Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nedeljni horoskop: 1. januar – 7. januar

„Srećna vam ova, godina Nova, najlepše sve nek vam doleti što pre…“ Ne smem ni da pitam koliko vas se seća ove pesme, ali svima koliko nas ima želim najradosniju godinu! Da ovih 365 dana ispunite radošću, zdravljem, ponekim padom (jer je sastavni deo života) iz koga ćete izaći jači i pametniji, ali da nikoga ne izgubite od najvoljenijih i što je još važnije da na putu kroz 2023. godinu ne izgubite sebe. Živi, zdravi i radosni mi bili!

Naša prva nedelja u Novoj godini je i više nego dinamična i nimalo dosadna… Predaha nema, radimo nas sebi, odnosima i svemu što nam je važno jer proleće je blizu i želimo da zasijamo i rodimo se ponovo baš kao što se i priroda rađa sa prvim danima proleća.

Nedeljni horoskop: 1. januar – 7. januar

Već prvog dana 2023. godine Venera dolazi do svog poslednjeg zagrljaja sa Plutonom u znaku Jarca i svi oni odnosi koji su na pravim osnovama, oni koji se najjače vole i poštuju i pokazuju odgovornost jedno prema drugom će doživetu ozbiljnu promenu nabolje. Odnosi koji dugo stoje na „staklenim nogama“ dolaze do svog kraja i otvaraju vrata nekog novog života i ustupaju mesto nekim novim i boljim ljudima. Ovi prvi, koji će doživeti promenu svog odnosa neka ne očekuju cvetiće i srciće jer kad je Pluton uključen u aspekt onda nešto mora proći kroz težinu i bol i sa nekim starim stvarima se mora završiti, razrešiti prošlost i krenuti napred pa neko trpljenje i mnogo strpljenja će biti neophodno u ovim danima. Ono što mogu sa sigurnošću da kažem jeste da uspeh i sreća neće izostati nakon ove transformacije odnosa. Oni koji su solo, doživeće unutrašnje spoznaje i promene, ali i finansije će nam biti jako važne i imaćemo neku vrstu retrospektive i promene načina na koji trošimo i vrednujemo svoj novac.

Merkur u svom retro hodu 2. januara dolazi opet do dobrog aspekta sa Neptunom što će nam dati onu čaroliju od prošle nedelje, ali i mogućnost da o nekim starim temama i dilemama porazgovaramo na neki drugačiji način, sa mnogo više razumevanja i bez teških emocija.

U utorak 3. januara naša Venera menja znak, odlazi u Vodoliju da kreira svet kakav ona želi, da se buni protiv svakog ustaljenog načina funkcionisanja, ali i da nas pozove na odgovornost jer će u svom hodu kroz ovaj znak doći i do sukoba sa Uranom i do zagrljaja sa Saturnom. Budite spremni da u ovom periodu (do 27. januara) svoju ljubav pružite na jedan drugačiji, potpuno nekonvencionalan i neočekivan način jer to je slika ove naše lepotice u kostimu jednoroga tj Unicorn Venere. U ovim danima ćemo prednost davati prijateljima i mnogo više ćemo se družiti.

Dan kasnije 4. januara Venera gradi dobar aspekt sa Jupiterom i daje nam pokretačku energiju u emotivnom, ali i finansijskom segmentu. Prošlost polako ostavljamo iza sebe i krećemo u nove pobede i budućnost koju planiramo. Za početak će sve ovo biti unutar nas jer je vladar Jupitera (Mars u Blizancima) i dalje u retro hodu, ali vrlo smo sigurni u ono što želimo, znamo koga želimo i sa kim idemo u neki novi život.

Sunce 5. januara dolazi do dobrog aspekta sa Uranom pa sve svoje ideje zapišite i nemojte se mnogo obazirati na „nemoguće je to, ne zanosi se.“ komentare onih koji vam uistinu žele najbolje, ali ponekad projektuju svoje strahove na vas.

