Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kako da manifestovanjem dobijete sve što poželite

Manifestovanje je koncept koji vam je verovatno poznat. Sam proces opisan je u svetskom bestseleru iz 2006. godine, Tajna, koji je prodat u preko 30 miliona primeraka širom planete. Možete li da manifestovanjem dobijete sve što poželite? Da, možete, tvrde spiritualni lideri Dipak Čopra, Ekart Tol, Gabrijela Bernštajn i Opra.

Ipak, imajte na umu: ništa se ne dešava preko noći. Iako manifestovanje jeste pretvaranje vaših snova u stvarnost, ono zahteva od vas da preduzmete proaktivne korake ka onome što želite. Ne očekujte da će se to dogoditi odmah, ali, iako je to dugotrajan proces, vreme koje će proteći zapravo je mala cena za promene koje će se pojaviti u vašem životu.

Kada imate viziju otvarate sebi put za budućnost. Vizija vam daje fokus i omogućava da jasnije vidite kuda idete. Mnogo toga kontrolišete svojim mislima. Kada sam to počela da shvatam, pomislila sam, kao, šta još mogu da uradim? Šta još mogu da manifestujem? Jer sam videla da radi, da funkcioniše. Videla sam da uspeva iznova i iznova, reči su Opre Vinfri.

Želite i sami da se okušate u manifestovanju? Evo nekoliko koraka koje stručnjaci predlažu da preduzmete kako biste pokušali da manifestujete sve što želite – uključujući novac i ljubav. No, vratimo se za trenutak na početak.

Šta je manifestovanje

U suštini, manifestovanje podrazumeva unošenje nečeg opipljivog u život kroz zakon privlačnosti i verovanje. Drugim rečima, ako mislite na nešto, to će vam i doći. Međutim, stvari nisu baš tako jednostavne. Manifestovanje je nešto više od pozitivnog razmišljanja: To je pretvaranje u realnost svega što želite da osetite i doživite… preko svojih misli, postupaka, verovanja i emocija.

Da biste uspešno manifestovali, morate da imate jasne ciljeve

Možda ćete uvideti da svako ima svoj način manifestovanja, međutim, činjenica je da većina sledi iste osnovne principe. Prvo — i možda najvažnije — morate tačno da znate šta želite! Vi ste jedina osoba koja sanja svoje snove, pa ih niko drugi osim vas ne može tako jasno i precizno definisati. Kako da to učinite? Neka vaša namera ili cilj budu što konkretniji. Iskažite ga što jasnije i sažetije. Umesto opšte želje želim da upoznam svoju srodnu dušu, formulišite to preciznije, razvijajući detaljnu sliku o tome kako bi ta osoba trebalo da izgleda (fizički izgled, osobine, vrednosti, lični kvaliteti i sl.).

Kada odredite svoju nameru, tražite šta želite – i zapišite to na papir

Kada tačno odredite šta su vaše nade, snovi i ciljevi, morate to što želite da tražite od univerzuma. Ovo možete uraditi na različite načine – putem molitve, meditacije, vizualizacije, glasnog izgovaranja svojih namera, vision boarda – ali vi treba da budete jasni u vezi sa tim šta tačno želite.

Svoju nameru možete zapisati i na papiru. Ako imate tinejdžera ili ste proveli malo vremena na TikToku, možda ste upoznati sa metodom 369. Ova metoda predlaže da ono što želite zapisujete na sledeći način: tri puta ujutru, šest puta popodne i devet puta uveče, i tako naredna 33 ili 45 dana. A možete sve napisati i kao jednostavno pismo upućeno univerzumu.

Manifestovanje, dnevnik i olovka

Počnite da radite na svojim ciljevima

Manifestovanje je poznato i kao zajedničko stvaranje jer predstavlja saradnju između vas i univerzuma. Upravo zbog toga, saznanje o tome šta želite predstavlja tek pola puta. Bez akcije nećete postići nikakve rezultate. Zato je potrebno da odvojite malo vremena i razmislite o tome koje korake možete preduzeti da biste sami postigli svoje ciljeve, a zatim ih uvedete u svoju dnevnu rutinu. Na primer, ako želite da napravite veliku promenu u karijeri, počnite da se povezujete sa ljudima iz te branše i vežbajte za intervju za posao.

Budite svesni i zahvalni

Sledeći korak jeste da budete svesni i zahvalni za ono što dobijate. Bez obzira na to što možda nećete dobiti sve ono što ste zamislili, u redosledu i vremenskom okviru koji želite, trebalo bi da prihvatite i budete zahvalni za ono što ste dobili – koliko god veliko ili malo bilo. Zahvalnost je u ovom procesu ključna.

