5 trikova kozmetičarke Sienne Miller koji će unaprediti vašu negu kože

Saveti kozmetičarke Sienne Miller (42), glumice koja uvek ima besprekoran ten, mogu vam pomoći da unapredite svoju skincare rutinu. Praksa i proizvodi za negu kože koji se fokusiraju na vezu između našeg raspoloženja i zdravlja kože ove godine će biti veliki trend, a upravo takav pristup ima kozmetičarka Annee de Mamiel.

Njeni klijenti, osim Sienne Miller, takođe su Sofia Coppola i Alexa Chung. Annee koristi mešavinu kineske medicine, aromaterapije, tehnika disanja i masaže za lečenje efekata stresa na kožu.

Ona deli svojih pet osnovnih trikova za kožu – i objašnjava zašto funkcionišu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Earl Simms (@earlsimms2)

Saveti kozmetičarke Sienne Miller: 5 trikova za besprekoran ten

Obavezno radite dvostruko čišćenje

„Dvostruko čišćenje je ključno načelo dobre kože“, kaže akupunkturistkinja i kozmetičarka Annee de Mamiel.

Prvo čišćenje uklanja prljavštinu koja se nakupila tokom dana, a drugo koristite da masirate lice. Možete koristiti isto sredstvo za čišćenje dvaput – izaberite formulu na bazi ulja ili balzama kojom će se ukloniti sva prljavština. Da biste isprali sredstvo za čišćenje, neophodan vam je topli peškir. Mnogi imaju poteškoća da uklone sve ostatke i naslage, a toplota deluje tako što potpuno otapa sve što još uvek stoji na vašoj koži i istovremeno ponovo aktivira sva eterična ulja u proizvodu za čišćenje. Nakon toga, dva minuta umivanja hladnom vodom pomoći će limfnom sistemu.

Fokusirajte se na masažu

Kad je u pitanju postizanje zdrave kože, masaža je najvažniji ritual, jer povezuje vaše ruke sa licem, potvrđuje Mamiel. Možete da osetite napetost u mišićima lica, a kroz masažu, dobićete osećaj oslobađanja i otpuštanja stresa nakupljenog tokom dana. Takođe, masaža povećava cirkulaciju, što dovodi u kožu oksigenisanu krv, minerale i vitamine, a uz to uklanja natečenost.

Možete da radite toliko različitih tipova pokreta u zavisnosti od toga šta osećate da je koži potrebno tog dana. Ono što je najvažnije je da svaki proizvod umasirate u kožu. Dakle, umesto da samo nanesete serum ili kremu i pređete na sledeći korak u svojoj rutini, potrošite dodatnih 30 sekundi da temeljno umasirate svaki proizvod.

Ne preterujte sa pilingom

Ljudi su skloni preteranom čišćenju i prekomernom pilingu, posebno kad koriste kiseline, koje uklanjaju pH omotač kože i uništavaju mikrobiom. Takođe, debalansira kožu i stvara ciklus suvoće, dehidratacije i crvenila. U zavisnosti od vašeg tipa kože, radite piling najviše dva puta nedeljno – i dalje ćete videti efekat posvetljivanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ben Gregory (@bengregoryhair)

Upoznajte svoju kožu

Odvojite vreme da posmatrate šta se dešava sa vašom kožom. Imate li crvenilo ujutru, ili možda uveče? Gde su vam suvi delovi, ako ih imate? Zatim, eksperimentišite – vidite šta vaš ten čini boljim. Nivoi stresa, ono što jedemo, naši hormoni i vremenske prilike variraju na dnevnoj bazi i utiču na kožu.

Kad budete svesni šta vašoj koži treba, Mamiel savetuje ulaganje u kvalitetne proizvode. Možemo koristiti proizvode koji nisu toliko skupi za neke korake, kao što je upotreba ružine vodice umesto skupog tonika, ali za serume i hidratantne kreme, kvalitet je ključan.

Odvojite vreme da dišete

„Ono što držimo u svojim telima i mislima prvo se pokazuje na našoj koži. Vidljivi su napetost i stres u mišićima lica i fasciji, a jedan od svesnih načina da se to popravi je kroz disanje”, kaže Annee de Mamiel.

Probajte prvo sa produženim disanjem – jednostavno izdahnite duže nego što udišete, čak i samo za jedan trenutak, da biste odmah pomogli sebi da se osetite prizemljeno. Dah ne utiče samo na nivo kortizola i stresa – takođe pomaže da se pokrene limfni sistem. Vežbe disanja možete pojačati esencijalnim uljima, jer su istraživanja pokazala da ona rade sa hemijom mozga kako bi pozitivno uticala na vaše raspoloženje.

Pročitajte i ovo: Andie MacDowell je prigrlila bore i sedu kosu – a ovo su tajne njene prirodne lepote

Naslovna fotografija: instagram.com/bengregoryhair

Božica Luković