Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Predstavljamo vam stajlinge za posao koje lako možete rekreirati

Budimo iskreni – nema ničeg goreg nego da stanete ispred svog ormara (koji je pun odeće) dok vas obuzima osećaj kako nemate šta da obučete. Iako se u poslednjih nekoliko godina moda u velikoj meri promenila, verovatno zahvaljujući mikro-trendovima koji se pojavljuju na društvenim mrežama, jedna stvar ostaje konstantna – a to je koliko teško može biti odabrati najbolje stajlinge za posao.

Kako se mnogima rad od kuće već uveliko završio, sigurno je da vam nevolje u ormaru uskoro nestaju – jer smo odabrali nekoliko najboljih business casual stajlinga za kancelariju koji će obezbediti da izgledate i da se osećate kao najbolja verzija sebe na poslu.

Ovo su najbolji stajlinzi za posao koje smo izdvojili za vas

Bezvremenski klasici  – teksas i bela košulja

Ne postoji jednostavniji stajling od farmerki koje ćete uklopiti sa klasičnom belom košuljom. Međutim, s obzirom da su midi teksas suknje u poslednje vreme veoma popularne, a izgleda da će biti i tokom čitave godine, preporučujemo vam da svoj omiljeni par farmerki zamenite teksas suknjom! Ova “zamena” je podjednako jednostavna za stilizovanje, a da ne govorimo o tome da ćete dobiti mnogo komplimenata prilikom nošenja.

Blejzer kvadratnog kroja kao glavni komad

Kada vam je potrebno da izgledate uglađeno i spremno za sastanak, uvek se možete vratiti na verziju ove bezvremenske kombinacije blejzera kvadratnog kroja, bledih pantalona i kožnog aksesoara. Sa blejzerom nikada nećete pogrešiti, jer je to jedan od komada koji svaki treba da se nađe u svakom “kapsula garderoberu”. Isto važi i za zemljane tonove, tamnije ili svetlije, koji će vas za svaku priliku spremiti da izgledate sofisticirano, i uneti vam dodatno samopouzdanje.

Pročitajte i ovo: Modne blogerke u najboljim godinama koje će postati vaša nova stilska inspiracija

Jakna od tvida i široke farmerke

Jakne od tvida i farmerke su klasičan par koji nikada neće izaći iz mode. Kombinacija strukturirane i uglađene jakne od tvida sa opuštenim i udobnim farmerkama kreira savršen balans sofisticiranosti i lakoće. Kada stilizujete jaknu od tvida i farmerke, važno je da odaberete kroj pantalona koji vam najviše odgovara – a obično je idealan uski ili ravni kroj – sa neutralnom majicom ili bluzom koja će dozvoliti jakni da dođe do izražaja.

Ne zaboravite na obuću – mokasine

Mokasine sa velikom platformom su u poslednjih godinu dana postale apsolutni hit u svetu mode, i u pitanju je komad koji je rado prihvatio veliki broj blogera i influensera, verovatno zbog udobnosti koje pružaju, nalik patikama. Ove cipele se tipično prave od većeg i izdržljivijeg đona, koji pored podrške pruža i veliki broj stilskih mogućnosti. Dobra stvar kod mokasina je što ih možete nositi i sa različitim komadima odeće, bilo da su u pitanju suknje, pantalone ili farmerke.

Plisirana midi-suknja u monohromatskom izdanju

Najlakši način da stilizujete dnevni autfit je da ga bazirate na jednom komadu iz vašeg garderobera. Predlažemo da to bude upravo plisirana midi-suknja jer je ona kao stvorena za kancelarijske stajlinge, a odlično se može upariti sa ravnim čizmama i jednostavnim džemperom. Isto tako, možete je nositi sa mokasinama, koje smo pomenuli u prethodnom predlogu.

Stajlinzi za posao i midi-haljine

Midi-haljine su epitom “bacanja” nečega na sebe i izlaženja iz kuće. Ako odaberete da nosite midi-haljinu, preporučujemo da to bude vibrantna boja, što će vam dati bonus stilske poene, jer niko neće posumnjati da vam je trebalo praktično dva minuta da se spremite i krenete napolje. Ne samo to, nego su odlična opcija za svaki kancelarijski posao, a možete ih nositi same po sebi ili sa blejzerom, ili kožnom jaknom, u zavisnosti od vašeg ličnog stila.

Široke pantalone i opuštena košulja

Ovo je još jedna bezvremenska kombinacija sa kojom sigurno nećete pogrešiti. Pantalone u kombinaciji sa širokom košuljom na dugmiće treba da budu sastavni deo svakog garderobera. Predlažemo da košulju nosite raskopčanu, preko majice, kao dodatan sloj, jer ćete joj na taj način date sasvim novi izgled, koji je malo opušteniji nego inače.

Pročitajte i ovo: Izdvajamo 5 odevnih komada za sofisticirani stil u pedesetim godinama

Naslovna fotografija: pinterest.com/tessvfashion

Nenad Grubanoski

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.