Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nedeljni horoskop: 9. oktobar – 15. oktobar

Nedelju počinjemo Punim Mesecom u znaku Ovna, pa ako imate osećaj da vam je svega preko glave da znate šta je u pitanju. Uticaj ove lunacije će najjače osetiti oni koji imaju važne planete (Mesec, Sunce, Mars, Veneru ili Merkura) od osmog stepena pa do kraja kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac). Polje u kom vam se odigrava lunacija će doneti trenutak mraka nakon koga se otvaraju novi vidici, a zatvaraju stara pitanja i stavljaju tačke na prošle događaje. Tačno vreme lunacije je u 22.54 č, što može biti važno onima koji praktikuju dijetu po mesečevim menama.

Nedeljni horoskop: 9. oktobar – 15. oktobar

Merkur je na svom putu oporavka i 11. oktobra se vraća u znak Vage, pa ga puštamo još izvesno vreme, tačnije do 17. oktobra kad će dostići punu brzinu i vratiti se sebi, a onda i nama olakšati svakodnevicu. Dok ne bude potpuno svoj, doći će još jednom do izazova sa Jupiterom 12. oktobra što nas vodi u besmislene rasprave koje nam živce kidaju na sitno, pa, kao što sam vam već govorila, izbegavajte bespotrebna nadmetanja u komunikaciji jer pobednik će biti ipak onaj ko se bude manje nervirao.

Istog dana, 12. oktobra, nas očekuje i prvi od tri izazova Marsa sa Neptunom koji će se ponoviti i 19. novembra 2022, ali i 15. marta 2023. tako da ćemo sve do proleća biti pod velikim brojem dezinformacija koje će stizati sa svih strana, pa je veoma važno da uključite zdrav razum, više čitate knjige, gledate predstave i boravite u prirodi jer će se ozbiljno truditi da nas drže u velikom strahu i onesposobe da vidimo šta je istina, a šta nije. Proleće nam donosi istine, i to neke koje čekaju da ih otkrijemo još od 2020. godine, pa budite pametni i mudri i čuvajte sebe, svoj život i svoju porodicu. Idite za svojim željama i nikako ne odustajte od njih – ponavljaću vam svake nedelje! 

Takođe, u sredu nam stiže podrška od Saturna i Sunca u dobrom aspektu koji će nam dati osećaj da nam je „glava ipak iznad vode“ i da uz trud i rad možemo isplivati iz svake situacije koja nas je zadesila.

Dugo i željno iščekivani petak, ali ne samo zato što je nakon toga voljeni vikend, već zato što nas tog 14. oktobra očekuje sjajan aspekt Venere i Saturna koji nam donosi priliku da emotivne odnose vratimo u normalu, posebno odnose koji već dugo traju i više ne znamo jesmo li zajedno ili ne. Prilika je odlična i nosi nam mogućnost da se dogovorimo sa našim voljenim bićem i da odnos u kom smo definišemo na dugoročno u nekom novom i boljem obliku. Ovo neće biti samo formalno rešenje, već ćete zaista raditi na odnosu i bićete istinski zadovoljni postignutim.

Mesec će na svom putovanju ove nedelje ići od znaka Ovna, pa redom preko znaka Bika, sve dok na kraju nedelje ne stigne do Blizanaca, a na nama je da pratimo energiju kako bismo se što manje stresirali što znači da se učimo strpljenu dok Mesec boravi u znaku Ovna (9. i 10. oktobra), zatim se prilagođavamo promenama i učimo da je umerenost najvažnija kada je Mesec u znaku Bika (11. i 12. oktobra), a onda kada pređe u Blizance ne jurišamo na pet strana već vežbamo fokus i završavamo započete poslove.

Podznak Ovan

Ko je najljubavniji u narednim danima?! Iako teško priznajete emocije, nakon lunacije na vašem podznaku ipak ćete shvatiti da je vreme da nešto menjate i nećete dozvoliti sebi da sve prepustite slučaju. Do četvrtka obavite sve što je još propušteno na poslu i onda fokus odlazi na ljubav. Pogrešne informacije možete dobijati od nekog ko dolazi sa kraćeg puta, pa obratite pažnju na sve što govori i radi ta osoba.

