Svetski hit Aleksa Šulmana „Iz pepela“ od sada i na srpskom jeziku – GIVEAWAY

U knjižarama širom Srbije, u izdanju Vulkan izdavaštva, pojavio se prvi na srpski preveden roman nove svetske književne zvezde, švedskog pisca Aleksa Šulmana (Alex Schulman).

Roman „Iz pepela“ donosi snažnu, napetu priču o prošlosti i sadašnjosti jedne porodice, složenim porodičnim odnosima, krivici i tajnama, punu nostalgije i ljubavi, ali i emocionalne razapetosti i bola. 

Dok majstorski jednostavno slika boje, mirise i zvuke života, roman „Iz pepela“ sve vreme će vas držati u isčekivanju konačnog razotkrivanja događaja u porodičnoj vikendici na obali jezera, koji je trojici braće odredio budućnost i obeležio život. 

Aleksu Šulmanu, inače dugogodišnjem novinaru, voditelju, piscu i producentu, koji u Švedskoj  već ima status zvezde, ovo je peti roman, istovremeno i prvi koji mu je doneo titulu jednog od najzanimljivijih savremenih švedskih pisaca u svetu.

Zbog ove braće ćete plakati. Zbog muškaraca kakvi su postali, zbog dečaka kakvi su bili, zbog nevinosti koju su na tom putu izgubili. Brilijantan i nezaboravan roman čija će vas priča proganjati,“ rekao je o romanu „Iz pepela“ Fredrik Bakman.

Aleks Šulman ima 46 godina, a potiče iz veoma cenjene porodice. Njegov deda Sven Stolpe bio je uticajni švedski intelektualac. Otac i majka takođe su poznati televizijski novinari, a zanimljivo je da je, baš kao i u romanu „Iz pepela“ jedan od trojice braće u porodici. 

Poslednjih deset godina vodi najpopularniji švedski nedeljni podkast, Alek & Sigge, sa nekoliko stotina hiljada slušalaca svake nedelje. Književni debi imao je 2009. godine, sa knjigom Požuri da voliš (Hurry to Love), posvećenom njegovom preminulom ocu. Njegov četvrti roman Spali sva moja pisma (Burn All My Letters) adaptiran je u igrani film čija se premijera očekuje ove godine u septembru. Film je režirao švedski reditelj Bjorn Runge, poznat po ostvarenju Žena(The Wife) za koji je Glen Klouz nominovana za Oskara za glavnu žensku ulogu. 

Rekli su mi da je tuga proces, sa fazama. A taj život me čeka na drugoj strani. Ne isti život, naravno, već drugačiji život. To nije bila istina. Tuga nije proces, to je stanje postojanja. Nikada se ne menja, tamo stoji kao kamen –  piše u jednom delu knjige „Iz pepela“ Šulman, potvrđujući ocene da je svetski uspeh ovog romana zasnovan upravo na takozvanom „tačnom“ pisanju, bazoranom na iskrenosti i istinitosti emocija. 

Roman „Iz pepela“ je veoma brzo nakon objavljivanja u Švedskoj postao svetski hit. Objavljen je u više od 30 zemalja, a Vulkan izdavaštvo učinilo je ovu očaravajuću priču dostupnom čitaocima u Srbiji.  

Kako bismo vam pružili priliku da pročitate ovo delo koje će vas lako osvojiti svojom intrigantnom, emotivnom radnjom – u saradnji sa Vulkan izdavaštvom organizovali smo GIVEAWAY kome možete pristupiti putem našeg Instagram naloga @easylife.rs!

Sve što je potrebno je da:

  • Zapratite @easylife.rs,
  • Zapratite @wannabemagazine,
  • U komentaru ispod giveaway posta napišete koji je roman ove godine ostavio najjači utisak na vas i zašto,
  • Tagujete dve bliske osobe.

I to je sve! Imena tri dobitnika sa najoriginalnijim odgovorima objavićemo na našem Instagram nalogu – srećno!

Giveaway će trajati od 29.5. do 8.6. i važi isključivo za teritoriju Republike Srbije.