Nedeljni horoskop: 4. februar – 10. februar

 

Nedeljni horoskop: 4. februar – 10. februar otkriva šta svakom horoskopskom znaku u najvažnijim životnim oblastima donosi naredna nedelja.

Ovan

Ljubav

Merkurov tranzit kroz Vodoliju koji počinje u ponedeljak, podstiče otvorenost uma za nove ideje, živahne susrete i prosvetljujuće razgovore sa prijateljima ili u grupama u kojima se diskutuje. To bi vas moglo inspirisati da potražite istomišljenike i angažujete se u zajedničkim naporima da svet učinite boljim mestom. Širenje društvenog kruga omogućuje nova poznanstva, koja se mogu produbiti i razviti i postati srdačna prijateljstva, ali i više od toga.

U partnerskim odnosima ovo je dobar period za jačanje odnosa – možete zajedno otkriti interesovanja i uključiti se u društvene aktivnosti, u kojima ćete pronaći višu svrhu. Zajedničko angažovanje osnažuje vaš odnos, jer potvrđuje kompatibilnost i snagu vaših vrednosti i uverenja.

Posao

Ove nedelje ćete biti vrlo inspirisani i kreativni – pronaći ćete inovativna rešenja za poslovne zadatke i izazove. Odlično je vreme da pokrenete nove projekte ili predstavite svoje ideje. Saradnja sa kolegama će biti plodna, a vaš doprinos će biti prepoznat i visoko cenjen.

Zdravlje

Ove nedelje usredsredite se na održavanje ravnoteže između fizičke aktivnosti i opuštanja. Ples ili neka druga timska angažovanja mogu biti naročito prijatna i korisna za vašu kondiciju. Osluškujte svoje telo i nemojte se naprezati preko svojih snaga. Obezbedite sebi dovoljno sna i odmora.

Bik

Ljubav

Ove nedelje treba da se otvorite za prihvatanje novih iskustava u vašem ličnom životu – možete upoznati nove ljude i ispobati aktivnosti koje su izvan vaše uobičajene rutine. Vaša jedinstvena perspektiva privući će zanimljive osobe i razgovore u kojima možete pronaći baš onu vrstu intelektualne stimulacije koja vam je neophodna u odnosu.

U partnerskim odnosima možete težiti distanciranju, zbog pojačane potrebe za prostorom i vremenom za sebe, kako biste se bavili svojim mislima i unutrašnjim procesima. Ako je ovo deo uobičajene dinamike u vašem odnosu, partner će vas ostaviti na miru i poštovaće vaše potrebe. Ukoliko do sada niste imali takve periode, razgovarajte sa partnerom o tome kako se osećate i objasnite mu da vam treba više vremena za samoistraživanje.

Posao

Ove nedelje možete razmišljati o svojim ciljevima, pod uticajem Merkurovog tranzita kroz Vodoliju. Dobar je trenutak da se povežete sa svojim kontaktima, kako biste otkrili nove mogućnosti u karijeri. Ako ste nezadovoljni tu gde ste, novi ciklus karijere koji se pokreće u vašem karijernom polju, može vas odvesti daleko, u potrazi za promenom. Ne dozvolite da vas ekstremna razmišljanja o najgorim scenarijima uvuku i zamrače vam viziju.

Zdravlje

Ove nedelje se posvetite zdravlju mozga, odnosno vežbanju i aktiviranju kognitivnih sposobnosti – rešavajte zagonetke i kvizove, ili se posvetite učenju neke nove veštine. Balansiranje mentalnih aktivnosti i laganih fizičkih vežbi (šetnja, vožnja bicikla), pomoći će u održavanju opšteg blagostanja.

Blizanci

Ljubav

Vaše više ja se aktivira ove nedelje, pod uticajem početka Merkurovog tranzita kroz znak Vodolije u vašem duhovnom polju. Možete steći duboke uvide i širu sliku svoje sudbine – obratite pažnju na svoja osećanja, snove i „znakove pored puta“, koji su svuda oko vas. Zatvaranje krugova iz prošlosti je deo tog procesa, kao i shvatanje kakvo mesto ima ljubav u vašem životu i gde je sve nalazite, primate i dajete.