U noći između petka i subote se jedan ciklus završava i očekuje nas Pun Mesec na šesnaestom stepenu znaka Raka, nekih desetak minuta nakon ponoći i vreme je da prošlost ostavimo baš u onoj staroj godini. Dozvolili smo joj da se još malo provuče i muči nas prvih nekoliko dana, ali sada smo čvrsto rešeni da stavimo tačku bez mogućnosti da se ista pretvori u tri tačke. Istog dana, 7. januara Sunce će doći do konjukcije sa retro Merkurom pa će komunikacija biti obojena prošlošću što ne mora biti ništa loše ili teško, već baš naprotiv, možemo oživeti neke lepe uspomene i obogatiti svoju dušu sećanjima koja nas čine boljim ljudima.

Mesec će putovati kroz znak Bika sve do 3. januara, pa ako je ikako moguće nemojte preterivati sa hranom i pićem jer će kilograma viška biti na pretek, kada u utorak u 3.44 č Mesec pređe u Blizance osim povremene nervoze i želje da se što pre pokrenemo imaćemo i malo više optimizma i želje za druženjem. U znak Raka, svoj dom, stiže 5. januara u 15.15 č u pravo vreme na porodični ručak, gde će i završiti svoj put ove nedelje i nudi nam nekoliko dana punih jakih emocija koje će svoju kulminaciju doživeti u noći između petka i subote i ove dane će pratiti ona čuvena izreka „da je noć najtamnija pred svitanje“, pa ne brinite jer subota ujutru će biti lepa baš kao i naša najlepša reč PRASKOZORJE.

Podznak Ovan

Prvu nedelju u Novoj godini provodite sa poslovnim obavezama koje vam vise nad glavom, ali bez brige imate vremena da sve rešite i ispravite ukoliko je bilo nekih propusta, a verujem da ih je bilo. Poslovni segment se sada vrti oko nekih starih priča i dogovora i nije vreme za pokretanje novih projekata.

Ljubav

Slobodni su sada sasvim drugačije raspoloženi i kroz neka druženja sa prijateljima od utorka dolaze do sjajnih ljudi koji će im obeležiti ne samo ovu nedelju, već i celu Novu 2023. godinu. Oni koji su u vezama koje su stabilne će krenuti put ozbiljnih odluka o zajednici, deci i svemu lepom što vas čeka. Sa druge strane svi ono koji su u „povuci-potegni“ vezama mogu očekivati razrešenje situacije i mogućnost da priča krene pravim putem ili da krenete pravim, ali svako svojim putem.

Podznak Bik

Praznici za vas kao da ne postoje, potpuno ste fokusirani na poslovnu situaciju i željni da nešto dovedete do kraja, ali znate i sami da ćete morati da imate strpljenja, kao i da će biti potrebna promena načina na koji radite ili promena samog radnog mesta. Svakako i sebe i druge ćete iznenaditi nekim drugačijim i nekonvencionalnim rešenjima.

Ljubav

Oni koji su u vezama dolaze do rešenja situacije koja ih je već dugo uznemiravala, a mogla je da bude u vezi kredita, pozajmice ili neke preraspodele finansija u okviru odnosa. Slobodni nisu u nekom elementu za nove početke, više ih zanima u ovom trenutku status i uspeh u karijeri pa odmorite malo od svega, ipak su praznici. 

Podznak Blizanci

Dragi moji, samo se nadam da ste dobro, da se niste povredili, zaboravili na sebe od obaveza i razboleli jer vam je imunitet još neko vreme kritična tačka?! Polako idemo ka boljim danima, danima u kojima ćete moći da krenete napred u pravom smeru i bez vraćanja nekoliko koraka unazad na svakih par dana. Za sada odmarajte, rešavajte „repove“ iz prethodnog perioda i čuvajte svoje zdravlje, a onda ćete od polovina januara tamo gde ste krenuli leta 2022. godine i samo napred, punog srca i u pravoj brzini. 

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu upoznati nekoga ko je došao iz inostranstva na kraći odmor za praznike kod nekoga od vaših prijatelja ili poznanika preko koga ćete se i upoznati. Oni u koji su u vezama se u narednim danima mogu osećati kao najobožavanija osoba na svetu jer će partner učiniti sve samo da budete nasmejani i radosni. Uživajte u ovim danima bez straha i razmišljanja o tome šta će biti i kako će biti, budite u sadašnjem trenutku. 

