Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Feng šui saveti: Prolećna transformacija & Space Clearing

Svaki prostor ima energiju. Taj prostor pripada centru Univerzuma, dok energija konstantno teče i tranformiše se. Svaki stanovnik u tom prostoru ima moć da kreira život kakav želi i da živi tu realnost. Dom je energetsko polje – kako ga pripremimo reflektovaće se kroz život, energizovati ili blokirati fizičko, emotivno ili mentalno telo.

Primena energetskog čišćenja prostora u kome živimo poznata je još iz drevnih vremena. Kinezi, Japanci, Evropljani, Indijanci, Arapi i drugi, svi oni vekovima primenjuju tehniku energetskog čišćenja transformišući stagniranu energiju u pokretačku i vitalnu. Koristili bi zvuk gonga, zvona, bubnjeva, zvečki, palili bi mirisne štapiće ili svete biljke, prikupljali kišnicu, mesečevu i sunčevu vodu, postavljali morsku so, ili kadili.

Čini se da energija i stil života sadašnjeg vremena ubrzava čoveka, pa se oseća sve naglašenija napetost i neizvesnot. Ukoliko tome nismo pridavali značaj, onda smo se susreli sa nekim od sledećih životnih promena, a da nismo rezonovali da samo treba da se vratimo sebi i u svoj mir – svoj dom. To su mogli biti neuspeh, gubitak, razvod, konflikt, depresija, neprihvatanje, nerazumevanje, finansijski problem, zdravstveni izazov, usamljenost, agresija, zavisnost, ogovaranje bilo šta sto je doprinelo da se harmonizovani život deharmonizuje. I normalno, telo i osoba pate. Jedini odgovor koji se nameće jeste potreba za transformacijom.

Space clearing je tehnika koja može pomoći da se sve ono što remeti čoveka, njegovu vitalnost, lični rast, razvoj i napredak, i sve ono što ga čini blokiranim, lako i uspešno transformiše uz primenu jedostavnih saveta.

Dom u kome živimo nije samo kombinacija nameštaja, materijala i svih stvari, to je posebno i sveto mesto u kome svaki kvadratni metar čini beskonačnu energiju stvaranja. Čim uđete u neki prostor odmah se oseti da li odiše energijom dobrodošlice ili ustajalom isrpljujućom energijom. I u jednom i u drugom slučaju potreban je space clearing.

Tehniku primenjujemo uvek kada osetimo potrebu za tim. Međutim, i kada počinjemo neki novi ciklus u životu: nov posao, romansu, ulazimo u novi prostor, gradimo kuću, stupamo u brak… Ali, može se primetiti i jednom godišnje, zato je najpoznatije tradicionalno prolećno čišćenje, jer u skladu sa produktivnim energetskim ciklusom prirode, buđenje proleća – buđenje je ljubavi, zdravlja, vitalnosti, osećaja sigurnosti i mira, osećaja opuštenosti, napretka, rasta, razvoja, procesa produktivnog stvaranja, prosperiteta i svega onog što donosi plodove u vaš život.

Unesite sunce u vaš životni prostor u sledećih 5 koraka:

1. korak – Sređivanje nereda

Očistite svoj dom od prašine i prljavštite, odbacite suvišno.
Obezbedite za ceremoniju bukete prolećnog cveća i jedan gorski kristal.
Nekoliko latica prolećnog cveća potopite u staklenu činiju sa vodom i ostavite na suncu 3-5 sati.

2. korak – Priprema i zaštita

Pripremite se za ceremoniju tako što ćete zatvorenih očiju naizmenično disati na levu i desnu nozdrvu nekoliko minuta, a potom još nekoliko minuta normalno disati. Priprema je veoma važan korak jer praktično se konektujete sa svojim prostorom. Zamolite da vas vitalna energija vodi i da se zaštitite od svega što je negativno.
Sada postavite u 4 dijagonale doma morsku so u manje posudice.

3. korak – Jasna namera i jasne misli

Odredite šta je to što želite da transformišete ili šta je to što želite da vitalizujete. Npr: „Neka mi ovo prolećno čišćenje donese rast, uspeh, napredak, vitalnost u svim aspektima života, i neka se sve što radim harmonizuje lako i jednostavno na najbolji način za mene“.

4. korak – Prolećno čišćenje

Upalite zlatnu sveću, mirisni štapić i pripremite činiju sa vodom i laticama. Pola sata pustite zvukove gongova tako da zidovi doma zavibriraju. Krenite opušteni u ceremoniju. Sada vodu u kojoj su bile latice preručite u drugu posudu i prskajte tom vodom svaku prostoriju, sav nameštaj, zidove i jasno držite svoju nameru u mislima.

5. korak – Zahvalnost

Vrlo je važno da, kako ste otvorili, tako i blagoslovite svoju transformaciju. Kada ste zahvalni za ono što imate, kao i znanje koje dobijate, možete pomeriti granice. Odaberite mesto u domu koje najviše volite i ponovo zatvorenih očiju zahvaljujte na svemu što imate, nabrajajući mentalno, potom zahvalite što ste podržani od strane prolećne energije, i što vam se upravo sada vitalizuje sve ono što ste stavili u svoju nameru. Darujte svoj prostor lepim šarolikim prolećnim buketom cveća i postavite ga na trpezarijski sto, u hodnike, dnevnu sobu, kao i na balkon. Gorski kristal postavite tamo gde još uvek imate stagniranu energiju, kako bi vas pokrenula na akciju. Zlatnu sveću možete ostaviti da izgori do kraja ili je možete ugasiti sada. Ako je ostavite za kasnije, paliti na njen plamen i druge sveće kada god osetite potrebu za tim. Videćete kako se energija balanasira u vašem domu.

Obavezno vodite agendu dešavanja koje slede nakon prolećnog čišćenja.
Sve ono što se nalazi oko vas, utiče na mozak jer se energija uvek kreće.

Čišćenjem prostora podstičete mistični napredak: nebesku, ljudsku i zemaljsku sreću. Svako od nas može doprineti energizaciji dom, jer to je samo naš intimni svet. Nije pogrešno ni ukoliko angažujete profesionalne energetske praktičare, izbor je na vama.

Ako vam se dopada ovaj tekst, imamo još jedan tekst za vas koji će vam sigurno biti zanimljiv – Kako da privučete ljubav i romansu u svoj život.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Danijela Marković je transformativni energetski iscelitelj iz oblasti Feng Shui, radiestezije, space clearing i meditacije. Svoje intuitivno znanje koristi kroz razne veštine omogućavajući drugima da žive srećan i harmoničan život. “Let’s create together harmonious space inside and outside”. Danijela voli da piše poeziju i tekstove na temu Dizajniraj svoj život. Pronaći ćete je na IG: danijela_fengshui.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.