Nedeljni horoskop: 18. decembar – 24. decembar

Ulazimo u nedelju u kojoj je pravo vreme da napišemo novogodišnje želje i ciljeve, ili pak ako imate lične planete u aspektu sa Uranom, onda poput Mike Antića uživajte u „Ludo moja, zar ne znaš, tako je divno nemati plan.“

Nedeljni horoskop: 18. decembar – 24. decembar

Jupiter nam se 20. decembra u 15.33 č. vraća u znak Ovna, pa sve ono što je počelo tako lepo da se razvija sredinom juna i stalo pred kraj avgusta sada ima svoju novu šansu, ali za trajni uspeh jer Jupiter sada ide napred i nudi nam neke nove početke tamo gde ih čekamo, pa skoro i dvanaest godina.

Sreda veče u 22.49 č. Sunce se pridružuje ekipi u znaku Jarca, a mi prvo šaljemo čestitke dragim Jarčevima i znam da od SREĆAN ROĐENDAN nemate baš mnogo, već bi bilo pametnije da vam pošaljemo neki koverat pun love, markirani sako, haljinu, cipele, sat… Izbora imamo poprilično, pa znamo šta nam je činiti ako imamo nekoga u znaku Jarca. Bez šale sada, poklon koji im dajete mora imati vrednost, u bilo kom smislu, ali nemojte im poklanjati nešto reda radi jer to nije ono što će ih obradovati. Ovog dana nam zvanično i počinje zima… Postajemo ozbiljniji, ne zanimaju nas oni koji ne nude trajnost i neki vid priče i odnosa koji je idi mi-dođi mi, samo odgovorno i ozbiljno i prema sebi i prema drugima u ovim danima kojima vlada znak Jarca.

Gorepomenuti Jupiter i Sunce će čim promene znak da se „sudare“ u izazovnom aspektu jer bi Jupiter da požuri, a Sunce mu kaže „Polako, razmisli dobro pa da krenemo u akciju.“ Samo recite nekome sa planetama u znaku Ovna da treba da sačekaju nešto i eto prilike za lom, svađu i haos jer oni ne vole da čekaju, nikako, strpljenja bez osobice koje žele da dobiju sve ili sada ili odmah. Dani oko 22. deembra kada nas ovaj aspekt i očekuje mogu biti puni nervoze i nestrpljivosti, ali budite mudri i ne srljajte već sačekajte svojih pet minuta koji sigurno dolaze.

Istog dana, ali u 10.47 č. nas očekuje i dobar aspekt između Venere i Urana da nam malko ublaži ovu situaciju jer ćemo imati neki iznenadni priliv novca, a neki i iznenadne događaje u vezi emocija koje će se stabilizovati onako kako želimo tek na proleće, ali do tada radimo što je do nas da napravimo dobar temelj za ono što želimo od sebe, partnera i samog odnosa u kom se nalazimo.

Petak nam donosi Mladnjak na prvom stepenu znaka Jarca u 11.16 č. koji će pratiti prevelika očekivanja od nas samih, zatim godine koja dolazi, ali i emotivnog i finansijskog dela našeg života. Važno je da na spisak stavimo i ono dobro što smo uradili i da ne zaboravimo da smo u prethodnih ne samo godinu, već dve godine u jednom vakuumu i da sve ide vrlo teško, svaki pomak i najmanji je za slavlje pa nemojte biti strogi prema sebi i onome što ste postigli, ma koliko delovalo malo. Ovaj Mlad Mesec nas poziva na odgovornost i sigurno ćemo doneti neke odluke koje se tiču naših želja i budućnosti, a uz vredan i predan rad imaćemo i odlične rezultate.  Svi koji praktikuju dijetu po mesečevim menama neka zabeleže 23. decembra u 11.16 č kao vreme kada počinju svoj „vodeni dan“ u trajanju od 24 č.

