Nedeljni horoskop: 9. jun – 15. jun

Nedeljni horoskop: 9. jun – 15. jun donosi astrološke prognoze i savete za upravljanje najvažnijim životnim oblastima, ljubavlju, poslom, zdravljem.

Ovan

Ljubav

Zbunjujući kvadrat Venere i Neptuna može vas poslati u zemlju fantazija, kada je ljubav u pitanju, ali može na kraju dovesti do suočavanja sa iluzornim očekivanjima ili neodrživim uverenjima. Gubitak iluzija je uvek bolan, ali je isto tako otrežnjujući i osnažujući – a i vrlo je poučan i oslobađajući.

U partnerskim odnosima ste verovatno imali mnogo prilika da uvidite svoja nerealna očekivanja, a ove nedelje vas planetarni uticaji podstiču da budete fleksibilni, otvoreni za nova iskustva i gledišta. Možete se iznenaditi, shvatajući da je partner prevazišao okvire u koje ste ga smestili i da ga već neko vreme uzimate zdravo za gotovo, ne zapažajući promene u njegovim stavovima i razmišljanjima.

Posao

Ove nedelje ste pozvani da ispoljite svoju kreativnost, predstavite inovativne ideje, ili pronađete nesvakidašnja rešenja za određene probleme. Uključite se u timski rad, ili sarađujte sa kolegama u pronalaženju rešenja za probleme koji se tiču celog kolekiva. Vaš entuzijazam, energija i praktičnost mogu ih pokrenuti i inspirisati.

Zdravlje

Vaše fizičko zdravlje je u fokusu ove nedelje, sa naglaskom na dinamičnim aktivnostima. Razmislite o isprobavanju novog sporta ili oblika rekreacije. Idealan je period za pomeranje granica i povećanje kondicije. Ne zaboravite da ostanete hidrirani i slušate potrebe svog tela.

Bik

Ljubav

Osećanja mogu biti na ivici besa početkom ove nedelje – pokušajte da izbegavate izazovne situacije i ljude koji vas nerviraju, koliko god je moguće. Na kraju nedelje tamni oblaci se raščišćavaju i možete bolje i iskrenije komunicirati sa bliskim osobama. Ako treba nekome da se izvinite, učinite to.

U partnerskim odnosima napetost može izazvati pasivna agresija – pokušajte da komunicirate jasno i ako vam treba više prostora za sebe i obradu svojih osećanja, zatražite ga. Setite se da ste u odnosu ponekad učitelj, a ponekad učenik – oboje možete steći više znanja kada ste zajedno.

Posao

Inovacija i originalnost će zablistati u vašem profesionalnom životu – nemojte se plašiti da pokrenete i „prodrmate“ stvari, odnosno, da se zalažete za nove ideje i projekte. Vaša sposobnost da razmišljate van okvira i da sarađujete, biće cenjena. Dobar period za održavanje sastanaka i timsko razmišljanje i iznošenje predloga.

Zdravlje

Fokusirajte se na postizanje ravnoteže i budite umereni u svemu. Mešanje rutine vežbanja sa različitim vrstama aktivnosti može vam podići motivaciju. Uključite se u timske aktivnosti koje vas fizički angažuju i istovremeno su zabavne (kao što su ples, planinarenje…)

Blizanci

Ljubav

Venera u kvadratu sa Neptunom može zamagliti vaše emocionalno polje – nastojte da ostanete sabrani i da tražite jasnoću. Osluškujte svoju intuiciju i pratite snove, koju vam mogu doneti zanimljive uvide o vašoj trenutnoj situaciji. Privlače vas iskrene i posvećene osobe – potražite njihovo društvo ove nedelje.

U partnerskim odnosima nemojte potiskivati neprijatna osećanja, bes i ljutnju. Njihovo oslobađanje vam može pomoći da bolje razumete svoje porive i potrebe i do postavljanja boljih granica. Ovo je prilika za lični rast u odnosima – prihvatite otvorenost i istražujte nove perspektive. Produbite postojeća prijateljstva i uključite se u društvene aktivnosti, da biste se uzemljili.