Ljubav

Slobodni u ovim danima mogu započeti vezu sa nekim ko ima ili mnogo više, ili manje godina od njih, ali odnos ima veliki potencijal pa nemojte odustajati samo zbog te, nebitne razlike. Oni koji su u vezama će imati osećaj da je konačno sklad pronašao i vas, a mnogi će se u ovim danima i venčavati ili započinjati zajednički život. Tamo gde već dugo ne ide će doći do dogovora da je vreme za sreću, ali sa nekim drugim. Poštujte sebe dovoljno da ne ostajete tamo gde se ne osećate srećno i voljeno.

Podznak Bik

Kod vas je ova nedelja isključivo okrenuta finansijama i nekom problemu koji se dešava u tom polju. Ideje i rešenja su vam i dalje iza leđa, ali neko iz kruga prijatelja će vam biti od pomoći pred kraj meseca. Ne ulazite u rizične transakcije i zaista budite oprezni kada je novac i samo ulaganje oko poslovanja u pitanju. I ne samo u ovoj nedelji već tokom celog perioda do proleća.

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju osećaju da su izneverni jer partner krije informaciju u vezi troškova, pa ako je u pitanju kocka i dugovi tog tipa onda je vreme da ozbiljno porazgovarate na temu daljeg razvoja i uopšte mogućnosti za razvoj takvog odnosa. Svakako je potrebno više razgovora i određivanje prioriteta u vašem odnosu. Slobodni mogu u svim problemima oko posla i novca i razgovorima i kontaktima koje će tražiti kako bi došli do rešenja upravo doći i do rešenja emotivnog statusa. Neko ko će vam pomoći u poslu može vrlo lako postati i vaš životni partner.

Podznak Blizanci

Otkrivanje postupaka poslovnih saradnika, ali i čistka takozvanih prijatelja dolazi tokom proleća sledeće godine, do tada je važno da više verujete sebi i svom osećaju koji vam vrlo jasno govori kada nešto nije u redu i kada neko nije fer prema vama. Konačne odluke o promeni posla i nekim novim projektima neka sačekaju makar 17. oktobra. Jačajte imunitet jer ste skloni prehladama i virusima u ovom periodu.

Ljubav

Slobodnjaci su veoma romantični u ovoj nedelji i biće mnoogooo priče o svemu što biste voleli da vam se desi, a neko ko pokazuje intresovanje za vas će konačno dobiti vašu pažnju jer kraj nedelje donosi i kraj sa prošlošću i nekim mislima i pričama o bivšima. Oni koji su u vezama se osećaju zapostavljeno i kao da partner ima drugih briga koje su sada aktuelne i ne mari previše za vas. Opet ću vam ponoviti da je situacija takva jer je vreme za razrešenje, ali i za veru u vas i ljubav koja vas spaja.

Pročitajte i ovo: Znate li šta krije položaj vaše Lilit u natalu?

Podznak Rak

Uspećete, znam ja, a znate i vi. Postoji mnogo prepreka, ali nema potrebe da sada odustanete kada ste na izlazu iz mračnog tunela po kom tumarate već nekoliko godina. Novi život je tu i čeka da ga zgrabite i krenete baš onako kako već dugo želite i planirate. Misaoni procesi su u ogromni i um će pokušavati da vas zavara, san neće dolaziti na oči, ali čitajte i okružite se ljudima koji vam prijaju kako biste se nakupili dobre nergije koja vam manjka u ovim danima.

Ljubav

Oni koji su u vezama će se konačno okrenuti svom partneru i bio odnos odličan ili manje sjajan spremni ste da uradite sve što je do vas kako biste ispravili greške i neke situacije koje nisu bile nimalo dobre tokom prethodnog meseca. Slobodni bi neku garanciju da onaj ko im se udvara želi samo, jedino i isključivo ozbiljnu vezu koja će trajati do kraja života… Prihvatite činjenicu da garancija nekada ne vredi mnogo ni u slučaju tehničkih uređaja, a kamoli kada su u pitanju odnosi i ljudi (koji umeju biti lakokvarljiva roba). Pružite prliku i dajte sve što je do vas jer imate sjajnih mogućnosti za trajanje i izgradnju kvalitetne priče u danima koji su pred nama.

