Lek je lepa reč

Da li vam se svaki put lice ozari kada vam neko uputi lepu reč? I da u tom trenutku zaboravite na brigu, osećaj neizvesnosti, ljutnju? Razlog tome je što lepa reč otvara i gvozdena vrata! Lepa reč najbolji je unutrašnji sagovornik jer vaše neraspoloženje, menja u pozitivne vibracije.

Danas vam pišemo o tome koliko je lepa reč povezana sa novim prilikama, sa blagoslovima, i sa željama.

Kada otvorimo novo – novo dolazi. Tako je i sa rečima. Kada ih svesno koristimo u cilju produktivnosti, želja za radostima i uspehom, pohvalama sebe samih ili drugih, tada možete reći sebi da smo „uhvatili radost življenja“. Reč ima vibraciju, a skup reči još snažniju. Korišćenjem reči fokusirajući se na ono što lepotom sebi ili drugima želimo da kažemo, dobija se rezultat lakoće življenja koja nas čini: srećnima, srećnima i ponovo srećnima.

„Loša“ reč nije pogrešna, ona je niskovibrirajuća. Korišćenjem takvih, dobija se vrlo niska vibracija koja se manifestuje nisko u realnom životu, sa mnoštvo poteškoća, nepravdi, ogorčenosti, ljutnje, besa, neizvesnosti ili izbegavanja. „Lepa“ reč je visokovibrirajuća. Korišćenjem takvih, dobija se vrlo snažna vibracija koja se manifestuje znanjem, zdravljem, lepotom, unutrašnjom snagom, prijateljstvima, prilikama i mogućnostima, zanosnim osmehom i svemu onome na čemu ti je fokus.

Fokus je ključan u odabiru lepih reči. Načinom na koji komuniciraš – opisuješ sebe, način na koji se izražavaš – opisuješ svoj vokabular, način na koji razmišljaš – opisuješ svoju budućnost.

Ono što sledi u budućnosti su tvoji blagoslovi koje sebi i drugima daruješ. U nastavku ti pišemo o dnevnim rutinama koje lako i lepo možeš da primenjuš sve u cilju: novih prilika, blagoslova, želja. Nove prilike dolaze kada otpuštaš i opraštaš nepotrebno, i automatski se otvaraš za novo. Nova TI postaješ kada sebe daruješ lepim vibracijama i blagoslovima. Želje postaju TVOJA realnost kada znaš šta želiš i zašto to želiš.

Haljina: s.Oliver / Naočare: P….S….fashion

Jutarnja rutina: Svakog jutra pozdravi sebe i obrati se mentalno kako je pred tobom još jedan predivan dan, u kom činiš lepo kako sebi tako i drugima. Potom popij čašu mlake vode da tvoja jutarnja informacija oživi. Voda je snažan prenosilac informacija i lako razgrađuje toksične informacije kojima si izložena.

Rutina u toku dana: Blagoslovi ili se zahvali hrani koju ćeš u toku dana pojesti, i vodi koju ćeš popiti. Pre oboka ili konzumiranja vode dovoljno je samo da pomisliš „Blagoslovim te“ ili „Hvala“. Tako šalješ snažnu poruku da ti je važno što imaš svoj mir, zdrav obrok, zdravu vodu. A možeš imati svoje rečenice, kao na primer: „Blagoslovim ovu hranu koju imam isped sebe“, „Hvala što odlično funcionišem na poslu“, „Hvala što dobijam znanje i veštine“ i sl. Baš zato što su i hrana i voda zdravlje, obroke imaj u miru, bez telefona i prekidanja. To je 20 minuta investicije za tvoj preporod.

Rutina nakon radnog dana: Sastavi na papiru svoju listu od 7 prioriteta na kojima želiš svesno da radiš u narednih 6 meseci. Potom svaki dan mentalno posveti svoje lepe misli, svoje lepe reči, svoje lepe vizualizacije ka svojim lepim prioritetima. Provodiš vremena sama svaki dan prateći svoj osećaj zašto je važno da tvoj prioritet bude manifestovan u narednom periodu. Fokus ti je na lepom. Vežbu radi zatvorenih očiju.

Rutina pre spavanja: Opraštanje. Veoma je korisno da ovu vežbu pišeš na papiru, 10x sledeću rečenicu: „Opraštam svima koji su me povredili u čitavom mom životu“. Iza svake napisane rečenice, mentalno ponoviš u sebi: „Opraštam i sebi“. Vežbu radiš od punog do mladog Meseca, ili od punog do punog Meseca, ili kada god osetiš potrebu za tim.

Možeš obradovati sebe posebnim notesom u kome beležiš šta je to što ti se sve lepo dešava od kada svesno činiš lepo sebi, lepo drugima, lepo zarađuješ, lepo se smeješ, lepo izgledaš, lepo i lako napreduješ. I koje ti sve lepe reči upućuju dragi ljudi.

„Ko kuca na vrata, jedan dan se sama otvore.“

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Danijela Marković je transformativni energetski iscelitelj iz oblasti Feng Shui, radiestezije, space clearing i meditacije. Svoje intuitivno znanje koristi kroz razne veštine omogućavajući drugima da žive srećan i harmoničan život. “Let’s create together harmonious space inside and outside”. Danijela voli da piše poeziju i tekstove na temu Dizajniraj svoj život. Pronaći ćete je na IG: danijela_fengshui.