Profesionalni šminker Marko Nikolić predlaže MAKEUP LOOK ZA ŽENE 40+

Kada uđemo u tridesete, osećamo prvu veliku životnu prekretnicu. Tada primećujemo prve znake starenja kože i prve sede – osećanja su nam pomešana i nismo sigurne šta bi trebalo da učinimo. Ali, kada pređemo prag četrdesetih, postajemo daleko sigurnije i svesnije sebe. Nakon četrdesete godine više se ne plašimo svojih rođendana, znajući da još uvek imamo snage za sve životne izazove, dok iza sebe imamo iskustvo koje nam daje potrebnu stabilnost.

Isto je i sa našom kožom. Fine linije oko usana i očiju nastale nakon godina smejanja i ona mala brazda na čelu nastala od koncentracije, ponosno pokazuju sve kroz šta je naša koža prošla zajedno sa nama. Ipak, ona istovremeno svojom blistavošću pokazuje i godine ljubavi koje smo joj posvetili kroz svakodnevnu negu, a sada je vreme da otkrijemo kako šminkom možemo na najbolji način istaći njene prednosti!

Za profesionalni savet obratili smo se zvaničnom šminkeru brenda L’Oréal Paris, Marku Nikoliću, koji je sa nama podelio svoj predlog savršenog makeup looka za žene 40+, koji vas čeka u detaljnom video-tutorijalu u nastavku! Ovaj look je istovremeno nežan, ali i efektan usled intenzivnijih tonova koje je Marko koristio, te je samim tim pogodan kako za dnevne, tako i večernje prilike u kojima želimo da izgledamo i osećamo se ženstveno.

Play Video

Dobar i ujednačen ten počinje adekvatnim izborom pudera, a Markov predlog za najveći broj tipova kože lica je True Match tečni puder. Ovaj puder daje najbolje rezultate u smislu pokrivenosti i nije isuviše “težak” za kožu, što ga čini savršenim za sve delove dana. True Match puder slobodno možete naneti i na predeo oko očiju – jer kod određenih žena ne postoji dodatna potreba za nanošenjem korektora. Kada je u pitanju zrelija koža, Marko ne preporučuje setovanje takozvanim “baking” puderom u prahu, jer će on nepotrebno isušiti vašu kožu. Nakon pudera, u zavisnosti od potreba svoje kože, možete blagim tapkanjem naneti True Match korektor na predeo ispod očiju i linije oko usana. Potom prelazimo na contouring, u kojem će nam pomoći Bronze to Paradise bronzerjedinstveni mat bronzer kojim se postiže savršen kontrast svetlog i tamnog, i koji uz to ublažava pregibe zrelije kože.

4-min

Istaknite svoj pogled uz pravi odabir proizvoda

Kada želimo da naglasimo svoj pogled, podjednaku pažnju trebalo bi da posvetimo šminkanju očiju i oblikovanju obrva – koje utiču na naše oči i celokupnu simetriju lica. Markov predlog za definisanje obrva je Skinny Definer olovka za obrve, koja je veoma praktična za precizno iscrtavanje dlačica na mestima na kojima je to potrebno. Nakon obrva, prelazimo na Emotions Nude paletu senki za oči, uz pomoć koje je Marko ovog puta kreirao suptilni smokey eye komplementaran sa autfitom modela, dok se vi možete odlučiti za nijanse po svom izboru. Prvenstveno nanesite svetliju nijansu senke, zatim tamniji ton u pregibu kapaka – a look završite nanošenjem najtamnije nijanse uz samu liniju gornjih i donjih kapaka. Finalni korak eye looka je naravno maskara, a Markov izbor je Lash Paradise maskara, koja će dati volumen i vizuelno će izdužiti vaše trepavice. 

Celokupni makeup look zaokružujemo karminom, a ovog puta se možete osloboditi i odlučiti za malo intenzivniju nijansu, koja će vaše usne staviti u prvi plan! Prvi korak je, naravno, nanošenje olovke za usta – a pouzdan izbor uvek je Color Riche olovka u odabranoj nijansi. Nakon olovke nanesite Color Riche ruž (u ovom priloženom videu korišćena je nijansa 112) – a zatim look kompletirajte dodatkom Brilliant Signature Plump sjaja za usne. Sada kada ste svoj makeup look priveli kraju, vreme je za još jedan, finalni korak koji će vam pomoći da vaša šminka bude u punom sjaju duže vreme. U pitanju je blago nanošenje True Match kompaktnog pudera koji uvek možete imati uz sebe, a koji će vam poslužiti kao quick fix za one trenutke u kojima vam se T-zona neželjeno zasija. 

5-min

Zato što svaku ženu želimo da podržimo da slobodno iskazuje sebe i lepo se oseća u svakom periodu svog života, u saradnji sa brendom L’Oréal Paris i šminkerom Markom Nikolićem kreirali smo serijal makeup tutorijala namenjen ženama 30+, 40+ i 50+, koji će vam pomoći da bolje razumete svoju kožu, njene potrebe i mogućnosti kada je nanošenje šminke u pitanju. Upoznajte se bolje sa svojom kožom i uživajte u svojoj zrelosti i lepoti – jer vi to zaslužujete!

Pomenuti L’Oréal Paris proizvodi dostupni su u svim Lilly i DM drogerijama u Srbiji, kao i na Lilly online shopu i Ema Glam online shopu.

Search

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.