Nedeljni horoskop: 25. decembar – 31. decembar

Sada i zvanično možemo reći da ulazimo u poslednju nedelju ove (nedajboženikom za većinu) godine. I neću vam poželeti srećnu Novu, to ću uraditi baš 1. januara 2023, ali ću vam poželeti da ovu staru ispratite kako i dolikuje sa Mesecom koji će biti u znaku Bika što znači da ćemo da jedemo i pijemo baš onako sa slašću i mere imati nećemo, ali koga briga, pa Nova godina je!

Nedeljni horoskop: 25. decembar – 31. decembar

Dok ne stignemo do kraja godine, Merkur i Venera će se potruditi da nam daju ono zrno magijske prašine koje nam je potrebno u ovim danima. Tračak magije nam dolazi već prvog dana naše nedelje 25. decembra uz sekstil Merkura i Neptuna pa ćemo imati želju da više maštamo, da nam reči budu malo mekše i da svaka komunikacija vodi ka nekom lepom ishodu i sadrži makar nekoliko prijatnih reči. Naravno, kako svaki aspekt ima makar dve strane tako je i u ovoj nedelji važno da se trudite da ostanete sa obe noge na zemlji, da se čuvate prevara, da pazite na dokumenta, novčanike i sve ono što nosite sa sobom, a važno vam je jer će krađe biti vrlo česte.

Nekoliko dana kasnije i Venera stupa u isti aspekt sa Neptunom, 28. decembra što će nam uneti maglu u emotivne odnose, ali i u finansijski segment. U emotivnim odnosima ćemo želeti da verujemo u ono što mi vidimo i osećamo, a vreme će pokazati jesmo li bili u pravu ili ne. Kada su finansije u pitanju tu će nam želje biti velike, a mogućnosti neće moći sve da isprate pa je važno ipak biti racionalan sa troškovima i novogodišnjim poklonima i onim čuvenim „popustima“ koji nas najčešće koštaju više nego kada su normalne cene.

U četvrtak u 10.31č naš dragi Merkur se okreće da malo pogleda šta to nismo uradili najbolje i ima li on tu nešto da ispravi jer ko će nam pomoći ako ne on… I zaista, nemojte padati na one naslove u kojima vas plaše jer ništa se strašno neće desiti, možemo malo kasniti, propustiti poneku informaciju, odložiti sastanke i dogovore, ali u ovom konkretnom periodu se uvek sve odlaže „za posle praznika“ pa baš nema potrebe za bilo kakvim strahovima. Sve ono što ste propustili ili ste mislili da je izgubljeno ćete sada moći da popravite, vratite ili pronađete. Da, biće i bivših koji se vraćaju, ali to ne mora biti baš neko koga vi priželjkujete već neka ljubav iz davnih dana, ili neko koga niste dugo godina videli, a bili ste dobri prijatelji ili ste se simpatisali. U suštini, hoću da kažem da smanjite očekivanja kada je povratak otpisanih tj bivših u pitanju.

Istog dana oko 15č Merkur će se zagrliti sa Venerom u znaku Jarca i dati nam mogućnost da iskomuniciramo svoje potrebe u svim, ali posebno emotivnim odnosima jer period u kom smo nam pruža izbor i konačno preuzimanje odgovornosti za promene koje želimo. Nećemo da se vraćamo na staro, ali svaki odnos mora proći kroz veoma jaku transformaciju koja će nam, razume se, doneti i malo stresa, ali i osećaj da nam je teret pao sa leđa nakon mnogo, mnogo vremena.

Mesec će na svoje putovanje krenuti od znaka Vodolije u kom nam daje dane stresa i želje da se sve ovo više završi i da okrenemo neke nove listove ili promenimo knjige jer nam je svega dosta. U znaku Riba će biti od 27. decembra u 8.34č i daće nam upravo onu prazničnu čaroliju jer ipak je to znak koji veruje u čuda, a složićemo se u vremenima smo u kojima su nam čuda preko potrebna. Foto finiš će biti uz Mesec u znaku Ovna i jurnjavu i haos i „ništa ne stižem“ ćemo svi imati u glavi, nerviraće nas gužve, sve što nas usporava jer mi žurimo,  a ni sami ne znamo gde… Ovako će nam biti od 11.36č 29. decembra, pa sve do poslednjih priprema za slavlje 31. decembra u 18.09č kada se sve menja jer Mesec prelazi u znak Bika i želi da mu bude lepo, gde god da je, ali šta god da planirate, budite spremni na promene jer ništa neće biti onako kako očekujete. Savet plus za dame, ukoliko negde idete, obavezno pripremite rezervnu odevnu kombinaciju jer nešto neće  izgledati kako ste zamislile pa da ne bude drame bez preke potrebe. I za sve, sve ćete stići i sve će biti u redu, samo polako i bez stresa.

