Astrosestre otkrivaju šta nam retrogradni Merkur donosi u septembru

Stigli smo i do tog neobičnog septembra u moru čudnih meseci iza nas. Ako očekujete od sebe da ste pune elana i volje za akcijom, a ovamo ste bolesne, razdražljive, anksiozne, malaksale, bezvoljne, pasivne, melanholične, polulude i sl – sve je okej. Navikli smo da u ovom periodu kad deca polaze u školu, a profesori spremaju za početak godine, kad se kupuju knjige i patike, donose nove odluke o navikama, počinju svi mogući kursevi, treninzi, edukacije… budemo na svojih 100% prisebnosti. Međutim, ovog početka (školske/studentske) godine nam nešto baš i ne ide, i to kolektivno.

Jer je ono što najviše obeležava septembar retrogradnost. Merkur kreće retrogradno 10. septembra, ali kao da je već počeo da nam mrsi konce.

„Šta??? Opet retrogradni Merkur! Ooo neee! Pa zar nije sad skoro bio retrogradan?“

Astrosestre retrogradni Merkur

Evo odgovora:

Zamislite da nikad ne spavate. I da ste non-stop aktivne, radite, pričate, razmišljate, trčite ovamo onamo… i danju i noću… u svim godišnjim dobima… Joj. Kakva neprijatna pomisao, zar ne? Jasno je da bismo svi vrlo brzo poludeli, porazboljevali se, poubijali se, i tako dalje u tom pravcu.

Sad zamislite da svaka planeta nekog predstavlja. Merkur predstavlja čoveka. Čovek misli, zaključuje, analizira, voli da zna, barata podacima, razmenjuje svoje ideje, kupuje, prodaje, vozi, čita, piše… Pa, kako je za čoveka vrlo zdravo da spava jednu trećinu dana, tako je i za Merkura vrlo zdravo da krene unazad u svoj retrogradni hod (čitaj: da spava) jednu trećinu godine.

U Univerzumu nema greške. To znači da kad pratimo prirodne cikluse i ponašamo se u skladu sa njima, imamo najviše izgleda za zdrav i ispunjen život. To dalje znači da sad nije vreme za aktivnosti iz simbolike Merkura – otvaranje radnje, potpisivanje ugovora, kupovinu telefona, kompjutera, kola, birokratiju… i svega onoga za šta je potreban mozak. Greške su moguće kao što bi bile moguće kad biste probudili nekoga usred noći i naterali ga da potpiše ugovor za novi posao!

Pročitajte i ovo: Šta vaša natalna karta govori o vama

„Ja sam taman počela da planiram strategiju mog biznisa, hoću da iznajmim prostor, angažujem asistentkinju i počnem sa novom mentorkom. I treba da kupim kurs o kome već izvesno vreme razmišljam, upis je sad, to ne zavisi od mene. A opet se pitam da li je to dobra odluka. Da li da to uradim ili ne?“

Da, da i da. Ali, samo ukoliko je baaaaaš nemoguće odložiti za oktobar. (Merkur kreće direktno 1. oktobra)

Međutim, veoma je važno da znate da je Merkur trickster – onaj koji nas zeza, i za čas promeni zamišljeni pravac, pa očekujete da će vam za istu stvar biti potrebno više vremena, da ćete određene stvari raditi duplo, da će se gubiti mejlovi, dokazi o uplati, i sl. 

Sve što morate da obavite sada, što ne možete da pomerite i što nije do vas da odlučujete kad će biti, uradite. Život ne treba da stane! Ali, budite mudre i u poštovanju trikstera koji se ludo zabavlja gledajući kako padaju sistemi u banci, pošti, kako se gube fajlovi, blokiraju telefoni i kvare kola.

Savet: planirajte da će vam za sve što morate da obavite sada biti potrebno više vremena. I to je to. Bez panike i bez osećaja da ste žrtva Kosmosa.

Evo kako nas dve savetujemo žene u našoj zajednici koje nam se stalno obraćaju sa pitanjima kako da se snađu u mračno doba retro Merkura (jer znate, danas astrološke tekstove uglavnom pišu novinari željni vašarske zabave):

Jedno od čestih pitanja je:

„Ja stvarno moram da potpišem ugovor za novi posao sada. Nije do mene. Da li je to u startu osuđeno na propast?“

Nije ništa osuđeno! Potpiši. ALI, sve pročitaj što piše sitnim slovima, lepo se dogovori sa poslodavcem, pitaj i ona pitanja koja se podrazumevaju, proveri sve sa pravnom službom… i ostani otvorena za sve promene oko dogovora koje mogu da se dese kad Merkur početkom oktobra krene direktno. Jer može da se desi da se dotad promeni situacija, pa da se promeni i dogovor. Tipa, treba da radiš na toj i toj poziciji na tom i tom mestu, a desi se strukturalna promena u međuvremenu i ta pozicija prestane da postoji, pa te prebace na drugu.

