Nedeljni horoskop: 31. jul – 7. avgust

Kako najavljuje naš nedeljni horoskop, sedmica koja je pred nama donosi najeksplozivnije kosmičko vreme u godini jer se Mars (naš pogon) susreće sa Uranom (ponovni pronalazak) i Severnim čvorom (ekspanzivna želja) u Biku. Ovaj aspekt čini da smo željni brzog napretka i iznenadnih promena. Iako uvek donosi promene nabolje, ovaj aspekt može uticati na to da se osećate anksiozno. Srećom, imamo i Veneru u Raku koja pravi aspekte sa Uranom i sa Marsom, dajući nam podršku kako bismo što lakše preživeli ovaj prelaz. Šta god da se desi ove nedelje, za cilj će imati da nas prodrma i izbaci iz ustajale svakodnevice i kolotečine. Na vama je da duboko udahnete i prepustite se, iskreno uvereni da se sve dešava za vaše dobro.

Ovan

Ova nedelja donosi velike promene u vašim prihodima, resursima i imovini. Možda ćete dobiti iznenadnu povišicu ili smanjenje plate, ili naprasno odlučiti da smanjite svoju uobičajenu potrebu za kupovinom. Za neke će ovo biti izuzetno stresan period, međutim, sada ćete proći kroz određene gubitke kako biste napravili mesta u svom životu za neke nove stvari koje će vam doneti radost. Gledajte na sve što se dešava kao na generalno čišćenje vašeg životnog i radnog prostora, iskoristite povoljan period za rad na sebi i lični razvoj. Pred vama je odličan period za usavršavanje i sticanje novih znanja ili veština. Budite mudri i ne ulazite u rasprave koje ničemu ne vode. Mudri birajte svoje bitke.

Ljubav

Veza između Meseca i Marsa donosi vam naelektrisane odnose, pa će se ljudi uglavnom truditi da vas ostave na miru. Ipak, prijatna iznenađenja očekuju vas u kontaktu sa nekim novim osobama koje budete upoznali, a na vama je da odlučite da li ćete se raskrstiti sa određenim osobama iz prošlosti i time napraviti prostora u svom životu za nove.

Bik

Početak ove nedelje donosi vam zabrinutost u vezi sa finansijskom situacijom, međutim, budite mirni – krajem nedelje će se sve rešiti. Dosta razmišljate o svom životu, identitetu, imidžu. Analiza će vas dovesti do izvesnih zaključaka i odgovora koje ste tražili. Ako se zbog svega budete osećali nervozno ili izvan sebe, jednostavni rituali, poput duge šetnje ili kafe iz omiljenog kafića, doneće vam olakšanje i osećaj zadovoljstva.

Ljubav

Ako je vaš cilj da održite mir između vas i vašeg partnera, možda ćete morati da revidirate svoju strategiju jer izgleda da ne funkcioniše. Pokušajte da saslušate potrebe svog partnera i razumete njegovu tačku gledišta. Slobodni Bikovi upoznaće osobu koja je veoma originalna i saosećajna. Budite spontaniji, spontanost vam može doneti neka prijatna iznenađenja.

Blizanci

Nešto vas muči ove nedelje, ali ne možete sasvim da dokučite šta je u pitanju. Shvatite to kao vežbu u otpuštanju stvari koje ne možete da kontrolišete, a svoju energiju usmerite na neki dodatni ili honorarni posao. Finansijska situacija je više nego dobra i novac možete očekivati sa više strana, čime ćete dobiti mnogo više nego što ste očekivali. Uverite se da ste saznali sve detalje pre nego što preuzmete odgovornost za neki posao, odnosno pre nego što bilo šta potpišete.

Ljubav

Ova nedelja može biti iscrpljujuća, ali vikend nagoveštava vatromet osećanja i  neverovatna iznenađenja! Neke priče ćete ostaviti iza sebe, a na pomolu su nove mogućnosti koje vam definitivno pomažu da vratite osmeh na lice. 

