Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 odevnih komada koje bi svaka žena preko 40 trebalo da ima

Kako žene stare, mnoge se mogu naći kako preispituju svoj izbor garderobe i pitaju se da li su određeni stilovi i trendovi i dalje prikladni za njih. Ovo može biti posebno tačno ako se uzme u obzir odeća za žene u četrdesetim, jer žene starije od četrdeset mogu da osete pritisak da se oblače na “konzervativniji” i način koji je prikladan njihovom uzrastu.

Međutim, važno je zapamtiti da godine nikada ne bi trebalo da diktiraju šta možete, a šta ne možete da nosite. Uz malo kreativnosti i samopouzdanja, žene mogu nastaviti da izgledaju elegantno i šik u blio kom dobu. Pa, kada ste zakoračili u četrdesete, verovatno ste već istančali svoj stil i ukus do tačke koja vam se dopada. Potapšite sebe po poleđa, i zahvalite se mlađoj verziji sebe na tome što je uradila dobar posao.

Odeća za žene u četrdesetim – 5 esencijalnih komada

Sada je vreme da pažljivo razmislite o tome u koje odevne komade bi trebalo investirati, umesto što ćete pošto-poto posegnuti za brendovima brze mode – jer odeća za žene u četrdesetim ne mora da bude bauk! Zato smo odlučili da izdvojimo pet esencijalnih stvari za vaš garderober zbog kojih se nikada nećete pokajati što ste ih kupili, jer su bezvremenske i kvalitetne – i jer će učiniti da zaboravite na rečenicu “nemam šta da obučem”!

Kvalitetna torba u koju ćete investirati

Nikada nećete zažaliti za tim što ste kupili bezvremensku tote torbu, posebno onu koja će postati još bolja tokom godina, zahvaljujući prirodnoj koži. Predlažemo da ostanete pri neutralnim bojama, kao što su bež, mornarskoplava, siva ili crna, kako biste izbegli da vaš divni aksesoar izgleda zastarelo u nekom trenutku.

Mantil koji će vas uvek služiti

Ovaj klasičan komad se uklapa u svaki stajling i pogodan je za bilo koje godišnje doba. Zbog toga ga izdvajamo kao odličan završni sloj za bilo koju priliku koji treba da držite nadohvat ruke. Uvek će biti tu da vas spasi ako žurite da izađete iz kuće, a ne znate šta da obučete, jer niste sigurni kakvo će vreme da bude. Plus, garantuje vam šik pariski izgled u toku obavljanja dnevnih obaveza.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam stajlinge za posao koje lako možete rekreirati

Moćne potpetice u kojima zapravo možete da hodate

Složićete se da je teško osvojiti poglede u prostoriji ako se sapletete, a uzrok toga je prevelika štikla vaših salonki. Potrebna vam je obuća koja će učiniti da se osećate kao moćna boss žena, ali u kojoj zapravo možete da se krećete. Odvažni tonovi, kao i seksi, ali i funkcionalni kaiščići, pa čak i fensi baletanke mogu da naprave veliku razliku u tome kako se osećate tokom dana, a da ne nosite veoma visoke salonke,

Grudnjak koji će vam stajati kao saliven

Tokom godina, vaše grudi prolaze kroz mnogo promena, prvenstveno kroz pubertet, trudnoću i čitave tridesete. Verovatno je slučaj da vam grudnjaci koje ste ranije kupili više nisu taman. Učinite sebi uslugu i idite kod nekoga ko pravi veš po meri, ili prosto odaberite brend kome verujete, za koji znate da vam nudi kvalitet za novac koji date.

Odeća za žene u četrdesetim koja će vam podići sampouzdanje – haljine

Bilo da haljina koja podiže samopouzdanje označava nešto dublji dekolte ili jednostavno nošenje nečega što prija vašim oblinama, adekvatna haljina je komad koji se mora naći u garderoberu svake žene. Prilikom biranja haljine godine zaista nisu važne, a definitivno je vredno investirati u kvalitetan komad koji ćete moći da nosite u svakoj prilici!

Na kraju krajeva, ključ za dobro oblačenje nakon 40. je da ostanete verni svom ličnom stilu, a da pritom vodite računa o obliku tela i udobnosti. Bez obzira da li više volite bezvremenske klasike ili smele komade, odeća za žene u četrdesetim svakako nudi mnogo opcija koje možete izabrati, a koje vam mogu pomoći da izgledate i osećate se bolje. Zato ne dozvolite da vas godine sputavaju, prihvatite svoj jedinstveni osećaj za stil i dopustite da vaš modni izbor odražava samopouzdanu, sposobnu ženu kakva vi jeste.

Pročitajte i ovo: 9 najboljih stilskih saveta za žene nakon četrdesete

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Nenad Grubanoski

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.