Kao što znate, mi obožavamo ova pitanja, ako imate još neka – slobodno pitajte.

I na kraju, želimo da podelimo sa vama jedan važan uvid jer retrogradni Merkur vlada uvidima (možete da ih očekujete u velikom broju).

Nas dve već izvesno vreme radimo sa biznis mentorkom na poboljšanju strukture, raznoraznih strategija i svega onoga što je u našem biznisu „ispod haube“. Na jednoj sesiji dobile smo pitanje: „Od koje ste vizije krenule i koje ste prepreke nailazile na svom putu?“. Naš odgovor je bio super kratak: „Naša vizija sa kojom smo krenule se već ostvarila, samo nakon dve godine, jer već imamo veliku platformu za Uzidizanje i sinergiju žena. A što se tiče prepreka, nismo nailazile na njih.“

Njen komentar na to je bio: „Iako ovo veoma retko čujem, moram da kažem da nisam iznenađena jer kad svesno kreiraš – nemaš prepreke. Prepreke dolaze iz nesvesnog.“

Glavna poruka je – što više toga osvestite, što se više oslobodite svojih ograničenja, to će vam biti lakša i lepša kreacija budućnosti! Ne morate da se mučite, da trčite na sto strana, da se natežete niti da se borite sa retrogradnim Merkurom ili bilo kojim drugim aspektima… zaista sva vaša ostvarenja mogu da budu i lakša i jednostavnija i zabavnija i da idu iz uživanja. 

Ali, da bi zaista bilo tako, potrebno je da se oslobodite svega što vas steže i sputava, počev od ograničavajućih uverenja, pa do loših odnosa u kojima ne možete da pokažete svoju vrednost. To je važan preduslov da biste zaista mogle da birate i kreirate.

Kada je retro Merkur na snazi, nije zamišljeno da moramo da stopiramo sve svoje poslove, da se zaustavimo i zamrznemo i kažemo: „Ništa… sada ću da sedim i čekam dok ovo ne prođe, nek svet stane… a do tada ću da blejim i hvatam zjale.“

Ne – nije zamišljeno takvo pauziranje.

Pročitajte i ovo: Odaberite hobi prema svom horoskopskom znaku

Retrogradno ne znači STOP

Retrogradno znači „kao u rikverc“, poziv da uđemo na unutra, i stavimo sve spoljašnje akcije i odluke sa strane, i da se makar na tri nedelje ne bavimo prioritetno njima, već da uđemo na unutra, u sebe, zbog sebe i popričamo malo sa sobom.

Tri puta godišnje kada je Merkur retrogradan – na nama je da pričamo sa sobom.

U svakom ciklusu retro Merkura imamo jednu ključnu temu.

Sada na scenu stupa retrogradni Merkur koji će prolaziti znakom odnosa (Vagom) i znakom prepoznavanja lične vrednosti (Devicom). On se u toku septembra vraća unazad kako bi nas pozvao da osvestimo baš ta lična nesvesna uverenja koja nas blokiraju, i time se oslobodimo ključnih prepreka da budemo one koje kreiraju, a ne slepo preživljavaju svoju sudbinu.

Poziva nas da osvetlimo jasno ko smo, aktiviramo duboko samopouzdanje i otvorimo se da primimo baš ono što naše srce istinski želi. U našoj zajednici smo zato pripremile program Aktivacije Sunca i Meseca tokom 21 dana septembra. Za više informacija nam pišite na kontakt@astrosestre.com.

I na kraju, što ste srećnije – i vaše porodice će biti srećnije! Nema srećne porodice bez srećne žene. I zato nam je svima najvažnija stvar da budemo zadovoljne i ispunjene, lagane i u miru, kako bismo mogle da oživimo svoju svrhu.

Svakog četvrtka u 9h vam pišemo najčitanije AstroSis pismo u regionu, sa pravovremenim smernicama i astro pričama koje vas uzdižu na novi nivo. Pridružite nam se na www.astrosestre.com i prijavite se na AstroSis pismo.

Astrosestre

Astro Sestre, Mina i Tea – posvećene kreiranju lepote života, uz jezik zvezda i super moć ženske zajednice strastveno pomažu ženama da se sete da su one te koje biraju & kreiraju sveT.