Nedeljni horoskop: 21. avgust – 27. avgust

Nedelja u kojoj dajemo gas, ali ne sirovom snagom već umom jer je Mars sada u znaku Blizanaca i sve borbe koje imamo u narednih šest meseci, vodićemo tako što ćemo na sve načine koji uključuju razum pokušati da nadmudrimo sistem, protivnika, sebe… Naravno, svaki znak ima i svoju dobru i manje dobru stranu pa je važno da ne odete u neka ogovaranja i podmetanja priča koje veze sa istinom nemaju samo da biste ostvarili svoj cilj. Budite mudri jer istina je uvek bolja od laži.

Nedeljni horoskop

Na samom početku, 21.8. vladar ovog našeg Marsa jeste pametni Merkur u znaku Device, ali ono što mu sreću kvari jeste izazov sa Neptunom pa ili nas neko laže, ili mi sami sebe zavaravamo i ne želimo da vidimo istinu. Gledajte dela, zanemarite reči i ubeđivanja. Odličan period za sve koji se bave umetnošću i kreativnim poslovima.

Već sutradan, 22.8. Merkur gradi izuzetan aspekt sa Plutonom pa je moć komunikacije na delu i velika mogućnost da kroz razgovor okrenemo svaku situaciju u svoju korist.

Device ove nedelje počinju sa slavljem, tačnije od 23.8. u 5.16 č. Sunce zvanično prelazi u znak Device, pa drage moje pametnice, srećan vam rođendan!

Period vladavine znaka Device obeležiće povećana briga o zdravlju i sitnicama svake vrste, ali je idealno vreme da odemo na sistematski pregled i budemo sigurni da je sve u redu.

Još jednu važnu promenu imamo tokom ove nedelje, a to je Merkur koji se seli u znak Vage 26.8. i najavljuje nam jedan duži period u kom ćemo pokušavati da održavamo mir u kući, da jurimo kompromis po svaku cenu, ali kada krene u retro hod sve što se guralo pod tepih će početi da nas sapliće. Da, da, u znaku Vage će Merkur biti i retro (10.9 – 2.10.), ali o tome neki naredni put jer ne brinite, neće biti smak sveta, to je samo redovni retro hod planete Merkur.

U subotu, 27. 8. nas očekuje jedan Mlad Mesec u znaku Device koji je inače dobar za neke nove početke, ali ovaj dan će biti pomalo izazovan i bićemo veoma nervozni pa odmorite malo i u nove projekte krenite nakon nekoliko dana. Sunce i Mars će istog dana biti u izazovu pa nikako nećemo moći da se razumemo sa muškim delom okruženja, posebno može doći do svađa na relaciji otac-sin. Smanjite nervozu i pazite na kardiovaskularni sistem koji danas može biti na udaru. Venera pleše svoj ples sa Uranom, vrlo nepredvidivo i neočekivano je na polju emocija, pa ako je vama ili partneru potrebno malo vremena za sebe i viđanje sa prijateljima, onda to i uradite. Bilo kakva garancija da će nešto trajati je (i inače, lično mislim), a sada posebno,  nemoguća pa se opustite i uživajte u emociji koju osećate bez velikih pristisaka i planova jer će nam vreme koje dolazi pokazati koliko život ume da bude neverovatan režiser.

Pročitaj i ovo: Feng Shui – kako da postigneš više ličnih vrednosti u drugoj polovini 2022. godine

Mesec će šetati od znaka Blizanaca (21.8.) pa sve do Mladnjaka u Devici (27.8.) i bojiće nam nedelju za početak veselim bojama prijateljstva i šale, zatim dok bude u Raku imaćemo potrebu za porodicom, majkom, zagrljajima i mnogo ćemo pričati o prošlim vremenima. Kada pređe u Lava idemo na mesta na kojima će nas videti svi, a drama će biti podignuta na maksimum i na kraju kada dođe do Device, umirujemo se i prebacujemo fokus na svakodnevicu, zdravlje i brigu o svemu i svačemu, tj. brinućemo „i unapred i unazad“.

U zavisnosti od vašeg podznaka, da vidimo šta će se to dešavati u vašem mikrosvetu:

Podznak Ovan

Neproverene informacije u vezi posla i poslovnih projekata vas mogu koštati mira, a i finansija u ovoj nedelji pa budite oprezni i sve važno proverite nekoliko puta. Nervoza u komunikaciji i saobraćaju je veoma izražena pa se smirujte pre nego dođe do nekog većeg problema. 

Ljubav

Slobodni će ove nedelje više biti okrenuti poslovnim obavezama pa će tu doći i do nekog kraćeg puta na kom mogu makar lepo da se provedu i druže, a neki i da upoznaju zanimljive ljude. U narednom periodu obratite pažnju na ljude koje možete upoznati preko braće ili sestara, jer se tu krije neko pravi za vas.

Oni koji su u vezama će planirati vikend putovanje, ali partner će zbog obaveza oko posla ili roditelja ipak morati da otkaže ovaj događaj, pa vas molim za razumevanje jer, ma koliko želeli, nekad se svet ne vrti samo oko nas, postoje i drugi ljudi. U ovoj nedelji partneru je prekopotrebna vaša podrška, pa budite na visini zadatka.

