Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nedeljni horoskop: 23. oktobar – 29. oktobar

Dani pred nama se najbolje mogu opisati kao skok sa visoke stene u plavo more sa željom da odemo što dublje, a zatim i izronimo uz onaj predivni udah vazduha nakon što nam se učinilo da nećemo skoro isplivati. Da, za one koji se plaše dubina (metafora) ovaj period može biti zastrašujuć, za one koji imaju želju da pogledaju u sebe i rade na promenama svesti i konačnom otpuštanju onoga što im više ne služi, ovaj period će biti isceljujuć.

Nedeljni horoskop: 23. oktobar – 29. oktobar

U ranim jutarnjim časovima, Merkur i Saturn će zaplesati svoj tango, Merkur siguran i svoj, a Saturn u zaokretu ka poslednjem direktnom hodu znakom Vodolije, nose energiju u kojoj donosimo teške odluke koje će se vremenom pokazati kao izuzetno dobre po nas. 

Prvi skok u duboke vode krećemo u emotivnom smislu i partnerskim odnosima jer Venera u 9.52 č prelazi u znak Škorpije i najavljuje period u kom ćemo imati velike strasti, podeljenost emocija od „Ne volim te, skloni se.“ do „Ne mogu da živim bez tebe.“ i sve ovo nekada i u samo jednom danu, a naš zadatak je da do 17. novembra pronađemo balans između ove dve krajnosti i shvatimo da niko ne voli ultimatume, već da strast, ljubav do kraja i zauvek su jedino što nam može biti saveznik u osvajanju života i osobe našeg života. Prvo i najvažnije jeste da mi budemo osoba našeg života, a onda ćemo lakše trajati udvoje kada znamo šta želimo i šta nam uistinu treba.

Nekoliko sati kasnije, u 12.36 č i Sunce se pridružuje Veneri u znaku Škorpije što znači samo jedno, a to je SREĆAN ROĐENDAN, MOJE ŠKORPIJE. Želim vam da izdržite ovu zimu i proleće dočekate kao pravi Feniks koji će krenuti u neke nove, bolje dane, promenjen iz korena. Kako su Sunce i Venera zajedno, i tako blizu jedno drugog, tako nam zraci Sunca mogu bljesnuti pa naše oči neće videti sve onakvim kakvo je zaista što nas može uvesti u problem. Dobro razmislite i sagledajte celu situaciju, nemojte da vam „jezik bude brži od pameti“ jer vam neće prijati posledice koje to nosi.

Mlad Mesec i delimična solarna eklipsa tj delimičino pomračenje Sunca se odigrava 25. oktobra u 12.48 č i polje u kom nam se dešava će doživeti jedan trenutak prekida svetla pa ćemo tačno znati šta to treba da menjamo kada se svetlo ponovo uključi jer je vreme da puštamo ono što nam ne donosi dobrobit, radost i mogućnost napredovanja. Koliko god pritisak delovao jak, verujte da će period nakon 8. novembra, pa sve do proleća doneti mnoštvo razrešenja o kojima u ovim trenucima i ne sanjate. 

Nekoliko dana kasnije, 27. oktobra, imamo mogućnost da uz priču ili misli o nekim starim i nerazjašnjenim konfliktima uz dobar aspekt Marsa i Merkura donesemo dobre odluke i iskomuniciramo na drugačiji način sve ono što nam je važno, a na neki način je ostalo nedorečeno. Istog dana, Merkur i Pluton imaju izazov koji nam govori o velikom strahu i neizvesnosti koji opseda naše misli, ali i velikoj prilici da promenimo nekorisne načine razmišljanja i komunikacije koji će nam na dugoročno doneti sjajne rezultate u vidu mira u našim mislima, ali i boljim odnosima sa drugim ljudima.

U petak, 28. oktobra, Jupiter se na kratko vraća u znak Riba, znak u kom se sjajno oseća, ali (uvek ima neko ali, znam) sa Marsom će biti u izazovu što može samo doneti mnogo nepravde i velike mogućnosti manipulacije informacijama koje će se brzo širiti i unositi nam strah od života. U znaku Riba će biti sve do 20. decembra kada se vraća u znak Ovna u kom dalje nastavlja svoj put.

Dvadeset i devetog oktobra se još jedna planeta seli u znak Škorpije, i to Merkur u 21.22 č, što nam nosi onaj skok sa početka priče i „kopanje“ po prošlosti, jak osećaj za pravdu i još jaču želju za isterivanjem pravde. U ovim danima se možemo ponašati kao detektivi i ako samo posumnjamo da neko pokušava da nas zavara naći ćemo način da dođemo do istine. Ovo su i dani kada se borbe vode pritajeno, onako baš „iza leđa“ pa budite oprezni u svojim poveravanjima jer nisu svi onakvi kakvim se predstavljaju.

