Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Inspirativne bob frizure popularnih žena u zrelim godinama

Dvadesetak godina pred kraj prošlog veka žene su sa 50 godina smatrane starijima i za njih su bile rezervisane krute frizure sa krupnim talasima i loknama, čija dužina nije prelazila vrat. Kratka, natapirana, nalakirana kosa oblikovana poput žive ograde, bila je dostojanstvena i damska. Dvadesetak godina od početka novog veka, granice su znatno olabavile u najpozitivnijem smislu, a sjajne dame u zrelim godnima (50+) nose uglavnom lepršave i zanimljive bob frizure, koje vas mogu inspirisati da definišete svoj stil u pedesetim (ili bilo kojim) godinama.

Mišel Obama

Bivša prva dama često nosi varijaciju paž frizure dužine do ramena, koja joj omogućava da sa ležernog dnevnog izgleda napravi glamurozni prelaz na formalniji večernji.

Viola Dejvis

Talasasta kosa bogatog volumena, sečena u visini brade, deluje živahno, energično i elegantno.

Džulija Luj Drajfus

Nešto duža loknasta frizura do ključnih kostiju, dobar je izbor za prirodne lokne i kosu koja nije mnogo gusta.

Hale Beri

Ova vrsta bob frizure posebno cool izgleda sa naglašenim krajevima, i najlakša je za održavanje na kosi sa prirodnim talasima ili kovrdžama.

Jun Juh Jung

Korejska glumica nosi kovrdžavu, razbarušenu frizuru sa razdeljkom zabačenu, tako da joj potpuno otkriva lice i daje utisak razigranosti njenoj prekrasno osedeloj kosi.

Dženifer Aniston

U svim filmovima i serijama u kojima smo je obožavali, Dženifer je imala dugu kosu, koju sada nosi kao ležeran duži paž, ošišan slojevito, koji se može nositi opušteno, bez mnogo stilizovanja. Ovako ošišana kosa zadržava oblik i dok raste i lako se može vezati u rep.

Džejmi Li Kertis

Fantastična Džejmi oduvek nosi vrlo kratku kosu, koja joj divno stoji zbog njene izuzetne strukture kostiju lica i daje joj mladalački izgled čak i potpuno seda. Krakta pixie fizura dobra je za tanku kosu, jer leži uz glavu i ne traži nikakvo friziranje.

Meri Stinberdžen

Meri je poznata po šiškama i jedino se dužina njene kose menja. Sada nosi klasičan paž sa šiškama ispod linije obrva, koje joj izuzetno pristaju. Ova frizura zahteva malo oblikovanja i feniranja, ali i tanka kosa će divno izgledati ovako ošišana.

Rouz Mekgaun

Rouz koju smo viđali sa zavodničkim loknama koje je zabacivala do polovine leđa, odabrala je mašinsko šišanje, ne baš na nulu, ali sasvim uz glavu. Kratka jež-frizura deluje izuzetno mladalački na glavi lepog okruglog oblika i odličan je izbor za retku i tanku kosu.

Helen Miren

Otmena u svakoj svojoj ulozi, Helen nosi šik bob, tačno do brade, sa šiškama ležernim šiškama sa strane, koje tankoj kosi dodaju volumen.

Pročitajte i ovo: Frizure za mladalački izgled

Salma Hajek

Slavna meksička glumica koja je nedavno proslavila 56. rođendan i dalje izgleda zanosno, sa kosom očešljanom na jednu stranu. Ovaj stil češljanja daje veći volumen i deluje zavodnički.

Dženifer Lopez

Asimetrično šišanje i oblikovanje bob frizure čini da tanka kosa izgleda punija na krajevima, pa ako imate kosu kao Dženifer, možete isprobati ovaj oblik.

Keli Ripa

Keli godinama nosi opušteni paž, dužine do ramena, koji može biti gladak i ravan, ili sa nekoliko labavih talasa, kako bi se dobilo malo više volumena.