Podznak Bik

Mars smo ispratili iz prvog polja pa bismo mogli da nazdravimo, šta mislite? Makar on da vam se skine sa vrata i prebaci fokus na finansijski segment u kom će u narednom periodu doći do dobrih promena, pa prionite na posao! Može vam se ukazati prilika da radite dva posla tj. da imate dva izvora prihoda.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu upoznati nekoga u pošti, banci ili menjačnici pa budite ljubazni i pustite tu simaptičnu osobicu preko reda, što će biti lep početak komunikacije, a za dalje se snađite, ne sumnjam u vas.

Oni koji su u vezama osećaju neku vrstu tenzije koju ni sami sebi ne umeju da objasne, ali tu je, u vazduhu i kao da se čeka da jedno kaže i pokrene lavinu. Ne plašite se jer će vas ovaj razgovor odvesti na pravi put i poboljšati odnos, a mnogi će pokrenuti i temu vezanu za proširenje porodice.

Podznak Blizanci

Ko to hvata zalet za narednih šest meseci potpunog haosa na svim poljima?! Da, da, vi dragi moji, vi ste ugostili planetu Mars koja ostaje u znaku Blizanaca sve do 25.3.2023. pa je vreme „Jao, ne mogu, mrzi me“ vaša prošlost i krećete u akciju. Za početak ćete biti više fizički aktivni i sredićete liniju, a zatim su na redu emocije i poslovni segment. U martu sledeće godine živećete jedan potpuno drugačiji život. U ovoj nedelji obratite pažnju na starijeg člana porodice, deku ili oca, koji može imati prolaznih zdravstevnih problema.

Ljubav

Planovi za budućnost za one koji su u vezama pokrenuće se u toku ove nedelje, i bićete prilično iznenađeni brzinom nekih dešavanja, ali opet će doći do zastoja što uopšte ne treba da vas brine jer se sve rešava u narednim mesecima. Uživajte u strastima kojih neće faliti.

Slobodni imaju ili nerealna očekivanja ili ih neko sa kim su u komunikaciji malko ipak zavarava, ali sredinom nedelje ćete saznati istinu, što će vam dati smernicu za dalje korake. Energija je mnogo bolja tokom ove nedelje i sigurno ćete imati pregršt udvarača.

Podznak Rak

Početak nedelje nosi veliko nerazumevanje okoline za vaše želje i prohteve, ali i brigu oko finansija. Smanjite troškove jer ovo nije trenutak u kom treba rasipati novac bez mere i plana. Nervoza oko nekog sukoba sa bratom ili sestrom vam može pokvariti kraj nedelje, a savet je da se smirite, i uz dozu razumevanja i ljubavi obavite razgovor i razrešite sukob.

Ljubav

Oni koji su u vezama samo što nisu stali na „ludi kamen“, ali sasvim je u redu da sačekate proleće 2023. godine, koje će biti mnogo povoljnije za ulazak u brak. Svakako ćete razgovarati sa partnerom o planovima u vezi sa zajedničkim životom.

Slobodni su zainteresovani za nekog ko je već u vezi ili braku i ovo je nešto što može da počne kao neobavezan flert, ali oprez je obavezan jer neće sve ići baš po vašem planu i programu.

Podznak Lav

Neki poslovni problem će vas okupirati u ovoj nedelji i potrebna je potpuna promena pristupa poslu kako bi došlo do željenih rezultata. Drama i konstantne žalbe okolini na to koliko je vama teško neće doneti ništa dobro. Neko će pokušati da vas prevari za novac pa budite oprezni. Ne odlažite posetu kardiologu.

Ljubav

Slobodni mogu upoznati nekog putem interneta ili na nekom neobičnom putovanju ili događaju. Ono što može doneti prve probleme jeste velika razlika u godinama ili velika prostorna udaljenost.

Oni koji su u vezama će u ovoj nedelji teško pronalaziti balans između ličnih obaveza i vremena koje žele da provedu sa partnerom, pa će neki kompromis morati da se pronađe kako bi oboje bili zadovoljni.

Podznak Devica

Sunce samo što nije obasjalo vaš podznak pa ćete već od sredine nedelje menjati energiju i pokrenuti se u vezi sa svim što je stajalo u vašim lepim glavama i čekalo baš ovaj trenutak. Vreme je za realizaciju ideja, a posebno obratite pažnju na mlade ljude iz poslovnog okruženja, jer će vas greška koju mogu napraviti, koštati živaca pred kraj nedelje.

Ljubav

Oni koju su ušli u neku tajnu priču će na kraju ove nedelje doživeti veliko razočarenje. Ostali mogu upoznati nekoga preko posla, ali će ta osoba biti u problemima ili neraščišćenim odnosima sa bivšim partnerom, pa je potrebno da dobro razmislite pre ulaska u bilo kakvu vezu.

Za one u vezama, ovo je nedelja u kojoj se strasti pokreću, a problem koji vas je mučio u vezi sa novcem i nekim zajedničkim ulaganjem, rešava se pred kraj nedelje. 