Mesec će prošetati od znaka Vage kada ćemo se svim silama truditi da kompromis bude naše drugo ime, zatim dok bude boravio u znaku Škorpije (25, 26. i 27. oktobra) imaćemo želju da idemo na  sve ili ništa jer „ili si uz mene, ili si protiv mene“ , nema sredine sa energijom Škorpije, Strelac će ugostiti naš Mesec u drugom delu četvrtka, zatim tokom petka i dela subote što će nam doneti lakšu i lepršaviju energiju u kojoj ćemo planirati putovanja ili se družiti sa nama dragim ljudima, a možemo i udomiti neku napuštenu životinju. Mesec u Jarcu će doneti svoju energiju koja kaže: radi i ćuti, pa se nemojte začuditi ukoliko subotnje popodne provedete radno.

Pročitajte i ovo: Vodič za kristaloterapiju – isprobajte isceljujuće dejstvo kristala

Podznak Ovan

Velike mogućnosti da u ovom periodu rešite pitanja u vezi nasledstva, podele imovine i finansija, ali uz poprilično mnogo buke, nervoze i glavobolje.

Ljubav

Slobodni imaju mogućnost neobaveznih veza i površnih kontakata koji mogu postati i nešto mnogo važnije i ozbiljnije, ali je potrebno da dozvolite sebi emociju jer trenutno postoji neki prikriveni strah od vezivanja. Oni koji su u vezama ove nedelje imaju na raspolaganju toliko strasti da je uživanje zagarantovano, ali može biti i malo ljubomore, pa se trudite da se ipak zadržite samo na uživanju i strastima. 

Podznak Bik

U narednom periodu možete dobiti vesti koje nisu baš povoljne, a tiču se posla, posebno ukoliko sa nekim delite vlasništvo firme. Ma koliko sve delovalo na početku nepovoljno i donelo promene, na kraju ćete slaviti ovaj trenutak jer će doneti velike benefite u krajnjem skoru. 

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju jedan važan period u narednih ne samo nedelju dana, već više meseci jer će doći na red važna pitanja, želje i budućnost samog odnosa. Ništa od ovoga ne mora biti loše jer će mnogima doneti nove načine funkcionisanja koji će im jako prijati, kao i podizanje veze na viši nivo. Slobodni imaju mogućnost da u ovoj nedelji ili maštaju o nekome iz prošlosti ili da pokušaju da obnove priču sa nekim sa kim su mislili da je sve završeno.

Podznak Blizanci

Vi jednostavno morate da usporite, da se zagledate u sebe i razmislite na dubljem nivou o svojim željama, ciljevima i planovima jer trošenje energije na nekoliko mesta (poslova) vam neće doneti nikakav napredak. Fokus na ono što vas istinski zanima i pokreće je važno i to ne samo u narednih sedam dana, već i u narednih nekoliko meseci. Odlična nedelja za promenu svakodnevnih navika, posla, ali i mogućnost da promenite ishranu i obratite više pažnje na zdravlje.

Ljubav

Slobodni će ili biti puni strasti koju će trošiti na poslovne prilike ili će i u tom poslovnom okruženju naći nekog zanimljivog sa kim će od šale, doći i do ozbiljno dobrih dana, ali i noći… Oni koji su u vezama imaju priliku pred kraj nedelje da  uživaju u ljubavi jer kao da će se „sve kockice poklopiti“ i doći ćete opet do onog razumevanja i emocija koje kao da su nakratko bile skrivene ispod nemira i nesigurnosti koje su vas obuzimale.

Podznak Rak

Ono što vam je potrebno jeste više slobodnog vremena, sport na koji ćete ići sa prijateljima i trošiti energiju koja se u poslednje vreme ne kanališe na pravi način. Nervoza može biti pojačana, pa je važno da se što više krećete i da određene stvari jednostavno pustite jer ne možete spasiti ceo svet, već se fokusirajte da sačuvate sebe.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovim danima mogu imati pojedine susrete ili misli o prošlosti, a vreme pred vama je lek, ali i dokaz da je prošlost baš tamo gde joj je mesto i da vam nije potrebna sada i ovde. Prilika za uživanje ima, ali i dalje postoje velike mogućnosti da svaki problem u vezi rešite i menjate se zajedno nabolje. Oni koji su trenutno slobodni neka završavaju priče iz prošlosti koje žive u njima i koče ih ka putu ostvarenja novih i kvalitetnih odnosa. Imate još neko vreme za tugovanje nad sudbinom tužnom, a pred kraj decembra se zaljubljujete i krećete u nove emotivne pobede. 

