Od ishrane do self-care rituala: Kako Natalie Portman održava mladolik izgled

Beauty tajne Natalie Portman zaslužne su što glumica u 43. ima mladoliku kožu. Njen ten je besprekoran i blistav na skoro svakoj fotografiji, bilo da je na crvenom tepihu ili u šetnji gradom – što je impresivno, s obzirom na njenu profesiju, koja zahteva nošenje mnogo šminke.

Natalie trenutno možemo da gledamo u AppleTV+ mini-seriji Lady in the Lake. Radnja se dešava u Baltimoru šezdesetih, gde nerazjašnjeno ubistvo natera domaćicu i majku, Maddie Schwartz (Portman) da iznova osmisli svoj život i preuzme ulogu istraživačke novinarke.

Serija nam je povod da ponovo obratimo pažnju na Portman, koja je u raznim nedavnim intervjuima otkrila svoju rutinu nege kože, koja nije samo efikasna već i pristupačna. Glumica takođe daje mnogo saveta, kao što je ispijanje veće količine vode da bi koža bila hidrirana i izbegavanje dodirivanja lica rukama, kako bi se izbeglo da na kožu dođe ulje i druga prljavština.

Saznajte više o trikovima za lepotu Natalie Portman!

Beauty tajne Natalie Portman

Ishrana

Portman ima veoma strogu ishranu, delom zato što joj određena hrana koju konzumira izazva probleme na koži – na primer, mlečni proizvodi. Za neke od nas, mlečni proizvodi mogu izazvati izbijanje. Za druge, to može biti masna hrana ili čak određene vrste mesa. Kako akne počnu da se pojavljuju na vašoj koži, setite se onoga što ste ranije jeli, a zatim pokušajte da to izbacite iz ishrane na određeno vreme. Ako obraćate pažnju na ono što jedete, moći ćete prilično brzo da otkrijete da li hrana doprinosi vašim kožnim problemima.

Ovom prilikom podsećamo i da je Natalie veganka.

„Kad sam postala vegan, moja koža je postala sjajna. Neke od mojih omiljenih namirnica su takosi sa pasuljem i povrćem, čips i gvakamole, lisnato pecivo od filo testa i kapućino sa ovsenim mlekom. Takođe, ne pijem mnogo – ne više od čaše vina. Možda je to deo starenja”, otkrila je.

Proizvodi koje voli

Po sopstvenom priznanju, glumica je naučila da odvaja vreme za multi-senzorna zadovoljstva koja dolaze sa svakodnevnom rutinom nege kože.

„Veoma sam osetljiva na miris i imam proizvode koje volim da mirišem dok ih koristim – na primer, kad umijem lice i nanesem hidratantnu kremu. Oni su, jednostavno, divni. Uvek nosim korektor. Ako treba da uradim nešto brzo, to je najbrži način da izgledam sveže. Takođe, volim kremu za zanoktice od kajsije; uvek je u mojoj torbi”, rekla je.

Uprkos tome što ceni proizvode za negu kože, njeno tajno oružje je nesumnjivo ruž za usne.

„Uvek nosim crveni ruž jer nikad ne znate kad će vam biti potrebno pojačanje usred dana. To čini da se odmah osećate smelije”, kaže.

Bilo da se radi o vatrenoj grimiznoj ili neutralnoj crvenoj boji, za Portman je važno da je nosi sa samopouzdanjem.

Rituali brige o sebi

Nije iznenađujuće da užurbani porodični život i raspored snimanja bez sumnje mogu uzeti svoj danak, zbog čega je Portman usvojila pažljiv pristup brizi o sebi. Pored uobičajenog trčanja i vežbi za jačanje tela tri puta nedeljno, otkrila je prednosti meditacije.

„U poslednje vreme često meditiram, posebno na poslu kad imam pauze, i to mi je promenilo život. Takođe sam prestala da koristim telefon pre nego što odem u krevet i to mi je pomoglo da zaspim, kao i mojim snovima.”

Najbolji beauty savet

Alber Elbaz, pokojni kreativni direktor modne kuće Lanvin, dao je Natalie beauty savet koji redovno primenjuje.

“Uvek mi je govorio: ‘Niska si, to je lepo. Ne nosi štikle. To je ono što je posebno kod tebe – slavi to, nosi ravne cipele, budi svoja. To je ono što je lepo.’ Mislim da je u lepoti važna ista stvar – ono što te čini drugačijim je ono što te čini lepim. Lepota kojoj težite ne bi trebalo da bude ništa drugo do ono što jeste. Trebalo bi da budete autentična verzija sebe i da naglasite najposebnije, različite stvari na sebi”.

Pročitajte i ovo: Beauty tajne Christy Turlington, koja je rekla “ne” estetskim korekcijama

Naslovna fotografija: instagram.com/_natalieportmanfan