Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 stilskih lekcija Sophie Loren – za sva vremena

Njena lepota će biti večno pamćena, kao i stilski saveti Sophie Loren, filmske dive, koji treba da nam budu lekcija za sva vremena!

Sve što vidite dugujem špagetima – samo je jedna od mnogih izjava kojima je neodoljiva Loren osvojila svet. Legendarna glumica, koja je kao tinejdžerka počela da učestvuje na italijanskim takmičenjima lepote, jedna je od najslavnijih poznatih ličnosti našeg vremena.

Od trenutka kada je sklopila ugovor za pet filmova sa Paramountom 1958. godine, potonja dobitnica Oskara postala je sinonim za italijanski glamur – kada je dominirala crvenim tepihom kao 21-godišnjakinja u Kanu ili kada je igrala nasuprot filmskih legendi kao što su Cary Grant i Marlon Brando.

Njen stil je podjednako zavodljiv koliko i elegantan, njena lepota prirodna i dramatična, a svaka žena bi trebalo da zapamti koji su njeni saveti o modi. Predstavljamo vam sedam lekcija Sophie Loren – o stilu, lepoti i životu.

Stilski saveti  Sophie Loren – za sva vremena

Manje je uvek više

Sophia Loren uvek izgleda senzualno i doterano, ali sa merom. Njen zreli, skromniji stil odevanja je elegantan i sofisticiran, ali nikada prenaglašen. Uzmite u obzir naučenu lekciju: ostavite malo misterije. Tako ćete uvek biti obučeni sa merom i nikada nećete pokazati loš ukus.

Naglasite svoje najbolje atribute

Jedna od stvari koje Loren najbolje radi kada je reč o modi je poznavanje njenih najboljih atributa i njihovo naglašavanje. Kada je reč o odevanju, uvek je umela da istakne svoje obline i noge, a kada je reč o šminkanju, bila je poznata po cat eye ajlajernu koji mnogi pokušavaju i danas da rekreiraju. Loren je na taj način skretala pažnju na svoje krupne zelene oči. Niko ne poznaje vaše telo i lice bolje od vas, pa izaberite svoje najbolje atribute i naučite kako da ih odećom i šminkom naglasite.

Ne plašite se promene stila

Sophia Loren je imala prepoznatljiv i izgrađen osećaj za modu, ali je i dalje je vremenom menjala svoj izgled, od frizure do odeće. Kako godine prolaze, trendovi i stilovi dolaze i odlaze, a samim tim je zabavno ažurirati svoju garderobu modernim komadima ili isprobati novi makeup look. Nisu svi trendovi za svakoga, ali nemojte se plašiti da isprobate nešto novo dok je u modi!

Ne shvatajte sebe i svoj stil odevanja previše ozbiljno

Ako pogledate kolekciju fotografija filmske zvezde, videćete bezbroj fotografija na kojima je blesava i zasmejava sve oko sebe. Zabavna je koliko i lepa, i to je jedna od stvari koja je čini neodoljivom. Ne shvatajte sebe previše ozbiljno, zabavite se uz različite stilove odevanja i otkačene kombinacije – i smejte se mnogo!

Govor tela utiče na odeću

Bez obzira gde je išla, Loren je uvek hodala sa ciljem. Glumica je oduvek odisala osećajem samopouzdanja, što se ogledalo u njenoj odeći, odnosno, u načinu na koji je nešto iznela. Ono što možemo naučiti od Sophie je da posedujemo samopouzdanje gde god da idemo i u šta god da nosimo! Sve je u stavu.

Čuvajte svoje vrednosti – u modi i životu

U svemu što radi ili obuče, Loren je ponosna što je Italijanka – to je deo onoga što jeste. Znati odakle dolazite i biti ponosan na to je veliki deo nečijeg ukupnog stila i utiska koji će izazvati kod drugih. Bez obzira na okruženje, Sophia Loren je verna sebi i svojim vrednostima, a to je nešto iz čega svi možemo da učimo.

Postoji “izvor mladosti”

“Postoji izvor mladosti: to je vaš um, vaši talenti, kreativnost koju unosite u svoj život i živote onih koje volite. Kada naučite da crpite taj izvor, zaista ćete poraziti starost”, rekla je Sophia Loren.

Danas je Sophia Loren lepotica u 88. godini.

Pročitajte i ovo: Poslovni autfiti Amal Clooney su najlepša inspiracija za jesen

Naslovna fotografija: instagram.com/simplysophialoren

Božica Luković

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.