Želim vam lep provod gde god bili ove noći, da ispratimo ovu godinu tamo gde joj je i mesto (svako neka doda gde želi da je pošalje….) i da dočekamo neku Novu, bolju, godinu. Čestitke za Novu, kao što rekoh, čitamo u nedelju, onako pomalo mamurni prvog jutra 2023. godine.

Podznak Ovan

Nedelja u kojoj ćete juriti na nekoliko strana, a delovaće vam da opet ništa nije završeno onako kako ste zamislili i verovatno i neće biti sve kako želite, ali „bolje završeno, nego savršeno“. Neki veći pomak i drugačiju energiju očekujem od 12. januara, a do tada polako i strpljivo jer sve ćete rešiti. Pazite na kilograme odnosno na ishranu jer do sredine maja imate „sjajnu priliku“ da se ugojite preko svake mere.

Ljubav

Slobodni u ovoj euforičnoj nedelji neće biti nimalo euforični, već baš naprotiv, mirni, staloženi i pomalo uzdržani. Makar ćete tako delovati onima koji bi vam prišli, ali imaju osećaj da ste potpuno hladni i nezainteresovani za neke nove priče. Pokažite malo inicijative jer druga strana čeka vaš znak kako bi krenula u osvajanje. Oni koji su u vezama moraju proći neki oblik promene odnosa kojem će prethoditi razgovor pred kraj nedelje. Budite jasni u svojim željama i recite šta je tačno ono što želite od partnera i veze u kojoj ste. 

Podznak Bik

Saplitanje o obaveze i dokumentaciju koja nedostaje će biti svakodnevno u danima koji dolaze. Bolje finansije i nastavak saradnje sa inostranstvom će sačekati sledeći mesec i sada je pravi trenutak da još jednom pregledate dokumentaciju koju treba da im pošaljete. Takođe, ukoliko ulazite u proces za kredit proverite sve dva puta jer može biti važnih informacija među najsitnijim slovima.

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju mogućnost da od nekih starih problema naprave priliku za rast i razvoj još boljeg odnosa pa nemojte bežati od onoga što vas muči već razgovarajte, posebno ako se to što vam nanosi težinu tiče prošlosti. Slobodni će i dalje imati priliku da se mire sa nekim iz prošlosti, a mnogi će nakon pomirenja shvatiti da je vreme da krenu dalje i da ta priča zaista više nije ono što ih ispunjava. 

Podznak Blizanci

Glava vam je u prošlosti ili vas opsedaju neki ljudi koje dugo niste videli, a najbolje bi bilo da vam dolaze na um ideje koje niste realizovali pa ih ovaj puta zapišite i zaradite nešto od tolikog razmišljanja. Sada je vreme za sumiranje utisaka, ali i za poslove koji su dugo na čekanju i nekoj vrsti zastoja pa se nemojte začuditi ako vas sačeka mejl da je projekat od pre mnogo meseci (proleće ove godine) konačno prihvaćen. 

Ljubav

Slobodni mogu upoznati nekog novog i zanimljivog na mestima kao što su banke, pošte, poslovnice osiguranja ili mobilnih operatera. Osoba vam na prvi pogled može delovati isuviše hladno i nezainteresovano, ali blagi ton komunikacije će vas odvesti na potpuno drugu stranu pa na kraju možete dobiti i poziv za doček Nove godine. Oni u koji su u vezama mogu imati zaista odlične razgovore u vezi prevazilaženja problema koji se tiču prošlosti (koja vam visi nad glavama), finansijske situacije ili intimnih odnosa. Izuzetan je trenutak da nešto konačno rešite i ostavite iza sebe. 