Posao

Planetarni uticaj (Merkur u Blizancima u sudaru sa Saturnom) mogu doneti preispitivanje svojih ciljeva i težnji u profesionalnoj zoni. Budite svesni svoje vrednosti i ne umanjujte svoje veštine i sposobnosti, kako biste omogućili protok kreativne energije koja povećava vašu moć zarade. Podelite svoje ideje – saradnički i timski napori mogu dovesti do značajnih postignuća.

Zdravlje

Vaš nivo energije može varirati tokom nedelje, pa je važno da slušate svoje telo i ispunjavate njegove potrebe. Bavite se umerenim vežbanjem u kome uživate, kao što je brza šetnja ili plesanje i uravnotežite fizičku aktivnost sa trenucima opuštanja i odmora, kako biste podmladili svoj um i telo.

Rak

Ljubav

Ulazak Venere u znak Raka u nedelju uveče, glavni je planetarni događaj ove nedelje, koji donosi više ljubavi u vaš život u obliku prijateljstva ili romanse ili i jednog i drugog. Bićete spremni da se otvorite i iskreno komunicirate, a to može značiti i pokretanje nekih bolnih tema sa bliskim osobama ili bivšom ljubavlju.

U partnerskim odnosima možete biti u zabludi i sumnji da se dešava nešto što se ne dešava, jer kvadrat Venere i Neptuna iskrivljuje vašu percepciju u vezi i sužava perspektivu. Potražite smirenost i jasnoću kroz empatiju, otvorene razgovore i provođenje više kvalitetnog vremena sa partnerom, porodicom i prijateljima.

Posao

Stabilan napredak u poslovnoj sferi – krećete se istrajno uzlaznom linijom, a ove nedelje možete naći zadovoljstvo i ispunjenost u dovršavanju tekućih projekata. Vodite računa o detaljima, a ako se suočite sa izazovima, oslonite se na svoju unutrašnju otpornsot i veštine rešavanja problema. Bliska saradnja sa kolegama od poverenja, može doneti dobre rezultate.

Zdravlje

Dajte prioritet brizi o sebi i opuštanju i uključite se u aktivnosti koje umiruju telo i um – poput tople kupke, laganih vežbi, šetnje. Vaše emocionalno zdravlje je jednako važno kao i fizičko, pa dozvolite sebi da se opustite i oslobodite stresa.

Lav

Ljubav

Povezivanje sa prijateljima može doneti dobrodošlu distrakciju od nejasnih osećanja, koja vas uznemiruju i koja ne možete identifikovati i artikulisati. Venerin tranzit kroz znak Raka u vašem nesvesnom carstvu, inspirisaće susrete sa vašim dragim i bliskom ljudima, a vi ćete biti neobično osetljivi na emocije drugih. Odvojte malo vremena za samoću, da procesurate ono što doživljavate i da se usredsredite.

U partnerskim odnosima komunikacija je ključna – duboki, smisleni razgovori mogu ojačati vašu vezu. Dobar je period za rešavanje svih nesporazuma (starih, kao i tekućih) sa jasnoćom i saosećanjem. Vaša sposobnost slušanja i razumevanja biće jednako važna kao i sposobnost da se izrazite. Osećaj dužnosti preovlađuje, ali potrebno je da procenite svoje emocionalne potrebe i postavite čvršće granice tamo gde je potrebno.

Posao

Preciznost i sposobnost da vodite računa o sitnicama dobro će vam poslužiti u profesionalnim poduhvatima. Možda ćete se suočiti sa zamršenim zadacima ili složenim problemima – vaše analitičke veštine su izoštrene, tako da se možete adekvatno pozabaviti planiranjem i organizacijom.

Zdravlje

Vođenje računa o sebi uključuje brigu o mentalnom i fizičkom zdravlju, jednako. Aktivnosti koje angažuju vaš um, kao što su strateške igre, udružene sa telesnim aktivnostima poput pilatesa ili zahtevnijeg vežbanja, doneće vam ravnotežu. Podržite svoje zdravlje adekvatnim odmorom i obezbedite sebi zdrav san, da ne biste gubili energiju.