U partnerskim odnosima možete osetiti obnavljanje duboke povezanosti i suštinsko slaganje oko najvažnijih stvari – setićete se zašto ste dobar tim i koliko vam je važna međusobna podrška i oslonac. Ove nedelje možete biti posebno nežni i velikodušni, a partner će ceniti vašu brigu i uzvratiće vam toplinom i ljubavlju. Možete doživeti neka nova zajednička iskustva koja će osnažiti temelje vaše veze.

Posao

Očekujte produktivnu nedelju u profesionalnoj sferi – vaše pregovaračke veštine i diplomatija biće na vrhuncu, što će vam omogućiti uspešne dogovore, a možda i sklapanje nekih unosnih ugovora. Imajte u vidu svoje dugoročne ciljeve i iskoristite ovo vreme za izradu strategije i planiranje unapred. Vaši napori donose pozitivne rezultate.

Zdravlje

Zarad svog holističkog blagostanja i usklađivanja fizičkog, emocionalnog i mentalnog zdravlja, bilo bi korisno da se posvetite praksama koje promovišu meditaciju u pokretu, kao što je joga ili tai či. Svesnost u ishrani i adekvatan odmor poboljšaće vašu ukupnu vitalnost.

Rak

Ljubav

Duboki uvidi u vaš unutrašnji život mogu se pokrenuti pod uticajem Merkurovog tranzita kroz Vodoliju u vašem polju isceljenja. Možete otkriti verovanja ili način razmišljanja koji vas drži zaglavljene i sprečava vas da uspostavite i održite zdrave ljubavne odnose. Meditacija može poboljšati vašu intuiciju i ubrzati spoznaju o tome šta vas sputava i čega treba da se oslobodite.

U partnerskim odnosima je dobar period za negovanje veze kroz iskrene razgovore, ranjivost i iskazivanje zahvalnosti voljenoj osobi. Vaša sposobnost da slušate i saosećate pomoći će vam da produbite odnos i rešite neke stare nesuglasice, ne dozvoljavajući da dovedu do sukoba.

Posao

Stabilan napredak u vašem profesionalnom životu dovodi do prepoznavanja i vrednovanja vaše posvećenosti u prethodnom periodu. Dobro vreme za planiranje i izvršavanje dugoročnih ciljeva – timske interakcije će biti harmonične i možda ćete igrati ključnu ulogu u zajedničkim naporima.

Zdravlje

Ovo je nedelja za fokusiranje na mentalno i emocionalno zdravlje – vežbe svesnosti i joga mogu vam biti veoma korisne. Obratite pažnju na svoje navike spavanja i pokušajte da uspostavite smirujuću noćnu rutinu. Negovanje unutrašnjeg mira značajno će doprineti vašem fizičkom blagostanju.

Lav

Ljubav

Ove nedelje možete imati duboke uvide u svoje emocionalne potrebe i shvatanje ljubavi i odnosa – Merkurov tranzit kroz Vodoliju odvija se kroz vašu kuću partnerstva i posvećenosti. Bićete motivisani da razgovarate, razmišljate ili čitate o stvarima koje se odnose na ovu oblast vašeg života i da proširujete svoju perspektivu. Potrebna vam je neka bitna promena da biste krenuli napred, a ona se može odigrati u ovom periodu.

U partnerskim odnosima bićete dodatno angažovani i posvećeni, ulažući u oživljavanje bliskosti i nežnosti. Možete uspostaviti ravnotežu u davanju i primanju, kroz otvorenu komunikaciju i duboko razumevanje. Mali gestovi pažnje će mnogo doprineti jačanju vašeg odnosa.

Posao

Pragmatičan pristup će vam biti od najveće koristi u profesionalnom životu. Bavite se zadacima koje ste započeli i postavite realne ciljeve. Nemojte preuzimati nove zadatke, dok ne završite prethodne. Saradnja može biti izazovna, ali vaša sposobnost da se prilagodite i pronađete praktična rešenja biće na visini. Ostanite prizemljeni i fokusirani na svoje ciljeve.