Pročitajte i ovo: Energetski boost sa feng šuijem u 9 ključnih koraka

Podznak Rak

Trebalo bi da se pokrenete po svim pitanjima, ali evo sad ćete, samo da prođe još ovo, i ono, i još samo malo… Dobro, razumem vas, nisu ovo vaši najbolji dani, ali ipak polako krećete napred. Pravi zalet očekujem pred kraj sledećeg meseca, ali ozbiljni procesi promena se dešavaju u vama. Poslovna situacija se menja i nemojte da vas ovoliko mrzi da nešto novo učite i krenete od nule jer će se trud ozbiljno isplatiti u sledećoj godini.

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju vremena za retrospektivu prethodne godine i dogovor oko promena koje su neophodne u samom odnosu kako biste išli napred, a ne kao do sada jedan korak napred pa makar tri unazad. Slobodni imaju problem jer koga god upoznaju čini im se tako dalek i drugačiji od njih da nemaju ni najmanju želju da daju šansu nekom dubljem upoznavanju. Ova nedelja je u mirnom tonu i ne donosi mnogo novina, već više misli ili nekih susreta sa ljudima iz prošlosti.

Podznak Lav

Poslovne obaveze vas jako umaraju, i psihički, i fizički pa će vam odmor oko novogodišnjih praznika dobro doći. Deo poslovnih obaveza nećete moći da rešite jer će kasniti ili važne informacije ili neka dokumentacija pa pokušajte da se oko toga ne nervirate.

Ljubav

Slobodni će u narednoj nedelji pokušavati da izbegnu nekoga sa posla ko se previše napadno interesuje i dosađuje vam. Samo postavite jasne granice i bez drame i stresa. Oni koji su u vezama imaju jednu nedelju punu lepih mogućnosti pa će mnogi otputovati negde u inostranstvo, dok će ostali uživati u kućnoj atmosferi. Ono na čemu treba raditi jeste podela obaveza i kućnih poslova ukoliko već  živite zajedno.

Podznak Devica

Imate priliku da sve nerešeno u narednih mesec dana rešite i dovedete do perfekcije pa samo napred i bez izgovora, moliću lepo. Jeste retro Merkur, ali nije smak sveta već vreme za retrospektivu i popravku svega što niste sredili na vreme i što već dugo čeka na realizaciju. Ne ulazite u nove projekte već rešavajte sve ono što je od avgusta na čekanju.

Ljubav

Slobodni gaje simpatije prema nekome, ali se isto tako prema toj osobi ponašaju kao mala deca pa se dure i sklanjaju pogled kada dođe do bilo kakvog bližeg koraka. Opustite se malo i dozvolite sebi  da volite, garancije svakako nema ni u jednom segmentu našeg života. Oni koji su u vezama će u ovim danima biti sigurni u svoju ljubav i imaće onaj osećaj da su zaista na pravom mestu i sa pravom osobom i da ne postoji problem koji ne mogu prevazići.

Podznak Vaga

Nedelja u kojoj ćete biti posvećeni porodici, iako će posao malo da vam stvara tenziju, ali svakako ćete naći rešenje i pravi balans između privatnog i poslovnog. Bilo kakav nesporazum u ovim danima možete vrlo lako rešiti, posebno ako se tiče nekog iz kruga prijatelja ili šire porodice.

Ljubav

Slobodni imaju najboljih prilika za upoznavaje na nekim velikim slavljima koja vas čekaju kod šire i uže rodbine. Oni u vezama u ovoj nedelji mogu rešiti nesporazum koji imaju sa partnerom ili svedočiti pomirenju partnera i nekog od članova vaše porodice.

Podznak Škorpija

Rekla bih da ste me poslušali i da se spremate za neko kraće putovanje… U suprotnom, spojite praznične dane i ne mrdajte nigde i ne radite ništa jer ste vrlo umorni i samo ćete praviti greške pa i taj rad na kom budete insistirali neće biti produktivan. Automobil vam može zadavati muke ovih dana pa ne odlažite posetu autoservisu.

