Nedeljni horoskop: 4. decembar – 10. decembar

Venera je danas zanesena i zbunjena… Izazvana od Neptuna koji kreće u direktan hod, ni sama nije sigurna da li treba da bude na sedmom nebu, ili ipak treba da sumnja u sve što oseća?! Zaista je važno u ovakvim danim videti ljude i situacije bez onih naših ulepšavanja, mašnica i ukrasnih papira kako ne bi kasnije bilo „ju šta bi, kako je nestao tako odjednom iz mog života?“, a onda kada uradimo iskrenu analizu od samog početka shvatimo da je sve bilo jasno, ali nismo hteli da vidimo, uživali smo u zanosu. Takođe, pazite na novac jer može odlaziti nemilice, a da ni sami ne znamo gde, ili možemo izgubiti ili zaboraviti novac na bankomatu, poslu, zaturiti negde na ono čuveno mesto koje uvek zaboravimo gde je kada nam nešto zatreba. 

Nedeljni horoskop: 4. decembar – 10. decembar

U utorak ujutru Merkur će nas počastiti jednim izazovnim aspektom, pre nego se uozbilji i pređe u sledeći znak. Onaj sa kim će imati izazov jeste Jupiter pa možemo preterati u nekim besmislenim pričama, generalno će svaka priča počinjati sa „Ustanem ti ja jutros….“ pa sve nadugačko, i naširoko, a suštine nigde. Primirite se i ne ulazite u ove rasprave jer će vam samo potrošiti dobru energiju, a neće vam doneti ništa dobro, niti važno za vaš lični život, rast i razvoj. Merkur nam zatim uveče u 23.08 č. prelazi u znak Jarca pa se misli, razgovori i suština potpuno menjaju jer sada je u znaku materije, znaku koji čvrsto stoji iza svojih reči i ne priča tek onako da bi nešto pričao, već je tu ona suština koja nam je nedostajala do ovog trenutka. U znaku Jarca će ostati sve do 11. februara 2023. što znači samo jedno, već pretpostavljam da znate i šta… Da, pored retro Marsa u Blizancima, u Novu 2023. godinu ulazimo i sa retro Merkurom u znaku Jarca. I ne, to ne znači da će nam se nešto loše desiti već naprotiv, neke situacije čak iz decembra 2020. godine ćemo sada moći da rešimo i uradimo na, za nas mnogo, bolji način. U retro hodu će zvanično biti od 29. decembra 2022, pa sve do 18. januara 2023, ali „njegove čari“ ćemo osećati već od 12. decembra 2022, pa do  7. februara 2023. Idemo u ovaj period bez straha i rešavamo sve što stoji i koči nas u napretku.

U četvrtak, 8. decembra u 5.07 č. očekuje nas pun Mesec na šesnaestom stepenu znaka Blizanaca, pa se nekoliko dana ranije, ali i kasnije možemo osećati kao „izduvan balon“ i treba malo više odmarati, a kada prikupimo snagu i krenuti u rešavanje onoga što nam više ne stvara radost, već samo jedan osećaj težine u grudima. Istog dana samo nekih sat vremena nakon lunacije Sunce i Mars će doći do izazovnog aspekta pa ćemo imati osećaj velike nervoze, glagol „morati“ izbegavajte u komunikaciji tokom ovog dana jer neće imati efekta. Muški deo porodice, prijatelja i poslovnih partnera, a posebno nadređenih će nam izazivati želju za svađom i automatskim davanjem otkaza pa je savet da strpljenje pojačate na max i na miran način se izborite sa svakom neprijatnom situacijom jer sve je to sastavni deo života.

Venera je u petak sva prenaglašena, preosetljiva, niko je ne voli dovoljno, ali ona voli baš jako, onako da preliva… Kako bi se utešila ili uzima čokoladu od makar 300 grama i sama će je pojesti, ili odlazi da kupi deseti par cipela, čizmica, a da baš ona haljina joj treba sada za proslave koje dolaze… A da li je sve to stvarno tako ili je ipak malo preuveličano?! Da, da, preuveličano je i to baaš, a glavni i odgovorni za to je aspekt izazova koji naša Venera danas gradi sa Jupiterom pa se malo više osvrnite na ono što imate i ne preterujte sa uživanjem u piću ili hranu, a posebno nemojte trošiti novac u nedogled, ili tražiti mane sebi i onima koje volite jer ćete ih prelako naći i delovaće mnogo veće nego što zaista jesu.