Podznak Lav

Saradnja sa inostranstvom je nešto na šta čekate jako dugo i nedelja pred nama otvara nove mogućnosti i pokreće saradnje o kojima je u prethodnom periodu bilo usmenih dogovora. Pomoć možete očekivati od braće i sestara ili važan savet, a od nekih i preporuku koja će vam biti od velike koristi u poslovnoj saradnji.

Ljubav

Slobodni će imati neprijatnu situaciju sa nekim iz kruga prijatelja ko nikako da shvati i prihvati da više od prijateljstva neće dobiti i jako je važno da to jasno stavite do znanja jer imaju velike snove i želje po pitanju vas. Oni koji su u vezama mogu imati rasprave zbog svoje ili partnerove porodice koja pokušava da se umeša u vaše odluke. Čuvajte svoj odnos i postavljajte jasne granice sa bližom i daljom familijom.

Podznak Devica

Više mogućnosti na polju posla, pa samim tim i poboljšanje finansija stiže konačno u narednim danima, a mnogi od vas će doneti odluku u vezi nekog ulaganja ili podizanja kredita zbog nove investicije u nekretninu ili posao.

Ljubav

Slobodni imaju veliku mogućnost da započnu odnos sa nekim ko ima mnogo više životnog iskustva ili više godina, ali nemojte dozvoliti da vas to spreči jer ova priča ima mogućnost da traje. Oni koji su u brakovima ili vezama, a  imaju decu će narednih dana biti veoma ponosni na njih, ali i na partnera i sebe jer su ih tako lepo vaspitali i odgajili. Takođe, za sve u vezama ova nedelja donosi prijatna iznenađenja pa vam na primer partner može pripremiti večeru ili neki slatkiš koji zna da volite. 

Podznak Vaga

Od sredine nedelje kao da se vaša percepcija i tok misli potpuno menja, sve ono što se činilo kao nejasno postaje vam kristalno jasno i mnogo istina će vam doći na noge. Budite oprezni kada su finansije u pitanju jer kao da ne znate gde vam novac odlazi ili u težim situacijama možete biti i pokradeni.

Ljubav

Slobodni i dalje imaju mnogo dobrih prilika za započinjanje veza koje obećavaju, posebno u ovoj nedelji je ta mogućnost povećana. Pokrenite se jer ova poznanstva zaista mogu biti značajna za vaš emotivni život. Oni koji su u vezama neka ne švrljaju sa strane jer će se zaljubiti i eto problema pa ako vam se već dopada neko onda dobro razmislite da li je odnos u kom ste dobar i stabilan i razgovarajte sa partnerom o problemima koji vas muče, a tek nakon razrešenja krenite u novu priču. Oni koji su na stabilnim temeljima u ovoj nedelji mogu spremati svadbu ili obradovati vestima o prinovi. 

Podznak Škorpija

Obratite pažnju u narednom periodu na svoja razmišljanja i pokušajte da smanjite brige i usmerite se na nešto što je korisno i što vas ne opterećuje. Krediti i bilo koja vrsta pozajmica u ovom trenutku nisu najbolje rešenje. Razgovarajte sa nekim, previše se toga nakupilo i kida vam dušu, a nije pametno držati sve u sebi.

Ljubav

Slobodni mogu započeti neku tajnu romansu koja će nakon 23.10. postati i veoma javna, ali i naći se na meti komentara koji vam neće prijati. Dobro razmislite koga puštate u svoj život i na početku postavite prave temelje jer kada se prvo dugme pogrešno zakopča onda je teško ispraviti sve bez da krenete opet ispočetka, a zašto biste dva puta radili isti posao?! Oni koji su u vezama kao da prave neke kalkulacije i ne govore sve što misle i žele, a partner vam ne može čitati misli pa se vrlo lako može desiti da dođete u problem koji vodi u raspravu što ne mora biti loše, ali je važno da otvorite karte i kažete šta mislite i osećate – u suprotnom pitanje je koliko je odnos kvalitetan i kakvu budućnost ima.

