Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nedeljni horoskop: 7. maj – 13. maj

Da li ste svesni da nas od “gde ćeš za Novu godinu?” deli još samo jedno pitanje – i to “gde ideš na odmor?” Da, da, još malo, pa smo potrošili i ovu godinu… Nadam se da pametno trošite vreme koje imamo jer leti mnogo brže nego što možemo zamisliti…

Nedelja u koju ulazimo nosi sa sobom važne promene i jako dobru energiju koja će nas probuditi iz letargije, pokrenuti na bunt i pokazati da naših pet minuta nije prošlo, a čak i da je prošlo sad ćemo napraviti novih, ne pet, već petnaest minuta!

Nedeljni horoskop: 7. maj – 13. maj

Venera će već danas, 7.5. u 16.25č preći u znak Raka i najaviti vreme u kom želimo mir, ljubav, decu, brak i sve ono što je donela Venera u Blizancima sada na Veneri u Raku je zadatak da to uobliči i uozbilji. U tome će imati veliku pomoć jako važnog igrača u zodijaku, ali o tome u narednim redovima ovog teksta. 

U znaku Raka, Venera će boraviti do 5.6. kada prelazi u znak Lava, a o ovoj Veneri ćemo veoma dugo i detaljno pričati jer će nam leto koje dolazi, ali i jesen učiniti jako vrelom, poput usijanog peska kojim teško hodamo na putu do ležaljke na morskoj plaži.

Utorak, 9.5. Sunce dolazi do zagrljaja sa Uranom u znaku Bika i donosi nam osećaj da ne možemo više ovako, da nešto moramo da promenimo jer kipimo i pištimo uz paru koja nam na uši izlazi kao neki ekspres lonac. Energija je jaka, važno je da budemo svesni situacije u kojoj se nalazimo i da na jedan dobar način po nas napravimo promene koje su nam potrebne. Pobune protiv sistema, protiv autoriteta, onih koji su nam nadređeni, očeva, braće i partnera će u ovim danima biti naglašeni. Ego je uzdrman i dobro razmislite da li reagujete iz sujete jer taj put vas može odvesti u haos. Takođe, u ovim danima na sasvim drugačiji način možete shvatiti nekog ili neku situaciju i dobiti potpuno novi uvid koji će vam promeniti ne samo pogled na ta dešavanja, nego i iz korena promeniti način funkcionisanja.

Petak, zamalo 13. ali nije. Ipak je 12.5. donosi nam dobru stranu retro Merkura jer će doći do odličnog aspekta sa Saturnom i ponuditi nam mogućnost da neki posao, komunikaciju, ili emotivni odnos razrešimo ovog puta na najbolji mogući način. U okviru poslovnog segmenta sada možemo potpisati ugovore o kojima se davnih dana pričalo i od kojih smo pomislili da zaista nema nade da se realizuju. U okviru prijateljskih i emotivnih odnosa imamo priliku da razgovaramo na teme oko kojih se nismo razumeli ili smo došli do nekih nesporazuma i svađa u prethodnom periodu, pa sada sve to možemo isterati načistac.

Poslednji dan ove naše nedelje obojen je odličnim aspektima i onom podrškom o kojoj sam pričala na  početku priče o Veneri u znaku Raka. Naime, danas će prvo retro Merkur dati podršku našoj Veneri, a zatim i vrhovni sudija gospodin Saturn će podržati ljubav i reći svoju poslednju reč koja će Veneri doneti trajnost, sigurnost u odluke koje donosi i odgovornost prema sebi i odnosu u kom se nalazi.

Dogovori koje u ovoj nedelji napravimo doneće nam na dugoročno dobre i isplative saradnje, ali ćemo morati da menjamo neki način razmišljanja ili borbe za svoje ideje.

U ljubavnom životu donosi nam važne razgovore koji nas vode ka stabilnosti i stvaranju porodice sa onim koga volimo i želimo.

U okviru finansija imaćemo mogućnost da napravimo neki proizvod, uslugu ili unovčimo svoju ideju tako da nam prihodi koje ćemo dobijati ulivaju veliku sigurnost.

