Šta Eva Longoria praktikuje u svojoj beauty rutini, a šta nikad ne bi ponovila

Eva Longoria ima karijeru koja traje decenijama, a u toku godina izgleda kao da ne stari. Ova veština je mnogima potpuna nepoznanica i svaka žena želi da sazna u čemu je tajna, iako je retkima dostupna. 

Kako se čini, Eva Longoria je zna, otkrivši svoju rutinu koje se strogo pridržava, kao i beauty trendove koje sada u potpunosti izbegava.

Njena ultimativna skincare rutina

Elastičnost i mladolik izgled kože duguje redovnoj hidrataciji i korišćenju SPF-a. Nikada ne izlazi iz kuće dok ne namaže hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom, pa joj se tako koža ne suši i ne stvaraju se duboke bore, fleke i pege.

„Hidratacija i zaštita od sunca, definitivno. Uvek koristim hidratantnu kremu sa SPF-om. To nikad ne preskačem i savetujem svima“, rekla je Eva Longoria jednom prilikom.

U torbi uvek ima i balzam za usne kako bi i njih redovno hidrirala, a ono što je ključno jeste da i on kao glavni sastojak ima upravo SPF.

 „Uvek imam balzam za usne. Imam ih 100 različitih, ali balzam za usne je uvek u mojoj torbi“, kaže glumica.

Beauty trik koji je naučila na setu

Makeup trikovi se stalno menjaju, šminka i nega kože evoluiraju i uvek učim nove stvari. Vidim da neko koristi meni nepoznat beauty ‘alat’ i pomislim: Šta je to? ili mi kažu: Treba da probaš ovo. I tako na preporuku saznam za nove stvari“, priznaje Eva Longoria.

Na filmskom setu je saznala za limfnu drenažu lica i benefite koje pruža ako se uradi pre nanošenja šminke, pa je to počela redovno da praktikuje.

„Postoji sprava za limfnu drenažu pre šminkanja. To je rotirajući uređaj i tako prija licu jer je bukvalno kratka masaža. Zatim, postoji vibrirajući alat za masažu ispod očiju. Nanesete serum i onda ga koristite za područje ispod očiju i to na jednostavan način osveži oči, što obožavam. Naučila sam da treba više pažnje posvetiti nezi kože pred šminkanje, nego samom šminkanju.“

Beauty look koji obožava

Verovali ili ne, beauty look Eve Longorie koji je ujedno i njen najčešći izbor, ne razlikuje se mnogo od rutine nege kože koju praktikuje.

„Definitivno bez šminke. Ako imam zaštitu od sunca i hidratantnu kremu, a uz to i maskaru, to je to. Baš takav izgled je moj omiljeni jer se osećam najvernije sebi kad ovako izgledam“, rekla je glumica.

Dok je razmišljala o svom omiljenom beauty looku, morala je jedan i da iskritikuje jer je sušta suprotnost onome što voli.

„Dvehiljadite su bile era teške šminke! Sećam se da sam nosila jak smokey eyes. Kad se osvrnem, pomislim: O bože, imala sam toliko senke na očima… Ne znam ni koliko boja sam koristila. Zato obožavam moderni no-makeup makeup look.“

Svako jutro započinje na isti način

Eva je otkrila i šta je sve deo njene jutarnje skin care rutine, a naglasila je da istu stvar gotovo uvek ponovi i uveče.

„Koristim hidratantnu kremu, serum, hijaluronsku kiselinu, glikolnu kiselinu, vitamin C. Volim svoju jutarnju skincare rutinu da ponovim i uveče.“

Naglasila je veoma važnu stvar kad je govorila o uskoj povezanosti makeup i skin care rutine i ovo je zaista nešto što treba svako da upamti jer je velika istina oko koje se slažu i eksperti. 

„Mislim da ne možeš da imaš dobar makeup look ako nemaš negovanu kožu, zaključila je Eva Longoria.

Pročitajte i ovo: 5 trikova kozmetičarke Sienne Miller koji će unaprediti vašu negu kože

Naslovna fotografija: instagram.com/evalongoria

Milana Petković