Univerzalni makeup trikovi za zrelu kožu koji uvek “rade”

Trikovi za šminkanje zrele kože su tu da vam olakšaju život, a zavisiće od specifičnog makeup looka koji pokušavate da kreirate i vaših individualnih karakteristika. Ali, postoji niz univerzalno laskavih “caka” koje rade za mnoge žene u pedesetim godinama, bez obzira na vaš stil šminkanja ili priliku.

Ovih 12 saveta za šminkanje su idealni za dnevne i večernje varijante – i imaju nešto zajedničko: pomoći će ženama da se osećaju samouverenije.

Trikovi za šminkanje zrele kože koji uvek “rade”

Izaberite kremasti puder umesto mat formule

Mat puderi su vam možda izgledali zadivljujuće u jednom trenutku, ali kad koža počne da se menja i dobija fine linije i bore, mat formula će preuveličati linije i prodreti u njih. Alternativan odabir kremastog pudera obezbeđuje više vlage i to može učiniti da vaša koža izgleda hidrirano i mlađe.

Odlučite se za korektore boja

Korektor služi svrsi, ali nije odgovor na sve vaše potrebe za korekcijom boja i tonova. U stvari, ako korektor ne radi sve što mislite da bi trebalo, problem bi mogao biti u tome što bi zapravo trebalo da koristite korektor boje. Korektor zelene boje može da neutrališe crvenilo, breskvasti i narandžasti korektori mogu da se pozabave ljubičastim i plavim tonovima u podočnjacima, a ljubičasti korektori su odlični za poboljšanje izgleda blede kože.

Koristite prajmer

Prajmer pomaže da vam šminka traje duže i izgleda pigmentovanije i bogatije. Ako odaberete prajmer sa hijaluronskom kiselinom, takođe može dodati vlagu suvoj koži. Nanesite prajmer oko 10 minuta nakon nege kože, a zatim sačekajte nekoliko minuta da se upije pre nego što nanesete puder. Ne zaboravite da dodate sloj prajmera i na kapke.

Zamenite crni ajlajner za sivi ili braon

Crni ajlajner može izgledati grubo na zrelim očima, pogotovo tokom dana i ako ste navikli da iscrtate gornje i donje trepavice. Jednostavnom zamenom crne boje za sivu ili braon možete znatno osvežiti svoj makeup look, a da pritom zadržite dozu “drame”.

trikovi za šminkanje zrele kože

Popunite krajeve obrva

Sigurno već vodite računa o svojim obrvama jer znate koliko su važne za uokvirivanje lica. Ali, sad napravite korak dalje tako što nećete zanemariti njihov oblik. Mnogi od nas jednostavno zaborave krajeve i koncentrišu se na unutrašnje uglove i lukove obrva, ali suviše tanki krajevi mogu da pokvare utisak.

“Fiksirajte” šminku uz sprej

Ako ste navikli da stavljate puder u prahu, možda ćete primetiti da vam više isušuje lice kako starite, a vaša koža postaje dehidrirana. A ako nikada ranije niste fiksirali šminku, ovo je savet koji će vam pomoći da konačno sprečite da se razmrlja. Zamenite puder za kvalitetan sprej koji sadrži odgovarajuće sastojke za vašu kožu, poput hijaluronske kiseline.

Nanesite rumenilo na višu tačku lica

Viši položaj rumenila može da stvori podignut, odnosno, zategnut izgled. Ako ste navikli da nanosite rumenilo na jabučice ili malo ispod njih, pomerite rumenilo za centimetar ili dva više.

Budite umereni sa puderom u prahu

Ako odlučite da šminku fiksirate puderom umesto sprejom, budite umereni. Nije potrebno mnogo pudera da bi vam puder i korektor ostali na mestu, ali preterivanje može učiniti da pore izgledaju veće i da fine linije budu naglašenije.

Izaberite proizvode za šminkanje sa hidratantnim sastojcima

Pročitajte etikete proizvoda za šminkanje i izaberite pudere, korektore, rumenila, pa čak i fiksatore koji sadrže sastojke koji će odgovarati potrebama vaše kože. To znači da, ako je vaša koža suva, proizvodi sa hijaluronom i zelenim čajem mogu biti hranljivi. Ako vam je koža masna, proizvodi koji sadrže salicilnu kiselinu mogu pomoći u kontroli akni. Zamislite šminku kao produžetak vaše nege kože.

Ne bojte se sjaja

Čak i ako ste svoje tinejdžerske i dvadesete godine proveli pokušavajući sve što možete da biste uklonili sjaj sa lica, istina je: malo sjaja znači da efekat šminke može biti mladalački i blistav. Izbegavanje mat šminke je prvi korak.

Pročitajte i ovo: Za osunčani ten: Svi trikovi za nanošenje bronzera na jednom mestu

Naslovna fotografija: pexels.com