Mesec će od preteranog optimizma i boravka u znaku Strelca preći 9.5. u 1.33č u znak Jarca i doneti nam nekoliko dana u kojima ćemo biti okrenuti poslovnim obavezama i disciplini pa ćemo sve sa zacrtanog plana uraditi bez mnogo muke i prepreka. Zatim, 11.5. u 4.06č Mesec odlazi u znak Vodolije i imamo mogućnost da budemo drugačiji i od drugih i od sebe, ali uz veliku dozu empatije i razumevanja za svaku vrstu različitosti. Našu nedelju završavamo u miru sa Mesecom u znaku Riba od 13.5. u 6.39č, pa je odmor, spa dan, boravak na svetim mestima, molitva ili meditacija, ali i sama vera u ono što želimo srcem nešto što će nam doneti jako lep osećaj u grudima.

Kako će se gorepomenuti aspekti odraziti na vas u odnosu na vaš podznak čitajte u nastavku. 

Podznak Ovan

U ovoj nedelji se još malo stresirate oko novca i zarade, a onda dolazi jedan duži period (duži od godinu dana) koji će vam biti naklonjen po pitanju finansija. Oni koji se bave poslovima koji su vezani za kuću, bilo da radite od kuće, imate porodični biznis ili radite posao koji je vezan za renoviranje stanova ili kuća u ovoj nedelji ćete biti više nego uspešni.

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju potrebu za stvaranjem porodice ili zajedničkim životom, a period pred nama će vam upravo takve teme doneti na dnevni red. Ukoliko ste u početnoj fazi veze onda ćete mnogo više vremena provoditi zajedno i bićete vrlo bliski. Slobodni u ovoj nedelji mogu imati uspeha sa nekim ko je razveden ili mogu upoznati vrlo zanimljive osobe na potpuno neobičnim mestima.

Podznak Bik

Nisu ovo vaši najbolji dani, ali očekujemo pomak nakon sredine meseca tako da izdržite još malo. U nedelji pred nama imaćete mogućnost da komunikaciju sa nekim bliskim rođacima razrešite pa ako je bilo nesporazuma sada je pravi trenutak da razgovarate. U poslovnom segmentu najviše uspeha će imati oni koji se bave poslovima vezanim za komunikaciju, komercijalne poslove i sve što je u sferi saobraćaja.

Ljubav

Oni koji su ostali u vezama nakon prethodne nedelje sada mogu odmoriti i uživati na kraćem putovanju koje će osvežiti vaš odnos. Slobodni mogu upoznati nekoga ko je jako vezan za svoju porodicu (u pozitivnom smislu) i ko dolazi iz daleka ili se bavi poslom koji je vezan za putovanja.

Podznak Blizanci

Sve ideje koje imate pišite, pravite planove i dogovarajte saradnje, a realizaciju ostavite za drugu polovinu maja. Idealan je trenutak da neku svoju ideju, projekat ili poslovnu saradnju koja nije prošla kako ste očekivali sada revidirate i započnete ih na način koji će vam zaista odgovarati. Mnogo toga je u vašoj glavi i samo je potrebno sačekati idealan momenat za akciju. Ne brzajte, budite temeljni i ne zaboravite da sada jedino sami sebe možete zakočiti u napredovanju kojim idete polako već duži period.

Ljubav

Oni koji su u vezama privode kraju jednu etapu svog odnosa i nestrpljivo čekaju period koji dolazi kako bi krenuli u neke nove godine i drugačije planove. U ovoj nedelji možete dogovoriti i neko duže putovanje koje već neko vreme priželjkujete. Slobodni u ovoj nedelji mogu upoznati potencijalne partnere na mestima koja su vezana za novac ili se ova osoba može baviti poslom koji je u sferi ekonomije.

Podznak Rak

Nedelja u kojoj ste mnogo lepi, ali i mnogo nervozni i ljuti. Dobro je vreme za obnovu kontakata sa prijateljima koje dugo niste videli, kao i za popravku automobila, nikako kupovinu novog. Potrebno je da se malo više borite za sebe i svoje snove i sada je pravi trenutak za to. Pustite druge neka žive kako žele, a vi se potrudite da budete maksimalno posvećeni svom životu. Posao i finansije idu malim koracima napred, a od sredine meseca krećete punom brzinom ka ostvarenju planova.

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju mogućnost da razgovaraju o nekim stvarima koje su ostale nedorečene ili nisu razrešene, a tište vas ili partnera. Smanjite nervozu i isključivo smireni pokrećite teme koje nisu najprijatnije. Slobodni u ovoj nedelji mogu imati najviše mogućnosti za početak veze sa nekim ko se bavi poslom koji je vezan za ugostiteljstvo.