Devica

Ljubav

Dobar period za prijatne susrete sa prijateljima i grupne aktivnosti koje vam donose opuštanje i izlaz za emocionalnu uznemirenost i varirajuće raspoloženje. Vaša osetljivost je pojačana i osim ventiliranja, potrebno vam je i kanalisanje emocija – prihvatite čitav spektar svojih osećanja, bavite se introspekcijom i izrazite emocije kroz umetničke poduhvate, poput pisanja, slikanja, muzike…

U partnerskim odnosima perspektiva može biti sužena na početku nedelje dok se Mars sudara sa Plutonom – možda nemate mnogo razumevanja za potrebe partnera koje su suprotne vašim. Sredinom nedelje vaša empatija se pojačava i omogućava da rešite nesporazume i pronađete više jasnoće, ali i dubine i smisla u bliskom odnosu.

Posao

U profesionalnom životu, mogući su sukobi i erupcije nezadovoljstva koje se nakuplja već neko vreme. Zauzmite se za sebe, ali ostanite u okvirima pristojnosti i takta. Nemojte donositi konačne odluke dok ste pod nabojem. Rad na projektima koji zahtevaju maštovitost i umetničke sklonosti, ili kreativan hobi, može vas zaokupiti, a može se i isplatiti.

Zdravlje

Fokusirajte se na aktivnosti koje promovišu unutrašnji mir i ravnotežu. Nežne vežbe poput joge ili tai čia mogu biti posebno korisne. Negujte svoje mentalno zdravlje i osećaj sopstva praksama svesnosti i meditacije, kako biste održali smirenost i blagostanje.

Pročitajte i ovo: Junski horoskop i afirmacije koje privlače sreću i prosperitet za svaki znak

Vaga

Ljubav

Ove nedelje vas planetarni uticaji mogu izbaciti iz ravnoteže, koja vam je toliko dragocena. Pogledajte da li vam naboj koji osećate izaziva emocije, ili vam ukazuje na stavove i obrasce kojih treba da se oslobodite (ili i jedno i drugo). Sredinom nedelje možete biti žestoko obeshrabreni i osećati gubitak smisla – setite se da je to trenutno, faza kroz koju prolazite, a duhovne prakse vam mogu pomoći da lakše prođete kroz ovaj period.

U partnerskim odnosima ni uravnotežene Vage nisu pošteđene uticaja ratobornog Marsa sukobljenog sa moćnim Plutonom. Možete osetiti da neke stvari jednostavno više ne možete da tolerišete, jer vas suviše uznemiravaju i nerviraju. Vodite otvoren razgovor o potrebama i granicama, ali krajem nedelje, kad se malo smirite i jasno identifikujete ono što vam smeta, kao i načine da se od toga udaljite.

Posao

Venera je u Raku u vašoj profesionalnoj zoni, što može dovesti do kontakta koji će vam pomoći u karijeri, bilo da pokušavate da napredujete ili da nešto pokrenete. Takođe, možete sresti obožavaoca koji ceni vaša dostignuća. Vaša sposobnost da se fokusirate i odlučnost da istrajavate, biće vaša najveća prednost – budite sigurni u sebe i ne oklevajte da pokažete svoje talente.

Zdravlje

Fizička izdržljivost i vitalnost su visoki ove nedelje. Ćuvajte energiju, tako što ćete je redovno obnavljati – bavite se aktivnostima različitog intenziteta i odmarajte se i opuštajte na različite načine. Dodatno, uravnotežite svoju zdravstvenu praksu ishranom i hidratacijom.

Škorpija

Ljubav

Mar se sukobljava sa Plutonom u vašoj zoni partnerstva – možete se osećati ratoborno i preterano reagovati na bilo kakav povod. Ostanite u kontaktu sa svojim emocijama i ne dozvolite da vas uznemirava i provocira ono što drugi govore ili rade, savetuju zvezde. Kako Venera krene kroz znak Raka, jasnoća će se vam se polako vraćati i perspektiva širiti.