Rak

Dragi Rakovi, tema čitave ove nedelje za vas bi mogla da glasi: pazi šta želiš, jer bi želja mogla i da ti se ostvari. Neki vaši snovi za koje ste mislili da su nedostižni biće vam, zapravo, nadohvat ruke. Ovaj divan osećaj dolazi u pravo vreme jer inače očajnički želite nešto da promenite. Pokušajte da obuzdate te porive i da se opustite jer će vam pomoć svakako stići s neke strane. Napravite domaću masku za lice, napunite kadu i opustite se. Sve će biti u redu.

Ljubav

Ako ste u vezi, ove nedelje ćete morati da donesete važnu odluku, možda čak i presudnu. Intuitivno ćete osetiti šta treba da se uradi. Vaša porodica će zaista biti tu da vas podrži kad vam bude bilo teško, ne brinite. Slobodne Rakove čeka interesantno poznanstvo i možda obnavljanje jednog starog kontakta.

Lav

Lavovima ova nedelja donosi i jedan prelomni trenutak i mogućnost za brze promene koje možda priželjkuju u svojoj karijeri ili u onome kako ih drugi vide. Bez obzira na to da li dobijate unapređenje, pozivate šefa na piće ili da biste mu saopštili da dajete otkaz, odluku ćete morati brzo da donesete i zbog toga se osećate pomalo napeto. Ako osećate kao da ste na ivici, stavite telefon na silent i odvojte malo vremena da vodite dnevnik, meditirate ili bukvalno ne radite ništa. Što se finansija tiče, dobitke možete očekivati kroz neku vrstu saradnje ili udruživanja.

Ljubav

I u vašem ljubavnom životu će se sve nekako brzo odvijati. Položaj Meseca u petak učiniće da vas prođu sve romantičke misli, čak vas može dovesti i do svađe. Ako imate nešto da priznate, da neki teret skinete sa leđa, sada je vreme da to i učinite.

Devica

Kraj ove nedelje donosi vam povoljne poslovne mogućnosti. Iako vam možda sada ne deluje tako, finansijska sigurnost kojoj težite je sasvim izvesna i dostižna. Samo ne padajte u očaj i budite pozitivni. Pored toga, nedelja koja je pred nama donosi vam povoljne prilike da učite, rastete i širite svoje vidike. Naglašena su putovanja, obrazovanje i duhovnost, pa su to teme kojima ćete se baviti. Merkur vam daje mentalnu jasnoću i artikulaciju, pa obavezno zapišite sve što opažate.

Ljubav

Venera je na vašoj strani ove nedelje i nagoveštava da je na pomolu prelepa ljubavna priča. Ako ste slobodni, pokušajte da date priliku i ljudima koji nisu nužno vaš „tip“. Preterana sitničavost vam neće pomoći da pronađete osobu svojih snova. Opustite se i prepustite intuiciji da pronađe odgovore koje tražite.

Saznajte i koje biljke utiču na srećan i harmoničan život.

Vaga

Situacija na nebu čini da se osećate spremnim da zbacite sve one terete koji su vas sprečavali da živite život onako kako želite. Tranziti koji su aktuelni takođe mogu doneti i neke neočekivane prilike za pozajmice, kredite ili sponzorstva zahvaljujući kojima ćete moći da realizujete neke od većih ciljeva vezanih za karijeru. Neka vam ti planovi i njihova realizacija budu prioritet ove nedelje.

Ljubav

Uprkos nekim neravninama na putu koje će činiti kao da gubite tlo pod nogama, u ovoj nedelji ćete konačno osetiti da vaš ljubavni život ide u pravom smeru. Vaša osećanja se produbljuju i intenziviraju prema nekome, pa ako je sve u redu, slobodno se prepustite. Slobodne Vage čeka interesantno poznanstvo, ali bez neke obećavajuće perspektive.

Škorpija

Ova nedelja donosi vam harmonične odnose sa nadređenima, saradnicima i poslovnim partnerima. Na pomolu su velike promene, a pojaviće se i prilika da konačno izvedete na svetlo dana nešto na čemu ste radili do sada. Burni događaju na poslovnom planu mogu da vam donesu napetost i stres, pa se potrudite da nađete i način da se opustite – uz dobar film, laganu muziku, šetnju i aktivnosti u prirodi.

