Šta vaša natalna karta govori o vama

Mnogi od nas doživeli su sličan osećaj nakon što im je (stručan) astrolog prvi put u životu tumačio natalnu kartu. Prvo vas začudi kako neko ko vas uopšte ne poznaje zna toliko o vama, zapravo, kako je moguće da pojedine delove vašeg bića poznaje bolje nego vi sami. Onda poželite da zaplačete od uzbuđenja, zbunjenosti, radosti… osetite kako sve dolazi na svoje mesto i kao da sve ima svoj razlog. I neke vaše osobine, i stvari koje se tiču izgleda – kockice se uklapaju, a vi osećate kako ste važni, prepoznati i prihvaćeni. Šta vaša natalna karta može da vam kaže? Za početak, saznaćete položaj svake planete u trenutku vašeg rođenja, a nakon toga, dobićete jednu širu i potpuniju sliku od onoga što nude svakodnevni horoskopi koje možete pročitati u novinama i na internetu.

Dobro došli u novu paradigmu psihološke astrologije

Ukoliko do sada niste čuli za ovaj termin, psihološka astrologija je naučni princip koji objedinjuje psihologiju i astrologiju, trudeći se da vam zahvaljujući analizi i sintezi natalnog horoskopa da određene podatke i pomogne u radu na sebi. Zahvaljujući ovom pristupu, možete krenuti na jedno posebno putovanje, odnosno na put upoznavanja sebe, koji će vam dati detaljan opis onoga ko ste i vaših osobina: dobrih, loših, spektakularnih, mračnih, onih koje biste radije sakrili, onih koje vas mogu vinuti u zvezde…

Želja da spoznate sebe može vas odvesti na najčarobnije putovanje u životu. Astrologija daje živopisan opis onoga što vas čini baš takvima kakvi jeste. Pored toga, ona vam pomaže da jasnije sagledate kako ste deo jedne veće celine, deo svega i kako je sve deo vas. Kada to uvidite, dobijate želju da budete najbolja verzija sebe – ona koja gradi odnose u skladu sa svojim vrednostima, koja radi posao za koji smatra da je važan i koji hrani njenu dušu. Kako? Tako što ćete zahvaljujući dobijenim saznanjima biti u stanju da svoje potencijale, želje i mogućnosti upotrebite na najbolji mogući način.

Pročitajte i ovo: Kako ti sebe tretiraš

Poruka za skeptike

Ako mislite da je astrologija glupa, ali ipak čitate ovaj tekst, hvala i bravo za vas! Odabrali ste da svoje mišljenje dovedete u pitanje i izađete iz jedne vrste zone komfora. Samim tim prizivate nešto novo i čudesno u svoj život. Bilo bi lepo da više ljudi razmišlja na taj način, da se oslobodi i da šansu nečemu novom.

Vaš skepticizam može proizići iz toga što ste nekada čitali uopštena astrološka predviđanja za vaš znak. Taj horoskop vam je možda ponekad izgledao kao tačan, a nekad niste osećali nikakvu vezu sa onim što piše. Kao da nikako ne može da se odnosi na vas.

natalna karta

Pojedini odbacuju astrologiju zbog toga što joj nedostaje određena vrsta naučne potpore. Međutim, uzmite u obzir to da naučne metode ne mogu obuhvatiti sve. Nešto se objašnjava na druge načine. Nešto je stvoreno da se saznaje drugim čulima, da oseća. Odaberite neku astrološku literaturu i dok čitate, zapitajte se: da li ovaj materijal uzbuđuje moj um? Da li mi ispunjava srce radošću? Da li osećam nešto u svom telu? Može li to biti istina? Da li je korisno? Ima li uopšte smisla?

Ako vam se čini da ima, to je jedini dokaz koji vam je potreban.

Mnogi na astrologiju gledaju više kao na vrstu umetnosti, nego na nauku. Ona bi, zapravo, mogla biti mitološko-poetska tradicija u kojoj se svi prepoznajemo i pronalazimo, jer govori o najvećim i najvažnijim životnim iskustvima, poput ljubavi, sreće, tuge, života i smrti.

Mnogo više od sunčevih znakova

Možda niste znali da postoji toliko toga što može da se vidi i sazna iz vaše natalne karte. Sunce je samo jedna od mnogih planetarnih energija u vašoj karti, a svaka od njih se javlja kroz određeni astrološki znak. U svakom od tih posebnih odnosa planeta i znaka krije se mnoštvo informacija o tome koje se snage i potencijali kriju u vama. Potpuno poznavanje svoje natalne karte znači upoznati sebe do najsitnijih detalja – spoznati i osvetliti one glasove u vama zadužene za stvaranje pustoši i haosa ili uspeha i zadovoljstva, ali i saznati načine na koje se možete usavršavati i podizati nivoe veština u vezi sa svakim aspektom vašeg bića.

Ko čini te unutrašnje glasove i šta oni imaju da kažu o vašim najvišim potencijalima i kapacitetima? Astrologija vam pomaže da dođete do odgovora na ova pitanja. Svaka planeta predstavlja jedan aspekt vašeg psihološkog, odnosno duhovnog DNK, a kada budete bili u stanju da razumete svaki od ovih uticaja, i izvučete najbolje od njih, vaš put ka ličnoj sreći biće jasan i osvetljen.

Kada jednom naučite da radite sa ovim unutrašnjim glasovima, postaćete veštiji, bolji i stručniji u radu i sa unutrašnjim glasovima drugih ljudi, ali ne na manipulativan i sebičan način, već u duhu prepoznavanja, prihvatanja i slavljenja saznanja da smo svi različiti i da dopunjemo jedni druge.

Bavljenje astrološkom psihologijom je saosećanje na delu, pa se potrudite i odvojte vreme i napor da upoznate mnoge strane i aspekte svoje ličnosti, kao i tuđih. Nećete zažaliti, verujte.

Saznajte i: Kako da privučete ljubav i romansu u svoj život

Naslovna fotografija: unsplash.com

Jana Milić, zaljubljenik u prirodu, šumske staze i cveće. Neguje i bubice, ali one u glavi.