Najlepši rančevi da obradujete decu pred početak školske godine

Bliži se septembar, pa se na našim listama za kupovinu ponovo nalaze rančevi za decu! Svaki đak, bez obzira na svoj uzrast, obradovaće se novom rancu, koji će rado nositi čitave školske godine. Zato su stilisti easy life tima izdvojili vesele, praktične i atraktivne modele koji se mogu kupiti u Srbiji.

Ali, pre nego što pogledate našu selekciju, potrebno je da čujete nekoliko saveta u vezi sa rančevima, kako biste deci olakšali školske dane.

Šta je važno znati o rančevima

Rančevi koji su preteški za dete ne samo da izazivaju nelagodnost, već mogu da dovedu i do raznih zdravstvenih problema, posebno ako se ta težina nekontrolisano nosi nekoliko godina. Preporučuje se da ranac ne bi trebalo da teži više od 15% težine vašeg deteta.

Često vidimo da težina ranca opterećuje dete, koje se naginje previše napred ili previše unazad. Prekoračenje preporučene težine ranca može uzrokovati da deca razviju probleme sa leđima i naprezanje oko vrata i ramena.

Još jedan siguran način da smanjite težinu koju vaše dete nosi je da jednostavno shvatite koje knjige su mu zaista potrebne u školi tog dana. Šanse su velike da vašem detetu neće biti potreban svaki udžbenik i sveska svakog školskog dana. Ako ste u mogućnosti, bar jednom nedeljno ili svake druge nedelje, izbacite nepotrebne predmete koji se ne koriste u školi, kako biste bili sigurni da vaše dete ne nosi suvišne stvari u rancu.

Takođe, možete da uravnotežite težinu tako što ćete pažljivo rasporediti sadržaj ranca. Stavite veće, teže udžbenike bliže telu vašeg deteta, tako da, kad trči okolo, centrifugalna sila ranca ne izaziva gubitak ravnoteže i pad. Ovom prilikom vam predstavljamo rančeve za decu iz domaće ponude koje su izdvojili naši stilisti…

Rančevi za decu – 10 modela dostupnih u Srbiji

Safta ranac sa točkićima (Dexy Co)

Ako je vaše dete mlađeg uzrasta i obožava roze boju i princeze, sigurno će ga oduševiti ovaj ranac. Model ima točkiće, pa detetu može biti zabavno da ga vuče kad to poželi. Odlazak u školu će sigurno postati prava radost!

rančevi za decu

New Era ranac (The Spot)

Za svu decu koja obožavaju sport, pronašli smo ranac sa šarenim logotipima američkih timova, koji će se sigurno izdvojiti u ekipi. Ako je vaše dete zapravo navijač nekog od ovih timova, uvereni smo da će ponosno nositi ovaj ranac.

rančevi za decu

Zara karirani ranac

Zara u ponudi ove sezone ima autentičan ranac retro izgleda, koji nas podseća na školske torbe iz starih dana. Pravougaoni oblik je nesvakidašnji, pa će se svideti svakom malom umetniku, posebno zbog vichy dezena. Takođe je nezgodno je što ima i tablicu na kojoj dete napisati svoje ime.

rančevi za decu

Tinc LTD zeleni ranac (Dexyco)

Za sve mališane koji vole da prave nestašluke, imamo ranac koji će pratiti njihov ritam. Dolazi u upečatljivoj zelenoj boji i ima neobičan motiv koji će detetu sigurno izmamiti osmeh.

 

rančevi za decu

Guess ranac od tvida (Fashion&Friends)

Za stariju decu, koja već žele da zakorače u svet odraslih, sjajan izbor je Guess ranac od tvida, sa kožnim detaljima. Izgleda veoma moderno i elegantno, ali ipak je dovoljno praktičan za školu. Ukoliko vaše dete voli modu, ovakav ranac će rado nositi.

rančevi za decu

Zara šareni ranac

Praktičan ranac svedenog oblika, koji kombinuje neutralne i jarke boje, ima mnogo korisnih pregrada. Osim glavne pregrade, tu je i prednji, kao i bočni džepovi, a ranac je ojačan tako da se u njemu može nositi i laptop ako to vašem detetu zatreba.

rančevi za decu

Lacoste ranac (N sport)

Ovaj ranac je prostran i ima sportski izgled, ali ipak nije dosadan. Lacoste krokodil je prikazan na zabavan način, tako da će dopasti svim uzrastima i sigurno će im biti od velike koristi u svakodnevnom funkcionisanju.

rančevi za decu

Coolpack ranac cvetnog dezena (Dexy Co)

Za sve ljubitelje i ljubiteljke cvetića, pronašli smo vedar ranac koji će razvedriti i najteže školske dane. U Dexy Co ponudi uočili smo model cvetnog dezena, sa efektnim crvenim ivicama i korisne tri pregrade.

rančevi za decu

Benetton bež ranac

Nežan Benetton ranac za decu dolazi u svetloj nijansi sa praktičnim prednjim džepovima – lako će se uklopiti u sve što vaše dete inače nosi.

rančevi za decu

Bershka platneni ranac

Najzad, posle svetlog, evo i tamnog ranca iz Bershka ponude, koji je jednostavan, ali ima moderan dizajn. Sigurno će se svideti svim osnovcima i srednjoškolcima koji žele svedenije aksesoare.

rančevi za decu

Pročitajte i ovo: Predlozi za zabavne aktivnosti u kojima će uživati cela porodica

Naslovna fotografija: pexels.com

Božica Luković