U partnerskim odnosima može prštati od burnih svađa i još burnijih pomirenja, ali iako izgleda kao da to oživljava vaš odnos, ipak vas potresa iz temelja i duboko uznemirava. Potrebno je da se malo distancirate i od sebe i od partnera i zaokupite se nečim kreativnim ili intelektualno izazovnim, kako se ne biste emocionalno i energetski iscrpli i kako biste se ohladili i jasnije razmišljali.

Posao

U profesionalnom svetu, pouzdanost i temeljnost su vaše prednosti – možete naći izazov i zadovoljstvo u izvršavanju kompleksnih zadataka, koji zahtevaju vođenje računa o detaljima. Dugoročno planiranje i postavljanje ostvarivih ciljeva podržava kretanje uzlaznom linijom istrajnog napretka u karijeri.

Zdravlje

Rutina održavanja fizičkog zdravlja i vitalnosti ove nedelje treba da uključuju svakodnevne lagane aktivnosti – hodanje, istezanje ili blagi kardio trening, biće vam od velike koristi. Obratite pažnju na signale svog tela i izbegavajte preterano naprezanje. Odmarajte se i opuštajte, da biste se osvežili i podmladili.

Strelac

Ljubav

Spontanost koju volite u druženju i aktivnostima sa prijateljima, može biti prilično haotična, pod oštrim planetarnim uticajima tokom cele nedelje. Prihvatite promene dogovora u poslednjem trenutku, odustajanje osoba na koje računate i pozive od osoba koje su vam van radara – vaš društveni krug se na ovaj način može proširiti na najzanimljivije načine, donoseći nove i raznolike ljude i njihove sveže perspektive.

U partnerskom odnosu reakcija na male iritacije koje se ponavljaju, može  izmaći kontroli početkom nedelje, dok se borbeni Mars sukobljava sa moćnim Plutonom. Stvari se razvijaju u stilu „iz tiganja u vatru“ dok se sredinom nedelje Merkur sudara sa Saturnom u vašoj zoni partnerstva, remeteći komunikaciju i jasno izražavanje svojih potreba i zamerki u vezi. Sve može biti loše izneto i pogrešno shvaćeno! Komunicirajte iz srca, da biste pokrenuli energiju razmene i izbegli nesporazume dok se Venera sudara sa dvosmislenim Neptunom. Uzmaknite korak unazad i pokušajte da zadržite stvari u perspektivi. Kada krajem nedelje Venera krene kroz znak Raka, možete se osloboditi osećanja, stava ili navike koji ometaju odnos.

Posao

Vaš entuzijazam u poslu je zarazan i vaša kreativnost i inovativnost su cenjene i dobrodošle. Ne oklevajte da predložite nekonvencionalne ideje i rešenja, ili da ih uvdete, ako ste samostalni u poslu. Spremnost da eksperimentišete mogla bi dovesti do uzbudljivih prilika i priznanja nadređenih, kolega, klijenata…

Zdravlje

Ova nedelja je idealna za dinamične i energične aktivnosti – razmislite o vožnji bicikla na izazovnijim stazama, ili nekim drugim sportskim aktivnostima koje su zabavne i izazovne. Razbijte monotoniju u svom režimu vežbanja, ali ne preterujte, da ne biste rizikovali povredu.

Jarac

Ljubav

Vaš izbor reči koji može biti neadekvatan pod oštrim planetarnim uticajima, može vas dovesti u neprijatnu situaciju sa prijateljima ili osobama u okruženju. Pri tom, vaša društvena energija je velika, a vaša sposobnost da zadržite širu perspektivu pomaže da se sukobi izglade. Krajem nedelje možete upoznati potencijalnog kompatibilnog partnera.

Sudar Marsa i Plutona na početku nedelje može kreirati scenu za sukob koji uključuje partnera, dete ili kreativni poduhvat. Otpuštanje potrebe za kontrolom pomoći će da se situacija olakša. Ograničena komunikacija pod uticajem sudara Merkura i Saturna može izazvati probleme koji se nastavljaju dok se Venera susreće sa Neptuonom na kraju nedelje. Ove uticaje ublažiće kretanje Venere kroz znak Raka koje budi ljubav i razumevanje u vašoj partnerskoj zoni.

