Nedeljni horoskop: 16. jul – 22. jul

Nedelja u koju krećemo nosi promene koje će naš život menjati u narednih godinu i po dana, a ovo će se najviše odraziti na emotivne odnose, ali da krenemo redom pa će vam sve biti jasnije.

Nedeljni horoskop: 16. jul – 22. jul

U ponedeljak, 17.7. u 20.31č, na 25. stepenu znaka Raka očekuje nas Mlad Mesec koji nam nosi mogućnost dobrih i to dugoročno dobrih promena, ali uz jednu veliku tačku koju moramo staviti na prošlost. Ovu tačku pominjem već neko vreme i verujem da vam je jasno da ne možemo dalje ukoliko jednom nogom stojimo zarobljeni u davnim pričama i tugama jer nešto nije bilo onako kako smo mi zamislili. Vreme je da prihvatimo život i krenemo u ono što nam dolazi jer kraj moramo napraviti i sada je najbolji mogući trenutak za to. Ukoliko osećate da niste spremni, dajte sebi vremena jer period do kraja januara sledeće godine je u energiji završetka sa prošlošću, pa ćete imati još trenutaka za iskoristiti.

Oni koji praktikuju dijetu po mesečevim menama vodeni dan u trajanju od 24č počinju 17.7. u 20.31č.

Istog dana Merkur u Lavu dolazi do izazova sa Jupiterom iz znaka Bika, pa se u ovih nekoliko dana možemo zbog nebitne stvari posvađati i iz prepirke i inata doći do ozbiljne svađe. Ovih dana takoreći „teramo mak na konac“ i zbog takvog ponašanja štetimo i sebi i odnosima koje gradimo unazad danima, mesecima ili godinama. Budite oprezni sa rečima i inatom u ovim danima i nemojte verovati baš svemu što do vas dolazi.

Najavljena promena s početka teksta se odnosila na mesečeve čvorove koji danas sa ose Bik-Škorpija, prelaze na osu Ovan-Vaga, pa jačamo individualizam, a odnose koji postoje tek onako i koji nas guše veoma dugo ćemo u narednih godinu i po dana prekidati bez mnogo želje za objašnjenjima jer ćemo mi osećati da radimo najbolju stvar za sebe i svoj život. Prekida će najčešće biti kod onih parova za koje smo bili sigurni da će „ostariti zajedno“, ali ipak će ovo biti dobre odluke jer sve što nam više ne služi treba da ode iz našeg života.

U četvrtak, 20.7. Sunce dolazi do dobrog aspekta sa Neptunom, pa je vera ono što nas drži u životu i što nas tera da se za svoje snove borimo ma kakve prepreke život postavio ispred nas, a upravo ćemo jednu od prepreka imati istog dana i to u vidu izazova Saturna i Marsa što nam nosi energiju pobune i nerazumevanja posebno ako svoje ideje treba da predstavite nekome ko je mnogo stariji od vas po godinama ili iskustvu, ali ne zaboravite na veru sa početka ove rečenice jer ne treba odustajati već od pobune napraviti nešto dobro i pronaći drugi način da se izborimo za ono što želimo.

Poslednji dan naše nedelje, 22.7. dolazi nam sa izazovom Sunca i Plutona i eto opet one prošlosti, ali i prilike da na istu stavimo tačku. Odnosi sa muškim delom porodice, familije ili bliskog okruženja mogu biti izazovni i biće potrebno nešto menjati kako bismo se osećali dobro i kako ne bismo dozvolili bilo kome da na naš život utiče destruktivno. Ne zaboravite da je jako važno da živite svoj, a ne tuđ život ili nečija očekivanja i želje.

Mesec će u svojoj kući biti sve do 18.7, što znači da ćemo i mi sami imati želju da nešto u svojoj kući ili odnosu sa onima koje najviše volimo promenimo ili se posvetimo nekom svom koga dugo nismo videli. Kada 18.7. u 6.40č Mesec pređe u znak Lava dobijamo potpuno drugačije želje pa idemo iz jedne u drugu krajnost i kao želimo mir, a u stvari iz trenutka u trenutak pravimo haos. U četvrtak, 20.7. u 19.13č Mesec prelazi u znak Device gde se već neko vreme nalazi i Mars, pa ćemo više biti nervozni i na sav glas pričati kako ništa ne stižemo, ali nije do loše organizacije već do previše obaveza koje preuzimamo na sebe i to je ono sa čim ćemo morati da prestanemo kako ne bismo ugrozili svoje zdravlje.

