5 načina da se osećate i izgledate mlađe

Sa godinama, morate usvojiti zdrav stil života, da biste sačuvali vitalnost, imali više energije i izgledali mlađe. U savremeno doba, dostupni su svi mogući kozmetički trikovi, kao i hirurške korekcije, ali ako se držite prirode i živite u skladu sa njenim zakonima.

Razmišljajte mladalački

To zvuči kao kliše, a svakako nije savet da budete bezbrižni i neodgovorni, ali pozitivan način razmišljanja, očekivanja najboljih ishoda i povećanje svesnosti o snazi življenja u sadašnjem trenutku, zaista deluje. Rasterećujte se, fokusirajte se na ono što se trenutno odvija, budite radoznali i otvoreni za čuđenje i učenje – nemojte se praviti da sve znate, ili verovati da je nešto istina samo zato što vi mislite tako. Družite se sa ljudima koji vam prijaju i ponašaju se sa vama s poštovanjem, prekinite veze sa toksičnim osobama, ne shvatajte sebe toliko ozbiljno – niste jedina osoba na svetu sa ličnim problemima.

Jedite voće i povrće

Voće i povrće snabdevaju vaše telo vitaminima i hranljivim materijama, održavaju oštrinu vašeg uma, i služe kao prevencija Alchajmerove bolesti, kao i bolesti bubrega. Jedite salate, miksajte smutije od svežeg voća i zadovoljite na taj način potrebu za slatkišima.

Ostanite fizički aktivni

Fizička aktivnost održava telesnu snagu i osećaj lične moći i mladosti. Kada znate da su vam mišići snažni, da ste zategnuti i sposobni da potrčite, a da ne ostanete bez daha, da čučnete i ustanete, a da vas ne zabole kolena, zadovoljniji ste sobom. Samopouzdanje prirodno zrači iz ljudi koji su zadovoljni u svom telu. Da biste održali fizičku aktivnost, ne morate preduzimati maratonske šetnje i zamarati se u teretani, dovoljna je lagana polusatna šetnja svakog dana, malo bavljenja po bašti, malo joge – idealno.

Pijte mnogo vode

Čuli ste ovaj savet, mnogo puta. Osim što je neophodna za život, voda, od koje se u najvećem procentu sastoji vaš organizam, predstavlja najbolju detoksikaciju. Voda čisti, iznutra, kao i spolja, a vašim organima, koji sa godinama troše više vode, treba i više hidriranja da bi funkcionisali. Ako vas boli glava, to može biti zato što ne pijete dovoljno vode. Ako vas bole zglobovi, ispijanje većih količina vode moglo bi da pomogne. Voda bi čak mogla biti ključni faktor u prevenciji raka!

Uzimajte svoje lekove

Ako imate redovnu terapiju, držite je se, bilo da se radi o lekovima za srce, regulisanje pritiska, dijabetes, štitnu žlezdu, anksioznost ili drugi hroničan ili akutan zdravstveni problem. Ne prekidajte terapiju na svoju ruku, sami se ne lečite medikamentima. Ako se više oslanjate na alternativne metode lečenja, svako ko se bavi akupunkturom, bioneregijom, homeopatijom, reći će vam da ne treba da prekidate redovnu terapiju dok praktikujete alternativno lečenje. Idite redovno na kontrole, osluškujte svoj organizam i tražite preispitivanje i prilagođavanje terapije, svaki put kad osetite da vam je to potrebno – naročito ako uzimate hormone.

Vitalnost je pitanje stanja uma i tela, a vi imate moć da svoj um i svoje telo održavate na najbolji način, da obezbeđujete svom telu odgovarajuću hranu i negu, a svom umu inspirativne i oplemenjujuće sadržaje.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević veruje da je dete u nama najvažnija osoba na svetu, koja zaslužuje svu onu ljubav koju rasipamo okolo. Sve je zanima, o svemu ima mišljenje i ne okleva da ga promeni.