Nedeljni horoskop: 24. jul – 30. jul

Saznajte nedeljni horoskop: 24. jul – 30. jul za svaki od horoskopskih znakova. Ljubav, posao, zdravlje – evo šta vas očekuje ove nedelje.

OVAN

Sanjate da pobegnete od dosadne svakodnevice i zaista želite da se uputite na odmor. Radili ste veoma naporno poslednjih nekoliko nedelja i beg od obaveza i stresa vam je preko potreban. Odmorite se, zaslužili ste! Nije trenutak za započinjanje novih projekata, ali može se pojaviti kao hitno, nešto što odlažete već neko vreme. Ne oklevajte da potražite pomoć kolega i saradnika, tako ćete izbeći stres i brže završiti sve što morate da završite do kraja radne nedelje. 

Vaše raspoloženje će ove nedelje biti veoma promenljivo: jednog dana ćete sijati od radosti, a sledećeg ćete se osećati potpuno potišteno. Ukoliko vam bude bio potreban razgovor, na prijatelje i porodicu možete uvek računati. Promene raspoloženja utiču na vaš ljubavni život, a voljena osoba možda neće imati onoliko strpljenja za vas, koliko vam je potrebno. Pružite sami sebi negu koju očekujete od odnosa, kad se prema sebi ponašate sa ljubavlju i razumevanjem, bolje će vam ići i u svim ostalim interakcijama! 

BIK

Imate dosta planova i snova u glavi, ali što se finansija tiče, čeka vas težak period ove nedelje. Budući da se život sastoji od izbora, ponekad morate da presečete i donesete čak i teške odluke kako biste iz svega izašli jači. Da biste izbegli da vas emocije ometaju u rasuđivanju, ili upravljaju vašim odlukama, posegnite dublje i posavetujte se sa svojom intuicijom, ona vas je uvek dobro vodila – kad god ste je poslušali. 

Nezavisnost vam je veoma važna i ove nedelje ćete osećati potrebu da se malo distancirate od svih i osamite. Iako ste prilično druželjubivi i veseli, gužva i buka će vam u ovom periodu samo smetati. Prijatelji i bliska osoba mogu se zabrinuti za vas, ili se čak mogu osećati povređeno zbog vašeg povlačenja, navikli su da budete otvoreni i dostupni i mogu pomisliti da ste ljuti na njih, da ih izbegavate jer im nešto zamerate. Uverite bližnje da nije do njih, samo ste malo više potrebni sami sebi. Oni koji vas poznaju i vole, poštovaće vaše granice, ali izdvojiće se i oni koji ih ne poštuju, što će vam dati priliku da razmotrite neke odnose i udaljite se iz onih koji vas opterećuju. Proživljavate duboke promene na ličnom nivou i potrebni su vam samo oni koji vas podržavaju i poštuju. 

BLIZANCI

Dragi Blizanci, ove nedelje ćete se osećati apsolutno nepobedivo! Radićete više nego ikada ranije i osećaćete se posebno dobro zbog priznanja i pohvala koje će uslediti. Vaša efikasnost i profesionalnost je uočena i cenjena, a nagrade će uslediti. Ali pre svega, nagradite sami sebe, tako što ćete se zabaviti i opustiti, na način koji vam najviše prija. Ako to znači da raspustite kosu (i otpustite kočnice), odete na žurku ili koncert, u provod do sitnih sati – učinite baš to, niste odavno. 

Vaše porodične obaveze bi mogle da stanu na put vašim ljubavnim planovima. Kako biste sve stigli i uspešno balansirali između porodičnih i romantičnih momenata, morate bolje da se organizujete i isplanirate svoje vreme. Usput, razmislite o tome zašto vam se uvek nameće izbor koji odbijate da napravite, jer naprosto želite sve da spojite i ne želite ni jednog zadovoljstva da se odreknete. Vaša dvostruka priroda vam nešto poručuje, a vi treba da primite tu poruku i pronađete adekvatan odgovor, a to je svakako nešto drugačije od onoga što inače radite. Drugim rečima, morate postaviti prioritete i ne možete uvek biti tu za sve koji su vam važni, jer ćete tako biti odsutni za osobu koja vam je najvažnija (to ste vi sami, pogađate). 

