali ipak ne očekujete toliku dobit. Dobro razmislite pre svake promene i važne odluke koja se tiče poslovne situacije i dobro proverite svaki dokument i informaciju koja je važna za poslovanje.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji unose neke novine u svoj emotivni odnos, a bićete i veoma prijatno iznenađeni ponašanjem partnera odnosno promenom koja će uslediti. Vi dobro znate šta hoćete, ali je od 11.6. trenutak u kom to treba i da jasno i glasno kažete, do tada pustite partnera da svojim delima pokaže da li vas zaslužuje. Slobodni u danima pred nama kao da polako postaju svesni svoje vrednosti, kao da ćete se probuditi iz dubokog sna i shvatiti ne samo ko ste vi, već i ko je ta osoba kojoj se jako dopadate već neko vreme. 

Podznak Rak

U nedelji pred nama je jako važno da ne precenite sebe kada su ulaganja i pozjamice u pitanju i da novcem raspolažete racionalno bez suludih poteza. Takođe, ovo se može odnositi i na neku prevaru u koju možete biti uključeni potpuno bespotrebno, pa dobro pazite sa kim ulazite u poslovne priče ili od koga uzimate novac. Ukoliko budete radili organizovano i po planu možete očekivati jako dobru poslovnu situaciju u narednom periodu.

Ljubav

Oni koji su u vezama treba da podele svoje misli sa partnerom jer ćutanjem o onome što vas muči nećete zaštititi partnera, već naprotiv unećete nemir u vaš odnos. Slobodni u ovoj nedelji imaju mogućnost da putem aplikacija za upoznavanje ili preko druženja sa prijateljima pronađu izuzetno interesantne osobe.

Podznak Lav

Nedelja pred nama donosi vam potpuno nove prilike i neko ubrzanje koje vam je nedostajalo u poslednje vreme. Poslovna situacija ima svoj zalet u narednih godinu dana i možete mnogo toga promeniti i uraditi na ovom polju. Prijatelji  vam mogu ponuditi važne savete ili kontakte u vezi posla, a oni koji ulaze u biznis sa nekim iz kruga prijatelja će imati velikog uspeha.

Ljubav

Slobodni u danima pred nama preuzimaju inicijativu i nemaju problem da pokažu svoju emociju jer energija kojom ćete zračiti će biti toliko jaka i pozitivna da neće biti onih koji će moći da vam kažu ne. Oni koji su u vezama ili nešto kriju ili imate osećaj da partner nešto skriva od vas, pa je veoma važno da razgovarate o svemu i ne mučite jedno drugo  nagađanjima i željom za čitanjem misli.

Podznak Devica

Na poslu ćete blistati, bićete zapaženi u svakom smislu i nizaćete uspehe. Ono što može biti prepreka jesu vaše misli jer će vam unositi nemir, možete imati nesanicu i jaku nervozu iz prevelike želje da sve što radite bude savršeno. Ne zaboravite da savršenstvo ne postoji i bazirajte se na ono što možete završiti dovoljno dobro jer vaše dobro je drugima savršeno, verujte.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji, ali i u narednih godinu dana imaju jako povoljne mogućnosti za stabilizaciju na emotivnom planu. Upoznavanje novih ljudi u toku ove nedelje će najčešće ići putem nekih prijateljskih kafenisanja ili kafAnisanja. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji mogu imati previše obaveza i fokus će biti na poslovnom segmentu što znači da ne smete zaboraviti na vaše zajedničko vreme jer ćete napetost mnogo lakše lečiti uz lepe trenutke sa onim koga volite.

Podznak Vaga

Nedelja u kojoj imate uspeha u saradnji sa inostranim kompanijama, ali i ukoliko radite u sferi obrazovanja. Na poslu možete dobiti vid priznanja za svoje zasluge u vidu poklona ili novčanog dobitka. Prijatelji su mogli biti pomalo teški u prethodnom periodu pa vam sada sledi period razjašnjenja svih situacija u koje ste sa njima došli.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu imati dosta zanimljivih susreta koji će se dešavati posredstvom kolega ili u obavljanju svakodnevnih obaveza oko kućnih ljubimaca. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji mogu pokrenuti svoj odnos ka mnogo boljem ili podići na viši nivo ozbiljnost i odgovornost. Osećaj radosti se vraća na velika vrata i imaćete osećaj da sve konačno dolazi na svoje.

