Kako Mars u Raku utiče na vaš znak do kraja maja

Planete su nam tokom marta donele velike uticaje – Pluton, koji je prvi put posle 15 godina promenio znak i ušao u Vodoliju, gde će ostati u narednih 10 godina, najavljuje potpuno novu eru; Saturn je ušao u znak Riba, gde će ostati do 25. maja, a Mars u znak Raka, gde će ostati do 20. maja. Generalno, Mars provodi mesec ili dva u svakom znaku, ali zbog svog retrogradnog hoda zadržao se u Blizancima čitavih sedam meseci i sada se vibracije konačno menjaju. Mars u Raku donosi preko potrebnu promenu tempa, utičući na nivo motivacije, temperament, pa čak i libido – upravlja time kako oslobađamo svoje instinkte i posežemo za onim što želimo. Dok žestoki Mars pliva kroz nežne vode Raka, od nas se traži da usporimo i izrazimo svoju moć i strasti na suptilniji način – Mars u Raku donosi emocije koje utiču na naše reakcije i stremljenja, što može ublažiti sukobe i konkurenciju.

Senzitivni Rak nagoni vatreni Mars da oseti stvari i proveri emocionalnu vibraciju pre nego što uskoči u bitku (ili u krevet – Mars vlada seksualnošću) i frustracije se mogu ispoljiti na pasivno-agresivan način, jer energija Raka radije pristupa konflikut indirektno, nego da se direktno suoči sa njim. Ipak, Mars u Raku nas uči da preduzmemo akciju bez grube sile i da umesto toga pronađemo snagu kroz mekoću, saosećanje i ranjivost. Tokom ovog tranzita možemo se osećati više zaštitnički nastrojeni prema ljudima koji su nam bliski i biti inspirisani da se više zauzimamo za one koje volimo. Ovo je odlično vreme za preuzimanje odgovornosti na polju porodice, doma, ljubavi i strasti.

Kako Mars u Raku utiče na svaki znak

Ovan

Kao vladajuća planeta Ovna, Mars u Raku može da izazove vaš impulsivni duh – iako možda nemate zamah punom parom, za kojim žudite, usporavanje vam može pomoći da uočite pukotine u vašim temeljima, koje morate popraviti, da biste optimalno funkcionisali (i bukvalno i figurativno). Pozabavite se domaćim zadacima tokom ovog tranzita, izvršite popravke, proširenja i preuređenja, ali takođe se posvetite i svojim potisnutim osećanjima i emocionalnim povredama (toksične veze, mračne uspomene koje vas opterećuju). Kad tranzit prođe, bićete u vrhunskoj formi.

Bik

Za vas je ovo važan period u komunikaciji – počnite da izražavate ono što vam je na srcu i u mislima. Možda će vam biti lakše da neke stvari konačno artikulišete i podelite, a vaše reči bi mogle da budu veoma ubedljive. Hrabro iznesite svoju istinu i pokušajte da ne budete preterano osetljivi ili defanzivni u svakodnevnim interakcijama. Mars u Raku nas sve čini dodatno osetljivim, zato budite spremni da sa milošću prihvatite osećanja drugih ljudi.

Blizanci

Proteklih sedam meseci, Mars je proveo u vašem znaku i tu je završio dug retrogradni hod – za to vreme savladali ste mnogo izazova i sada je vreme da pokupite nagrade ili se suočite sa posledicama onog što ste radili. Počnite da „odvajate žito od kukolja“ kada su u pitanju vaši opipljivi ciljevi i usmerite svoju energiju ka stvarima koje su najvrednije. Finansijska pitanja su u prvom planu i kada se radi o poboljšanju zarade, većoj investiciji ili mudroj uštedi, ne pokušavajte sve odjednom – usporite i osvajajte jednu po jednu stvar.

Rak

Mars u Raku donosi vam puno cvetanje – kada uđe u vaš znak, osećaćete se kao da konačno izlazite iz duboke hibernacije. Imali ste mnogo ciljeva, želja i osećanja, koja su se razvijala tokom proteklih meseci i sada je vreme da započnete realizaciju svega o čemu ste do sada promišljali i maštarili. Upotrebite svoja oštra rakovska klešta i počnite da probijate put ka uspehu – imate punu kosmičku dozvolu da date prioritet svojim željama i potrebama, iznad svega ostalog!

Pročitajte i ovo: Pluton u Vodoliji – najveći uticaj na 4 znaka zodijaka

Lav

Mars u Raku donosi malo više tišine i zahteva da pritisnete pauzu – vaše sjajne akcije fokusirane na ambicije i spoljašnja delovanja, treba da ustupe mesto čišćenju energetskog taloga koji se nakupio u vašem životu u proteklih nekoliko godina. Vreme je da se rešite dugotrajne ozlojeđenosti, da prekinete toksične veze i obrasce ponašanja koji vas sputavaju i sabotiraju. Na leto vas čeka novi životni ciklus i treba da iskoristite ovaj introspektivni nalet motivacije da uklonite sve duhovne prepreke koje vas sprečavaju da ostvarite svoje snove.