RAK

Na poslovnom planu će vas ove nedelje čekati brojni izazovi i osećaćete se kao da vas niko zaista ne ceni. Sa jedne strane, to može biti poruka da preispitate svoja dosadašnja postignuća, kao i svoje ciljeve – možda je vreme da radite nešto drugo i drugačije, možda ste prosto završili sa jednim krugom svog profesionalnog života, a teško vam je da to priznate i da iskoračite iz zone komfora i krenete dalje. Sa druge strane, to mogu biti opsesivne misli koje dolaze sa nekog „šupljeg“ mesta u vama i nose važnu poruku o tome da je neki neprijatan i ograničavajući unutrašnji sadržaj na redu za rasvetljavanje i osvešćivanje i razrešenje. Pokušajte da se opustite, meditirajte, slušajte opuštajuću muziku, da biste lakše pristupili tom materijalu i shvatili šta treba sa njim da radite. 

Na ljubavnom planu, pred vama je nedelja ispunjena romantičnim momentima, a strast koju osećate prema partneru (ili osobi koja vas privlači) biće vrlo izražena i inspirisaće vas na hrabre i impulsivne poteze. Iako sami sebi savetujete oprez, prosto niste u stanju da se suzdržite i neka – stvari će se pokrenuti kad ih pogurate, ili izazovete. Ukoliko već neko vreme sanjate o tome da izgovarate sudbonosno Da, nećete se stideti da to i nagovestite svom partneru.

LAV

Mars i Uran će ove nedelje povećati pritisak i stres za Lavove. S obzirom na to da je vama teško da ostanete hladne glave (mada vam to od srca preporučujemo), na kraju možete doneti neke pogrešne odluke zbog kojih ćete se kasnije pokajati. Ukoliko ne možete da upravljate svojim impulsima, pokušajte barem da budete stoprocentno prisutni u svemu što se dešava i da posmatrate sebe iz više i šire perspektive. To će vam pomoći da procesuirate ono što se dogodilo i da nešto naučite o sebi. 

Vaš naredbodavni stav će ove nedelje odgurnuti ljude i učiniti vas potpuno nepristupačnim za sve ostale. Bolje bi bilo da ostanete čvrsto na zemlji i pokušate da izbegnete uplitanje u nepotrebne sukobe koji vam samo mogu doneti glavobolju. Zašto volite da budete sudija, zapitajte se. Da li to drugi očekuju od vas, ili vi samo mislite da to drugi očekuju? Ponekad je najbolje ostati po strani i pustiti druge da sami rešavaju neka komplikovana pitanja – na taj način im ukazujete poverenje da su u stanju da ih reše i istovremeno držite svoj ego na uzdi (ne znate vi uvek šta je za nekog najbolje). Napravite socijalni eksperiment – kad vas pogledaju upitno, samo im recite da ste sigurni da će oni umeti da izađu na kraj sa čim god se suočavaju. Naročito uključite u eksperiment partnera i bliske osobe! 

DEVICA

Pred vama je jedna nedelja u kojoj treba da razmislite o odnosu, partneru, sebi, da izvedete neke zaključke, pokušate da dođete do odgovora na pitanja koja vas interesuju. Iako ćete proći kroz taj proces uvereni da se dešava upravo ono što je najbolje za vas, za vaš lični rast i razvoj, budite spremni na to da vam se nešto od onog što ste pokrenuli i što se dešava, uopšte neće sviđati, jer to neće biti priželjkivani razvoj situacije. 

Kada je posao u pitanju, veoma ste samouvereni, a um vam je širom otvoren – razmišljaćete o novim idejama, razrađivati planove i polako pripremati teren da se oprobate u nečemu drugačijem od onoga čime se bavite. Zvezde su na vašoj strani, zato samo nastavite tako kako ste počeli!

Odnos sa voljenom osobom je korektan, a bio bi još bolji kada biste bili tolerantniji jedno prema drugom. Nervozu i stres ćete najbolje izbaciti i kanalisati kroz druženje, izlaske, društvene događaje, zanimljive susrete i komunikaciju.