Podznak Škorpija

U ovoj nedelji počinjete jedan važan period u svom poslovnom segmentu i sve ono što ste radili i ulagali u svoje obrazovanje i biznis će početi da daje rezultate. Nemojte odustajati od sebe jer ste na korak od važnih dešavanja koja će ispratiti i oko kamere pa očekujem da mnogi od vas postanu zaista poznati. Imaćete osećaj ponosa zbog svega što ste postigli i to je ono što treba da vas drži u danima u kojima želite da odustanete od svega.

Ljubav

Slobodni do 26.5.2024. imaju velike šanse da uđu u ozbiljne veze, to prvo da vam kažem, a u ovoj nedelji možete upoznati nekoga zanimljivog čije zanimanje ima veze sa obrazovanjem. Oni koji su u vezama treba da znaju da ako im je odnos dobar do 26.5.2024. će biti još mnogo bolji, ako nije odnosno ako ste već neko vreme nezadovoljni onda ćete u narednih godinu dana staviti tačku na ovu priču ili naraviti promenu koja je potrebna. U konkretno ovoj nedelji vas čeka zanimljivo putovanje u kom ćete uživati. Dozvolite sebi da budete srećni!

Podznak Strelac

Poslovna situacija vam je u ovoj nedelji izuzetna, prilike su tu, ulaganja nisu rizična već vrlo jasno isplanirana i imate priliku da napravite veliki pomak u svom poslovanju. Oni koji tek počinju neki biznis ili su se tek zaposlili će se odlično uklopiti u novo okruženje i postati zapaženi nekim važnim ljudima koji vam u budućnosti mogu olakšati napredak.

Ljubav

Slobodni će u narednim danima najviše dobrih prilika imati sa ljudima koji nisu rođeni u istoj državi kao i vi. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji mogu naići na nesuglasice zbog problema sa nekim iz porodice. Važno je da pristupite zrelo i odgovorno i da na jedan podržavajući način pomognete partneru u vezi nastalih problema.

Podznak Jarac

U nedelji koja je pred nama možete imati malo više briga oko finansija i to u slučaju ako vam neko duguje novac ili ako vi dugujete nekoj državnoj instituciji ili banci. Rešenje ćete naći u prijateljskim razgovorima ili savetima koje ćete dobiti od bliskih ljudi. Poslovna situacija će biti odlična za one koji su u partnerskom biznisu ili rade posao koji je vezan za edukaciju dece.

Ljubav

Slobodni u danima pred nama imaju priliku za nekim slobodnim ljubavima koje će biti pravo osveženje u vašem životu. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji mogu da odahnu i uživaju u svom odnosu jer će energija biti potpuno drugačija, a ako planirate potomstvo onda samo napred i srećno jer su zvezde na vašoj strani, a vi znate šta vam je činiti. ☺

Podznak Vodolija

U ovoj nedelji će najbolje proći oni koji se bave advokaturom jer će sve što poželite biti rešeno u vašu korist. Ostali biznisi idu dobro i bez nekih velikih oscilacija. Lepe vesti vam i dalje stižu od bliskih članova porodice, a vreme je i da se malo opustite i možda odete na par dana odmora. Za one koji su u brakorazvodnoj parnici će biti potrebno više strpljenja i vremena da se sve reši mirnim putem.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji imaju nekoliko onih ili/ili dana kada treba razgovarati ozbiljno o svemu i doneti neke važne odluke za nastavak odnosa. Strasti ima, ali ako se pogrešno koriste mogu dovesti i od velikih svađa, pa upravljajte svojim strastima na najbolji mogući način. Slobodni će u ovoj nedelji najviše novca trošiti na zabave i uživanje u slobodnom vremenu gde će i upoznati nekoga sa kim će strasti planuti brzo.

Podznak Ribe

U ovoj nedelji je važno da pazite na zdravlje jer zbog stresa koji sami sebi stvarate možete imati problema sa oscilacijom pritiska. U narednih godinu dana imate velikih povoljnosti kada su u pitanju edukacije odnosno neki kursevi jezika, digitalnog marketinga, vožnje. Ukoliko se bavite poslom koji radite od kuće imaćete velikog uspeha u narednom periodu. Ostali će imati malo napetiju nedelju na poslovnom planu pa pazite na komunikaciju sa kolegama.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji imaju priliku da se odjednom zainteresuju za nekoga ko im se uopšte nije dopadao dok je bio zainteresovan za njih. Dobro razmilsite da li je ovo samo povređena  sujeta ili vam se osoba zaista sviđa. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji zaista imaju priliku da uživaju u svakom smislu. Imaćete mnogo povoda za slavlje i izlaske, a sama komunikacija između vas dvoje će biti bolja nego inače. 

Pročitajte i ovo: Šta znače popularni Feng Shui simboli i kako da ih koristite u svom domu

Naslovna fotografja: pexels.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.