Nakon što se juče naša Venere dobro iznervirala jer joj svašta u životu nedostaje tj tako joj je delovalo juče, danas će 10. decembra u 4.54 č. da se prebaci u znak Jarca u kom ostaje do 3. januara 2023. kada prelazi u Vodoliju. U znaku Jarca će nas vraćati tradiciji, onim sigurnim pričama i ljudima koji su dokazali svojim postpucima u vremenu da mogu da traju sa nama, površni odnosi nas neće zanimati, ali osim suštine biće nam jako važno i da forma bude ispunjena pa će se mnogi odlučiti za ozvaničenje veza, ulazak u brak, planiranje potomstva. Ova Venera je jedna dama, koju ako želite da osvojite morate se svojski potruditi jer ne pada na neke prazne priče, već isključivo želi da vaše reči prate dela, ali i te reči moraju biti izuzetne, poput nekih naših divnih pisaca.

Mesec se već pomalo sapliće trčeći kroz znak Ovna i dolazi u Bika u 12.38 č. misleći da će tu imati predah i uživanje, ali želje su jedno, a mogućnosti već nešto drugo pa će biti dosta nekih „moranja“ dok ne pređe u Blizance 6. decembra u 21.49 č. gde nas očekuje i Pun Mesec pa je normalno ako imate osećaj da vam je svega malo preko glave i da ste na izmaku snage jer je promena potrebna baš u polju u kom vam je smešten znak Blizanaca u natalnoj karti. Pred sam kraj naše nedelje 9. decembra od 8.49 č. Mesec će stići u svoj dom, znamo već, znak Raka, veoma umoran i željan onog najsigurnijeg zagrljaja koji će ga oporaviti za sve nove poduhvate koji nas čekaju. 

Podznak Ovan

U ovoj nedelji dolazi do kulminacije u odnosima sa braćom, sestrama ili komšijama pa ako postoji neki konflikt, molim vas, pokušajte da nađete mirno rešenje jer možete izgovoriti nešto nakon čega povratka nema. Takođe, poseban oprez je potreban u saobraćaju. 

Ljubav

Slobodni mogu imati jednu nedefinisanu situaciju koja će ih nervirati jer ili im neko ne govori istinu, a oni sumnjaju u ono što čuju, ili je neko zauzet pa odnos ne može da bude onakav kakav biste želeli. Oni koji su u vezama neka sačekaju još ovih nedelju dana, pa neka onda krenu sa važnim dogovorima, sada samo lagane teme, fudbal, utakmice i putovanja i nema brige.

Podznak Bik

U ovoj nedelji nemojte ulagati novac u bilo šta što vam deluje previše savršeno da bi bilo istinito jer će upravo biti neka neistina tj prevara u pitanju. Ovo ne mora značiti da vas lično osoba od poverenja želi da prevari već je i ta vaša osoba u ovom slučaju nasamarena. 

Ljubav

Oni koji su u vezama mogu imati mnogo želja, a malo vremena i novca da ostvare baš sve što su zamislili pa ih to vodi u frustraciju, nemir i svađe. Malo bolji plan zajedničkih aktivnosti i finansija je ono što vam je potrebno već neko vreme. Slobodni pred kraj nedelje imaju sjajne mogućnosti za upoznavanje nekoga ko će vas privući na drugačiji način da prosto nećete moći da poverujete da vam se ovakva hemija i povezanost sa nekim stvarno dešava. 

Podznak Blizanci

U danima koji su pred nama kao da se vraćate sebi, na početku nedelje delovaće vam da ništa nije kako treba i da idete nekim putem koji kao da drugi pišu za vas, a nakon sredine nedelje dolazite sebi i počinjete jedan drugačiji ciklus. Ovo neće biti kratkotrajno već ćete na dugoročno doneti odluke slušajući razum koji kao da je bio uspavan neko vreme. 

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji neka smanje očekivanja jer se mogu prilično razočarati zato što neko nije onakav kakvim ste ga izmaštali. Bez ružičasto-srcastih naočara koračajte u narednim danima i neće biti slomljenih srca. Oni u koji su u vezama su rešeni da otvore karte i kažu partneru sva svoja očekivanja, pa će ova nedelja biti na neki način i prekretnica u vašem odnosu. Samo mirno i bez drame, nema potrebe za tim jer sve vam je jasno i samo je potrebno postaviti neke sitnice na pravo mesto. 