Podznak Lav

Svi koji čekate promenu na polju posla, ili pozicije u okviru firme u kojoj radite u narednom periodu možete pokrenuti dešavanju na tu temu. Zakažite razgovore ili ako je već bilo priče o tome, možete očekivati  rešenja i promene. Porodična situacija vas može mučiti, a razgovori su uvek najbolji način za razrešenja, pa nemojte gurati probleme pod tepih. 

Ljubav

Slobodni imaju jedan period od skoro nekoliko meseci u kojima moraju da obrate pažnju na svoje izbore i da izbegavaju tajne priče jer će mnogi imati posla sa veoma nepoštenim ljudima koji će se truditi da mnogo važnih informacija o svom životu sakriju od njih. Oni koji su u vezama konačno kreću u razrešenja, naredni period može biti izazovan ukoliko odnos ima nekih većih problema, pa možete doći i do prekida odnosa, ali koliko god bilo na trenutke teško, sve ovo će vam doneti veliko olakšanje na samom kraju. Veze koje su u osnovi bazirane na iskrenoj emociji i spremnosti na promene zarad boljeg funkcionisanja imaju prilike koje vode u ozbiljne razgovore, lepe trenutke i mnogo više zajedničkih aktivnosti.

Pročitajte i ovo: Znate li šta krije položaj vaše Lilit u natalu?

Podznak Devica

Nedelja u kojoj treba rešavati sve što uključuje diplomatiju i mirne razgovore jer strpljenja ćete imati sve manje kako se bliži 29. oktobrar, a nakon ovog datuma borite se svim raspoloživim načinima i bez previše brige o posledicama svojih postupaka. Konfilkti  sa nekim iz dalje familije (braćom ili sestrama od tetaka, ujaka…) i neko isterivanje pravde ili nepovoljne vesti od istih vas čeka u narednom periodu. 

Ljubav

Slobodni u narednom periodu mogu pokrenuti priče koje će u većini slučajeva biti sa nekim ko je trenutno u problemu u vezi posla ili je veoma posvećen poslu, pa će na početku biti sumnjičavi, ali vreme će otkloniti sve sumnje i doneti jedan kvalitetan odnos. Oni koji su u vezama neka ne fantaziraju mnogo, već nek budu s obe noge na zemlji jer je period važan i nije za preskakanje problema, već za rešavanje kako bi od naredne godine mogli na sledeći korak i biranje venčanica, odela i imena za decu. 

Podznak Vaga

Pritisak na poslu je toliko jak da vam sve češće pada na pamet da date otkaz i vrlo lako to možete i učiniti. Nove poslovne prilike dolaze pred kraj novembra i ovaj prekid sa starim poslodavcima će vam u početku delovati kao kraj sveta, a pokazaće se kao odlična odluka. Oni koji su bez posla, takođe, pred kraj sledećeg meseca mogu očekivati mnoštvo dobrih prilika.

Ljubav

Slobodni imaju velike i dobre mogućnosti tokom naredne nedelje za upoznavanje novih ljudi, ali je problem u tome što vam  je nekako teško da se pokrenete. Radite baš onako kako osećate, ništa na silu i sve će doći baš kada treba. Oni koji su u vezama neka ne petljaju sa nekim iz prošlosti jer im to može značajno ugroziti postojeći odnos. U drugoj opciji se mogu ponovo pojaviti problemi koji nisu potpuno rešeni pa je period odličan za retrospektivu i konačna razrešenja.

Podznak Škorpija

Nakon mnogo vremena goruće situacije u vašem životu dolaze do faze u kojoj se kreće ka rešenjima. Stresno jeste, ali već od ove nedelje ćete osećati da ste sve bliži onom zraku sunca na kraju tunela koji se godinama vešto skrivao od vas. Bitne informacije i saznanja stižu pred kraj nedelje, pa ne brzajte sa odlukama dok ne budete imali sve važne stavke ispred sebe.