Devica

Mars u Raku će zagrejati stvari kada je u pitanju vaš društveni život i način na koji komunicirate sa svojim društvom (kolektivnom, timom). Možda ćete otkriti da ste posebno osetljivi na grupnu dinamiku i ako vas neko ometa, napada, sabotira, možete ga izbaciti iz svog kruga. Raščišćavanje sukoba u užoj zajednici potrebno je da biste stvorili usklađeniji sistem društvene podrške. Ovaj tranzit vam donosi i dosta motivacije da započnete iskrenije veze u svom okruženju i postanete lider u svojim krugovima uticaja. Pokušajte da dramu prijateljskih odnosa ne shvatite suviše lično – svi smo osetljiviji nego inače.

Vaga

Mars u Raku pokreće vaš motor na poslu i ovo je izuzetno važan period za preduzimanje akcija ka vašim profesionalnim ciljevima. Hrabro krenite ka nastupima i pozicijama koje želite i prestanite da sledite puteve koji nisu u skladu sa vašom misijom. To može da znači da konačno napustite posao na kome ste zaglavljeni, ili da se upustite u novi poduhvat, kome ćete se posvetiti. U svakom slučaju, vreme je da razjasnite vrstu posla koji vam je značajan. Zapamtite da hrabri potezi u karijeri i izražavanje sopstvenog autoriteta ne moraju da budu teški – ovaj tranzit vas inspiriše da se vodite blagošću i saosećanjem, omogućavajući vašoj čuvenoj diplomatiji da deluje u punom kapacitetu.

Škorpija

Kao vodeni znak kojim vlada Mars, nećete imati problema da iskoristite svaku iskru motivacije i inspiracije u ovom tranzitu, iako Mars nije u svom najboljem izdanju. Vaši ciljevi dobijaju veliki energetski podsticaj i osećate se jasnije nego ikada u pogledu onoga za šta se zalažete. Odbacite sve dogme i filozofije za koje više ne osećate da su duhovno usklađene sa vama. Vaš nagon za sticanjem znanja i novim iskustvima, takođe je na vrhuncu u ovom periodu, tako da se možete prepustiti impulsivnim odlukama – da odvete porodicu na odmor, ili se uključite u obrazovni program, koji će proširiti vaše vidike i opremiti vas novim veštinama.

Strelac

Vaš senzibilitet vas obično nagoni da jurite za dugom, ali Mars u Raku vas inspiriše da u narednom periodu svoju vatrenu energiju usmerite ka unutra i hrabro se upustite u istraživanje najdubljih delova svoje duše. Vreme je da presečete svaku krivicu, stid ili tajne koje tiho crpu vašu energiju, kao i sve veze koje su postale opterećujuće. Ovaj tranzit zagreva intimnost, pa ćete se možda osećati smelije i više emocionalno uloženi u svoja seksualna iskustva. Poštujte svoje želje.

Jarac

Vreme je da budete glavni u svom ljubavnom životu! Mars u Raku vas podstiče da se usredsredite na raspaljivanje vatre bilo koje stagnirajuće energije koja prožima vaša partnerstva. Preuzmite inicijativu i odgovornost za dublje obaveze u vašim odnosima i povedite u pravcu konstruktivnosti, obnove i oživljavanja. Ali ako odnosi ne funkcionišu, ovo je takođe pravo vreme da ih prekinete. Osetljivost u svim aspektima odnosa mogla bi biti vrlo visoka, zato se oslonite na svoju saosećajnost i ne učestvujte ni u kakvoj drami.

Vodolija

Mars u Raku popunjava raspored svih vrsta obveza, Vodolije! Spremite se da budete veoma zauzeti, a zauzvrat ćete dobiti dodatnu mentalnu motivaciju i fizičku energiju, potrebnu da čekirate svoje dugačke liste zadataka. Vaša sposobnost da prekinete loše navike biće tokom ovog tranzita izrazita, pa iskoristite to da restruktuirate svoju svakodnevnu rutinu na način koji povećeva vašu produktivnost i održava vaše opšte zdravlje. Posebno je važno da kažete „ne“ stvarima koje ne želite ili nemate kapacitet da ih preuzmete u ovom trenutku. Nema više žrtvovanja svog zdravlja, da bi se drugi osećali bolje.

Ribe

Mars na teritoriji drugog vodenog znaka, za Ribe znači zabavu – uzbudljivi kreativni skokovi i strasna osećanja pratiće vas u narednom periodu, zato iskoristite nalet inspiracije i dozvolite svom poetskom unutrašnjem romantiku da ispolji sav svoj potencijal. Odlično je vreme da preuzmete vođstvo u svom ljubavnom životu i budite inicijator vrućeg izlaska ili divlje noći u krevetu. Ovo je podjednako energičan period kaa je u pitanju vaše umetničko izražavanje – opremljen okom sanjara i saosećajnim srcem, Mars u Raku vam pomaže da se posvetite svojim kreativnim ciljevima i povećate intenzitet romantike u svom životu.

Pročitajte i ovo: Saturn u znaku Riba – najveći astrološki uticaj u 2023.

Naslovna fotografija: pexels.com

Bankica Milošević veruje da je dete u nama najvažnija osoba na svetu, koja zaslužuje svu onu ljubav koju rasipamo okolo. Sve je zanima, o svemu ima mišljenje i ne okleva da ga promeni.