VAGA

Vaša neodlučnost će vas ove nedelje držati u statusu quo. Nekako ste ni tamo, ni ovamo. Međutim, kada vam ponude stignu, ako ih vi ne iskoristite, iskoristiće ih neko drugi. Ali, to su opšta mesta za Vage i vi već to znate, zato u ovom periodu malo pažljivije držite sebe na oku, da ne biste podlegli obrascima beskonačnog vaganja. Ukoliko vas intelektualna rasprava sa sobom zavede, vratite se osluškivanju otkucaja svog srca i disanja – u tom delu vašeg bića nalazi se snaga da odlučite, izaberete pravac, izoštrite fokus i zauzmete se za sebe, kao nikada ranije.

Pitanjima koja se tiču vaše veze ove nedelje treba da pristupite što zrelije, a ako ste neki važan i neprijatan razgovor odlagali, sada je vreme da ga obavite, sa što većom iskrenošću i što je smirenije moguće. Očekujte snažna osećanja, ali i olakšanje – stvari su uvek bolje kada su na otvorenom, a perspektiva se menja, kada drugoj osobi pružite priliku da izrazi svoje misli i osećanja. Ako ste slobodni i otvorenog srca, vikend bi vam mogao doneti neka romantična iznenađenja u kojima ćete izuzetno uživati.

ŠKORPIJA

Da li vam je potreban odmor? Sigurno da jeste! Kada je u pitanju vaš profesionalni život, osećate se demotivisano i umorno, što znači da niste fokusirani i da improvizujete. Poradite malo na organizaciji posla ili isplanirajte odlazak na odmor. I jedno i drugo će vam dobro doći.

Partnerovo ponašanje vas može nervirati i isprovocirati onaj teži deo vas, sa kojim se uvek borite u ovakvim situacijama – možete osetiti snažan ubod ljubomore i naravno, poželeti da uzvratite i kaznite partnera što vam izaziva takva osećanja. Međutim, vi znate i možete bolje od toga – a biće zanimljivo i da zaista reagujete drugačije – pokažite puno razumevanje i podršku, neka partner flertuje, ako mu to podiže samopouzdanje. Pitajte ga možete li vi učiniti nešto da se on oseća bolje i posmatrajte reakciju (doneće vam svaku satisfakciju, koju možete poželeti). Zvezde vas podržavaju i pružaju vam priliku da napravite preokret u svojim emotivnim odnosima na najbolji način!

STRELAC

Finansijski, ove nedelje vam stvari neće biti jednostavne i svakako ćete morati da pazite na svoje navike u trošenju novca. Vreme je da preuzmete kontrolu nad svojim računima i da ne kupujete stihijski, već da isplanirate šta treba kupiti, a šta ne. Možda ćete biti ljuti na sebe, na ekonomiju, skupoću, ceo svet jer ste navikli da budete komotni, a naročito da sebi ugađate i teško vam je da se nečega odreknete. Ovo je prolazni period, kroz koji ćete lakše proći ako ne budete smatrali da se nešto posebno žrtvujete, ili da je neko drugi kriv. Samo budite odgovorniji i disciplinovaniji, nije vreme za razbacivanje.

U ljubavi će vam cvetati ruže. Ako ste u vezi, vaš partner će ove nedelje želeti da vas zavede i još jednom osvoji. Prepustite se i uživajte u novim dubinama bliskosti i intime, kao i u svesti da je vaš odnos živ i da ste zaista sa pravom osobom. Strelčevima koji su sami mogu doživeti romantične trenutke iz mašte – može se pojaviti ona osoba koja dolazi i vodi vas sa sobom, brišući sve sumnje, sav cinizam, sav otpor i vraćajući vam veru u ljubav i srećne završetke. I vama jedino preostaje da se prepustite i uživate!  

JARAC

Jupiter i Mars vam daju podršku i ohrabruju vas da se pozabavite svojim planovima i ambicijama. Volite da sanjate velike snove i uvek ciljate visoko, uprkos poteškoćama sa kojima se suočavate. Problem sa tako velikim snovima je u tome što ne možete uvek da ih ostvarite, ali to ne treba da vas frustrira i zaustavlja. Isprobajte sebe, može se desiti da ovaj put još malo pomerite granice i primaknete se bliže svom cilju. Zvezde su uz vas, a mi vam poručujemo: Samo napred!

