Osam modela papuča iz domaće ponude koje će zaokružiti svaki letnji autfit

Papuče za leto 2024. su najudobnija i najlaganija opcija obuće koju možete nositi – zato naši stilisti izdvajaju chic modele iz domaće ponude (a mnogi su i na sniženju).

Kada dođe leto, zaboravljamo na sve osim sandala i papuča, a modna industrija je ovaj model obuće stavila u fokus trendova već neko vreme. Brojni modni trendovi se “obruću” upravo oko papuča, pa su dostupne verzije koje možete nositi baš svuda – čak i u formalnim prilikama. Nema sumnje da je to ogledalo i promene klime, koja postaje sve vrelija.

Što se tiče trendova kada su papuče u pitanju, najpopularnije su dve struje. Jedna su ravne papuče, koje mogu biti elegantne i kao takve komplementarne odelima i elegantnim haljinama za posao, dok su druge ležernije. Među ležernim modelima, klompe se izdvajaju kao obuća koja je dobila glow up momenat i pruža vam udobnost, uz mladalački efekat koji daju svakom autfitu. Tu su i praktične japanke, koje influenserke jednostavno obožavaju i baš svaka ih ima, a modna kuća The Row im je donela kultni status.

Druga struja papuča koje su u trendu ipak zahteva malo doteranije odevne kombinacije, a volimo ih još od kada ih je proslavila Carrie Bradshaw. U pitanju su mules cipele, odnosno papuče sa potpeticom, koje se nose već godinama, ali su ovog leta nesumnjivo doživele vrhunac popularnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Rose (@emmaleger)

Sve te papuče našle su se na listi naših stilista – pogledajte modele koje su izdvojili.

Papuče za leto 2024: 8 modela za svaku priliku

Sisley ženske papuče od 100% kože 

Zatvorene papuče izgledaju tako chic iz letnja lanena odela i komplete, a takođe su veliki trend. Elegantni model za posao pronašli smo u Sisley kolekciji.

Giuseppe Zanotti papuče sa potpeticom (Fratelli)

Prve mules cipele na našoj listi su tako neodoljivo seksi i imaju kultni potpis. Guiseppe Zanotti je brend koji žene godinama obožavaju, pa su pametna investicija.

Fly London kožne papuče 

Ove boho klompe sa nitnama i šnalom su trenutno na sniženju, ali ako vam se dopadaju, požurite – jer nije ostalo još previše brojeva. Već ih zamišljamo uz lepršave letnje haljine!

Africa papuče sa potpeticom

Crno-bela kombinacija je praktična i klasična, ali dva kaiša na Africa mules cipelama donose moderan obrt. Dovoljno su elegantne za sve formalne prilike.

Mango japanke od prirodne kože

Japanke su preplavile Instagram, a Mango ima elegantan model od prirodne kože, u nežnoj bež nijansi sa zlatnim akcentima.

Mona papuče sa potpeticom i mašnom

Mules cipele domaćeg brenda Mona su definicija ženstvenosti – možete ih nositi i kao bridal cipele, ako se ovog leta udajete. Mašna ih čini tako nežnim, kao i blistavo bela koža.

Stradivarius papuče od brušene kože

Druge klompe na našoj listi su pristupačne i napravljene su od isprepletane brušene kože, zbog čega izgledaju luksuznije. Idealne papuče za ležerne dane.

Pinko papuče sa potpeticom (MiaMaya)

Ukoliko volite neobične cipele, dopašće vam se model italijanskog brenda Pinko. Ove papuče imaju nesvakidašnju potpeticu, kao i geometrijski oblik kaiševa, uz suptilan zlatni detalj na petama.

Pročitajte i ovo: Koje cipele nositi uz lanene pantalone? Ovi modeli su najbolji izbor

Naslovna fotografija: instagram.com/juliesfi

Božica Luković