Žene 50+ čiji nas stil inspiriše

Lični stil je nešto što se može izgraditi u bilo kom životnom dobu. Ne postoji magični broj godina ili određeni rođendan od kojeg bi žene trebalo da imaju stila. Oni srećni ljubitelji mode uspevaju veoma rano da izgrade sopstveni stil i prepoznatljiv izgled – kojem se divimo i koji nas inspiriše, a koji zadrže tokom čitavog života, prilagođavajući i ažurirajući ga, s vremena na vreme, kako bi odgovarao vremenu i trendovima koji se menjaju. Postoje i drugi ljudi, za koje razumevanje mode i trendova predstavlja noćnu moru i nepotrebnu gnjavažu. Oni nasumično biraju odevne predmete koje će nositi, a njihov jedini kriterijum jeste da se u tome osećaju dobro i da im je udobno.

U koju god grupu da spadate, ne može se poreći da se, kako starite, vaši ukusi i način odevanja menjaju. Na primer, sa 35 godina shvatite da svi oni jeftiniji trendi artikli koje ste nekada kupovali (sa 20 godina, recimo), nisu nešto što traje. Jednostavno, dođete u godine kada poželite da kupujete manje i bolje. Odnosno, kvalitetnije. Želite nešto što ima vrednost i što traje. Zar ne?!

Bilo da ste dvadesetogodišnjakinja koja pokušava da nađe savršenu garderobu za izlazak, tridesetpetogodišnjakinja koja bira šta će obući za razgovor za posao ili pedesetogodišnjakinja koja ponovo otkriva ljubav prema bojama i traga za kvalitetnim materijalima, predstavljamo vam žene koje su pronašle svoj stil i sjajno nose svoje godine. Neka vam naš izbor posluži kao inspiracija.

Carla Bruni

Carla Bruni je model i pevačica italijansko-francuskog porekla, koja ove godine puni 55 godina. Od trenutka kada je zakoračila na modne piste Pariza, Milana i Njujorka, krajem osamdesetih, njen stil je nešto što pleni pažnju svetskih medija i puni stranice modnih magazina. Nakon završetka karijere modela, uplovila je u muzičke vode i, kao što vidite, godine joj ništa ne mogu. Crna uska haljina za koju se opredelila karakteristična je za njen imidž i odlično joj stoji! Zato, ako pomislite da vam nešto ne priliči zato što ste prevalile pedesetu, razmislite još jednom.

Kako lakše prebroditi period perimenopauze: Da, to je perimenopauza

Cindy Crawford

Može li žena koja ima 56 godina da nosi šorc, pitali bi u našim krajevima. Međutim, Cindy kaže da može. Jedna od najpoznatijih manekenki na svetu, top-model iz devedesetih, Cindy Crawford na svom Instagram profilu pokazuje da joj u ovim godinama najviše prija ležerni, opušteni stil. Međutim, šta god da obuče, zaključak je da su godine samo broj i da je žena najlepša upravo onda kada se oseća dobro u svojoj koži. Tada, šta god da obuče, stoji joj savršeno.

Jennifer Lopez

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Da je žena najlepša kada je zadovoljna, pokazuje nam blistav osmeh Jennifer Lopez. Ova pedesetrrogodišnjakinja ne mari za godine i živi život po svojim pravilima. Njen stil je prepoznatljiv i uvek u skladu sa situacijom – bilo da je u pitanju opuštena jutarnja šetnja, odlazak na trening, ručak, svečanu večeru ili neki gala-događaj. Zlatni pramenovi u kosi, njen zaštitni znak već dugo godina, i savršeno uklopljena šminka čine da J.Lo uvek izgleda savršeno stilizovano. Ipak, smatramo da je za izgled devojčice najzaslužniji njen osmeh – najjače oružje svake žene.

Saznajte i: Kada srednje godine zaista počinju

Julianne Moore

Još jedna ikona stila koja ima preko 50 godina, 62, zapravo, jeste američka glumica Julianne Moore. Koliko god mislili da riđokose žene teško mogu da pronađu odgovarajuće boje za svoju garderobu, Julianne veoma smelo kombinuje sve boje, pa ćete je često videti i u jarkoljubičastim tonovima, raznim nijansama zelene, žute, crvene, uz standardne bele i crne odevne kombinacije. Osmeh na lice i samo hrabro!, reklo bi se kada gledate fotografije ove sjajne žene, majke i kralji… glumice.

Jennifer Aniston

Da li žena sa 53 mora da izgleda kao da ima 53? Jedan pogled na ovu fotografiju i odgovor ćete same dobiti. Jennifer Aniston je za nas ona zgodna devojka iz kraja koju svi momci merkaju, koja je uvek besprekorno obučena i koja će vas često nasmejati. Odrasli smo uz seriju Prijatelji, razumećete. Međutim, iako je prošlo dosta godina otkako je ta serija snimana i emitovana, za Jen vreme kao da je stalo. Možete je videti u raznim odevnim kombinacijama, i dalje uvek sjajno stilizovanu. Posvećena zdravom životu – vežbanju, pravilnoj ishrani i urednom životu, Jennifer svakoj ženi može da bude inspiracija za to kako živeti u pedesetim.

Što se godina tiče, bez obzira na to u kojoj se životnoj fazi nalazite, treba da nosite ono što volite. Ne bi trebalo da postoji podela na može i ne može samo zato što je neko stariji ili mlađi. Uz uslov, naravno, da ne zalazimo u sferu neukusa i vulgarnosti. Društvene norme su danas drugačije i mislim da nikada ranije nismo imali ovoliku slobodu da nosimo šta god hoćemo, čitamo i gledamo šta god hoćemo, starimo na način na koji želimo, ostajući verni sebi u svakom smislu. Kad je već tako, zašto ne bismo iskoristili tu mogućnost?

Naslovna fotografija: Instagram.com/jenniferaniston/

Jana Milić, zaljubljenik u prirodu, šumske staze i cveće. Neguje i bubice, ali one u glavi.