Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Izdvajamo 5 odevnih komada za sofisticirani stil u pedesetim godinama

Ukoliko se bližite pedesetim godinama, sigurni smo da vaš garderober već sadrži ključne odevne komade poput dobrog džinsa, komfornog džempera, rolke, jednostavne majice i košulje. Ipak, ako svoj stil želite da podignete na malo viši nivo i date mu notu sofisticiranosti, tu smo za vas! U nastavku teksta izdvojili smo 5 ključnih odevnih komada za stil u pedesetim godinama, koji će učiniti da u svakoj prilici izgledate efektno i ženstveno, kao i da se osećate samouvereno. U pitanju su komadi koji se mogu stilizovati na više različitih načina, kao i koji će biti pogodni za raznovrsne životne prilike.

Stil u pedesetim godinama – tips & tricks

Elegantne pantalone i prsluk

Žena u odelu uvek izgleda moćno. Ipak, ako napravite mali twist i odlučite se da klasičnu sako-pantalone-košulja kombinaciju odmenite atraktivnim, širokim pantalonama i prslukom – istaći ćete se u masi i učiniti da vaša elegancija izgleda prirodno i opušteno. Takođe, sako i prsluk možete nositi kako zajedno, tako i u kombinaciji sa drugim odevnim komadima iz svog garderobera. Sve zavisi od prilike za koju birate stajling, kao i od toga kako se u tom trenutku osećate.

Efektan dugi kaput ili mantil

Bilo da odlazite na poslovni sastanak, večeru sa partnerom ili poslovni događaj – sa dugim kaputom ne možete pogrešiti. Odlučite se za dobro ukrojeni kaput (ili u toplijim danima mantil), koji po potrebi možete da strukirate pojasom za vezivanje. Na ovaj način izgledaćete elegantno čak i ako ispod nosite duksericu, džins i komforne patike. Takođe, dugi kaput je vaš najbolji saveznik u onim zimskim danima kada nosite elegantnu haljinu i cipele sa visokim potpeticama, jer će vas čuvati od niskih temperatura.

Pročitajte i ovo: Modne blogerke u najboljim godinama koje će postati vaša nova stilska inspiracija

Sako uz dobar džins

Uz pretpostavku da već posedujete omiljeni par džinsa i košulju, rolku ili drugi tip gornjeg dela – ne zaboravite da ih uklopite uz efektan, po potrebi blago oversize, crni sako. Crni sako je odevni komad koji apsolutno morate posedovati, jer ga možete uklopiti uz najširi spektar odevnih kombinacija – a on će ih zauzvrat učiniti sofisticiranim i elegantnim. Bilo da ga obučete preko crne haljine, uz džins, uz elegantne pantalone ili duksericu, nećete pogrešiti. Garantujemo vam da će ovo biti komad koji ćete najčešće nositi!

Maksi-suknja

Ako smatrate da se era mini-suknji za vas završila (što naravno ne mora biti slučaj), tu smo da vam kažemo da maksi-suknje ne samo što su u trendu, već su i odličan odevni komad koji će “spasiti” mnoštvo vaših autfita. Maksi-suknja odlično će izgledati na popodnevnoj kafi, u kancelariji, na večeri ili dečjem rođendanu. Uklopiće se uz sako, uklopiće se uz džemper. Možete je nositi na visoke potpetice, čizme ili patike. Toliko opcija! Zavolećete je brže nego što ste mislili i odmah poželeti ne samo da imate maksi-suknje u više boja, već i u raznovrsnim, raznobojnim dezenima.

Mala crna haljina

I za kraj, nezaboravni klasik – mala crna haljina. Svaka žena u svom garderoberu trebalo bi da ima barem jednu elegantnu, jednostavnu i efektnu malu crnu haljinu, koja će pristajati upravo njenoj figuri. Odaberite haljinu koja prati vašu liniju tela, po mogućstvu haljinu koja je strukirana ili je odlikuju blagi nabori u prednjem delu, koji mogu da prikriju potencijalni višak kilograma u predelu kukova i stomaka. Možete odabrati i haljinu sa rukavima do laktova, koja je praktičan izbor kako za toplije, tako i hladnije dane. U svakom slučaju, ovo bi trebalo da bude haljina u kojoj se uvek osećate kao “milion dolara” i koja će biti vaš nepogrešivi izbor za svečane prilike i situacije u kojima želite da ljudima kada vas vide – zastane dah.

Pročitajte i ovo: Žene 50+ čiji nas stil inspiriše

Naslovna fotografija: instagram.com/stylesightworldwide

Jovana Pantić je po formalnom obrazovanju modna dizajnerka i kostimografkinja, po životnim iskustvima novinarka, urednica, pokasterka, blogerka, ilustratorka, entuzijasta po pitanju pravljenja keramike… Uglavnom ne zna odakle da krene kada je neko pita čime se bavi. Voli rutine, deminutive, slaganje i rasturanje slagalica, origami i treš serije, žali se na svoje mačke, uvek pije dupli espresso i ne nosi naočare za vid onoliko često koliko bi trebalo. Enciklopedija je pop kulturnih informacija i komentar na većinu stvari joj je “paklić” – iako suštinski uživa u svemu što radi.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.