Nedeljni horoskop: 19. februar – 25. februar

Iza nas ostavljamo poluradnu, poluljubavnu nedelju i sigurnim koracima idemo ka kraju jednog ozbiljnog, teškog i prilično dugog perioda koji je obeležio Saturn u znaku Vodolije od marta 2020.god. Neću da vam pričam šta se sve dešavalo jer smo svedočili velikim i teškim događajima, ali promene retko kada idu iz laganih dana. Važno je da smo skoro na samom kraju i da ćemo uz međunarodni dan žena da proslavimo i promenu pozicije Saturna. Posebna žurka za sve one sa važnim planetama u znaku Bika, Lava, Vodolije i Škorpije, ali i svi ostali će osetiti veliko olakšanje nakon mnogo stresa i strahova koji su vladali našim životima. Do tada, da vidimo mi šta nas čeka u narednih nedelju dana. 

Danas, 19.02. će nam Venera pružiti veliki ugođaj u svom plesu strasti sa Plutonom pa će mnogi odnosi doživeti svoj preobražaj i veliku promenu od koje smo skoro i digli ruke. Dobar aspekt Venere i Plutona govori nam o tome da smo se suočili sa najtežim danima, sa strahovima i ograničenjima, ali ćemo ih sve polako i sigurno okrenuti tako da rade za nas. Iskoristite ovaj period na najbolji način jer će mogućnosti za promenu biti mnogo. Venera i Pluton udruženi nam daju mogućnost da shvatimo šta je Duško Radović želeo da nam kaže sa onom čuvenom „Dobra je svaka muka koja nas povezuje i loše je svako dobro koje nas razdvaja.“

Dan kasnije, 20.02. u 8.05č na prvom stepenu znaka Riba odigraće se Mlad Mesec koji nam najavljuje novi početak generalno na planu emocija i nekih dubokih promena, a na ličnom planu promene će se dešavati u simbolici polja u kom vam se nalazi znak Riba. U ovih mesec dana pišite ciljeve i pravite planove, radite u tišini na svemu što želite, a onda sa novim prolećem i Mladnjakom u znaku Ovna 21.03. možemo i celom svetu reći o čemu je reč.

Venera će malo nakon Mladnjaka preći u znak Ovna, tačnije u 8.56č i doneti damama veliku inicijativu u odnosima pa će ultimatuma, ali i strastvenih odnosa biti na sve strane. Venera u znaku Ovna ne čeka, ali je život ipak nauči strpljenju na ne tako lake načine. Dok ne pređe u sledeći znak 16.03. ova Venera će nas naučiti borbi za ono što srcem želimo u bilo kom segmentu života. Ovde nema odustajanja već samo možemo uzeti mali predah nakon udarca glavom o zid, što je svojstveno ovoj vatrenoj lepotici. Bolje razumevanje u emotivnim odnosima će biti na snazi jer će joj partner, a ujedno i vladar Mars biti u prijateljskom znaku sa kojim gradi sjajne aspekte. Ukoliko je bilo nesporazuma sada je vreme da ih rešavate.

Utorak, 21.02. nosi konfuznu energiju pa jedno počnemo, drugo završimo, jednu misao želimo da izgovorimo, ali na pola već nismo sigurni šta smo to mislili pa će digresije biti u svakoj mogućoj komunikaciji.  Sve ovo nam dolazi od izazova Merkura i Urana pa danas obavezno zapišite svoje planirane aktivnosti i pazite na novčanike i važna dokumenta jer ih možete usput negde „posejati“ zbog velike rasejanosti.

Sreda, 22.02. nam donosi dobru energiju i skladan odnos Merkura i Marsa pa će komunikacija biti brza, jasna i korektivna što će nam pomoći da neke svoje probleme rešimo i greške ispravimo.  U poslovnim relacijama ćemo biti odlični, a u emotivnim strastveni i željni uzbuđenja. Oni kojima su glavno oruđe za rad ruke će imati odličan dan pred sobom i napraviće štagod im um osmisli. 

Mesec će putovati znakom Vodolije i prilično umoran od izazova koje će ovim putem imati doći će u znak Riba 20.02. u 5.56č da se odmori, oporavi uz Mladnjak u 8.05č i dozvoli nam da uživamo u miru, molitvama, meditaciji, knjigama ili filmovima, šta kome prija, a onda će pun snage i elana trkom ući u znak Ovna 22.02. u 6.14č. Dok nam je Mesec u Ovnu strpljenje nam nije jača strana, a nervozu lečimo nekim oblikom fizičke aktivnosti. U znak Bika Mesec će preći 24.02. u 9.29č i ovde će i završiti svoje putovanje za ovu našu nedelju. Sa Mesecom u Biku imamo pojačanu želju za uživanjem u svakom smislu, a posebno se može odraziti na uživanje u hrani pa budite umereni jer to je ono što treba da primenjujemo uz ovaj položaj Meseca.

Nedeljni horoskop: 19. februar – 25. februar 2023.

Podznak Ovan

Skoro da je počelo vaše vreme, ugostili ste nekoliko srećnih planeta u svom prvom polju pa imate želju da ubrzate procese koji su u toku, ali valjda ste do sada naučili da sve ide po svom, a ne vašem planu. Znam da vas to nervira, ali tako je. U poslednjoj nedelji februara imate mogućnost da uz šarm, dobru komunikaciju i onu čuvenu „lepa reč i gvozdena vrata otvara“ rešite sve što vam je važno. 

Ljubav

Slobodni su lepši nego ikada, a ljubav vam u ovoj nedelji dolazi „na noge“ i svako mesto na kom budete će biti potencijalno dobro za upoznavanje. Opustite se i uživajte u danima koji su samo vaši. Oni koji su vezama u ovoj nedelji kao da će otvoriti vrata neke nove dimenzije u svom emotivnom odnosu. Imate mogućnost da napravite izuzetne promene nabolje u svom odnosu pa nemojte gubiti vreme samo na sebe i druženje sa prijateljima.

Podznak Bik

„Što se bore misli moje…“ Nedelja u kojoj ste u mislima 24/7 i pitate se ima li kraja i odakle uopšte naviru sve te situacije, bilo da su se desile ili ih samo oživljavate u svojoj glavi. Prijatelji i situacije koje se tiču odnosa sa njima, ali i njihove pomoći vama u svakom pa i poslovnom smislu će biti aktuelne tokom dana koji nam slede. Budite inovativni u pregovorima koji se tiču poslovnih dogovora jer je to najbolji način da ih završite u svoju korist. 

Ljubav

Oni koji su u vezama kao da gomilaju more situacija u svojoj glavi i čekaju trenutak da sve iznesu pred partnera. Sistem vrednosti, finansije, misli oko ove dve teme i neki kompromis se mora naći kako bi odnos dobro funkcionisao. Slobodni se iznenada mogu upustiti u komunikaciju putem mejla ili društvenih mreža sa nekim iz poslovnog okruženja, a strast će dalje pokazati put. 

Podznak Blizanci

Poslovna situacija vam izaziva nervozu, a rešenje je samo u boljoj organizaciji jer isuviše vremena gubite na neke nebitne stvari. U ovoj nedelji se definitivno osećate bolje i energija se polako vraća na velika vrata, a saradnja sa inostranstvom dobija svoj epilog.  Sredinom nedelje će koncentracija biti na minimumu pa je važno da pazite na važna dokumenta i novac jer ih možete lako izgubiti.

Ljubav

Slobodni će ove nedelje mnogo više izlaziti i bolje se osećati u svojoj koži pa će i upoznavanje sa novim ljudima ići lakše, a posebno će biti zanimljivih susreta kojima će posredovati prijatelji. Oni koji su u vezama će tokom ove nedelje imati mnogo zajedničkih proslava pa će kod nekih doći i do upoznavanja sa širom i užom familjom i prijateljima. U ozbiljnoj ste vezi koja vodi ka braku, ako niste znali do sada onda će vam nakon ove nedelje to postati jasno.

Podznak Rak

Novi poslovni projekti koji su povezani sa nekim iz inostranstva (kontakt osoba ili firma) će biti jako važna tema u narednih nekoliko nedelja. Sam početak pregovora kreće u narednim danima i čak iako je ovo nešto što ste već pokušali pa nije išlo, sada je trenutak u kom će biti uspešno i treba dati šansu. Budite pažljivi u saobraćaju i komunikaciji.

Ljubav

Oni koji su u vezama osećaju da su na korak od velike promene  koja dolazi tokom marta, a do tada će svoju osobicu iznenaditi jednim vikend putovanjem u kom će uživati. Dobra komunikacija, ali i mnogo strasti je tu pa samo dobro usmerite sve i problema biti neće. Slobodni u ovoj nedelji imaju osećaj da su došli do nekih završetaka sa prošlošću u svojim lepim glavama i da je vreme za nove početke. Ne samo da ste u pravu, nego će vam i dani koji dolaze pokazati da je vredelo čekati osobu koja vam stiže. 

Pročitajte i ovo: Feng Shui: Nasmejana i isceljena u godini vodenog zeca 2023.

Podznak Lav

Novi poslovni projekti su vam ovih dana u glavi, ali i određeno preuzimanje rizika je potrebno pa će samo odvažni imati petlju da nešto promene. Razgovarajte o svojim idejama jer vam neko iz kruga prijatelja može mnogo pomoći oko realizacije vaših zamisli.

Ljubav

Slobodni neka budu na oprezu jer neko pokušava da vas iskoristi zbog ličnog interesa. Ili je u pitanju novac, ili posao u kom mu možete biti od koristi, ali otvorite oči po pitanju novih udvarača u ovim danima. Za one u vezama, nedelja pred nama donosi suočavanje sa nekim tajnama koje se vezuju za finansije. Ovo može ići od skrivenih kupovina desetog para cipela do kockarskih dugova. Preuzimanje odgovornosti je ono što se očekuje i od vas, ali i od partnera kako bi ovaj problem bio rešen.

Podznak Devica

Dobra komunikacija sa kolegama i poslovnim partnerima donosi vam mogućnost da završite sve obaveze bez mnogo stresa što je za vas skoro pa nemoguće. Nova zaposlenja, ali i nove ideje i projekti u okviru postojećih poslova će biti potpisani tokom narednih dana.

Ljubav

Slobodni ovu nedelju počinju u velikom stilu, potpuno spremni da pruže ljubav kakvu do sada nisu spoznali, niti verovali da postoji. U nekom velikom društvu, na događaju na koji vam se baš i ne ide ćete sresti osobu koja će vam doneti prave boje u život. Oni koji su u vezama će biti jako radosni jer će partner dobiti dobre vesti u vezi posla i finansija koje će vam u narednom periodu znatno olakšati život i doneti mir koji vam je potreban.

Nedeljni horoskop: 19. februar - 25. februar

Podznak Vaga

Promena na poslovnom planu vas očekuje kroz mesec dana, sada je vreme da tražite neku novu priču ili da pravite plan za novi biznis. Manje pričajte, više radite i pišite ideje koje vam padaju na pamet jer ćete ih lako zaboraviti. Pomoć u vezi poslovnih ideja i odluka  vam stiže od nekog ko ima veze sa inostranstvom.

Ljubav

Slobodni u danima koji dolaze imaju mogućnost da započnu kvalitetne veze sa nekim ko je iz sveta sporta ili se bavi poslom koji zahteva određenu uniformu (policajac, vatrogasac, lekar…). Oni koji su u vezama će razgovarati o sledećem koraku svoje veze, a čak i da izostanu razgovori videćete i osetiti po delima kako se vaš odnos menja nabolje i da ste u ljubavi  više nego ikada.

Podznak Škorpija

Iskoristite ovaj povoljan vetar u poslovnom segmentu koji će trajati do sredine maja i pokrenite sve te ideje koje imate već dugo u svojim mislima. Nerazumevanje sa roditeljima može unositi nemir tokom ove nedelje, ali se situacija brzo rešava uz razjašnjenje i obrazloženje ko je šta rekao, ko je šta mislio, a kako je onaj drugi sve to na kraju shvatio… 

Ljubav

Slobodni imaju mogućnost novih veza i jako romantičnih upoznavanja na mestima pored vode pa ili krenite na plivanje, ili uživanje u kafi sa pogledom na reku. Oni koji su u vezama i dalje uživaju u ljubavi i čini im se da nikada u životu nisu ovoliko nekog voleli i bili srećni. Naredni period nosi ozbiljne odluke, ali i otvaranje očiju i realan pogled na odnos u kom se nalazite.

Podznak Strelac

Posla i ideja imate i previše, ali vreme je za jedan predah i malo odmora i za vas. Skoknite na neko mesto van gužve i haosa i ostavite telefon po strani na nekoliko sati jer vam je predah neophodan. Verovali ili ne, baš na odmoru i u društvu onih sa kojima ste opušteni ćete dobiti najbolje ideje za posao. Uključite fizičku aktivnost u svoj dnevni plan jer će vam i telo i um biti zahvalni. 

Ljubav

Slobodni mislim da je vreme za nove početke pa ako je neko bivši i dalje u igri sada je trenutak da obavite ozbiljan razgovor i tu priču rešite jednom zauvek. Oni koji su se rešili prošlosti mogu krenuti u novu priču sa nekim ko je stalno u pokretu (posao na točkovima). Oni koji su u vezama mogu biti zaprošeni ili iznenađeni ponudom o preseljenju i početku zajedničkog života. Drugačija i bolja energija se pokreće i vreme je za promene. 

Podznak Jarac

Neočekivani troškovi vam mogu izazivati nervozu, a najčešće će imati veze sa greškama u saobraćaju. Sreća i lepe vesti stižu iz porodice i najlepše trenutke ćete provoditi upravo sa njima u danima koji su pred nama. Poslušajte savet roditelja ili partnera u vezi poslovnih odluka.

Ljubav

Slobodni ljubav pronalaze sa nekim ko se bavi nekretninama ili je glavna osoba u okviru  porodične firme. Takođe, do upoznavanja može doći ako iznajmljujete, kupujete ili prodajete nekretninu. Oni koji su u vezama idu korak dalje i u danima pred nama će upoznati porodicu i bliske prijatelje partnera. Samo bez straha i uživajte u svim fazama odnosa. 

Podznak Vodolija

Ovaj ponedeljak je idealan dan za početak dijete ili nekog zdravijeg načina ishrane. Takođe, vreme je da se malo odgovornije odnosite prema finansijama, a čini mi se da će mnogi poslednji dinar dati za servis starog ili kupovinu novog automobila. 

Ljubav

Oni koji su u vezama će lako započinjati razgovore koji nisu baš prijatni, ali su neophodni kako biste bolje funkcionisali. Nekima će smetati što partner troši previše novca, nekima će smetati kilogrami koji se gomilaju, ali nećete imati problem da sve kažete u lice. Ono što će biti potrebno jeste strpljenje jer promene ne mogu doći u istom trenutku kada su i izgovorene. Slobodni više ne čekaju već kreću u akciju i onaj prvi korak ka osobi koja im se dopada će učiniti bez ustezanja, puni samopouzdanja i hrabrosti, ali problem je u tome što im se dopada više osoba pa će morati da biraju kome će prvom pokazati svoje simpatije.

Podznak Ribe

Oni koji se bave privatnim biznisom će imati mnoštvo novih ideja i odličnih načina za uvećanje zarade, ali kao da još uvek nemate potrebnu podršku već svi čekaju da vi sve uradite. Ne brinite, imaćete i energije i podrške u narednih mesec dana da sve dovedete do perfekcije. Finansije vam dolaze iz dva izvora prihoda, ali troškovi koji se tiču primarne porodice i mesta stanovanja i dalje su preveliki. 

Ljubav

Slobodne očekuje novi početak koji može biti u tajnosti prvih mesec dana jer ni sami nećete verovati da ste konačno sreli funkcionalnu i zrelu osobu. Oni koji su u vezama na samom početku nedelje imaju mnogo nervoze i nerazumevanja, a svemu ovome može biti uzrok neko iz uže porodice ko se meša u odnos svojim savetima ili neki dugovi i pozajmice koje partner daje svojoj porodici. Nemojte skrivati nezadovoljstvo već otvoreno razgovarajte o svemu što mislite da ugrožava vaš odnos. 

Pročitajte i ovo: Koji je vaš stil podrške – prema astrologiji

Naslovna fotografija: unsplash.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.