Pročitajte i ovo: Kristali koji pomažu kod simptoma menopauze

Podznak Rak

Nerazumevanje sa ljudima koje srećete će biti jako, ali vaša želja da ispoštujete tradiciju i one koje volite će prevladati pa će biti potrebno da makar nekoliko dana uzmete samo za sebe. Iza vas je jedan veoma dug period u kom se borite za korak napred ka budućnosti, ali vas nešto uvek vrati unazad. Kraj meseca donosi preokret, a kraj ove nedelje i okretanje sebi i svom životu jer samo bez sebe ne možemo.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovim danima mogu zaista produbiti svoj odnos na jedan lep način. Ne plašite se da pokažete svoju ranjivu stranu i iskrenu emociju koju osećate. Slobodni imaju mogućnost da upoznaju nekoga ukoliko su daleko od kuće u ovim danima. Ostali  će jednom nogom biti u prošlosti, ali uskoro se situacija i za vas menja nabolje.

Podznak Lav

Godina u kojoj vas čeka velika poslovna promena je počela, a vi se ovih dana malo odmorite i uživajte sa onima koje volite. Imaćete vremena da sve što nije završeno sada razrešite na poslovnom planu, ali budite oprezni sa papirologijom i novcem jer ih lako možete izgubiti u ovim danima.

Ljubav

Slobodni imaju priliku da se malo odmore od svega u krugu prijatelja, a onda nakon 12. januara da počnu i nove veze, neki sa bivšim partnerima, neki sa potpuno novim ljudima, ali će svakako veza biti kvalitetnija od svih do sada. Oni koji su u vezama će u ovoj nedelji imati želju da se posvete i prijateljima, i porodici i poznanicima pa se na kratko možete i odvojiti odnosno biti par dana sa prijateljima ili porodicom što vašem odnosu uopšte neće smetati, baš naprotiv. 

Podznak Devica

Možda biste mogli da se vratite na ples, na neki fudbal, košarku, nešto što ste ranije radili, a pričinjavalo vam je veliko zadovoljstvo sada vam može doći u misli, ali možete i realizovati sve što je nekada bilo dobro po vas, a iz nekog razloga ste to zapostavili. Samo napred i ne odustajte od onoga što volite.

Ljubav

Slobodni će u ovoj godini ostvariti partnerski odnos koji će im biti jako važan za život, a ova nedelja donosi preispitivanje, želite li formu ili suštinu, da li je važnije da osoba ima status ili da bude neko sa kim ćete uživati…?! Zanimljivi susreti sa nekim ko ima veze sa vašim poslovnim životom. Oni koji su u vezama po svaku cenu žele da sačuvaju odnos u kom su i to uopšte nije loše, ako je veza na pravim osnovama odnosno ako je čista ljubav ono što vas veže. Od marta ove godine imate 24 meseca da svoj emotivni život rešite na najbolji mogući način i pametno pristupite svemu jer neće biti mogućnosti za preskakanje problema.

Podznak Vaga

Dani u kojima biste želeli samo da budete uz one koje volite, da zagrlite roditelje i osetite dobro poznate mirise detinjstva. Mnogi neće biti u prilici da ovo ostvare i jako će im teško pasti ovi dani pa je važno da se fokusirate na prijatelje, da slobodno vreme provodite baš onako kako vam prija i ako osetite potrebu da izdvojite vreme za sebe, to i uradite. Nervoza u vezi odlaska ili produžetka boravka u inostranstvu će trajati do sredine ovog meseca. Jačajte imunitet.

Ljubav

Slobodni će iz nekog prijateljskog odnosa preći u emotivni, a onda pred kraj meseca neće znati šta dalje jer odgovornost i promena je ono što će se tražiti od vas, a pitanje je koliko ste spremni za takvo nešto. Oni u vezama će biti fokusirani jedno na drugo u ovim danima i želja da uspete i rešite sve ono što stoji kao kamen spoticanja će pobediti, posebno ako se tiče prošlosti.