Lisa Rina

Lisa ima 57 godina i izgleda senzacionalno, a „luda“ frizura prosto odiše energijom njene ličnosti. Ako vas ovo inspiriše da se ošišate „na juriš“ samo napred, izrazite svoj stav!

Meg Rajan

Sličan stil bob frizure nosi i uvek slatka Meg, čiji stil je mekši i u skladu sa njenim crtama lica. Meg ne podržava prirodan način starenja, ali njena bujna kosa izgleda divno i ležerno, kao i uvek. Stepenasto ošišane lokne, slažu se jedna na drugu i održavaju teksturu i volumen.

Redžina King

Simetrični bob, sa razdeljkom na sredini i sa dosta bujne kose, deluje uredno i dostojanstveno i Redžini daje vrlo prefinjen izgled.

Mišel Jeo

Šezdesetogodišnja kineska glumica dokazuje da duži pramenovi lepo stoje u svakom uzrastu, pa ako ne želite da se odreknete duže kose, ugledajte se na njen razbarušeni paž.

Džulija Roberts

Oštre crte lica Džulije Roberts uvek su zahtevale meku, talasastu frizuru, pa i danas nosi vrlo mladalački, blago talasasti, ležerni, simetrični paž.

Robin Rajt

Ne spada baš u bob frizure, ali je duža neko piksi, pa je zato bixie – ima dovoljno dugih krajeva da se stave iza uha, a za kraće stilove biće potrebno malo češće održavanje, odnosno, šišanje.

Taradži Henson

Volumen i tekstura su savršeni, a da lokne ne bi bile krute (što izoštrava crte lica), treba ih ošišati u slojevima, bez mnogo proređivanja.

Pročitajte i ovo: Tajna mladalačke energije J. Lo

Kristin Baranski

Malo dužine i malo stajlinga uz puno bezvremenosti sjajne Kristin, koju smo obožavali u ulozi Lenardove majke u seriji „Štreberi“.

Sandra Ou

Uloga Kristine Jang u „Uvodu u anatomiju“ proslavila je kanadsku glumicu, koja je u svim ulogama uglavnom nosila svoje lokne. Frizeri vole dodatno da uvijaju, kako bi ukrotili prirodno bujne talase, ali Sandrina frizura izgleda kao da je samo treba oprati i pustiti da se sama osuši.

Hale Beri

Hale se još jednom pojavljuje kao primer hrabrog izbora upadljive frizure, koja joj odlično stoji. Kratko ošišana sa strane, sa upadljivim obojenim pramenom preko druge strane lica – kratke frizure su svakako razigranije i zanimljivije od dugih!

Džilijan Anderson

Poznatija kao Dejna Skali, iz popularne serije „Dosije X“ bila je uredna i pribrana i u najizazovnijim situacijama, a njena frizura je i danas slična, iako malo duža. Ako volite duže talase, a ne volite da vam padaju na lice, nosite ih zabačene iza ušiju, kao Džilijan.

Sandra Bulok

Ženstveni paž ravno sečen, sa asimetričnim razdeljkom i blagim uvojcima daju Sandrinom licu nežniji izgled.

Kejt Blančet

Australijska glumica (Galadrijela iz „Gospodara prstenova“), ima 53 godine i njen izbor bob frizure je malo duža kosa jednakih pramenova, zabačena sa lica u razdeljku sa strane, koja deluje ležerno i prirodno i nežno uokviruje prefinjene kosti njenog lica.

Lora Dern

Ovaj stil zahteva dobro slojevito šišanje koje ističe pramenove i uokviruje lice čije crte ublažava i čini mlađim.

Brankica Milošević veruje da je dete u nama najvažnija osoba na svetu, koja zaslužuje svu onu ljubav koju rasipamo okolo. Sve je zanima, o svemu ima mišljenje i ne okleva da ga promeni.  

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.