Kako će se promene na nebu u ovoj nedelji odraziti na vas u zavisnosti od  podznaka možete pročitati u nastavku.

Podznak Ovan

U danima pred nama za početak dobijate lepe vesti vezane za bliske članove porodice, a neki od vas će i menjati nešto u domu ili pokretati selidbe i promene te vrste. Bilo bi dobro da se setite perioda oko 20.04. ove godine i šta se tada dešavalo u vašem životu jer epilog tih situacija stiže u narednim danima. Poslovna situacija se može menjati, ali je važno da dobro postavite plan, pa tek onda krenete u realizaciju i ovo naglašavam samo iz razloga što vi to obično obrnuto radite. Nemojte ništa raditi u afektu, već polako i sigurnim koracima, bez trčanja. 

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji počinju svojih godinu i po dana koji mogu doneti razrešenja za one koji su tu, a ne znaju zbog čega, ali i boljitak onima koji zaista žele da rade na sebi i svom odnosu. Slobodnima stižu poruke od nekih bivših partnera pa će ovde biti razmišljanja o pomirenju koje vam neće mnogo doneti, ali zabave i strasti će svakako biti, pa ako vam odgovara tako onda i uživajte u letnjim avanturama. 

Podznak Bik

Nedelja u kojoj bi trebalo da izbegavate rasprave sa ukućanima sa kojima se još uvek niste posvađali jer je prethodna nedelja bila prilično tenzična. Na poslovnom planu je potrebno da date sve od sebe, ali opet da ne prelazite granice svojih mogućnosti, odnosno, da ne radite posao koji treba da uradi neko od kolega jer vaša dobra namera može biti iskorišćena, pa će vas zatrpati i obavezama koje nisu u opisu vašeg radnog mesta.

Ljubav

Oni koji su vezama ne samo u narednih nedelju već narednih mesec i po dana mogu raditi na potomstvu jer je period za to gotovo idealan, pa nemojte posao nositi kući, već uživajte sa svojim partnerom. Slobodni bi morali da menjaju svoj stav u ovoj nedelji kako bi nekoga uopšte mogli privući u svoj život. Isuviše ste nervozni i okrenuti nekoj negativnosti što vas samo udaljava od lepih događaja.

Podznak Blizanci

Finansije su daleko bolje u narednim danima, nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko meseci. Odluke koje ste doneli u vezi posla, novca ili ulaganja koje ste započeli sredinom aprila će se konačno isplatiti. Imaćete sjajnu ponudu za dva posla ili će vam se poklopiti početak nekog posla i last minute ponuda za putovanje, pa ćete želeti da budete na dva mesta, ako je ikako moguće. U vaše mogućnosti ne sumnjam, ali ipak mislim da je u ovom periodu posao važniji, biće vremena za uživanje.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji i narednih mesec i po dana mogu imati nervozu koju će stvarati neko iz prošlosti vaše ili vašeg partnera i ovo zaista ne bi smelo da utiče na odnos jer je iza tog poteza samo pokušaj da se naruši vaš sklad, a to nemojte nikome dozvoliti. Slobodne ljubav čeka na putovanju, a najviše uspeha ćete imati ukoliko idete u, na primer, Crnu Goru, na Siciliju, u Rim, Madrid, Berlin, Prag…

Podznak Rak

Nedelja u kojoj je pravo vreme da bez uzimanja u obzir želja i osećanja drugih ljudi, razmislite šta je to što vi zaista želite od svog života i u tom smeru se pokrenete. Rekla bih da dobro znate šta hoćete, ali su ograničenja bila jer neko iz bliskog okruženja nema razumevanja za vas i nove ideje koje imate. Pustite se i živite svoj život na način koji vama odgovara, a oni koji vas vole će biti uz vas kada vide da ste srećni u tome što radite.

Ljubav

Oni koji su u vezama u narednim danima imaju mogućnost da osveste neke ne baš sjajne teme u svom odnosu, ali i da ih iz korena menjaju. Velika strast će se probuditi, posebno na početku nedelje, pa budite oprezni jer ovo osim lepih trenutaka, može izazvati i velike svađe. Slobodni u danima pred nama imaju mogućnost da u razgovoru koji je u vezi kupovine automobila ili tehnike ostvare i mnogo prisniji kontakt jer će razgovor biti daleko zanimljiviji od svakog drugog, pa ćete poželeti i lično da se upoznate. 

