Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mogu li se laserski tretmani raditi leti?

Stiže nam leto, kao period kada zbog sunca i toplote jesmo ograničeni za mnoge procedure nege i podmlađivanja kože. To nije slučaj sa Alma Q liftingom, podmlađivanjem i najnaprednijom platformom iz Alma porodice. Ukoliko želite da započnete podmlađivanje kože tokom leta ili održite rezultate nekih prethodnih tretmana ovo jeste idealno rešenje za vas. Ne morate se sklanjati i bežati sa sunca ali to svakako ne znači da vam kao dermatolog neću preporučiti letnju zaštitu od sunca sa SPF faktorom 50+.

Alma Q u svetu nazivaju “the magic machine of dermatologists“ jer značajno menja izgled i teksturu kože. Tretmanom se organski, na potpuno prirodan način stimuliše da koža proizvodi kolagen i elastin. Jedan tretman dovodi do osveženja, a serija od 3-5 tretmana deluje tako da je koža stimulisana da minimum naredne 2 godine pojačano stvara kolagen. Ovo prolongirano dejstvo objašnjava zbog čega sa vremenom izgledamo sve bolje i svežije.

Ono što ovaj tretman čini magičnim je mogućnost smanjenja bora, smanjenja pigmentnih promena, kao i kapilara i crvenila u istoj proceduri. Zbog razlike u godinama, stanja kože, prisustva bora, kapilara i fleka parametri se od strane dermatologa setuju personalno i posebno za svakog pacijenta. Ovo je jedan od najtraženijih i najprijatnijih tretmana u estetskoj dermatologiji bez perioda oporavka kože. Odmah nakon tretmana nastavljate sa uobičajenim aktivnostima, a možete se izlagati i suncu, naravno, uz dermatološke fotoprotektivne kreme jer kao lekari koji se bave procedurama protiv starenja kože znamo koliko je sunčevo zračenje štetno.

Prava produkcija kolagena nastaje 4-6 nedelja nakon tretmana. Postoji trenutni efekat blistavosti i sjaja kože zbog bolje hidratacije. Ono što proceduru čini posebnom je tretman regije oko oka, donjeg kapka i delimično gornjeg kapka. Preporučuje se za prevenciju opuštene kože kapaka i održavanje rezultata nakon blefaroplastike. Tretmanom podmlađujemo fine linije i borice oko usana, kao i same usne i postižemo ujednačavanje boje i hidrataciju, bez uvećanja volumena.

Tretman je prijatan i potpuno bezbolan, bez oporavka kože. Laserski snop prodire u derm, gde su kolagena i elastična vlakna, bez oštećenja epidermisa. Laser oslobodi veliku količinu energije po centrimetru kože za kratko vreme pa tretmani ne traju predugo. Osim lica tretiraju se i vrat, dekolte, kao i šake.

Leti se ne preporučuju tretmani podmlađivanja IPL aparatima i radiofrekfencijom. Injekcione tehnike, kao što je ubrizgavanje hijalurona, zahtevaju izbegavanje izlaganju suncu, minimum 2 nedelje, kao i ubrizgavanje botulinskog toksina. Q LIFTING je tretman bez kontraindikacija i bez rizika. Ne postoji mogućnost nastanka postinflamatornih pigmentacija. Osunčana koža nije kontraindikacija. Na tretman reaguju i najosetljivije kože sklone crvenilu, rozacei i ekcemima.

Sa ovim liftingom možete krenuti u ranim tridesetim i značajno odložiti znake starenja kože kao što su oštećena tekstura i  tonus, pigmentacije, kapilari i bore. Ovom najsavremenijom tehnologijom, sa efektima ciljano u dermu, za kratko vreme se menja izgled kože i povećava se njen kapacitet obnavljanja i zaštite od štetnih dejstava iz spoljašnjeg sveta.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Dr Tamara Maravić, specijalista dermatovenerologije, otkriva kako da se negujete nakon tridesete, da zaštitite svoju kožu i pružite joj maksimum jer koža sve pamti.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.