Ljubav

Slobodni u periodu do kraja januara mogu da koketiraju sa prošlošću pa ako je neko svojim ponašanjem dokazao da se promenio, dajte šansu, u suprotnom nemojte gubiti vreme jer izuzetno dobre prilike stižu pred kraj sledećeg meseca. Oni koji su u vezama idu na kraće putovanje sa svojim partnerom i u ovoj nedelji imate slatke dogovore u vezi priprema, pakovanja i ostalih lepih dogovora. Kako su na snazi retro Mars i Merkur proverite pasoše, osiguranje i svu dokumentaciju koja vam je neophodna jer se može negde zaturiti ili biti pred istek pa izbegnite nervozu na vreme.

Podznak Strelac

U ovoj nedelji sve proverite nekoliko puta, posebno ako dolazi od mlađih saradnika (i po stažu, i po godinama) jer neka informacija može biti važna, a previdećete je zbog propusta te osobe. Planovi u vezi finansija i putovanja neće ići baš kako želite pa vraćajte dugove na vreme i plaćajte saobraćajne kazne kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja. I, ne parkirajte na nedozvoljenim mestima.

Ljubav

Slobodni osim i dalje sjajne prilike da obnovite neku priču iz prošlog perioda, možete i doneti odluku da malo odmorite od svega i da od 12. januara uplovite u jedan novi period pun odličnih mogućnosti sa nekim novim ljudima koji će ući u vaš život. Oni koji su u vezama će u narednom periodu da menjaju svoj stav i pokažu malo više inicijative u odnosu, ali i mnogo više poštovanja prema sebi jer će delovati da partner podrazumeva sve što menjate i radite za vaš odnos.

Podznak Jarac

Period u kom zaista možete sebe staviti na prvo mesto i rešiti mnoga pitanja koja već neko vreme stavljate na čekanje jer su svi drugi važniji. Posao nije još uvek u punom zaletu i mnogo toga se vraća na ponovni rad (posebno ako ste u sferi saobraćaja), a pomak vas čeka od sredine januara.

Ljubav

Slobodni bi već mogli da se raduju i da polako „spremaju“ svoje srce za jednu novu i lepu ljubavnu vezu koja ih sigurno očekuje tokom sledeće godine, a prvi kontakt se može desiti već u narednim danima. Oni koji su u vezama sve do jula imaju mogućnost da rade na potomstvu i budu uspešni na tom polju, ali postoji veliki strah i bežanje od ove vrste odgovornosti pa tako odlazite na što više zabava sa prijateljima, a trebalo bi se posvetiti nečem ozbiljnijem. Vremena ima, ali odgvornost je ono čemu treba da težite u ovom periodu. 

Podznak Vodolija

Ovih dana treba da se fokusirate na porodicu, rodbinu i neke lepe momente koji dolaze. Nemojte tražiti izlaz u poslovnim obavezama jer situacija u kući čeka na rešenje pa se time pozabavite.

Ljubav

Oni koji su u vezama se mogu suočavati sa problemima koji su već neko vreme skrivani „pod tepih“ pa ukoliko bude potrebno nemojte se ustručavati da potražite i savet psihologa jer će vam jako značiti za napredak vaše veze. Slobodni misle da su spremni za neko pomirenje, ali će im ova nedelja doneti jasan uvid u situaciju i gotovo sigurnu procenu da to više nije priča u kojoj vide svoju sreću.

Podznak Ribe

Vaš način komunikacije i razmišljanja mora proći kroz neku vrstu transformacije jer vam toliko brige stvara samo dodatne probleme, a rešenja odlaže. Umesto pogleda u problem, gledajte odmah u rešenje.  Novac ili preporuka za nove poslovne saradnje vam dolazi preko članova porodice.

Ljubav

Slobodni su veoma realni u narednim danima i videće jasno da li je neko ko pokušava da im se približi zaista dobar za njih. Ova osoba bi mogla biti iz sveta politike ili je povezana sa humanitarnom organizacijom i dolazi vam preko poznanika ili prijatelja. Oni koji su u vezama mogu razgovarati na temu nekih prošlih dana ili se sećati „kako je nekad bilo lepo“, a ono što je dobra vest jeste da taj osećaj imate priliku da vratite uz razgovor i obostrani trud.

Pročitajte i ovo: Kristali koji pomažu kod simptoma menopauze

Naslovna fotografija: unsplash.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.