Ljubav

Slobodni mogu imati kratki susret sa nekim iz prošlosti, ali taman toliko da vam bude jasno zašto ste sa tom osobom i završili. Nove priče i važna poznanstva vas čekaju iza 8. novembra do tada polako i fokus na sebe i svoje želje. Oni koji su u vezama imaju odličnih par nedelja da raščiste sa partnerom sve što su dugo držali u sebi i skrivali ili ćutali o nečemu što im smeta pa bez straha razgovarajte i nemojte ostavljati po strani bilo šta što vas muči. Nema čitanja misli, mora se razgovarati, zapamtite to.

Podznak Strelac

Pazite kome i šta pričate jer će pojedini „prijatelji“ vrlo lako otkriti sve ono što ste im poverili kao svoje najskrivenije tajne i želje. Znam da suočavanje sa ovakvim situacijama nije lako, ali vreme je da shvatite ko je zaista vaš pravi prijatelj, a ko je tu samo da bi izvukao neku korist. 

Ljubav

Oni koji su solo kao da su došli do trenutka u kom moraju da odluče hoće li i dalje živeti u vezi iz snova koja je davno već u prošlosti ili će krenuti napred. Period za razmišljanje, ali i konkretne korake je pred vama. Razmišljate do 12. januara 2023, a onda krećete u akciju. Kojim putem? To samo vaše srce zna, zagledajte se u njega i videćete odgovor istog trenutka. Oni koji su u vezama neka uspore sa donošenjem važnih odluka i neka ljubomoru smanje na minimun jer ih može odvesti samo u nervozu i mnogo svađe što vam nikako ne može prijati. Okrenite se zdravim strastima i uživajte u svom odnosu. Sajan je trenutak da krenete zajedno na neki vid treninga, teretana ili fitnes studio, sami birajte.

Podznak Jarac

Planovi koje imate za narednu nedelju mogu biti promenjeni, naravno, ne vašom krivicom, ali je važno da se zbog toga ne nervirate i ne pravite dramu, već da se prilagođavate novonastaloj situaciji i ne odustajete od svojih ciljeva, iako ne ide sve kako ste zamislili.

Ljubav

Slobodni ako gaje simpatije prema nekome iz kruga prijatelja neka znaju da je to priča koja kreće u realizaciju u ovim danima, a oni kod kojih nije aktuelna ovakva situacija neka obrate pažnju na prijatelje svojih prijatelja. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji imaju velike želje i planove, ali i još veće mogućnosti da sve željeno i ostvare. Pravi je trenutak da kažete partneru svoje skrivene željice i pokrenete avanturu zvanu strasti i uživanje.

Podznak Vodolija

Promene u vezi mesta boravka kao da doživljavaju kulminaciju u narednim danima, pa ćete ili početi da tražite stan, a drugi će morati hitno da se sele zbog problema u samom stanu ili nesporazuma sa ukućanima odnosno stanodavcima. Pazite na komunikaciju sa kolegama i nadređenima na poslu jer je mogućnost konflikta povećana zbog vašeg umora i nervoze. 

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju veliki osećaj umora, neki zbog poslovnih obaveza, drugi zbog problema oko dece ili roditelja, što može značajno uticati na vaš partnerski odnos. Nemojte zanemarivati ni sebe, a ni partnera jer je u svemu ipak njavažnije da sebi budete dobro kako bi i drugi odnosi mogli da funkcionišu na pravi način. Malo bolja organizacija vremena je potrebna i sve će biti baš kako treba. Slobodni u narednom periodu mogu imati mnogo „jesmo-nismo“ priča, sve će krenuti lepo i obećavajuće, a onda krah. Savet je da razmislite o nekome sa kim ste već bili u vezi, jer imate velikih šansi za obnovu odnosa i to na obostrano i dugoročno zadovoljstvo. 

Podznak Ribe

Ukoliko sarađujete sa inostranstvom ovo će biti veoma plodonosan period za dogovore i poslove koji možda i izvesno vreme čekaju na realizaciju. Čuvajte se konačnih odluka izgovorenih u besu, već dobro promislite o svemu i sačekajte još neko vreme za promene. Odlično vreme za edukaciju, završavanje obaveza oko fakulteta , ali i novih početaka u vezi obrazovanja. 

Ljubav

Slobodni u nrednim danima imaju velikih šansi da završe sa prošlošću koja im je kao tamni oblačić stalno iznad glave i da u potpuno neočekivanoj situaciji upoznaju novu osoba koja će im značiti više nego što su ikada mogli da zamisle. Oni koji su u vezama nastavljaju sa jakim strastima, ali ove nedelje mogu otići i u drugu krajnost, pa svojom ljubomorom i besom napraviti potpuni haos u odnosu. Razgovarajte, nemojte praviti dramu i scene jer se na taj način ništa ne rešava.

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.