Zdravlje

Održavajte rutinu vežbanja koje nije suviše naporno i aktivnosti koje promovišu smirenost i fokusiranost, za svoje fizičko i mentalno blagostanje. Razmislite o radu rukama (šivenje, baštovanstvo, ili pravljenje bilo čega), kako biste praktikovali svesnost i prisustvo u sadašnjem trenutku. Pronađite radost u načinima na koje brinete o sebi – ili pronađite načine koji vas više raduju.

Devica

Ljubav

Možete iskusiti pojačan osećaj intuicije i emocionalnog razumevanja – istraživanje svog unutrašnjeg pejzaža i povezivanje sa najdubljim osećanjima, može vas dovesti do značajnog ličnog rasta i samosvesti. A sve što radite za sebe i sa sobom, može vas uputiti ka nekome kome je potrebno vaše razumevanje i podsticaj. Ukoliko se emocionalno angažujete, vodite računa da ne upadnete u zamke u koje ste već upadali.

Partnerski odnosi mogu podstaći vaše uvide i introspekciju – partner je i dalje vaše ogledalo, koje najjasnije reflektuje odraz vaših snaga i slabosti. U ovom periodu možete doživeti zajednička duhovna iskustva i povezati se na još dubljem nivou. Prihvatite vreme emocionalne dubine i ne tražite izlaz na površinu – budite sa sobom i sa bliskom osobom tu gde ste.

Posao

Vaš profesionalni život može zahtevati promišljeniji i istančaniji pristup ove nedelje. Vaša sklonost da planirate i posvećujete pažnju detaljima dobro će vam poslužiti. Pravo je vreme da se uhvatite u koštac sa složenim zadacima koji zahtevaju fokus i koncentraciju. Verujte svojoj intuiciji kada donosite odluke.

Zdravlje

Aktivnosti koje promovišu unutrašnji mir i duhovno blagostanje, poput meditacije, joge ili duge, refleksivne šetnje u prirodi mogu vam naročito prijati u ovom periodu. Pored fizičkog zdravlja, obratite posebnu pažnju na negovanje i održavanje mentalne i emocionalne ravnoteže.

Pročitajte i ovo: 555 metoda za manifestovanje želja: Praktikuje se 5 dana, a potrebni su vam samo olovka i papir

Vaga

Ljubav

Merkurov tranzit kroz Vodoliju odvija se u vašem kreativnom polju i možete imati iznenadne uvide o svom ljubavnom životu, kao i o svom stvaralaštvu ili umetničkim sklonostima. Ovo je idealno vreme za pisanje, a ako ste sami, romansa može doći kroz neki onlajn izvor, predavanje ili neko drugo angažovanje koje je vezano za kreativnost. Može biti potrebna promena okolnosti ili stava da biste postigli željene ishode!

U partnerskim odnosima Vage ove nedelje mogu produbiti emocionalnu povezanost. Vreme je za iskrene razgovore i deljenje svojih unutrašnjih sadržaja sa bliskom osobom. Vaše intuitivno razumevanje osećanja drugih, pomoći će vam u negovanju odnosa. Prihvatite ranjivost, jer ona dovodi do jačanja veza.

Posao

U profesionalnom životu možete se naći u fazi premišljanja i preispitivanja, nastojeći da prepoznate svoje buduće puteve i usmerite ambicije. Iskoristite ovu introspektivnu energiju da procenite svoje ciljeve u karijeri – strateško planiranje i pažljivo razmatranje opcija će vam dobro poslužiti. Strpljenje je ključno – dozvolite idejama da sazrevaju pre nego što preduzmete akciju.

Zdravlje

Brinite o svom emocionalnom blagostanju – aktivnosti kao što su meditacija, spa tretmani ili mirne večeri kod kuće, mogu vas osvežiti i podmladiti. Vodite računa o svojim emocionalnim potrebama kao i o svom fizičkom zdravlju. Vreme je za lečenje i obnovu na svim nivoima.

Škorpija

Ljubav

U ovom periodu naglašene emocionalne otpornosti možete se naći u refleksivnom raspoloženju, procenjujući prošla iskustva i njihov uticaj na vaše trenutno emocionalno stanje. Ova introspekcija vas može dovesti do dragocenih uvida i dubljeg razumevanja sopstvenih emocionalnih potreba.

