Večna elegancija u vašoj letnjoj garderobi – izdvajamo mornarskoplave komade iz domaće ponude

Teget, ili boja mastila, ili mornarskoplava – boja najlepših uniformi koju su proslavili mornari u 19. veku i koju su dame uvele u svoju garderobu kao elegantniju od klasične crne.

Odevni komadi u mornaskoplavoj boji lepo se kombinuju sa belom, u mornarskom stilu, sa zlatnim detaljima za vrhunsku eleganciju, kao i sa jarkocrvenom i žutom bojom. Naši stilisti izdvojii su iz domaće ponude najlepše teget bluze, košulje, pantalone i drugu odeću koja kombinuje klasičnu eleganciju i savremeni dizajn.

Mornarskoplava – klasična elegancija letnje garderobe

Scotch&Soda – elegantna teget majica (FASHION&FRIENDS)

Elegantna majica bez rukava, sa pokrivenim ramenima i V-izrezom, ima dekorativne „širite“ na ramenima ukrašene efektnom zlatnom dugmadi, kao i manju zlatnu dugmad sa strane. Kombinovana sa belim pantalonama predstavlja praktičan izbor sportske elegancije.

MIAMAYA JW ANDERSON bluza sa peplumom

Peplum je opstao kroz istoriju mode kao vrlo ženstven kroj koji ističe struk u kombinaciji sa bogatim naborima, karnerima i draperima – MIAMAYA teget bluza od kombinacije kvalitetnih materijala sa dodatkom elastina i diskretnim elegantnim prugama, ima čamac-izrez i efektan dugi peplum valovitog kroja.

Mornarskoplava duga haljina MAJA (LUNA)

Duga haljina sa poluprovidnim tri-četvrt rukavima i plitkim V-izrezom, ima prozirni gornji sloj od poliestera i viskoznu postavu, koja je čini prijatnom za nošenje i daje otmen prugasti efekat na rubu haljine, koji se uklapa sa belim prugama na rukavima. Uz haljinu ide beli kaiš koji naglašava struk i ističe eleganciju kombinacije teget i bele, ali može se nositi i bez kaiša.

LINDEX teget satenske pantalone

Ove mornarskoplave pantalone, klasičnog ravnog kroja sa ivicom, sa elastičnim pojasom pozadi, možete nositi u opuštenoj kombinaciji sa belom majicom i papučama, a lako ih možete uklopiti sa košuljama, topovima i elegantom obućom za formalnije prilike.

Pročitajte i ovo: Osam modela papuča iz domaće ponude koje će zaokružiti svaki letnji autfit

Mornarskoplavi blejzer ZARA

Zarin blejzer od mešavine lana sa dugim reverima i postavom koju možete efektno istaći podvrtanjem rukava, predstavlja praktičan i elegantan komad garderobe za svaku priliku, a ako mornarskoplava nije vaš izbor, ovaj model možete naći i u beloj boji.

ZARA lagane teget pantalone

Lagane Zarine pantalone možete kombinovati sa blejzerom i nositi kao set, ali njihov ležeran kroj, sa ravnim širim nogavicama i podvrnutim manžetnama omogućava i brojne druge kombinacije. Pantalone su na velikom sniženju!

Tamaris mornarskoplava košulja (KONSTANTIN)

Istaknuti domaći brend ima kolekciju elegantnih košulja u raznim nijansama plave boje, jednobojne i sa dezenom. Naši stilisti izdvojili su Tamaris košulju, blago strukiranog kroja u bogatoj i vrlo tamnoj teget boji.

MANGo teget kombinezon 

Praktičan, otmen i kompletan, kombinezon predstavlja prijatan i praktičan letnji komad odeće koji ne zahteva smišljanje kombinacija. Naši stilisti odabrali su teget kombinezon od pamučnog materijala koji podseća na teksas, sa gornjim delom u stilu košulje, pantalonama širokog kroja i kaišem u struku. Ako volite kombinezone, na istoj stranici možete naći još nekoliko zanimljivih modela.

Pročitajte i ovo: Gde da nađete lagane letnje haljine sa V izrezom, koje laskaju vašoj figuri

Naslovna fotografija: pexels.com

Brankica Milošević