Podznak Lav

I u ovoj nedelji nastavljate borbe na polju posla i karijere, ali sada ćete imati potrebu da vrlo jasno kažete i pobunite se protiv svake stavke ugovora ili bilo koje reči koja vam je upućena, a svesni ste da nije u redu i nije u skladu sa vašim dosadašnjim zalaganjima. Ženska osoba na položaju vam može biti od velike pomoći kao preporuka ili kao savetnik u ovim važnim danima za vašu karijeru i pomak nabolje u okviru iste.

Ljubav

Slobodni su u nekim mislima o osobi koja je zauzeta i sa kojom veza mora biti tajna, ali vas toliko privlači da je pitanje hoćete li moći da se oduprete ovoj želji. Ovo vam ponavljam već neko vreme i verujem da su se neki od vas već upleli u ove priče…  Oni koji su u vezama će biti preopterećeni poslovnim obavezama, ali i mislima koje će biti 24/7 aktivne u vašim glavama pa je jako važno da pokušate da se opustite i vreme sa partnerom provedete na jedan kvalitetan način bez prenošenja tenzije na vaš odnos. Manje pričajte drugima o svojoj vezi, već pričajte sa partnerom otvoreno o svemu.

Podznak Devica

Marfijev zakon je ono što će vas pratiti u nedelji koja dolazi pa se naoružajte strpljenjem i budte oprezni kada su u pitanju važna dokumenta i novac. Ono što je dobro u danima koji dolaze jesu odnosi sa prijateljima koji će vam donositi dobre vesti, ali imaćete i mogućnost da se pomirite sa nekim od prijatelja ili poznanika sa kim ste iz bilo kog razloga ušli u konflikt. Ukoliko se bavite partnerskim biznisom imaćete jako uspešnu nedelju pred sobom.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji treba da izlaze sa prijateljima što češće jer se upravo na ovakvim događajima mogu dogoditi važni susreti. Oni koji su u vezama treba da se pripreme na promenu u odnosu koja je na korak od vas. U ovoj nedelji sumirate utiske i dogovarate se o daljim koracima koji će uozbiljiti dosadašnju priču. Nemojte se plašiti promena koje dolaze jer svaki dobar odnos teži napredovanju.

Podznak Vaga

U nedelji pred nama se takoreći “borite” sa dugovima, dužnicima ili nekim problemom vezanim za banke i nasledstvo. Ukoliko imate mogućnost da sačekate sledeći mesec za podizanje kredita ili pozajmica onda tako i uradite, ako morate u narednom periodu da završite tu transakciju onda obavezno nekoliko puta pročitajte svaku stavku ugovora pre nego potpišete.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji vođeni strastima mogu početi odnos koji je vrlo površan, pa ako je to ono što želite samo npared, u suprotnom budite spremni na razočaranje. Oni koji su u vezama mogu biti iznenađeni idejama koje partner ima, a vezane su za finansijska ulaganja. Ove ideje mogu biti genijalne pa pre nego što odbacite sve uz smeh, ipak dobro razmislite i pružite podršku za prvi pokušaj.

Podznak Škorpija

U ovoj nedelji ste veoma promenljivog raspoloženja i jako je važno da komunicirate na pravi način ono što želite i osećate jer u suprotnom možete biti pogrešno shvaćeni. U poslovnom segmentu bi bilo dobro kada biste mogli biti malo zadovoljniji postignutim jer sve ide kako treba, ali vi uvek želite da bude još malo bolje. Mnogi od vas će imati priliku za neku saradnju koja će vas izbaciti iz komfor zone i dovesti na sam vrh u sferi kojom se bavite.

Ljubav

Slobodni u danima koji su pred nama imaju mogućnost trajnih i kvalitenih odnosa u kojima ćete morati da pokažete i ozbiljnost i odgovornost, a zanimanje ove osobe može biti vezano za neku vrstu edukacije (prosvetni radnik, vaspitač…). Oni koji su u vezama u narednim danima mogu uživati uz partnera i njegove neverovatne poteze koji će vas ostaviti bez teksta. Uzbuđenje će biti na maksimumu pa pustite planove i uživajte u onome što vam se dešava u sadašnjem trenutku.

