Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trendovi za uređenje doma koje ćemo voleti u 2023. godini

Ukoliko ste raspoloženi da osvežite svoj dom, u nastavku vas čekaju trendovi u enterijeru za 2023. godinu – koje smo izdvojili za vas. Svaka godina sa sobom donosi nove trendove koje nije tako teško ispratiti, a koji će na lak način učiniti da vaš dom zablista sasvim novim sjajem! Pet trendova koje vam predstavljamo uključuju zemljane tonove, unošenje biljaka u prostor, brodske podove i drugo, a na vama je da odredite koji se uklapaju uz vaše lične želje i estetiku. Naravno, trendove ne treba pratiti slepo, ali složićete se da nije na odmet biti u toku sa njima!

Trendovi u enterijeru za 2023. godinu

Unošenje zelenila u prostor

Zeleno, volimo te zeleno! Unošenje biljaka u prostor je najjednostavniji način da ga u potpunosti trasformišete i od njega kreirate svoju oazu mira. Predlažemo vam da dnevni boravak oplemenite jednom većom biljkom, kao što je fig leaf, dok ostatak stana možete ukrasiti manjim biljkama po izboru. Naravno, imajte na umu da je biljkama potrebno dovoljno svetlosti, te ako neka od prostorija u vašem stanu ne obiluje sunčevim zracima, možete se odlučiti i za suvo, dekorativno cveće i biljke.

Murali na zidovima

Do sada smo voleli minimalističke, bele zidove sa jednim u boji ili od cigli, a sada je vreme za upadljive, dekorativne zidove. Možete se odlučiti za dezenirane ili foto-tapete kojima ćete prekriti zid koji želite da istaknete, ali naš kreativni predlog je da unajmite nekoga ili sami oslikate mural na jednom od zidova. Mural može biti jednostavan, linijski, ili u bojama u vidu slike – na vama je da odaberete u kom stilu želite da ga kreirate. Verujte nam, mural na zidu će biti nesvakidašnji detalj koji neće proći neprimećeno.

Pročitajte i: Učinite dom sređenijim za manje od 5 minuta

Zemljani i neutralni tonovi

U 2023. godini vladaće zemljani i neutralni tonovi, bež, pesak, slonovača, krem, braon, nude, puderasto roze… Najvažnije od svega je da tonovi budu prirodni, nežni i prijatni za oko. Ovi umirujući tonovi idealni su za dnevni boravak, ali i spavaću sobu, koja bi trebalo da bude vaša mala oaza. Ako već imate nameštaj u drugim bojama, predlažemo da zemljane tonove unesete u prostor u okviru detalja, ukrasnih jastuka, zavesa ili elemenata za trpezarijski sto. Svakako, neutralni i topli tonovi dobrodošli su u bilo kom delu stana, čak i ako to nisu dnevna ili spavaća soba, jer sa njima jednostavno ne možete pogrešiti.

Statement tepisi

Tepih je novi glavni igrač u uređenju dnevnog boravka! Ako ste do sada imali neutralan, jednostavan tepih – vreme je da ga zamenite atraktivnim tepihom u više boja, onim sa dezenom ili čak persijskim tepihom, sve je dozvoljeno. Videćete kako će brzo učniti da vaša soba ima potpuno novu, živu energiju. Odaberite tepih koji će se po tonovima ili uklapati sa vašim prostorom, ili još bolje, koji će biti u potpuno kontrastnim nijansama – za dodatni efekat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by differ (@differ.design)

Brodski podovi

I za kraj, ako ste u prilici da u potpunosti renovirate stan i pozabavite se podovima – poznati brodski pod se vraća u modu! Brodske podove možda vezujemo za detinjstvo i stare stanove, ali oni mogu izgledati izuzetno efektno i u modernom okruženju. Predlažemo da brodski pod ugradite u trpezariju i kuhinju i na taj način im date šik, savremeni izgled.

Pročitajte i: Trendovi i saveti za uređenje dečje sobe, koju će vaši mališani obožavati, a vi ćete je lako srediti

Naslovna fotografija: instagram.com/interiorbysarahstrath

Jovana Pantić je po formalnom obrazovanju modna dizajnerka i kostimografkinja, po životnim iskustvima novinarka, urednica, podkasterka, blogerka, ilustratorka, entuzijasta po pitanju pravljenja keramike… Uglavnom ne zna odakle da krene kada je neko pita čime se bavi. Voli rutine, deminutive, slaganje i rasturanje slagalica, origami i treš serije, žali se na svoje mačke, uvek pije dupli espresso i ne nosi naočare za vid onoliko često koliko bi trebalo. Enciklopedija je pop kulturnih informacija i komentar na većinu stvari joj je “paklić” – iako suštinski uživa u svemu što radi.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.