Probudi svoju tajnu magičnost

U godinu vodenog zeca po Feng Shuiju ušli smo 22. januara 2023. koja ti donosi mnoge promene, od kojih prednjače one pozitivne. U tekstu Feng Shui: Nasmejana i isceljena u godini vodenog zeca 2023. možeš pronaći koje to ključne svakodnevne promene kod sebe možeš sa jednostavnoću primenjivati kako bi sebi omogućila još bolju harmoniju. Feng Shui je znanje balansiranja energija kako u tvom domu tako i u tvom telu, čine sadejstvo a danas ti pišem o tome kako možeš sebe da balansiraš iznuta ka spolja u 2023. 

U natalu za Feng Shui 2023. nedostaje, između ostalog, element zemlje, koji je važan za kreiranje egzistencije i uživanja u luksuzu. Po mnogo čemu godina vodenog zeca donosi finasijske uspehe, ali može i da izazove blokade. Zato te pozivam da svoju magičnost probudiš i prepustiš se vežbi koju možeš primenjitati u svakom trenutku za aktiviranje prosperitetne snažne energije. 

Po prvi put pišem ti o kristalima. Zahvaljujući svojoj prijateljici Marie Delanote iz Irske, shvatila sam da njihova primena može biti eterična. Dovoljno je da usmeriš pažnju i pokreneš energiju ka isceljenju. Sa naglaskom na element vode u 2023, bude se emocije i kretanje finansija. Karakter 2023. je da probudiš finansijsko izobilje, što rezultira balansiranju emocija i aktivaciji 3. čakre zvane solarni pleksus.

Prvi kristal je morganit koji ti daje snagu kretanja. Može biti fizičko kretanje, putovanje, biznis kretanje. Donosi „svež vazduh“  u partnerskim odnosima i poslu. Ukoliko osećaš da ti je potrebna dodatna snaga, nova energija, nada, odlučnost da napraviš promene, zasigurno ćeš dobiti njegovu podršku da sa lakoćom sve novo podneseš. Kao i u procesima kada odugovlačiš stvari oko sebe i primetiš da su ti se opustili mišići na telu, osećaš bol u ramenima, kolenima i nogama, paralelno sa tim dešava se stanje srama i skrivanja. Moć morganita je takva da pokrene kretanje vode, kako u fizičkom tako i u energetskom polju. 

Drugi kristal je plavi kalcedon koji ima snagu isceljenja fizičkih i mentalnih rana. Često nisi svesna odakle dolaze emocije niske vibracije, ali si svesna da te one sputavaju da se pokreneš. Ovaj kristal je čaroban zato što eliminiše svaki uzrok nastanka emocije koja je ugrozila tvoje telo i tamo gde si se osećala nesigurno. Njegova brilijntnost se primenjuje za grlenu čakru jer je veoma, veoma važna pravilna komunikacija, tamo gde te ne čuju ili tamo gde ti nekoga ne čuješ. 

Treći kristal je malahit. Njegova specifičnost je u tome što harmonizuje sva četiri nivoa (fizičko, emocionalno, mentalno i spiritualno), a potreban ti je kada istinski želiš da uživaš u komforu i luksuzu, u svom telu, u svemu.

Za narednu vežbu možeš koristiti fizički ova 3 kristala zajedno, a možeš ih jednostavno vizualizovati i povezati se sa njihovom izvornom energijom. Ukoliko ne znaš kako izgledaju, pronađi u pretraživaču i zapamti njihov fizički izgled.

Vežba vizuelizacije – Probudi svoju tajnu magičnost

  • Smesti se udobro tako da su oba stopala na zemlji. 
  • Zatvori svoje oči.
  • Napravi nekoliko laganih udaha i izdaha. 
  • Sada lagano zamisli da si u prirodi gde su ti dostupni svi kristali na svetu. Primeti da su tu morganit, plavi kalcedon i malahit. Lagano priđi do svakog od njih i uzmi ih u svoje ruke. 
  • Približi ih ka sebi i zamisli kako njihova energija ulazi u tvoju 3. čakru (deo oko pupka). Zamišljajući njihovu svetlost, oseti da ti telom teče topla energija.
  • Izgovori u sebi: dopuštam da se isceljujuća energija morganita, plavog kalcedona i malahita poravna sa energijom mog tela donoseći mi stabilne emocije, pomoć jakih ljudi, slavu, luksuz i bogatstvo. Hvala.
  • Pogledaj sada sva 3 kristala i reci im koji deo tela želiš da bude isceljen, a možeš jednostavno im poslati jasnu želju. (Na primer, aktiviram energiju morganita da isceli bol u ramenima).
  • Kada si spremna, oseti kako si ponovo u svojoj prostoriji, napravi nekoliko dubokih udaha i izdaha, promrdaj prstima i otvori oči. Imaj predivan dan.

Sve što radiš treba da ti pričinjava zadovoljstvo, zato raširi svoja krila i pokreni svoju tajnu magičnost. 

Pročitajte i ovo: Kristali koji pomažu kod simptoma menopauze

Naslovna fotografija: unsplash.com

Danijela Marković je transformativni energetski iscelitelj iz oblasti Feng Shui, radiestezije, space clearing i meditacije. Svoje intuitivno znanje koristi kroz razne veštine omogućavajući drugima da žive srećan i harmoničan život. “Let’s create together harmonious space inside and outside”. Danijela voli da piše poeziju i tekstove na temu Dizajniraj svoj život. Pronaći ćete je na IG: danijela_fengshui.