Podznak Strelac

Nedelja u kojoj se pitate zašto ste se uopšte upustili u posao u kom ste jer sve deluje prenaporno i kao da rezultati nisu onakvi kakvim biste bili zadovoljni. Ovo je prolazno stanje i nema potrebe da očajavate već da se bolje organizujete i uživate u plodovima svoga rada. Nerazumevanje je pojačano, pa je važno da u razgovorima budete kratki i jasni bez prevelikog zalaženja u detalje, posebno sa poslovnim saradnicima i kolegama.

Ljubav

Slobodni u danima pred nama prilike za upoznavanje zanimljivih osoba imaju u okviru mesta koja se bave finansijama (banke, pošte, menjačnice…) ili će ova osoba raditi posao koji je iz oblasti finansija. Oni koji su u vezama imaju nedelju u kojoj će partner potvrditi vašu želju za sigurnošču i dokazati vam da nije tu tek da se kaže da ste u vezi, već je tu kao podrška u svakom trenutku i svakoj situaciji koja dolazi.

Podznak Jarac

Nedelja pred nama nosi mogućnosti koje se tiču kreativnosti ili nekog hobija koji deluje kao nešto što nije baš isplativo u ovom trenuku. Imaćete drugačiji uvid u situaciju vezanu za hobi kojim se bavite ili ćete odjednom shvatiti da je to nešto od čega zaista možete lepo da živite. Postavite plan u ovom mesecu i već od sledećeg možete krenuti u realizaciju. Ukoliko imate decu biće malo buntovna u ovoj nedelji i sport je ono što im može pomoći kako bi na najbolji način potrošili višak energije.

Ljubav

Slobodni u danima koji dolaze mogu imati onaj trenutak zaljubljivanja na prvu poruku jer će upoznavanja najviše biti putem društvenih mreža. Oni koji su u vezama imaju odlične dane za mnogo razgovora koji će biti u vezi porodice, bilo vaše ili vašeg partnera, a drugi će imati i razgovore o stvaranju ili proširenju porodice. Mogućnost trudnoće vam je naglašena  već nakon 15.5.

Podznak Vodolija

Dani koji su pred nama donose mogućnost nekih promena u okviru mesta boravka, neki kvar uređaja i neočekivani trošak zbog popravke ili kupovine novog koja će uslediti. U porodičnim odnosima je sve malo napeto i ide onim tonom jesam li ti rekla?!, pa je smirivanje strasti uz razgovor jedino rešenje. Poslovna situacije ide nabolje, odnosi sa kolegama i saradnicima će biti mnogo bolji što će vam doneti i veći elan kada je angažovanje u pitanju.

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju mogućnost da razjasne sve one nejasne situacije iz prethodne nedelje i da razgovaraju o svemu što je delovalo nepremostivo. Tenzija je manja, pa će sve ići lakše i lepše. Slobodni su fokusirani na posao i neko će im biti veoma simpatičan upravo iz poslovnog okruženja ili ćete se upoznati posredstvom nekog koga poznajete preko posla.

Podznak Ribe

U ovoj nedelji je važno da budete oprezni u komunikaciji i saobraćaju, posebno ukoliko je ovo i posao kojim se bavite jer jedan nesmotren potez može napraviti veliku štetu. Važne odluke nemojte donositi u ovoj nedelji jer možete biti isuviše vođeni emocijama koje vas vode u neracionalno rasuđivanje. Ukoliko idete na put proverite automobil i dokumenta na vreme.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji imaju priliku da otpočnu veze koje će od samog starta biti ozbiljne i voditi koracima koji su sigurni. Upoznavanje će izgledati kao prepoznavanje, imaćete osećaj kao da se poznajete sto godina. Oni koji su u vezama neka pokušaju da bez stresa i haosa razgovaraju jer deluje da dugo ćutite pa ćete sada vrlo glasno da kažete sve što je gurano pod tepih. Važno je da znate da je period odličan za promenu načina komunikacije, ali i stabilizaciju odnosa pa ipak pokušajte mirno da razgovarate o svemu. Oni koji razgovaraju uvek o svojim osećanjima imaju priliku za lepa iznenađenja i prijatne promene koje će partner napraviti. 

Pročitajte i ovo: Kako Mars u Raku utiče na vaš znak do kraja maja

Naslovna fotografija: pexels.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.