U ovoj nedelji druženje počinjemo uz Mesec u znaku Vage koji nas usmerava na misli o ljubavi sve do 19.decembra kada u 4.31 č. prelazi u znak Škorpije, pa je važno da zaronimo u svoje dubine bez straha i da volimo život jer jedino tako će i on voleti nas i uzvratiti nam darovima koje želimo. Bez drame i haosa u ovim danima, sve ćete stići i sve će biti u redu na kraju dana. U znaku Strelca nam se Mesec provodi od 21. decembra u 8.13 č. i nudi nam mnogo vere u boljitak koji dolazi i koji željno čekamo, ali i donosi nam u život ljude koji su poput propovednika i koji nam daju neki drugačiji uvid u životnu svrhu. Sa Mesecom u znaku Jarca se družimo od 23. decembra u 8.50 č. i sa njim i završavamo našu nedelju, a tu nas par sati kasnije u 11.16 č. čeka i Mladnjak, neki novi početak nakon mnogo muka i prevelikih želja, ali samo polako i bez tenzije jer na dugoročno će odluke koje donosemo uz ovaj Mladnjak biti sjajne za nas. 

Podznak Ovan

Mnogo novih ideja, želja i projekata vam je na pameti i kao da ste na korak od ostvarenja, ali kočnice su tu u vidu prepreka na putu koje vas sapliću i gledaju hoćete li odustati. Nećete, i ne smete jer ovo jeste period u kom će sve biti usporeno, ali mnogo toga je sada važno započeti u formi razgovora ili dogovora što će se tek u narednim mesecima realizovati. Poenta cele priče je da ne odustajete, a i da nemate velike nade da će se nešto preko noći promeniti jer neće, sve je proces i potrebno je vreme. Više pažnje obratite na kućne ljubimce jer se lako mogu izgubiti u ovim danima.

Ljubav

Slobodni imaju priliku da preko posla upoznaju nekoga ko je na važnoj funkciji ili je veoma poštovan u svom okruženju i veza sa ovom osobom može biti veoma obećavajuća jer vrlo jasno znate šta želite u narednim danima i ispod kojih granica ne idete. Oni koji su u vezama imaju dobre mogućnosti za promenu i novi početak u samom odnosu, a pored toga i mogućnost iznenadnog poklona ili putovanja.

Podznak Bik

Svi zaposleni u stranim kompanijama ili oni koji posluju sa strancima mogu u ovoj nedelji ostvariti izuzetan uspeh. Oni koji se školuju će imati dobre odnosno iznenađujuće dobre rezultate ispita, kolokvijuma ili testova. Iznenadni finansijski dobitak vas očekuje u ovim danima.

Ljubav

Oni koji su u vezama nisu najzadovoljniji stanjem u kom se njihov odnos nalazi, odnosno partner deluje potpuno odsutno, a vi želite neki drugačiji pristup i formu odnosa. Ovo nije trenutak u kom to možete očekivati pa smanjite dramu i sačekajte period nakon praznika koji nosi drugačiju energiju. Slobodni imaju mnogo mogućnosti za pomirenja sa bivšima, ali ne znam koliko je to pametno jer su oni i dalje u istom stanju u kom su bili, bez promena nabolje. 

Podznak Blizanci

Vaš vladar, nadaleko čuven, Merkur je u senci pred retro hod pa biste se i vi sakrili u neku senku dok ne prođe sva ova gužva oko novogodišnjih odluka i svega što nas čeka, ali neće moći. U redu je da usporite i malo više odmarate (znam, znam, već sam rekla, ali moram da ponovim), ali posao čeka i imate mnogo dobrih prilika o kojima se priča i koje će se polako, ali sigurno rešavati. Ne zaboravite da je ovo idealan period za završavanje nedovršenih poslova i svega što je na čekanju od sredine godine. 

Ljubav

Slobodni će biti okruženi prijateljima i ići će sa proslave na proslavu u narednim danima pa će tako i upoznati nekoga veoma zanimljivog, a sada zaista imate priliku da krenete u nešto dobro i novo i zaokružite ovu godinu na potpuno neočekivan način. Oni u koji su u vezama konačno mogu očekivati drugačiju energiju, tj. onaj delić lepote i uživanja koji ste osetili pred kraj juna i tokom jula će se vratiti na velika vrata, ali sada na neodređeno vreme pa šta da vam kažem, nego da birate mesto venčanja. 