Volite da u svojim vezama načinite korak dalje i uvek imate sjajna iznenađenja skrivena u rukavu. U ovom periodu najbolje što možete uraditi za svog partnera i vaš odnos, jeste organizovanje zajedničke avanture. Istraživanje je vaša stvar, tu ste na svom terenu, a kako vaša duša voli da putuje, pravo je vreme da, držeći partnera za ruku, obiđete razne predele, upoznate različite kulture i zemlje. Ako ste sami, na putovanju biste mogli upoznati svoju srodnu dušu. 

VODOLIJA

Znamo da nije lako, ali uprkos frustracijama i poteškoćama, Saturn i Neptun će vam pomoći da ponovo otkrijete veru koju ste izgubili. Snage i hrabrosti imate, pa ako razmišljate o pokretanju novog poslovnog poduhvata, sada je savršeno vreme da napravite korak. Planete vam pružaju svu podršku, a podršku će vam pružiti i oni kojima se obratite za pomoć. Upozorenje – ne tražite pomoć i podršku kod osoba koje su vas i do sada ostavljale na cedilu, one se nisu promenile. Obratite se onima koji već imaju iskustva u oblasti kojom želite da se bavite i pažljivo slušajte korisne savete i uputstva. 

Vaša zahtevna priroda mogla bi u narednom periodu da bude izazvana, terajući vas da prekinete vezu. Ljubav i prijateljstvo shvatate veoma ozbiljno i ne želite da gubite vreme na ljude koji vas ne zaslužuju. Možda je tako i bolje. Ali za drugu osobu to može biti bolno iznenađenje, jer ona ne zna vaše granice (nikada ih niste postavili!) i veruje da ste beskrajno tolerantni i strpljivi. Razmislite duboko o svojoj navici da akumulirate „negativne poene“ koji kasnije svi odjednom stignu na naplatu – to nije fer prema drugima. Ono što treba da naučite je da probleme imenujete i „iznesete na sto“ čim se pojave, ako želite da izgradite zdrav odnos. 

RIBE

Drage naše Ribe, ovo je nedelja u kojoj posežete za zvezdama i ništa vas ne može zaustaviti! Iako ste uplašeni i zabrinuti da nećete moći da ostvarite svoje snove, vreme je da prevaziđete svoju anksioznost jednom i ostvarite svoj puni potencijal. Što je naravno, lakše reći nego učiniti. Pokušajte da se setite onoga što već znate – da vredite, da ste sposobni i više nego kompetentni i da ste to sami sebi i drugima dokazali sto puta. Pomoći će da nabrojite sebi sve što ste do sada uspeli i ostvarili, a setite se i koliko ste bili anksiozni i koliko ste sumnjali u sebe. 

Jedna divna ljubavna nedelja je pred vama. Ako ste u vezi, partner će vam otvoreno pokazivati svoju naklonost obasipajući vas pažnjom i poklonima. Umete li da ih jednostavno primite sa zahvalnošću i da uživate? Da, ovo pitanje se postavlja, zato što već razmišljate kako da mu uzvratite, ne da biste ga usrećili, nego zato što vam je teško da samo primate, a da ne osećate da ste dužni da odmah nešto i date. Ovo je redak slučaj prijatne i pozitivne situacije, u kojoj se nalazi lekcija za vas, o sopstvenoj vrednosti i važnosti. Ako vam uspe da tu lekciju shvatite, osećaćete se bliže nego ikada svom partneru, a iskra će se ponovo zapaliti.

Ako vas interesuje horoskop za mesec jun, možete ga pročitati na WANNABE MAGAZINE portalu, a ako se pitate kako da postignete više ličnih vrednosti u drugoj polovini 2022. godine, pročitajte u tekstu Feng Shui saveti za pokretanje energije u 2022. godini!

Jana Milić, zaljubljenik u prirodu, šumske staze i cveće. Neguje i bubice, ali one u glavi.