Pročitajte i ovo: Kristali koji pomažu kod simptoma menopauze

Podznak Rak

Novi uvidi u iste situacije su na repertoaru u ovoj nedelji, kao da ćete konačno da se probudite iz dubokog sna i krenete u rešavanje svega što stoji negde od avgusta. Poslovna situacija vam stvara nervozu, nadređeni ili starije kolege vas ne razumeju i važno je da na drugačiji način pristupite razgovoru jer sa takvim stavom „samo sam ja u pravu“ nećete daleko stići.

Ljubav

Oni koji su u vezama ako žele da zadrže osobu do koje im je zaista stalo će morati da krenu u promene koje se tiču ozbiljnih koraka koji vode u proleće i sigurna venčanja, bebe, zajednički život, kako kod koga. Važno je da se posvetite i da vaše reči prate dela jer vaša osoba isuviše sumnja u sve što govorite. Radite na sebi i svom odnosu. Slobodni kao da će staviti tačku ili na neki tajni odnos, ili na neku prošlosti i konačno krenuti u novo poglavlje svog života koje im nudi mnoštvo sjajnih prilika za nove početke.  

Podznak Lav

U ovoj nedelji je jako važno da ego utišate i da se ne svađate sa nadređenima jer će situacija biti veoma napeta i samo ćete sebi napraviti problem. Ne isterujte pravdu, a ako želite neki drugi posao radite na tome bez previše priče drugima jer nećete naići na razumevanje.

Ljubav

Slobodnima se ili udvaraju mlađi ili skroz neozbiljni partneri pa ih sve to jako nervira jer deluje da uopšte ne znaju šta hoće i nude vam nedefinisane odnose što u suštini ne želite, ali ove nedelje neke stabilizacije, nažalost, nema. Oni koji su u vezama su okupirani problemima u vezi posla i onda tu istu nervozu prenose na partnera pa je jako važno da napravite granicu između posla i kuće kako biste dozvolili sebi da se opustite i uživate u svom odnosu na najbolji način. Oni koji su u dugim i stabilnim vezama u ovim danima mogu praviti planove koji se tiču braka ili makar početka zajedničkog života.

Podznak Devica

Nedelja u kojoj će biti mnogo priče, a malo konkretnih dešavanja, ali i vaša očekivanja mogu biti prevelika. Trudite se da budete na zemlji i da ne očekujete mnogo tamo gde vam previše lepih priča pričaju, posebno kada je u pitanju poslovna situacija.

Ljubav

Slobodni u ovim danima kreću u komunikaciju sa nekim ko im neće delovati baš ozbiljno, ali vreme koje dolazi će vam pokazati potpuno suprotnu sliku. Nemojte odmah odustati od ove priče jer ima potencijala. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji mogu imati veliki broj nedoumica i nejasnih situacija, ali kraj nedelje vodi ka stabilizaciji i razgovorima koji će doneti razjašnjenja.

Podznak Vaga

Jedna zbunjena nedelja je pred vama i sve ono što treba da rešite u narednim danim će ili biti odloženo zbog nečijeg propusta i verujte to će biti odlično za vas. Informacije i papirologiju koja je vezana za vaš posao proverite nekoliko puta jer se može desiti da napravite grešku koju ćete ispravljati narednih mesec i po dana.

Ljubav

Slobodni pravac na „ugovoreni sastanak tj upoznavanje“ jer će biti pun pogodak. Ma koliko zvučalo bez veze ono „imam nekog sjajnog za tebe“ ovog puta će zaista tako i biti. Oni u vezama mogu imati nesuglasica u vezi dogovora oko toga gde provesti mini odmor za praznike i kao da će jedno da vuče na jednu, a drugo na skroz kontra stranu. Zaustavite se i nađite zlatnu sredinu uz miran razgovor bez drame.

Podznak Škorpija

Nije trenutak za donošenje konačnih odluka jer sve do kraja januara nemate sve informacije ispred sebe već je dosta toga skriveno i kao da tumarate po nekoj magli bez jasne signalizacije i znakova upozorenja. Budite pažljivi sa rečima i novcem jer tu može biti problema u narednim danima.

Ljubav

Slobodni će verovatno sredinom nedelje ući u neku kratkotrajnu vezu koja će se pokazati kao priča koja ipak može da traje iako kreće kao veza bez obaveza. Nedelje pred nama donose vam mnogo dobre energije i želju da radite na ovom odnosu. Oni koji su u vezama se nalaze u problemu po pitanju vrednosti pa ili partner narušava vaš poslovni ugled koji ste dugo godina gradili, ili vam se potpuno razlikuje sistem vrednosti što vas može jako nervirati i dovesti do svađe pa čak i kraćeg prekida odnosa, ali već u narednoj nedelji dolazimo do pomirenja što opet znači da je pametnije da razgovarate i pokušate da objasnite partneru šta je to što vam smeta, nego da se oboje nervirate i prekidate komunikaciju i sam odnos.

