Maska, krema i kupke: Recepti za anti-age preparate koji možete da napravite sami

Nije tajna da većina žena želi blistavu, mladalačku kožu. Mnoge imaju rutinu nege koja je usmerena protiv starenja i bora. Uvek vredi uložiti u dobar proizvod, ali postoje i domaći anti-age recepti za prirodne preparate koji neće škoditi vašoj koži, a nahraniće je i poboljšati.

Nikad nije prekasno da počnete da dajete svojoj koži prave sastojke kako biste sprečili bore i povećali obnavljanje ćelija. Žene sa prelepom kožom ne samo da imaju rutinu nege kože koju prate, već znaju i važnost odabira pravih proizvoda, posebno kada je u pitanju borba protiv bora. Ako koristite pogrešne sastojke za svoju kožu, to može imati negativan efekat.

Tajna nege kože je upotreba aktivnih sastojaka bogatih hranljivim materijama bez toksičnih aditiva. Kao rezultat, možete postići prekrasan, sjajan ten i izgledati mlađe. Lepota pravljenja sopstvenih preparata protiv starenja je u izboru sastojaka – a za svaki možete odabrati kvalitet i svrhu svakog. I ne samo to, već ga možete i prilagoditi za svoj tip kože!

Domaći anti-age recepti za mladoliku kožu

Domaća anti-age maska za lice

Ovaj recept za domaću masku za lice je bolji od botoksa! Odabirom gline na osnovu maske, kao i kombinovanjem sa drugim ključnim sastojcima poput praha hibiskusa i ulja semena šipka, možete otvoriti put mladalačkoj koži. Uvidećete da ova maska za lice protiv starenja omekšava fine bore.

Sastojci maske za lice od hibiskusa protiv starenja:

1/2 kašičice praha hibiskusa

1 kašičica kaolinske gline

1 kašičica jogurta

4 kapi ulja od semena šipka

Kako napraviti masku za lice:

U maloj posudi pomešajte prah hibiskusa, kašičicu kaolinske gline, kašičicu običnog organskog jogurta i 4 kapi ulja od semena šipka. Koristeći malu drvenu kašiku ili lopaticu, pomešajte sastojke dok se ne formira kremasta maska.

Domaća krema od aloe vere

Znamo da su moćne prednosti i načini korišćenja aloe vere beskrajni. Mnogi su je smatrali svetim gralom za negu kože i kose, uključujući Egipćane koji je nazivaju „biljkom besmrtnosti“.

Sastojci kreme za lice od aloe vere:

1 šolja aloe vera gela

1/2 šolje kokosovog ulja

2 kašike ulja jojobe

1/2 kašike pčelinjeg voska

5 do 8 kapi esencijalnog ulja lavande

1 staklena tegla

Kako napraviti kremu za lice od aloe vere:

U lonac dodajte pola šolje kokosovog ulja, dve kašike ulja jojobe i jednu kašiku pčelinjeg voska. Zagrevajte dok se ne istopi, mešajući. Ostavite smesu da se ohladi, otprilike sat do jedan i po. Kad se ohladi, polako dodajte jednu šoljicu gela aloe vere dok mešate mikserom ili blenderom. Blendajte dok ne postane svetla i mekana. Zatim dodajte pet do osam kapi eteričnog ulja lavande i još jednom promešajte. Kašikom stavite kremu za lice u staklenu teglu.

 

Anti-age kupke

Kleopatra, slavna vladarka starog Egipta, poznata je kao jedna od najlepših žena u istoriji čovečanstva. Kažu da se kupala u mleku, lavandi i laticama ruže kako bi joj koža bila meka i mlada. Za umirujuću kupku, kao za kraljicu, počnite sa kokosovim mlekom u prahu da biste omekšali i hidrirali kožu. Zatim dodajte sodu bikarbonu za detoksikaciju tela i ružičastu himalajsku so za ublažavanje stresa i bolnih mišića. Posle toga, napunite kupku jednom od sledećih kombinacija suvog cveća, bilja i mešavina eteričnih ulja da biste opustili um i telo.

Mlečna kupka za ublažavanje stresa

7 kapi eteričnog ulja ruže

5 kapi esencijalnog ulja slatke pomorandže

2 kašike ruža, celi pupoljci

2 kašike kore pomorandže

Kupka za laku noć

5 kapi eteričnog ulja geranijuma

2 kašike pupoljaka lavande

5 kapi esencijalnog ulja lavande

2 kašike ruža, celi pupoljci

5 kapi apsolutnog eteričnog ulja ruže

Kupka za dobro jutro

U mlečnoj kupki možete uživati i na rosnom, mekom jutarnjem svetlu. Ova kupka sa prirodnim mlekom je osmišljena da vam pomogne da započnete dan osveženi, uz limunsku travu i okrepljujući eukaliptus sa primesom slatkog ilang-ilanga.

5 kapi eteričnog ulja limunske trave

4 kapi eteričnog ulja eukaliptusa

4 kapi esencijalnog ulja ilang-ilanga

2 kašike listova verbene limuna

2 kašike lista eukaliptusa

Pročitajte i ovo: Retinol ili bakučiol? Otkrijte koji anti-age sastojak je bolji za vašu kožu

Naslovna fotografija: pexels.com

Božica Luković