Posao

U profesionalnoj oblasti, vodiće vas asertivnost i samopouzdanje. Možete se suočiti sa situacijama u kojima će vaše posredovanje ili preuzimanje inicijative biti od koristi. Verujte svojim instinktima i ne ustručavajte se da preuzmete više odgovornosti, kada je to potrebno. Kolege mogu prepoznati i ceniti vaše liderske veštine.

Zdravlje

Obratite pažnju na signale svog tela, posebno u pogledu odmora. Aktivnost vam može prijati i pomoći vam da se oslobodite stresa, ali samo ako je umerena – u suprotnom može izazvati dodatni stres. Ključno je da održavate balans između kretanja i aktivnosti i fizičkog i mentalnog odmora i opuštanja.

Vodolija

Ljubav

Ove nedelje naporni planetarni uticaji mogu doneti konfuziju i emocionalni zamor, a smirenost i zadovoljstvo možete pronaći u malim svakodnevnim stvarima koje činite za bliske osobe i za svoju udobnost. Obožavaoca možete sresti u grupama koje se bave zdravim ili korisnim aktivnostima.

Mars i Pluton sukobljavaju se u vašoj domaćoj zoni i ako partner pokuša da zapoveda i zauzima kategoričan stav, može biti prilično glasno i neprijatno. Kasnije se možete osećati neobično ozbiljno, skloni kritici i ne baš sposobni da se jasno izrazite, a sve što kažete, partner može pogrešno shvatiti. Potražite jasnoću slušajući svoje srce i pokazujući ranjivost.

Posao

Na poslu je pažnja posvećena detaljima ključ za stabilnu radnu nedelju, koja može biti prilično naporna. Možete se naći u situaciji da žonglirate sa više zadataka, pa je potrebno da se efikasno organizujete i tražite pomoć ako vam je potrebna. Vaš naporan i posvećenost se ne dovodi u pitanje – imate dovoljno kredita da se malo rasteretite, a vaše strpljenje se isplati na duge staze.

Zdravlje

Ove nedelje u fokusu je mentalno stanje – uravnotežite svoje fizičko zdravlje sa emocionalnim i mentalnim mirom i stabilnošću. Aktivnosti poput joge ili meditacije mogu vam biti posebno korisne. Imajte u vidu da su odmor i opuštanje jednako važni kao i aktivnost i kretanje.

Ribe

Ljubav

Sporni aspekt Marsa i Plutona na početku nedelje može izazvati osećanja besa i nemoći, a kada se Merkur u vašoj domaćoj zoni sudari sa stoičkim Saturnom, to može dovesti do teških razgovora koji uključuju život u vašem domu i porodici. Moraćete da obuzdate unutrašnjeg kritičara, kada razgovarate sa članom porodice.

U partnerskim odnosima napetost unosi Venera koja se u vašem domaćem carstvu sudara sa maglovitim Neptunom i dovodi vas u iskušenje da prikrijete nešto ili da otvoreno slažete – pokušajte da odolite tom nagonu i da se suočite bez odbrane sa bilo čim što mislite da biste bar za neko vreme izbegli prikrivanjem. Iskrenost i neposrednost mogu odoleti nepovoljnim planetarnim uticajima i inspirisati romantiku i povezanost.

Posao

Vaš profesionalni život nudi mogućnosti za rast i napredovanje, a posebno bi mogli biti uspešni saradnički projekti. Ostanite otvoreni za nove ideje i budite spremni da preuzmete liderske uloge, ako se ukaže potreba ili prilika. Vaša kreativnost u rešavanju problema biće vaša najveća prednost.

Zdravlje

Imate dovoljno energije i motivisani ste da brinete o svom zdravlju. Razmislite o novim oblicima vežbanja ili zdravijem načinu ishrane. Slušajte potrebe svog tela i odgovorite sa brigom i pažnjom. Negujući sebe i stavljajući svoje blagostanje na prvo mesto, podmlađujete se i mentalno i fizički.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Blizanaca – evo šta nam donosi veliki astrološki događaj

Naslovna fotografija: pexels.com