U partnerskim odnosima raspoloženi ste za zajedničke akcije, makar se samo radilo o novom razmeštaju i promeni dekora. Mala poboljšanja atmosfere doprinose vašem unutrašnjem miru, a angažovanje sa partnerom u svakodnevnim poslovima osnažuje osećaj zajedništva i timskog rada. Duboki razgovori i poveravanja mogu dovesti do dubljeg razumevanja i jačanja odnosa.

Posao

Upornost i posvećenost biće vaša snaga u profesionalnoj areni ove nedelje – odlučno se nosite sa zadacima na čekanju, a vaša sposobnost da se koncentrišete i u najvećoj gužvi i da radite temeljno, dovešeće do značajnog napretka u vašim projektima. Dobar trenutak za postavljanje dugoročnih ciljeva u karijeri.

Zdravlje

Obratite pažnju na svoje fizičko blagostanje, ove nedelje. Doslednost u vežbanju i uravnotežena ishrana će vam koristiti. Razmislite o aktivnostima koje ne samo što jačaju telo, već i daju osećaj dostignuća – poput planinarenja, ili nekog struktuisanog fitnes programa.

Strelac

Ljubav

Merkurov tranzit kroz Vodoliju utiče na vaše intelektualno polje, pojačavajući jasnoću i veštine komunikacije. Intelektualni rast vam omogućava da pristupite višim oblicima svesti – obratite pažnju na svoje snove, predosećaj ili osećaj koji dobijate kroz razgovor. Moći ćete da „pročitate“ nečija osećanja i dopašće vam se ono što vidite. Nova poznanstva dolaze kroz posao ili neki oblik intelektualnog angažovanja.

U partnerskim odnosima možete steći širu sliku i optimističku viziju budućnosti, kroz neko zajedničko angažovanje. Složene emocije se mogu pojaviti, pa odvojite vreme da ih isprocesuirate – ako osećate nesigurnost, ljubomoru i sumnju u partnerovu iskrenost, razmislite o tome da možda projektujete iz sebe na partnera nešto što treba da uvidite i razrešite, kako biste osnažili odnos.

Posao

U profesionalnom životu počinje period dinamičnog rasta – vaša intelektualna širina, sposobnost da se brzo prilagodite i prihvatite nove ideje, biće vam od najveće koristi. Ne oklevajte da preuzmete vođstvo na projektima ili predložite inovativna rešenja. Saradnja sa kolegama iz različitih sredina i oblasti stručnosti, može dati uzbudljive rezultate.

Zdravlje

Ove nedelje imate visok nivo energije, koju možete usmeriti u fizičke aktivnosti, rekreaciju ili avanturističke poduhvate na otvorenom. Aktivnost poboljšava vaše fizičko zdravlje i podržava mentalnu jasnoću – ne zaboravite da se izbalansirate adekvatnim odmorom.

Jarac

Ljubav

Ove nedelje imaćete puno prilika i bićete inspirisani da istražujete i posmatrate – možda ćete biti skloniji da podelite svoja osećanja i zapažanja sa drugima. Uključivanje u kreativne aktivnosti poput pisanja, slikanja, ili psiholoških radionica, može produktivno usmeriti vašu emocionalnu energiju.

Prihvatite spontanost, radost i igru u partnerskim odnosima. Uključite se zajedno sa partnerom u aktivnosti koje vas zabavljaju. Organizovanje okupljanja za prijatelje i članove porodice može podići energiju i doneti osećanje ispunjenosti, pripadnosti i radosti. Uživaćete u tome da zabavljate i ugostite bliske osobe zajedno sa partnerom.

Posao

Očekujte nalet kreativnosti i motivacije u profesionalnom životu. Ovo je idealno vreme za razmišljanje i implementaciju inovativnih ideja. Vaš entuzijazam će inspirisati kolege i dovesti do uspešne saradnje. Ostanite otvoreni za nekonvencionalne pristupe i prihvatanje izazovnih zadataka – uživaćete u angažovanju svih svojih sposobnosti, kao i u istraživanju i učenju.