Pročitajte i ovo: Energetski boost sa feng šuijem u 9 ključnih koraka

Podznak Rak

Ovo su dani u kojima je posao na drugom mestu, na prvom su porodica, ljubav i prijatelji, ali najvažnije je da ne zaboravite sebe jer se to vama lako može desiti. Od petka vas čeka neka nova poslovna ponuda zbog koje ćete morati i nešto novo da učite ili se dodatno školujete i samo napred, nemojte od toga odustajati jer će vam doneti mnogo dobrobiti u budućnosti.

Ljubav

Oni koji su u vezama ako već nisu, onda je vikend koji dolazi idealan trenutak da saopštite partneru sve ono o čemu razmišljate mesecima unazad i da krenete u drugačiji i zreliji pristup vezi u kojoj ste. Više odgovornosti, poštovanja i zajedničkog vremena vas očekuje u narednim danima. Slobodni bi trebali da se puste tajni i onih koji im oduzimaju i vreme i energiju bez jasnog cilja i plana i da krenu put novih ljudi koje će upoznati na kraćem putovanju. 

Podznak Lav

Ko je radnik nedelje?! Da, da, vi ste ta osoba. Imaćete posla preko svake mere i bićete pod ozbiljnim stresom pa je važno da mislite na platu koja će biti uvećana ovim vašim angažovanjem jer će vas to makar na trenutke umiriti.  Pojačajte unos vitamina jer ste skloni prehladama tj imunitet neće biti sjajan upravo zbog stresa.

Ljubav

Slobodni u narednom periodu, i to do sredine maja, imaju želju za nekim ko je željan ličnog rasta i razvoja, nekoga uz koga i sami mogu napredovati jer im površnost i filozofiranje onih koji ništa sem toga ne rade više nije zanimljiva. U ovom periodu imate velikih mogućnosti  da započnete kvalitetan odnos jer ste i sami u fazi ozbiljne promene i možda ne znate šta hoćete još uvek, ali zasigurno znate šta nećete. Oni koji su u vezama ako su izdržali period od ovih par godina i nisu pred rastankom sada ulaze u mirnije dane u kojima će praviti lepe planove i provoditi zajedničko vreme u svom malom raju. Oni koji nisu baš u najboljim danima sada imaju ili/ili period i vrlo je važno da dobro razmislite ima li takav odnos bilo kakav smisao i jeste li srećni?

Podznak Devica

Još da ispratite ovu zimu pa da krenete u potpuno nove poslovne angažmane, a do tada savet je da šaljete CV na sve moguće adrese, da se usudite i pored posla koji radite krenete u nešto drugo i izvesno vreme radite uporedo dva posla. Vreme koje dolazi nosi sa sobom mnogo novih ideja koje možete unovčiti, ali ne znam kako da vam ovo saopštim… Morate da se pokrenete, neće niko umesto vas moći da sve završi, pa da dođete na gotovo. Malo neprijatnosti zarad višeg cilja nije ništa strašno, verujte i ne odustajte od svojih zamisli.

Ljubav

Slobodni ako se u ovoj nedelji ne zaljube do ušiju, ja evo ne znam, neka jave da šaljemo žalbe univerzumu jer su mogućnosti izuzetne. Ovo može biti nekoga koga upoznajete na nekoj proslavi, ili u nekom sportskom centru. Oni koji su u vezama imaju jednu nedelju koja će da puca od strasti, pa ih samo ispravno koristite i nemojte se svađati i ljubomorisati, već uživajte u svojoj vezi.

Podznak Vaga

Lepe vesti iz kruga porodice će obeležiti ovu nedelju, neka veridba, prinova ili poziv za venčanje je ono zbog čega ćete biti veoma radosni. Poslovna situacija se vrlo lagano pokreće nabolje, ali sve je još uvek vrlo usporeno i ne ide onim tempom koji očekujete.

Ljubav

Slobodni neka obrate pažnju na ljude koje često sreću u kraju, obližnjem kafiću ili preko posla jer tu može doći do jako lepih, zanimljivih i zaista kvalitetnih upoznavanja. Oni u vezama imaju jedan period u kom mogu rešiti sve probleme, sitne ili krupne i svoj odnos redefinisati. U suštini, ako vam je dobro biće još bolje, a ako nije dovoljno dobro imaćete priliku da to popravite.