Podznak Strelac

U ovoj nedelji imate mogućnosti za veliki uspeh u oblasti humanitarnog rada i rada koji je u vezi nevladinih otganizacija. Takođe, pomirenja prijatelja ili vas i nekog prijatelja sa kojim ste u konfliktu će obeležiti dane koji dolaze.

Ljubav

Slobodni imaju osećaj da im se porodica previše meša u emotivni život i ma koliko imali dobre namere ipak ćete loše odreagovati kada po ko zna koji put čujete: Ej, imam nekog za tebe, super osoba je u pitanju. Vreme je da stavite tačku na ta upoznavanja i okrenete se nekom ko ima veze sa sportom i koga lično upoznajete, bez posrednika. Oni koji su u vezama dolaze do prekretnice kada odlučuju da li su spremni da sa partnerom grade brak i porodicu ili ne, jer će pitanja potomstva biti ključna u narednim danima. 

Pročitajte i ovo: Astrosestre otkrivaju šta nam retrogradni Merkur donosi u septembru

Podznak Jarac

Vesti o nekom starijem članu porodice vam mogu poremetiti planove vezane za karijeru, ali vrlo brzo ćete sve rešiti i biće ovo samo jedan alarm da ta osoba (najverovatnije otac) mora povesti više računa o svom zdravlju. 

Ljubav

Slobodni su se ili već zaljubili u šefa ili je počeo lagani flert jer vas privlači neko ko za vas predstavlja autoritet, možda na poslu, a možda i na treningu, nekoj edukaciji… Svakako je reč o osobi koja deluje strogo, ozbiljno i odgovorno, odnosno kao neko na koga se možete osloniti u životu. Oni koji su u vezama će ove nedelje pomagati partneru (ili partner njima) da reši neku poslovnu nedoumicu ili će mu dati izuzetno važan savet koji će mu biti od velikog značaja. Svakako nemojte bežati od toga da ako imate poslovni problem upravo od partnera potražite savet jer u samoj komunikaciji možda i zajedno dođete do rešenja. 

Podznak Vodolija

Ukoliko idete na neko kraće putovanje očekujte pomeranje planova i to zbog kvara na kolima u poslednjem trenutku ili pogrešnih informacija koje su vam dostavljene, pa sve proverite nekoliko puta kako se ne biste našli u poziciji da ne možete ništa da promenite.

Ljubav

Oni koji su u vezama imaju priliku da sagledaju svoj odnos iz drugog ugla i učvrste poverenje koje je moglo biti poljuljano nekim sitnim sumnjama u prethodnom periodu. Slobodni se mogu zaleteti u neko zaljubljivanje, ali će ubrzo otkriti da ta osoba nije ono za šta se predstavlja pa otvorite lepe okice i nemojte brzati bilo koje poznanstvo i flert koji je u toku.

Podznak Ribe

Finansije i problemi oko istih dostižu vrhunac, ali dolazi i rešenje jer neka vrsta ulaganja u nekretninu, podizanje kredita ili nasledstvo se rešavaju u vašu korist. Takođe, oni koji su u sudskim procesima imaju čemu da se raduju jer će sve biti rešeno onako kako očekujete. 

Ljubav

Slobodni su digli ruke od ljubavi, ali baš sada mogu upoznati nekoga na autobuskom stajalištu ili na aerodromu. Oni koji su u vezama ulaze u period dubokih povezanosti sa partnerom, vreme u kom možete reći sve i rešiti baš svaki nesporazum i problem pa budite spremni da bez straha kažete sve ono što vam na bilo koji način smeta jer jedino tako možete nešto promeniti.

Astrolog Aleksandra Paunić, AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.