Podznak Strelac

U danima koji su pred vama je jako važno da tamo do četvrtka ozbiljno pazite na troškove jer koliko god da vam novac dolazi od petka, bojim se da neće biti dovoljno da pokrije sve dugove koje ste do tada napravili. Poslovna sistuacija, ali i zdravstvena mnogo bolja od sredine nedelje. Jačajte imunitet.

Ljubav

Slobodni će dobiti poziv ili poruku od nekoga sa kim priča nije razrešena i to će im biti glavna preokupacija ove nedelje. Bolji dani stižu, ali trenutno ste na raskršću i vreme je da odlučite idete li napred ili se vraćate nekom iz prošlosti. Oni koji su u vezama su u stanju velike nervoze i kao da dolazi do kulminacije svih sitnih i krupnih problema što će oko četvrtka doneti ozbiljan razgovor u kom će doći do odluka da li smo zajedno protiv problema ili su problemi uspeli da nas rastave.

Podznak Jarac

Poslovna situacija nije sjajna, odnosno neko stariji ili neko ko je autoritet na vašem poslu unosi dodatnu tenziju jer decembar, jer rokovi, jer šta ćemo ako sve ne završimo na vreme… Naravno da ćete sve stići, kao i uvek do sada, ali ovaj pritisak pokušajte da rešite na način koji neće naškoditi pre svega vama i vašem položaju u firmi. Nezaposleni se pred kraj nedelje mogu nadati sjajnim vestima.

Ljubav

Slobodni ako nisu ušli u neku tajnu priču pa se razočarali sada imaju priliku da im ljubav takoreći dođe „na noge“.  Dobra energija kojom ćete zračiti u narednim nedeljama nosi mnogo novih kontakata koji će imati mogućnost da budu ona trešnjica na vrhu torte tj ove (ne baš lake) godine. Oni koji su u vezama tokom ove nedelje imaju priliku da se okrenu svom odnosu i poprave sve ono što zbog uticaja drugih ljudi (posao, porodica, prijatelji)  nije najbolje funkcionisalo u poslednje vreme. 

Podznak Vodolija

Ukoliko ste u poslovnom partnerstvu sa nekim iz kruga prijatelja u narednim danima može doći do nesuglasica jer ćete imati potpuno drugačije želje u vezi nastavka nekog projekta. Nemojte biti ubeđeni samo u svoju istinu već za opštu dobrobit pokušajte da sa pažnjom saslušate šta je dobro, a šta nije u predlogu prijatelja. U ostalim slučajevima vam prijatelji mogu davati netražene savete u vezi vašeg posla i života uopšte što vas može nervirati.

Ljubav

Oni koji imaju decu će biti okupirani njima i nekim neslaganjem u vezi njihovih želja i prohteva. Oni koji su u vezama će razgovarati na temu potomstva i zaista je potrebno da se iskreno izjasnite da li ste spremni za ovako važan korak.  Slobodni su zreli za ulazak u tajnu priču i vrlo im ovakav odnos može prijati neko vreme, ali naglašavam da ne mislim na tajne veze sa zauzetim partnerima već ćete početak priče na neki način držati u tajnosti. Uživajte i gradite svoj odnos onako kako vama najviše odgovara.

Podznak Ribe

Jako teško pravite balans između porodičnog i poslovnog dela i kao da će ova nedelja doneti kulminaciju problema. Potrebno je naći rešenje i ne prenositi nervozu na ukućane jer nisu oni krivi ako vam nešto smeta na poslu. Nakon 20. decembra imate odlične prilike za promenu posla pa ako vam nešto nije po volji prionite na potragu za drugim poslom.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu nekog zanimljivog upoznati putem prijatelja ili kolega sa posla i to na nekim zajedničkim proslavama kojih će u narednom periodu biti u izobilju. Oni koji su u vezama imaju nekih nerešenih situacija u vezi posla ili porodice što utiče prilično na partnerski odnos, ali kraj nedelje nosi dobru  energiju i zajednička druženja sa prijateljima koja će vam doneti mnoštvo lepih trenutaka.

Pročitajte i ovo: Energetski boost sa feng šuijem u 9 ključnih koraka

Naslovna fotografija: unsplash.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.