Podznak Škorpija

Komunikacija vam nije jača strana ovih dana, kao da slabo razumete i sebe, ali i druge, pa će nesporazuma biti i više nego što možete da podnesete. Više odmarajte.

Ljubav

Slobodnima ljubav dolazi u komšiluk, pa ne odbijajte pozive na kafu ili makar skoknite do komšija kako biste im odneli neki kolač u ove praznične dane. Oni koji su u vezama imaju mogućnost da svoj odnos promene nabolje i pokrenu se u nekom drugom smeru koji vodi ka zajedničkom životu ili makar nekom ozbiljnijem posvećivanju vezi u kojoj ste.

Podznak Strelac

Zaboravite na obaveze u ovim danima i uživajte sa onima koje najjače volite jer ako se neko naradio i ako je neko zaradio u prethodnom periodu onda ste to vi. Vraćajte dugove na vreme i ne pozajmljujte novac, nije trenutak za to.

Ljubav

Slobodni će imati mnogo druženja u narednim danima, ali čekamo sredinu meseca za neke ozbiljnije promene. Oni koji su u vezama će imati mnogo bolju komunikaciju sa partnerom i u danima koji su pred nama svaki problem možete rešiti. Jedino oko čega može biti nesuglasica jeste novac pa pazite da ne potrošite previše ili negde zagubite veću svotu novca.

Podznak Jarac

Pitanja prošlosti vas muče u ovoj prvoj nedelji Nove godine, a ono što je dobra vest jeste da sve što ste možda propustili da kažete ili uradite, sada možete rešiti na mnogo kvalitetniji način. Posao nakon praznika polako kreće u smeru u kom je trebao ići, po vašem planu,  još od leta prošle godine. 

Ljubav

Slobodni mogu započeti zanimljivu komunikaciju putem društvenih mreža i iz jednog neobaveznog ćaskanja ući u vezu sa nekim ko je potpuno drugačiji od vas. Lunacija u vašem polju partnerskih odnosa na samom kraju nedelje donosi mogućnost da preokrenete situaciju u vašem odnosu pa ili da menjate način funskcionisanja, ili da menjate partnera jer ste se vi, zaista, prilično promenili u poslednjih nekoliko godina i potrebni su vam oni ljudi koji su spremni za rast na svakom nivou. 

Podznak Vodolija

Nedelja u kojoj treba da blistate, da se družite, putujete i budete radosni zbog vesti koje ćete dobiti od braće ili sestara. Veliki preokret očekujemo početkom marta, a do tada rešavajte sve ovo što vam je u mislima jer vreme je da izađe na površinu.

Ljubav

Oni koji su u vezama ako su razrešili probleme koji su ih mučili mogu jako uživati u danima koji su pred nama, a čak iako je ostalo o nečemu da se razgovara znajte da vam 5. januara donosi mnogo dobre energije i mogućnost razrešenja naizgled nemogućih situacija. Slobodni neka se klone zauzetih partnera i tajnih odnosa jer osim nervoze nećete dobiti ništa više. Fokus prebacite na prijatelje jer nekome ste veoma dragi i gaji mnogo veće simpatije od prijateljskih.

Podznak Ribe

I dalje najviše troškova ide na kuću i porodicu, ali sve do sredine maja imate sjajan period za zaradu i napredovanje pa nemojte mnogo brinuti jer ćete sve potrošeno nadoknaditi. Mogućnost viđanja sa prijateljima sa kojima  ste davno, pod teretom životnih obaveza, izgubili kontakt. 

Ljubav

Slobodni u ovim danima više žele da putuju i druže se, a ljubav ih čeka baš na nekom kraćem putovanju u potpuno opuštenoj atmosferi. Oni koji su u vezama mogu imati nesuglasica zbog nekog prijatelja koji je ili došao nenajavljen ili vam oduzima veliki deo planiranog zajendičkog vremena. Razgovor i razumevanje su rešenje (uvek) za svaku pa i ovakvu situaciju. 

Pročitajte i ovo: Energetski boost sa feng šuijem u 9 ključnih koraka

Naslovna fotografija: unsplash.com

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.