Zdravlje

Uključite se u aktivnosti koje podižu energiju – brza šetnja, novi oblik rekreacije, ples – odaberite nešto što vas zabavlja i popravlja vam raspoloženje. Održavajte hidrataciju i dovoljno se odmarajte (naročito noću), da biste održali formu i vitalnost.

Vodolija

Ljubav

Novi ciklus u vašem životu počinje sa velikim pomakom u ličnom rastu, pod uticajem Merkurovog tranzita kroz vaš znak. Bićete svesniji sebe, dublje ćete osećati i jasnije razmišljati, a intuicija će vam biti izoštrena. Upotrebite sve ove alate zajedno, kako biste prepoznali i definisali svoje prave potrebe i napravili korake ka ispunjenijem i emocionalno usklađenijem životu. Angažujte se u nekom obliku kreativnog izražavanja, kako biste kanalisali uznemirujuća osećanja.

U partnerskom odnosu se možete osećati ohrabreno da se otvorite i budete dostupniji, što vaš partner uvek želi, ali zna da ne vredi da vrši pritisak. Pojačana empatija dovodi do boljeg razumevanja emocionalnih potreba partnera i bićete voljni da otvoreno izrazite svoja osećanja i pokažete ranjivost. Dobar period za produbljivanje svih bliskih odnosa, sa porodicom i prijateljima.

Posao

Ovaj period je idealan za pažljivo planiranje i strategiju u vašoj karijeri. Vođenje računa o detaljima biće vaša snaga i možete uspeti i napredovati u zadacima koji zahtevaju analitičko razmišljanje. Budite otvoreni za povratne informacije, jer vam mogu pružiti značajne uvide u načine da se profesionalno razvijate.

Zdravlje

Nivoi energije mogu varirati ove nedelje – dajte prioritet opuštanju i odmaranju, kako biste održali svoje zdravlje. Joga i lagana šetnja vam mogu biti posebno korisne. Možda vam je potrebna raznovrsnija ishrana – obratite pažnju na potencijalni deficit vitamina i minerala i uvedite više povrća i orašastih plodova.

Ribe

Ljubav

Merkurov tranzit kroz Vodoliju inspiriše Ribe da se bave svojim unutrašnjim svetom – usklađeni ste sa suptilnim energijama, koje bude i pojačavaju vašu intuiciju. Važne informacije vam mogu doći kroz snove, osećanja, sinhronicitet. Možete steći uvid u probleme i obrasce iz prošlosti, koje ste spremni da rešite. Potreba da se povučete i u miru kontemplirate o svojim osećanjima i uvidima, može biti deo procesa isceljenja.

U partnerskim odnosima imate dobre šanse da se povežete sa partnerom na dirljiv način i da vodite poverljive i duboke razgovore. Vaša toplina i suptilnost pomažu da rešite neke dugotrajne nesporazume sa partnerom – uspećete da doprete do njega na pravi način, koji do sada niste umeli da primenite, da bolje razumete suštinu problema i shvatite šta treba da učinite.

Posao

Talas kreativnosti i efikasnosti će poboljšati vaš profesionalni život – možete sa više elana pristupiti dosadnim zadacima i možete se duboko angažovati i osećati ispunjenje u izazovnijim i kompleksnijim zadacima. Saradnja i zajednički projekti odvijaće se bez problema, a vaše ideje će biti dobro prihvaćene. Ostanite otvoreni za nekonvencionalne pristupe i zadržite pozitivan stav prema izazovima, koji se mogu pretvoriti u dragocena iskustva učenja.

Zdravlje

Održavajte ravnotežu u svom životnom stilu – umereno vežbanje, plan zdrave ishrane i doslednost – to je ono što vam je potrebno, a ne intenzitet i napor. Tehnike opuštanja poput disanja i meditacije mogu doprineti vašoj unutrašnjoj stabilnosti i opštem blagostanju.

Pročitajte i ovo: Sočivo je više od hrane: Efikasni ritual za privlačenje sreće i obilja u vaš život

Naslovna fotografija: WANNABE Media