Brigu o zubima nikada ne treba zanemariti, a naša preporuka za oralnu higijenu je Philips Sonicare električna četkica

Oralna higijena je sastavni deo naših života, od samog detinjstva pa sve do zrelih godina kada učimo svoje mališane kako da svakoga dana ispravno peru svoje zube. Svi se sećamo “kiša pada, trava raste” poštapalice koju su nam ponavljali dok smo četkicom prelazili gore-dole preko desni i zuba, a mi smo tu da vam otkrijemo način na koji oralnu higijenu čitave porodice možete podići na sasvim novi nivo!

Iako nam se usled brzog života i velike količine obaveza ponekad “omakne” i preskočimo ritual pranja zuba, uvek bi trebalo da na umu imamo važnost oralne higijene – jer se na zubima veoma lako primećuju nezdrave životne navike. Takođe, godišnji redovni odlasci kod zubara su #musthave za svakog člana porodice, a lošu naviku da kod zubara idemo tek onda kada se pojavi ozbiljan problem, definitivno bi trebalo da iskorenimo. 

Fotografija: Philips

Naravno, u periodu između redovnih kontrola želimo da zdravlje zuba održimo na što zavidnijem nivou, kako bismo izbegli neprijatne i potencijalno bolne procedure, ili pak vađenje zuba onda kada nam alternativa ponestane. To postižemo redovnom oralnom higijenom – a veliki deo iste upravo je četkica za zube koju koristimo. Naš predlog inovativne četkice za zube koja će vas oduševiti svojim performansama je Philips Sonicare električna četkica za zube, koja će promeniti sve što ste mislili da znate o oralnoj higijeni!

Zašto je Philips Sonicare električna četkica za zube pravi izbor za vas i vašu porodicu?

Električna četkica za zube pravi je primerak moderne stomatologije u polju oralne higijene, a ovaj tip četkica programiran je tako da vrši specifične pokrete prilagođene zubima – te više ne morate brinuti da li ste pri pranju zuba pravili ispravne pokrete ili ne. Uz to, Philips Sonicare električne četkice uklanjaju neželjene naslage na zubima do čak 7 puta bolje u odnosu na obične četkice, dok uz pomoć vlakana u obliku dijamanata vaše zube čine beljim za samo nedelju dana. Još jedna prednost Philips Sonicare četkica je to što će dvostruko smanjiti učestalost krvarenja desni – a fun fact je i to da je 2 minuta pranja zuba Sonicare četkicom jednako 1 mesecu ručnog pranja! Ova četkica bezbedna je za korišćenje kod dece i odraslih.

Fotografija: Envy Croatia
Fotografija: Envy Croatia

Kako sonična tehnologija unapređuje vašu oralnu higijenu?

Napredna, klinički testirana i dokazano delotvorna sonična tehnologija podrazumeva fluidno delovanje uz visoku frekvenciju i visoku amplitudu. Manuelni pokreti koje pravimo pri pranju zuba klasičnom četkicom nisu dovoljno efikasni u uklanjanju naslaga, što je navelo Philips da uvede tehnološku inovaciju u vidu sonične tehnologije i predstavi multifunkcionalnu Sonicare električnu četkicu. Još jedna prednost ove četkice je i to što može postići daleko veću brzinu pokreta u odnosu na to kada zube peremo ručno – čak 62.000 pokreta u minuti! Uz pomoć sonične tehnologije pri svakom pranju zuba bićete sigurni da su vaše desni i zubi temeljno očišćeni!

Fotografija: Envy Croatia
Fotografija: Envy Croatia

Koje su to osnovne odlike Philips Sonicare električnih četkica za zube?

Raznovrsni modeli Sonicare električnih četkica razlikuju se po intenzitetu i načinu rada, ali jedno im je zajedničko – svaku od njih odlikuje jedinstveni smart timer, koji je tu da unapredi vaš pristup pranju zuba. SmarTimer poštuje preporučena 2 minutra pranja, te će se Sonicare četkica koju koristite zahvaljujući njemu isključiti tek nakon 120 sekundi. Uz to, QuadPacer će u okviru pomenuta 2 minuta na svakih 30 sekundi signalizirati da je potrebno promeniti kvadrant usta, kako biste ravnomerno očistili svaki deo vilice.

Sonicare električne četkice poseduju tri različita režima rada, odnosno programa – a to su Clean, White i Gum Care. Clean je standardni program u trajanju od dva minuta, White je program koji će nakon dva minuta pranja još 30 sekundi raditi na poliranju vaših zuba, dok je trominutni program Gum Care namenjen svima onima koji imaju osetljive desni i podrazumeva dva minutra pranja i dodatni minut masaže desni.

Dodatne odlike Sonicare električnih četkica su senzor pritiska koji sprečava vršenje prevelikog pritiska na desni i zube (što posledično može dovesti do njhove iritacije i oštećenja), podsetnik koji će vas obavestiti kada je trenutak da promenite glavu četkice, kao i dopunjiva litijum-jonska baterija sa kojom ste bezbrižni i do dve nedelje korišćenja.

Fotografija: Envy Croatia
Fotografija: Envy Croatia

Otkrivamo vam zašto parodontolozi preporučuju Philips Sonicare električne četkice za zube!

Philips Sonicare četkice za zube odobrene su od strane Udruženja parodontologa Srbije, koji ih preporučuju usled njihove izuzetne efikasnosti, ali i nežnosti. O njima smo razgovarali sa dr sci spec Nedom Perunović, specijalistkinjom parodontologije i oralne medicine – koja je izjavila: “Philips Sonicare električnu četkicu za zube bih preporučila zbog izuzetno jednostavnog korišćenja sa jedne strane, a sa druge – mnogo važnije, efikasnog uklanjanja naslaga sa zuba na nežan način što je imperativ u oralnoj higijeni.”

Fotografija: Philips

Uživajte u svom osmehu, osmehujte se široko i prepustite brigu o svojim zubima Philips Sonicareu!

Za više informacija o Philips Sonicare električnim četkicama posetite njihov veb–sajt i zapratite ih na Instagramu i Facebooku.