Podznak Škorpija

Odmor vam je preko potreban, makar neko kraće putovanje od samo par dana bi vam značilo za regeneraciju i obnovu energije koje imate sve manje. Osećaj izgubljenosti i „svega mi je preko glave“ je jak i produkt je umora pa samo pratite svoj organizam i dajte mu odmora koliko i traži. Novi planovi i projekti u poslovnom segmentu se pokreću u ovoj nedelji.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu upoznati nekoga preko kolega sa posla ili na putu do posla i ovo poznanstvo vam može doneti novu i dobru energiju u život. Oni koji su u vezama ili pripremaju iznenađenje u vidu nekog putovanja za svog partnera ili će ih partner upravo na taj način iznenaditi. U svakom slučaju jedna zanimljivo lepa nedelja vas očekuje.

Podznak Strelac

Dani u kojima imate odličnu priliku da izgladite odnose sa okolinom, ali i da u poslovnom segmentu zablistate. Novac vam stiže sa nekoliko strana i jednom uplatom ćete biti više nego prijatno iznenađeni.

Ljubav

Slobodni mogu obnoviti neku komunikaciju ili vezu koja se prekinula tokom leta i sada imate priliku za trajnost i ispravljanje grešaka iz prošlosti. Oni koji su u vezama su više fokusirani na posao, pa je vrlo važno da organizujete neku zajedničku aktivnost i da makar krenete zajedno u teretanu jer u suprotnom može doći do povlačenja jedne strane jer će se osećati zapostavljeno.

Podznak Jarac

Mlad Mesec se ove nedelje gosti kod vas pa ćete imati priliku da započneto nešto novo, što bi naši ljudi rekli „da okrenete novi list“ u životu i zaista uradite nešto na dugoročno dobro po sebe. Prilika za napredak u svim sferama će biti pa polako redom krenite u jednu životnu čistku.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji sedite i čekajte, da, nema jurnjave jer ljubav vam dolazi spontano, bez da ćete morati da se trudite, a vrlo lako se i na prvi pogled možete zaljubiti. Oni koji su u vezama su malko sebični ove nedelje i ne poklanjaju dovoljno pažnje svom partneru pa bi bilo pametno nešto menjati jer ima mnogo aktivnosti u koje možete uključiti partnera samo se malo bolje organizujte. 

Podznak Vodolija

Mnogo i o svemu razmišljate u ovim danima, nesanica može biti prisutna, kao i jak osećaj nervoze. Budite oprezni u saobraćaju, birajte reči u komunikaciji sa dragim ljudima i osamite se koliko to bude moguće jer će vam prijati svaki trenutak koji provedete bez buke i haosa.

Ljubav

Oni koji su u vezama nailaze na problem vezan za mesto stanovanja pa ćete potpuno neočekivano doneti odluku da započnete zajednički život. Oni koji već uveliko žive zajedno neka paze na tajne i neka rešavaju probleme odmah, bez guranja pod tepih. Slobodni neka se čuvaju zauzetih udvarača jer će ih biti i više nego što želite, ali ne mogu vam ponuditi ništa trajno, a trajnost je ono čemu težite u ovim danima.

Podznak Ribe

Konačno se stanje na računu menja nabolje i imaćete manje briga u vezi finansija, što u prethodnom periodu nije bio slučaj. Poslovni projekat ili dogovor o kom ste pričali tokom leta se sada vraća na scenu i krećete u realizaciju davno započete priče.

Ljubav

Slobodni ako su zaljubljeni u nekog iz kruga prijatelja ili poznanika u ovim danima mogu započeti vezu ili makar razgovor u kom će jedno drugom otkriti osećanja. Oni koji nisu u ovakvoj situaciji mogu preko prijatelja od prijatelja  ostvariti zanimljivo poznanstvo. Oni koji su u vezama će imati mnogo druženja i proslava kod prijatelja što će vam oboma prijati, a neko iz društva vam može dati i sjajan savet u vezi nedoumica koje imate kad su u pitanju zajednička ulaganja ili pokretanje posla sa partnerom. 

Pročitajte i ovo: Kristali koji pomažu kod simptoma menopauze

Naslovna fotografija: unsplash.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.