Podznak Lav

U narednim danim pratite svoju intuiciju jer će vam biti odličan putokaz gde treba skrenuti, a gde ostati na putu kojim idete. Ostvarenje ciljeva kojim težite na poslovnom planu su u toku i toliko ste zaslepljeni krajnjom tačkom na koju želite da stignete da lako možete propustiti neke dobre prilike ili osobe koje vam mogu pružiti veliku pomoć, pa će vam i ovde intuicija i malo mira koji vam treba, doneti pomak napred. 

Ljubav

Slobodni osim i dalje mogućnosti za obnova priča sa bivšima, u ovoj nedelji imaju mogućnost upoznavanja sa ljudima sa kojima će doživeti onaj vau efekat i osećaj kao da se znaju čitavog života. Mnogo je važno da dozvolite sebi ljubav jer sva ograničenja su u vama. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji neka ne budu na kraj srca i neka ne ulaze u prepirke sa partnerom oko sitnica jer nijedno neće hteti da popusti, pa iz šale možete doći do ozbiljnog sukoba.

Podznak Devica

U ovoj nedelji je važno ne čekati savršen trenutak, već krenuti napred u smeru u kom jesu vaše želje i snovi. Ukoliko se bavite bankarskim poslovima, osiguranjem ili investicionim fondovima u narednih godinu i po dana možete ostvariti izuzetan uspeh u poslovanju i napredovanju u karijeri. Mogućnost da neko ulaganje bude isplativije nego što ste očekivali, a oni koji čekaju odobrenje kredita će u narednim danima završiti svu papirologiju i novac će im biti na računu. 

Ljubav

Slobodni dok ne „raskinu“ sa prošlošću i nekim tugama koje su se desile nekada, pa sada stoje kao znak upozorenja ispred svake nove priče neće moći da krenu u neku kvalitetnu i trajnu emotivnu vezu. Period do oktobra je odličan za svaku vrstu emocionalnog isceljenja, pa radite na tome jer ćete i sami videti pomak vrlo brzo. Oni koji su u vezama moraju da razgovaraju i o teškim temama jer samo durenje ili tretman ćutanjem neće doneti nikakav pomak. Stanje u kom se vaša veza nalazi je rešivo, ali morate oboje biti voljni da radite na tome. 

Podznak Vaga

Osećaj rastrzanosti između onoga što je vama potrebno i onoga što drugi žele će biti jak u narednim danima. Važna lekcija za vas uvek, a posebno u narednih godinu i po dana jeste da napravite balans između sebe i drugih ljudi i da ne ugađate drugima nauštrb svojih želja ili takozvanog „mira u kući“. Velike promene u karijeri vas očekuju, ali podrška važnih ljudi izostaje i to je ono što vam narušava mir. Istrajte u svojim poduhvatima bez oklevanja.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu ponovo stupiti u kontakt sa nekim starim prijateljem sa kojim je sve uvek nekako bilo na ivici između prijateljstva i ljubavi pa ćete imati priliku da ustanovite da li je možda baš sada trenutak da se okušate kao pravi par. Oni koji su u vezama će u ovoj nedelji imati mnogo izlazaka i druženja sa partnerovim, ali i svojim prijateljima. Takođe, razmišljaćete ko je to od prijatelja koga više ne želite u svom okruženju jer vam se čini da loše utiče na vaš partnerski odnos. 

Podznak Škorpija

U ovoj nedelji govorite „Doviđenja“ čuvenoj zoni komfora i krećete u realizaciju svojih poslovnih planova koje ste davnih dana napravili, ali ipak vas je nešto mrzelo da se pokrenete i sada konačno shvatate da niko umesto vas neće ostvariti vaše zamisli, pa je vreme da vi to sami uradite. Ono što je sjajno jeste da vam se neke prilike i vraćaju u narednim mesecima, pa takoreći niste mnogo propustili lenstvovanjem u prethodnom periodu. Imate mogućnost da promenite posao ili svoj biznis podignete na viši nivo, pa nemojte čekati više ni dan, već se odmah pokrenite.

Ljubav

Slobodni će u ovoj nedelji biti jedna od glavnih zvezda gdegod bili, a mnogi će onako tiho pričati šta to sve znaju o vama i o vašim prošlim ljubavima. Neka vas ovo ne dotiče jer uvek će neko nešto pričati, a vi gledajte one koji su poštovani i uspešni u svom poslovnom okruženju jer tu možete naći osobu koja će za vas biti odličan izbor. Oni koji su u vezama bi najviše voleli kada bi mogli da uđu u mozak svog partnera i tačno znaju šta u kom trenutku misli, a kako to još uvek nije moguće ne preostaje vam ništa drugo nego da o svemu važnom naglas razgovarate. Partner mnogo vremena provodi na poslu i to može stvarati probleme u odnosu.

