Nedeljni horoskop: 14. avgust – 20. avgust

Pred nama je aktivna nedelja, u kojoj su svi znaci zodijaka pozvani da upravljaju različitim aspektima svog života. Ljubav, posao, zdravlje – saznajte kako će nedeljni horoskop: 14. avgust – 20. avgust uticati na vaš znak.

Ovan

Izazovna nedelja je pred vama. Prijateljstva i veze suočavaju se sa turbulencijama, daljine opterećuju, posao stagnira. Pozitivni pomaci su pred vama, zato sačuvajte smirenost i izdržite. Ako morate da izgubite ili pustite nešto što vam je važno, fokusirajte se na čuvanje sledeće najvažnije stvari u svom životu, poručuju zvezde.

Ljubav

Emotivno ste na veoma osetljivom mestu, uznemireni, zapitani, sumnjičavi. Ako ste sami, ne umanjujte sebe da biste se približili nekome ko ne vredi vašeg truda. U partnerskim odnosima cenite ono što delite sa partnerom i imajte poverenja – nećete ga izgubiti. Usredsredite se na druge bliske veze i pružite podršku prijateljima. Podelite sa njima svoju zabrinutost za budućnost i ohrabrite jedni druge. Kad se budete osećali sigurnije u sebi, stvari će izgledati bolje.

Posao

Osećate profesionalnu stagnaciju i karijera ne napreduje. Ne pokušavajte da ulažete dodatnu energiju da biste pokrenuli stvari – u nedelji pred vama, blokade su na svakom koraku. Koliko god se trudili, nećete biti dovoljno produktivni, a kreativnost i maštovitost, koje obično pomažu u ovakvim momentima, sada neće pomoći. Strpite se i prilagodite brzinu svog uma i svoju energiju stagnantnom periodu, da ne biste sebi stvorili dodatni stres.

Zdravlje

Opšte zdravstveno stanje vam je dobro, ali morate povesti računa o hrani, naročito ako ste skloni da jedete zbog nervoze, ili ne možete da odolite nezdravim grickalicama. Potrebno vam je vežbanje koje angažuje telo i umiruje um – joga je idealna za vas. Kratko putovanje ili izlet sa starim prijateljima, može vas osvežiti i obnoviti vam energiju.

Bik

Ove nedelje možete ostvariti kontakt sa nekim iz drugog mesta, ili inostranstva, koji može biti veoma važan i doprineti ličnom i profesionalnom napretku. Prepoznajte priliku i ne propuštajte je, sreća je na vašoj strani, poručuju zezde. Možda nećete dobiti sve što hoćete, ali dobićete ono što vam je potrebno.

Ljubav

Ako ste sami, ne pokušavajte da impresionirate sve oko sebe, radije se otvorite za utisak koji neko ostavlja na vas. Bikovi u partnerskim odnosima će ove nedelje morati da se pozabave problemima koji se ponavljaju.

Ove nedelje mogući su sukobi, koji neće dovesti ni do kakvog razrešenja, ako neko ne popusti. Nemojte biti tvrdoglavi, može se ispostaviti da ipak niste bili u pravu. Pokušajte da ostanete tihi i pristupate partneru i bliskim osobama nežno, sa ljubavlju i razumevanjem – tako ćete čuti šta druga osoba pokušava da vam kaže, a to može dovesti do pozitivnih preokreta.

Posao

Ako radite za druge, vaša profesionalnost i učinak će ove nedelje biti pod nadzorom i to može biti dobro za vas. Ako pokazujete napredak, to će biti primećeno i vrednovano. Ukoliko ste samostalni u poslu, vi određujete tempo, a ove nedelje treba da napravite korak napred – uz samo malo više truda, vaša karijera može procvetati!

Zdravlje

Ako se oporavljate od nekih zdravstvenih smetnji, prištedite svoju snagu i odmarajte se više nego obično. Ukoliko se pojave neke manje smetnje (alergije, upale, bolovi), reagujte odmah, da se stanje ne bi iskomplikovalo i nemojte se lečiti sami. