Romantične seks-poze uz koje ćete se emotivno zbližiti sa partnerom

Intimna povezanost među partnerima proteže se mnogo dalje od jednostavnog fizičkog zadovoljstva i, dok zadovoljavajući seksualni život svakako predstavlja značajan aspekt veze, prava magija često leži u sferi romantične intimnosti i međusobnog poverenja.

Romantične seks-poze premašuju granice običnog fizičkog susreta i duboko ulaze u emocionalnu povezanost dva pojedinca. Neko je davno rekao da dobar seks čini 10% veze, a loš 90%. Naravno, zadovoljavajuća seksualna aktivnost ne podrazumeva samo postizanje orgazma, već je cilj zapaliti plamen koji gori ne samo u spavaćoj sobi, već i u svakom segmentu veze.

U svetu koji često deluje ubrzano i distancirano, negovanje romantike u svakodnevnom životu – posebno u intimnim trenucima, može da predstavlja izazov. Neretko čujemo da dugogodišnji partneri kažu da su navikli jedno na drugo, što je krajnji rezultat zarobljenosti u svakodnevnim rutinama. Ipak, put do ponovnog otkrivanja romantike nije tako neuhvatljiv kao što može da se čini.

Važno je napomenuti da prisustvo nežnosti u spavaćoj sobi duboko korelira sa njenim postojanjem izvan nje. Partneri bi trebalo da aktivno unose romantiku u svoj svakodnevni život (kroz sitnice poput ljubaznog obraćanja, iznenađenja, posvećivanja pažnje detaljima), te će je na taj način lakše postići i tokom seksualnih odnosa. Najdublji činovi ljubavi neretko proizlaze iz najjednostavnijih gestova, a najveća je greška voljenu oosobu uzimati zdravo za gotovo.

Shvatanje značaja seksa u partnerskom odnosu je prvi korak. Jedan od znakova da ste u kvalitetnoj i ispunjenoj vezi je da sanjarite o svom partneru i jedno prema drugom osećate strast, ali i istovremenu zahvalnost.

Iskrena komunikacija, opuštenost, poverenje, zajednička interesovanja i osećaj telesne privlačnosti su neki od ključnih aspekata zdrave veze, a samim tim – i zadovoljavajućeg seksa. Romantične telesne aktivnosti imaju dugotrajne efekte na emocionalno blagostanje para i ključne su za razvijanje osećaja zajedništva.

Istraživanja su pokazala da pozitivni efekti ispunjavajuće seksualne intimnosti traju i do dva dana – pojačavajući osećaj povezanosti i uopšteno popravljajući raspoloženje dve individue. Zdravi elementi fizičke bliskosti mogu da vam budu podstrek i nadahnuće za prijatniji život.

Iz tog razloga, u nastavku teksta sa vama istražujemo romantične seks-poze koje će dodatno podstaći vašu emocionalnu bliskost i telesno zadovoljstvo.

Romantične seks-poze: evo kako da se emotivno zbližite sa partnerom

Strastveni zagrljaj

Lezite na stomak sa ispravljenim, blago razdvojenim nogama. Neka partner položi svoje telo preko vašeg, oslanjajući se na šake ili laktove kako na vas ne bi stavio svu težinu. Nek vam noge budu prepletene dok se približavate jedno drugom. Ova pozicija će stvoriti intiman kontakt i povećati zajedničko zadovoljstvo i romantični doživljaj.

Udobna čaura

Zajedno se zamotajte u mekani pokrivač, nežno obgrlite partnera oko vrata, i spojite noge kako biste se što bliže dodirivali. Osetite bliskost i toplinu dok se polako prepuštate jedno drugome. Ova poza podstiče prisnost i spontanost i omogućava vam da se potpuno posvetite nežnom zajedničkom trenutku. Jednu nogu omotajte oko njegove zadnjice, a drugu ravno između njegovih nogu. Partnera bliže privlačite nogom, dok se mazite i uživate u romantičnom prostoru za dvoje.

Strastveni straddle

Ako ste u potrazi za pozom koja će vam omogućiti dubok kontakt očima sa partnerom – ne tražite dalje. Za početak, neka partner zauzme položaj sličan rakovima, a vi raširite noge sa obe strane, oslanjajući se na ruke. Započnite nežnu seksualnu aktivnost dok se gledate pravo u oči i prepuštate strasti.

Usporite i povežite se

Isprobajte osnovne poze poput misionarske, ali ovog puta usporite sve – doslovno do veoma laganog ritma. Sporiji pristup seksu čini da budete u trenutku i osetite svaki čin nežnosti pojačano. Dopustite sebi da se prepustite poljupcima, dodirima ruke koja lagano klizi niz butinu ili strastvenom zagrljaju. Sklopite dogovor da tokom ovog iskustva nećete da izgovorite nijednu reč, već ćete međusobno komunicirati samo uz pomoć tihih uzdaha i zadovoljnih pogleda.

Desert za kraj

Nakon romantične večere uz sveće, nastavite sa slatkim iznenađenjem. Sedite zajedno na rubu stola, raširite noge i polako nanesite traku čokoladnog sirupa duž svoje unutrašnje butine. Lezite unazad na sto kako bi vaš partner mogao da se prepusti “desertu”. Ova slatka igra dodaje element strasti i predigre u vaš odnos, čineći ga uzbudljivim i nepredvidivim.

Pročitajte i ovo: Načini da se prilagodite promenama u menopauzi i održite zadovoljavajući seksualni život

Naslovna fotografija: pinterest.com/kelseycrispo