Ljubav

Drage Škorpije, dok u poslu sve cveta, zvezde poručuju da tokom ove nedelje nećete previše biti fokusirani na ljubavne teme. Drugačije rečeno, želeli biste samo da uživate u miru i tišini. Ako ste u vezi, možda ćete se osećati kao da ulažete previše energije. Dajte vremena i sebi i partneru.

Strelac

Nemojte da se začudite ukoliko vam se tokom naredne nedelje dogode neke iznenadne promene dnevne ili radne rutine. Iako ste veći deo ove godine (i budimo realni, poslednjih nekoliko godina) proveli uvodeći mnoge promene u vezi sa poslom, zdravstvenim navikama ili fitnes programima, ova nedelja predstavlja tačku preloma. Možda je krajnje vreme da se malo više posvetite partneru, deci ili nekom svom hobiju. Život ne mora da se svodi isključivo na posao. 

Ljubav

Niz srećnih okolnosti koje vam donosi naredna nedelja biće povoljne i za vašu emotivnu situaciju. Ako ste slobodni, ove nedelje ćete nekome zapasti za oko, ako ste u vezi, dobićete priliku da sa partnerom porazgovarate o onome što vas muči i rešite sve na vrlo povoljan način.

Jarac

Dragi Jarčevi, sjajan period je pred vama i donosi vam priliku da napredujete. Potrebno je da zaronite u sebe i shvatite šta je to što želite. Ako ste inače u potrazi za stvarima koje želite da radite, ovaj period će vam doneti odgovore koje ste tražili. Iako je uzbudljivo dobiti sve što želite, čitav proces vam može prouzrokovati stres, pa ne zaboravite da nađete način da se opustite i posvetite svemu onome što vas čini srećnim.

Ljubav

Problem će vam ove nedelje stvarati odnosi koji su nejasni i nedefinisani, što će vas prilično opterećivati. Lični osećaj odgovornosti držaće vas na pravom putu, pa ne dozvolite da vas neodlučnost usporava. Ako ste slobodni, jedno prijateljstvo bi se ove nedelje moglo pretvoriti u nešto dublje.

Vodolija

Ove nedelje vas očekuju brze i iznenadne promene na poslovnom planu, što će stvoriti prostor za eventualne greške. Možda ćete ishitreno odreagovati ili nećete dobro proceniti situaciju. U svakom slučaju, vodite računa kome se poveravate i pokušajte da se ne eksponirate previše. Povoljnu saradnju možete ostvariti sa poznanicima i prijateljima. I razmislite pre nego što se odlučite na akciju.

Ljubav

Tokom nedelje ćete pokušavate da odmerite svoje mogućnosti, ali je činjenica da već neko vreme osećate pritisak. Krajem nedelje očekujte izuzetno lepe momente sa voljenom osobom, a ako ste slobodni, preko prijatelja ćete dobiti neke prilično uzbudljive vesti.

Ribe

Nedelja koja je pred nama doneće vam priliku da preispitate stvari. Kao da ste izgubili osećaj za organizaciju i najednom sve izgleda kao da je ni na nebu, ni na zemlji. Ideje koje iznosite saradnicima nisu dovoljno jasne, te ne dobijate potrebnu podršku. Zvezde predviđaju određene promene u sferi komunikacije ili posla. Čitava ova godina učila vas je da je promena jedina konstanta, tako da ćete spremno dočekati sve ono što vas čeka. Pravo je vreme za reorganizaciju vaših navika.

Ljubav

Drage Ribe, ljubav cveta, pa ćete se ove nedelje osećati kao da hodate po oblacima. Vaš ljubavni život se razvija i preko posla (ili u bliskom okruženju) možete upoznati osobu koja će vam privući pažnju. Osećaćete se srećno i ispunjeno. Leto je i sve je moguće. Ako ste slobodni, budite sigurni da pratite svoje srce. 

Mesečni horoskop za jul možete pročitati na WANNABE MAGAZINE portalu.

Jana Milić, zaljubljenik u prirodu, šumske staze i cveće. Neguje i bubice, ali one u glavi.