Saveti Trinny Woodall za besprekoran izgled kože u svakoj dekadi života

Trinny Woodall (59) je britanska modna ikona, preduzetnica i TV lice, od koje se već godinama mogu čuti odlični stilski i beauty saveti za moderan i mladolik izgled. Ona je napisala autorski tekst za Daily Mail u kojem daje svoje ključne savete za zdravu i negovanu kožu posle 40. godine.

“Neposredno pre nego što sam napunila 50 godina, žena koja je bila malo starija od mene rekla je da ću ući u najslobodniju deceniju svog života. Bila je u pravu. Osećala sam se slobodnije. Osećala sam se – i još uvek se osećam – prijatnije zbog onoga što jesam. Dok idete putem života, naučite da prestanete da brinete šta neko misli”, počinje svoju priču Trinny.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T R I N N Y (@trinnywoodall)

Trinny Woodall – saveti za besprekoran izgled kože u svakoj dekadi

Nošenje odeće u kojoj se osećate sjajno, nega kože i šminkanje koja naglašava vašu prirodnu lepotu – to nisu zanemarljive stvari za naše samopouzdanje, ističe Trinny Woodall.

“Ponekad nam može dosaditi naš izgled ili zaglavimo u kolotečini. Gubimo samopouzdanje ili se osećamo kao da više ne znamo šta nam odgovara. Pa, ne tražite dalje. Od TV emisije iz ranih dvehiljaditih “Šta ne treba da nosite” do beauty brenda koji sam pokrenula 2017. godine, svojim životnim delom sam pokušala da ponudim ženama novu inspiraciju. Da im pomognem da podignu svoj izgled i isprobaju nešto novo”, kaže Trinny.

Odabir pravih sastojaka za vaše proizvode za negu kože može imati ogroman transformativni efekat. Trendovi dolaze i odlaze, baš kao u modi. Zbog toga Trinny smatra da je edukacija o ključnim aktivnim sastojcima koji ulaze u negu kože apsolutno vredna vašeg vremena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T R I N N Y (@trinnywoodall)

U četrdesetim…

Provod, alkohol i periodi loše ishrane – sve to može da se vidi na našem licu u vidu dubljih bora, dehidratacije i nadutosti. Zato treba da se fokusiramo na povećanje aktivnih sastojaka u našoj nezi kože, kaže Trinny.

“Možda biste želeli da uvedete peptide ili hijaluronsku kiselinu kako biste povećali elastičnost kože. Ako već koristite retinoid, možda je vreme da povećate snagu. Ne zaboravite na SPF”, savetuje.

U pedesetim…

Većina nas će primetiti da nam koža postaje tanja i malo suva. Osnovna rutina tada treba da bude: vitamin C ujutru za podsticanje proizvodnje kolagena i retinoid uveče.

“Napunite kožu uveče hranljivom hidratantnom kremom koja sadrži ceramide i/ili peptide koji povećavaju kolagen: kada uđete u menopauzu, kolagen se gubi brzinom od 2 procenta godišnje”, napominje Trinny.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T R I N N Y (@trinnywoodall)

U šezdesetim…

Do sada ste izgubili 50 odsto kolagena, tako da ćete verovatno primetiti smanjenje čvrstine kože. Hidrirajte je iznutra i spolja pijući mnogo vode i učinite da vaša krema radi više tako što ćete pronaći onu koja sadrži ceramide koji neguju kožu, hijaluronsku kiselinu i peptide.

Ceramidi povezuju ćelije kože zajedno, kao malter između cigli. Oni su važan deo zdrave barijere kože i pomažu u zadržavanju vlage. Obično dolaze u obliku seruma ili hidratantne kreme i mogu se nanositi ujutro i uveče.

“Osećaj i izgled umora su neprijatelji, zato se koncentrišite na stvari koje čine da vi i vaša koža izgledate i osećate se punim energije. Ne zaboravite na SPF”, ponavlja Trinny.

Od sedamdesetih…

Važno je da budemo nežni prema koži u svakom uzrastu, a posebno u ovoj fazi našeg života, kaže Trinny.

“Koristite nežne pokrete kada čistite, masirate ili nanosite kreme i serume na kožu, posebno oko područja oko očiju. Ceramidi, lagano ulje skvalana i hijaluronska kiselina će rehidrirati i popraviti kožu”, rekla je.

Pročitajte i ovo: Beauty tajne zbog kojih je Audrey Hepburn uvek izgledala mladoliko

Naslovna fotografija: instagram.com/trinnywoodall

Božica Luković