Podznak Vaga

Mala nervoza u vezi mlađih članova porodice biće aktuelna tokom ove nedelje, pa se potrudite da budete prisutni i razgovarate naglas o problemima jer je to jedini način da se dođe do rešenja. Ukoliko sarađujete sa inostranstvom, ovo je odlična nedelja za pokretanje makar dva projekta.

Ljubav

Oni koji su u vezama mogu planirati neko zajedničko putovanje u inostranstvo na više od deset dana, ali će im biti teško da se odluče gde ići – makar dve destinacije će biti u opticaju. Vera da sve možete da prebrodite i da ste kraj one prave osobe je jaka, što je važno jer će kraj nedelje doneti malo nesuglasica i durenja, ali zaista zbog sitnica.

Slobodni kao da se plaše novih emotivnih priča i obuzimaju ih misli o nekim prošlim promašajima u kojima su bili veoma povređeni. Otpuštajte nekorisna uverenja i dozvolite sebi da budete srećni.

Podznak Škorpija

Nedelja u kojoj ulazite u neki rizičan poduhvat u vezi sa poslom koji će vam se višestruko isplatiti, iako će biti nekih manjih zastoja u toku jeseni. Znam da se ne plašite, barem ne mnogo, ali samo napred i srećno.

Ljubav

Kod slobodnih je burno, ima interesenata, ali nije to sve baš onako kako vi zamišljate. U toku ove nedelje će biti mogućnosti za neke nove priče, ali kako brzo počnu, tako brzo će se i završiti.

Oni koji su u vezama imaju dve mogućnosti, ili da se svađaju do besvesti za svaku moguću sitnicu, ili da uživaju u strasti koja će biti neverovatna tokom cele nedelje.

Podznak Strelac

Promene u vezi sa poslom su aktuelne tokom ove nedelje, neko od kolega odlazi na duži period pa ćete morati da pravite novi, drugačiji plan funkcionisanja koji će se pokazati kao odličan i ubrzo će doneti dobre rezultate.

Ljubav

Slobodni da se uozbilje i odluče šta zaista žele od života, sebe i emotivnih odnosa jer će prilika biti mnogo, a ne može se sedeti na više stolica, odnosno može, ali to vam neće doneti kompletnu radost kojoj srcem težite.

Oni koji su u vezama mogu imati nekih nesporazuma koji se kroz razgovor lako mogu rešiti i veoma je važno da radite na komunikaciji jer će narednih šest meseci ključ biti upravo tu, u razumevanju i dobrom razgovoru. Više zajedničkih aktivnosti, ali i strasti će obeležiti ovu nedelju.

Podznak Jarac

Ukoliko planirate ili već radite posao u partnerstvu sa prijateljem obavezno proverite sve papire koje predajete poslovnim saradnicima ili koje pripremate za početak nekog posla jer se mogu potkrasti greške koje će vas koštati pozitivnog rezultata.

Ljubav

Oni koji su u vezama neka obrate pažnju na nekog iz poslovnog okruženja ko pokušava da im da „proverene informacije o partneru“  jer su sve samo nisu istinite, a ukoliko vas nešto muči u vezi sa tom situacijom onda je važno da razgovarate upravo sa svojim partnerom, a ne da vodite priče o svom odnosu sa drugim ljudima čiji je status u vašem životu upitan, da ne kažem nebitan. 

Slobodni imaju mogućnost da upoznaju nekoga ko je tek stigao sa puta i ko je pun raznih priča, ali onu najvažniju će nekako prećutati, pa uključite razum i dobro posmatrajte šta ova osoba zaista radi jer ne deluje potpuno iskreno.

Podznak Vodolija

Krediti i pozajmice u ovom trenutku nisu baš najbolja ideja pa bi bilo dobro sačekati sledeću nedelju. Neku informaciju nemate ili nešto niste najbolje razumeli pa u ovoj nedelji razjasnite sve sa nekim ko je stručnjak u oblasti kredita i zaštite klijenata.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovom periodu bi trebalo da malo više pažnje obrate na svoje partnere, a ne da se tvrdoglavo drže samo svojih želja i potreba.

Slobodni su završili sa renoviranjem stana pa bi bilo dobro da se sada i uživa u lepo uređenom prostoru. Početak nedelje će obeležiti razotkrivanje nekih laži potencijalnih partnera, a oko 26. 8. sjajna prilika za novo poznanstvo. Iako će delovati neozbiljno na samom početku, ne brinite, pokazaće se kao i te kako ozbiljan i dobar izbor.

Podznak Ribe

Novac stiže u vaš dom i to sa nekoliko strana tokom ove nedelje. Pazite se povreda u kući, posebno u kuhinji. 

Ljubav

Slobodni će od mladog Meseca imati jedan preokret na emotivnom planu i mogućnost za jedan veoma lep početak ljubavne priče koja ima šansu da traje.

Oni koji su u vezama će uživati u pažnji partnera, a pred kraj nedelje slede razgovori koji će vašu vezu podići na viši nivo. Srećno!

Možda će vas interesovati i: Probudi mir i radost u sebi – dvadesetjednodnevni izazov

Naslovna fotografija: unsplash.com

AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.