Dominikanska Republika – idealna destinacija za porodice sklone avanturi

Dominikanska Republika… sam naziv zvuči egzotično, daleko, čak nedostižno. Smeštena na jednom od brojnih ostrva Kariba, Dominikanska Republika nesumnjivo predstavlja jednu od najlepših turističkih destinacija na svetu. Plavetnilo njenog tropskog mora, nepregledne plaže, luksuzni – ali pristupačni hoteli, raskošna kultura i gostoprimljivi domaćini – čine Dominikanu must-visit odredištem za sve generacije, a posebno za one koji tragaju za prijatnim, mirnim, ali ipak aktivnim odmorom sa svojom porodicom.  

S početka pomenuta nedostižnost, ipak, više nije slučaj, jer u Dominikani možete pronaći najbolji odnos cene i kvaliteta hotela na bazi all-inclusive usluge, pa porodice ne moraju ni o čemu da misle. Hoteli, plaže, parkovi nude mnogo sadržaja za decu, a mi ćemo vam predstaviti nekoliko hotelskih rizortova koji će učiniti da celokupni odmor sa vašom porodicom bude jedinstveno iskustvo koje ćete zauvek pamtiti – pogotovo ako ste skloni avanturi.

Ovo su najbolji hotelski rizorti ako sa porodicom planirate da posetite Dominikansku Republiku:

Nickelodeon Punta Cana

Ovo je svojevrsni raj za sve ljubitelje Sunđer Boba, Nindža kornjača i drugih Nickelodeon junaka. Kompletni dekor rizorta predstavlja omaž likovima iz crtanih filmova, a uz akva-park sa brojnim toboganima i atrakcijama imaćete konstantni osećaj da ste u zabavnom parku. Sa svojim mališanima posetite Vilu Ananas Sunđer Boba, upoznajte ovog nesvakidašnjeg junaka kao i Nindža kornjače, Patrolne šape i druge, zabavite se u Nick klubu, a možete jesti i u restoranu u obliku svemirskog broda gde možete postati intergalaktički gurman. Jelovnik je pun “galaktičkih” obroka koje poslužuju astronauti, dok su kokteli kao Mlečni put – potpuno zvezdani. U ovom urnebesnom rizortu, i roditelji postaju deca. 

Grand Bavaro Princess

Dominikanska Republika pleni mnogobrojnim aktivnostima za decu, tinejdžere i odrasle, kao što su sportovi na vodi, raznoliki izleti, posete nacionalnom parku sa divljim životinjama, ali ako tragate za mirnijom varijantom odmora, onda je Grand Bavaro Princess savršen izbor za vas. Smešten je na najlepšoj Bavaro plaži u Punta Cani na koju ima direktni izlaz. Ova plaža je peskovita, a more je izrazito plavo – kao da ga je slikar jakim potezima četkice naslikao, pa možete praviti brojne instagramične fotografije. Hotel nudi i program za decu i tinejdžere – u vidu sportova i aktivnosti pod nadzorom stručnih lica, a čak se organizuju i takmičenja i igre, pa vaši mališani mogu steći i nove prijatelje. Pored ovoga, u okviru hotela se nalazi i opremljena igraonica sa bilijarom i video-igrama.

Lopesan Costa Bavaro

Ako ste, što bi rekli, večiti hedonista, Lopesan Costa Bavaro može biti ispunjenje vaših snova. Ovde ćete se u potpunosti opustiti i zaboraviti na sve stresne obaveze, jer hotelski rizort nudi sve ono što je potrebno za ultimativni duhovni smiraj. Tu su plaža, bazeni, sjajni wellness i spa centar, kao i restorani koji zadovoljavaju potrebe svačije ishrane. Hotel Lopesan nudi i vegetarijanski, veganski i detox programe po vašoj želji. Vaši mališani se mogu zabavljati u bazenima, na toboganima (i ovde postoji akva-park) ili svi zajedno boravite na širokoj peščanoj plaži. Panchi kids club nudi razne zabavne aktivnosti za decu od 4 do 12 godina, dok tinejdžeri mogu uživati u prostoru za rekreaciju i razonodu – Vibe, gde, takođe, mogu steći nova poznanstva.

Pročitajte i ovo: Ko prvi vidi more – povratak u Kvarnerski zaliv

Barcelo Bavaro Palace

Iako luksuzni, ovaj hotel nudi odličan odnos cene i kvaliteta usluge, a u njemu cela porodica može “ladne glave” provesti svoj odmor. Ovde vreme prvenstveno možete provoditi u dva akva-parka: Piratsko ostrvo i Barci vodeni park. Jedan je namenjen svim uzrastima, drugi isključivo deci. Kao da ovo nije dovoljno, rizort poseduje još šest bazena na otvorenom, gde se možete kupati i sunčati do mile volje. Pored standardnih aktivnosti, u rizortu možete iznajmiti bicikle, ili krenuti na časove jahanja i tenisa.    

Hilton La Romana Resort

Zbog svoje geografske pozicije, ovo all-inclusive odmaralište je zasigurno jedno od najboljih koje ćete pronaći u Dominikanskoj Republici. Nalazi se sa druge strane ostrva, odnosno, okrenuto je ka Karipskom moru, a zbog svoje ušuškanosti, plaže su mirnije, čistije, bez vetra i travnatih nanosa. Rizort poseduje i jedan od najboljih akva-parkova na Karibima, punog brojnih bazena, travnatih površina, hladovine i dečjih klubova. Uz ovo, na nekoliko minuta hoda možete doći do, takođe, jedne od najlepših plaža na Karibima, na kojoj pored sunčanja i uživanja u besprekornoj, plavoj vodi, možete praviti fotografije vredne ramljenja. Hotel ima i sobe sa mogućnošću izlaska u sopstveni bazen, sobe sa direktnim izlaskom na more, dvadesetčetvoročasovnu uslugu i nekoliko restorana sa internacionalnom kuhinjom i premium doručkom. Zvuči zadivljujuće, zar ne?

Pročitajte i ovo: Evo zašto su Maldivi trenutno najpopularnija turistička destinacija

Fotografije: unsplash.com

Ana Petrović je preduzetnica i strastveni putnik. Osnovala je agenciju Travel Boutique koja već 12 godina kreira putovanja po želji putnika na najegzotičnije destinacije. Obišla je više od 50 zemalja, mnoge i više puta, a tropska mora i palme su njen izvor energije. Neizmerno je raduje kada baš njena preporuka doprinese da klijenti pamte putovanje za ceo život.

Dušan Veselinović je diplomirani novinar i pop culture fanatik. Uživa u druženju, putovanjima, knjigama, istoriji i u svakom vidu umetnosti. Enormni ljubitelj životinja.