7 letnjih modnih trendova koji su prikladni za poslovno okruženje

Praćenje sezonskih trendova je uvek zabavno, ali ponekad se čini nemogućim prihvatiti letnje trendove koji će biti dovoljno prikladni u poslovnom okruženju. Polako nam stiže jun, a nama je kiša i dalje tu (barem u trenutku pisanja), ali se nadamo da ćemo ubrzo pozdraviti i prigrliti toplo vreme koje svi toliko želimo i iščekujemo. Naravno, važno je ne zaboraviti opšte najbolje prakse kao što je nošenje svetlih boja i prirodnih tkanina, ali hajde da vidimo koji letnji trendovi za posao će ove sezone biti prikladni.

Svetlo, i samo svetlo

Piste za proleće/leto Nedelje mode u Njujorku bile su ispunjene smelim bojama koje su osmišljene da se ističu. Svetlozelena, crvena, žuta, narandžasta i ljubičasta procvetale su u prave boje sezone. Svaka svetla boja je odličan dodatak poslovnom, opuštenom izgledu. Svetle boje deluju kao sjajni akcenti u bilo kom stajlingu, a i reflektovaće svetlost, održavajući vas hladnim i ne zadržavajući toplotu.

Teksas, ali na nov način

Kao tkanina, teksas može biti “kontroverzan” kada su u pitanju poslovna okruženja. Prosto postoje određeni ambijenti koji neguju striktno koroporativan način oblačenja, i to je takođe u redu. Međutim, ovog leta, teksas preuzimaju novi dizajneri koji će vas naterati da zaboravite koliko to može biti ležerna tkanina. Zamislite teksas suknje, haljine i jakne u stilu visoke mode. Ako vam posao to dozvoljava, definitivno isprobajte ovaj letnji trend.

Rubovi do poda

Možda zvuči malo suludo poželeti da bilo šta bude dugo tokom letnjih vrućina, ali maksi-suknje se vraćaju, a vi ćete biti oduševljeni. Ovaj stil je savršen za ispunjavanje zahteva kodeksa oblačenja i zaštitiće vaše noge od dva najgora letnja problema: lepljenja i trljanja. Dužina vam omogućava da nosite duže šortseve da biste se zaštitili od trenja bez brige da će proviriti na dnu suknje, i garantuje da vam se butine neće lepiti za kožne ili plastične stolice. Uparite bilo koju maksi-suknju sa svetlom bluzom ili blejzerom i bićete spremni za posao.

Pročitajte i ovo: Biznis torbe koje će vam upotpuniti svaku poslovnu kombinaciju

Blejzeri postaju veći

Jakne mogu biti veliki teret tokom leta, ali su uvek odlične u kancelariji. Trend koji krasi ovu sezonu odnosi se na predimenzionirani kroj. “Vrećasti” blejzeri su savršeni letnji trend za posao, jer predstavljaju klasičnu odeću, a dozvoljavaju vazduhu da struji kroz vaše telo. Takođe, obratite pažnju da blejzer nema unutrašnju postavu, ipak je leto. Takođe, ako ne želite da ga nosite na putu do posla, možete razmisliti da ga ponesete sa sobom u zgradu gde radite i kompletirate svoj stajling kad proradi klima-uređaj.

Meri Džejn cipele

Ovog leta je vreme da se vratite na klasike, a upravo to su cipele sa kaišem, Meri Džejn. Ukoliko ste nekad bili fan ovih cipela, sigurno se sećate te jednostavne trake koja je ležala preko vrhova stopala. Meri Džejn cipele su odličan kancelarijski izbor samo zbog toga koliko su klasične. Jednostavne čiste linije dobro će se uklopiti sa vašom poslovnom garderobom, tako da nemojte preskočiti ovaj trend.

Letnji trendovi za posao: Baletanke

Iako je ovo cipela koja je ponovo u modi već nekoliko sezona, ovog leta pripremite se za baletanke, ali na nov način. Osnovni dizajn je pomalo preokrenut, ali sa istim svetlim zelenim, crvenim, žutim i ljubičastim bojama koje su se mogle videti na pistama. Nemojte se iznenaditi ako ih vidite i ukrašene cirkonima za dodatnu blistavost. Kako god, baletanke će uvek dobro upotpuniti vaš stajling za posao.

Mirko-štikle

Svakako je vreme za njih, složićete se. Vreme je da se klasične štikle povuku na neko vreme, dok mikro-štikle zauzimaju centralno mesto kada su u pitanju letnji trendovi za posao. Klasik na maloj potpetici će dodati adekvatnu količinu stila vašem svakodnevnom radnom stajlingu. Razmislite i o sandalama sa nešto višim platformama kako biste omogućili stopalima da dišu tokom užarenih letnjih meseci.

Pročitajte i ovo: Izdvajamo 6 haljina za modernu poslovnu ženu

Naslovna fotografija: pinterest.com/fashionisers