Da biste to što bolje uradili, možete da vodite dnevnik zahvalnosti. Pre nego što odete na spavanje, provedite 5 do 10 minuta zapisujući sve ono za šta ste zahvalni, kao i sve ono što se dogodilo tog dana, a što vas je približilo vašem cilju. Možda dok razmišljate o tome kako vam je potreban dodatni izvor prihoda, naiđete na informativni podkast koji govori baš o tome…

Otpustite svaki otpor i ograničavajuća uverenja

Pored promene načina razmišljanja i ponašanja, moraćete da uklonite sve prepreke ili ograničavajuća uverenja koja vam mogu zamagliti viziju, uključujući strah i negativan razgovor sa sobom. Govoriti sebi da niste dovoljno dobri, da niste dovoljno vredni, da niste dovoljno pametni, da niste dovoljni – to je matrica kojoj podležu mnogi ljudi, kaže Opra. Ako toga niste svesni, onda ćete na kraju delovati iz tog sistema verovanja, a ne iz onoga za šta znate da je najistinitije ili želite da budete najistinitiji za vas.

Da biste prevazišli svoja ograničavajuća uverenja, neophodno je da prvo identifikujete šta su ona tačno. Zapitajte se: Koja to uverenja imam o sebi, a koja mogu kočiti moj napredak? Zapišite svoje odgovore. Potom, precrtajte sva ograničavajuća uverenja i umesto njih napišite svoje nove afirmacije. Sva negativna osećanja zamenite pozitivnim. Ako je vaše ograničavajuće uverenje Ja sam nepotpuna bez muškarca, pretvorite ga u Ja sam potpuna takva kakav jesam. Ako je vaše ograničavajuće uverenje Nisam dovoljno dobra, zamenite ga sa Ja sam divna baš takva kakva sam danas.

Obavezno proverite (i promenite, ako treba) svoju energiju

Energija je sve. Energija koju dajemo svetu je ona energija koju dobijamo nazad. To znači da, ako neprestano šaljete negativnu energiju – bilo kroz svoje misli ili kroz osećanja – privući ćete tu istu energiju nazad k sebi. S druge strane, ako ste u mogućnosti da promenite svoju energiju (pomoću prakse poznate kao podizanje vibracije), privući ćete više pozitivnosti u svoj život, što će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve.

Srećom, podizanje energije je zapravo prilično jednostavno: samo se usredsredite na aktivnosti koje izazivaju osećaj radosti i sreće – bilo da se radi o nečemu dobrom za nekog drugog (pomaganje prijatelju ili članu porodice, uplaćivanje priloga nekoj humanitarnoj organizaciji, volontiranje) ili o nečemu dobrom za vas, time što ćete jutra započinjati provođenjem vremena u prirodi, kratkom meditacijom, jogom i sl.

Pored toga, takođe možete da se koncentrišete i na to kako želite da se osećate. Opra kaže: Ako želiš više ljubavi u svom životu, postavi svoju nameru da budeš voljenija. Ako tražite ljubaznost, usmerite svoju energiju na empatiju i saosećanje.

Budite fleksibilni – i verujte procesu

Sve što je pobrojano deo je procesa koji teče. Koraci koje preduzimate nisu toliko važni koliko je važna vaša vera da će se sve odvijati za vaše najviše dobro. Zato, verujte svojim postupcima i vizijama koje imate jer je vera najmoćnija sila i najveći pokretač.

Koji je najbrži način da manifestujete ono što želite?

Najbolje u vezi sa manifestacijom je njena široka primena. Zakon privlačnosti ne poznaje granice. Kada jednom počnete da birate i odlučujete kroz proces manifestovanja, uvidećete da nema ograničenja u vezi sa tim šta ili koliko često manifestujete. Ovo uključuje i nova prijateljstva i romantične veze. Ako nešto vidite i osetite, to možete i ostvariti. Isto važi i za novac. Trik za privlačenje novca je u tome da prihvatite ono što već imate i budete zahvalni za to. Čak i ako se borite da platite račune, podignite svoju vibraciju i blokirajte sva ograničavajuća uverenja pozdravljajući novac i prosperitet koji su na putu. Ukratko, fokusirajte se na ono što imate, a ne na ono što nemate.

Najlakši način da se bilo šta manifestuje je da vaša želja bude što jasnija. Nemojte davati univerzumu zbunjujuće signale. I obavezno preduzmite akciju. Raditi na svojim ciljevima je imperativ. Slobodno tražite od univerzuma ono što želite i obratite pažnju na znake kojima vam šalje poruke. Jedino što vas sprečava da manifestujete svoje snove ste vi. Ono što možete da zamislite u svom umu, možete i kreirati u stvarnosti. Zato, na posao! Vreme je da se manifestuje…

Pročitajte i: Feng Shui saveti – Kako da privučete ljubav i romansu u svoj život

Naslovna fotografija: unsplash.com

Jana Milić, zaljubljenik u prirodu, šumske staze i cveće. Neguje i bubice, ali one u glavi.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.