Zašto je jesen najbolje vreme za manifestovanje želja (i kako to da uradite)

Jesen je transformativno doba godine – iako ne postoji pogrešno vreme za manifestovanje želja, postoje periodi koji predstavljaju plodnije tlo za sadnju semena. Bez obzira da li ste već uveli manifestovanje želja u svoju životnu praksu, ili tek počinjete, ove sezone možete tome da posvetite više vremena i energije.

Zašto je jesen najbolje godišnje doba za manifestovanje želja

Dobra energija za novi početak

Ne čekajte kraj godine da donesete transformativne odluke – jesen nosi mnogo dobre energije za povratak u školu (iako ste svoje školovanje odavno završili). Nakon leta, koje je vreme odmora i opuštanja, putovanja i opuštajućih iskustava, jesen nas vraća u radni režim. Generalno, to je vreme kada se osećamo osveženo, okrepljeno i spremno za sve što sledi. Savršeno vreme da zamiliste šta želite u svom životu u narednoj godini, a zamišljanje i sanjarenje je prvi korak za manifestovanje želja.

Baš kao što biste započeli svaku školsku godinu razmišljajući o ciljevima koje želite da postignete, započnite sezonu koristeći svoju kreativnu energiju da osmislite i zapišete te ciljeve. Napišite ih u dnevniku, napravite kolaž-tablu sa crtežima, fotografijama, isečcima iz časopisa, porukama, meditirajte o tome kakav život želite da stvorite za sebe u narednim mesecima.

Jesenja atmosfera povlačenja i manifestovanje želja

U jesen se povlačite unutra, provodite više vremena u zatvorenom prostoru, osećate više potrebe za samoćom, tišinom, promišljanjem. To je vreme introspekcije, pregledanja unutrašnjih sadržaja, sumiranje dosadašnjih rezultata i sagledavanja onoga što želite.

Osmislite neke korake da stignete tamo – sledeći put kad se sklupčate na kauču sa svojim omiljenim toplim napitkom, utonite u sebe kroz taj osećaj smirenosti i bezbednosti i povežite se dublje sa svojim bićem. Sagledajte svoje vrednosti i kako želite da ih predstavite svetu, ili o malim koracima koje možete preduzeti da biste dobili život kakav želite.

Jesen je najmističnije doba godine

Razni duhovni praznici odvijaju se u jesenjem periodu, širom sveta – mistici smatraju da se u ovo doba godine „otvara portal“ između fizičkog i duhovnog sveta – barijere koje nas dele postaju tanke i providne i možemo ih preći, svesno ili nesvesno.

Bez obzira na svoja verska ili duhovna uverenja, možete iskoristiti ovu energiju da biste malo više otvorili svoj um za praktičnu magiju –  manifestovanje želja. Vi stvarate zajedno sa univerzumom, a u ovo doba godine su veće šanse da osvestite tu povezanost i služite se njome svesno i namerno.

Pročitaje i ovo: Feng Shui za balansiranje energije u prostoru

Izobilje i manifestovanje želja

Vreme zrenja plodova prirode je period izobilja – jesen je vreme žetve i branja voća i povrća. Priroda nudi obilje svojih darova, kako bi ih ljudi skladištili i prerađivali, spremajući se za dugu zimu. Ovo obilje treba proslaviti, prirodi treba zahvaliti, a jesenji praznici i slavlja upravo tome i služe. I ta zahvalnost je ključna za manifestovanje želja, a lako je možete izgubiti iz vida. Manifestovanje nije samo usmeravanje energije u budućnost, već i vrednovanje onoga što ste postigli i osećanje zahvalnosti zbog toga koliko ste daleko stigli. Proverite kako stvari stoje u sadašnjem trenutku vašeg života kako biste stekli veću jasnoću o tome šta tačno želite da promenite. Na onome što već imate, zasniva se ono što želite, zato cenite svoja dostignuća, izrazite zahvalnost za sve uspehe, teške lekcije i značajne uvide, kako biste bolje procenili u kom pravcu želite da se krećete dalje.

Kada odvojite vreme da cenite ono što ste „požnjeli“ u svom životu, to vas otvara da vidite više dobrog u svemu. Na primer, ako želite da manifestujete vezu, počnite od toga da osetite zahvalnost za ljubav koju već imate u svom životu. Ako želite više novca, cenite to što možete da platite račune i budite zahvalni za stvari koje sebi možete da priuštite – ugledajte se na primer žetvene sezone, cenite i proslavite svoje darove uz osećanje zahvalnosti. Kad vidite i vrednujete ono što je dobro i pozitivno, privlačite više dobrog i pozitivnog.

Počnite da manifestujete

Zaslužujete život za kojim čeznete. I sa svom energijom koja vas podržava ove sezone, možete ostvariti ono čemu težite – i više od toga. Akumulirali ste energiju sunca i leta i spremni ste da je stavite u pogon. Evo kako da počnete.

Napravite kratak izveštaj o tome gde se trenutno nalazite – napravite listu onoga što funkcioniše, što možda ne funkcioniše i što biste želeli da pozovete u svoj život.

Navedite svoje ciljeve kroz vođenje dnevnika, ili, ako ste više vizuelni tip, napravite kolaž-tablu – rezanje papira, crtanje, lepljenje slika pomaže da vaša vizija bude stvarnija.

Kad definišete svoju listu ciljeva, meditirajte o načinima na koje možete postati osoba kakva ćete biti. Pokušajte da personifikujete tu osobu u svom svakodnevnom životu, što će vam pomoći da prebacite energiju na prihvatanje svega što vam je na putu.

Pravite male korake – manifestovanje želja se ne dešava odjednom i preko noći i potrebno je da krenete u susret svojim ciljevima, korak po korak. Možda je jedan od tih koraka traženje informacija o promeni karijere o kojoj razmišljate. Možda interna akcija, kao što su konsultacije sa savetnikom, ili terapeutom, da biste radili na tome da se osećate dostojno onoga što želite.

Sama činjenica da ste rešili da postavite ciljeve i radite na njima, veliki je podvig. Ako se krećete u pravcu svojih želja, na kraju ćete stići na cilj. Imajte poverenja, manifostavanje želja je proces u kome neuspesi mogu najbolje što može da vam se desi, da biste krenuli napred.

Pročitajte i ovo: Kako da manifestovanjem dobijete sve što poželite

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević veruje da je dete u nama najvažnija osoba na svetu, koja zaslužuje svu onu ljubav koju rasipamo okolo. Sve je zanima, o svemu ima mišljenje i ne okleva da ga promeni.