Podznak Strelac

Ukoliko je vaš posao vezan za inostranstvo onda u narednom periodu možete imati malih problema u komunikaciji ili nekim greškama u prenosu informacija, pa sve proverite nekoliko puta kako ne biste napravili veći propust. Imate velike mogućnosti za promene na poslovnom planu i koraci koje sada pravite će biti veoma važni za pomak koji stiže tokom jeseni.

Ljubav

Slobodni bi želeli da im neko ponudi sve, a da oni ne moraju previše da se angažuju oko te osobe ili potencijalne veze, pa je važno da ako želite neki odnos razmislite da li ste i koliko spremni da se posvetite istom. Oni koji su u kraćim  vezama će doći do spoznaje da je partner ozbiljna cicija i da štedi na mnogim važnim stvarima, pa će budućnost odnosa biti dovedena u pitanje. Za one koji su u dugim vezama ova nedelja donosi problem sa novcem ili nekom vrstom ulaganja, pa ćete ili vi, ili partner morati da pozajmite novac negde ili uzmete iz šteka koji je za neko vaše važno putovanje. 

Podznak Jarac

U narednim danima ćete biti prinuđeni da stare obrasce ponašanja ili ljude koji vas koče pustite, neke i otpustite i krenete u novu etapu svog poslovanja. Takođe, ovo može značiti i da ćete sami dati otkaz ukoliko ste zaposleni na nekom mestu na kom se već dugo osećate loše. U novim poslovnim poduhvatima će vam saveti stručnih lica iz tih oblasti biti od velike koristi.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji mogu najviše mogućnosti za početak veze ili makar zanimljive komunikacije imati sa nekim ko je vezan za vašu bivšu firmu ili je ta osoba nekada radila u firmu u kojoj ste vi sada, pa obratite pažnju na bivše,  ali kolege. Oni koji su u vezama bi trebalo da prihvate da nije moguće kontrolisati svaku životnu situaciju i da je nekada lepo uživati u onome što nam se dešava, spontano i bez previše planova. 

Podznak Vodolija

U ovoj nedelji ćete se vratiti staroj, dobroj navici ili uraditi nešto dobro za sebe, pa će se neki od vas vratiti treninzima, neki će ujutru pre posla trčati ili voziti bajs, a neki se vratiti pisanju, svojoj prvoj ljubavi. Planovi vezani za posao ili razgovori na kojima ste bili tokom proleća će sada doneti rezultate, pa ćete moći da birate šta i od kada želite da radite. Novi, bolji i drugačiji početak vas očekuje u segmentu poslovanja.

Ljubav

Oni koji su u vezama u ovoj nedelji mogu imati problem zbog događaja u porodici, vašoj ili vašeg partnera, a u pitanju je mlađi član porodice. Slobodni u ovoj nedelji treba da provode što više vremena na mestima na kojima ima mnogo ljudi (tržni centri, rođendani, proslave) jer ovde imate najviše šansi za nova i zanimljiva poznanstva. Ova osoba će mnogo voleti da priča, posebno o sebi, i da se malo više hvali, ali biće vam sve to više simpatično, nego iritantno.

Podznak Ribe

Ljudi sa kojima sarađujete su posebno teški ove nedelje i imate osećaj da traže zamerku u svemu što kažete ili uradite. Ono što je do vas jeste da svoj deo posla radite maksimalno dobro i da razmislite o tim kritikama koje dobijate jer neke mogu biti konstruktivne i mogu vam pomoći da budete još bolji. U poslovnom segmentu se klonite onih koji vam mnogo obećavaju jer od tih priča neće biti ništa.

Ljubav

Slobodni u ovoj nedelji imaju tako fatalne susrete da će vam se činiti da je svaka osoba koju sretnete „čovek/žena vašeg života“. Polako sa zaključcima jer će vas u narednim danima voditi jake strasti, pa će razum biti na nekoj vrsti pauze. Oni koji su u vezama u ovoj nedelji imaju mogućnost da donose važne i velike odluke koje se tiču potomstva što kod nekih parova može doneti i prekid odnosa jer vam se želje za budućnost ne poklapaju.

Pročitajte i ovo: Privuci romantiku u svoj život uz Feng Shui

Naslovna fotografija: unsplash.com/JovanVasiljvić

Astrolog AstroLilit, nepopravljivi optimista čija je želja da vam zvezde i vaš natal približi tako da shvatite da ste vi glavni i da su zvezde tu da vam pomognu, a ne da ih se plašite.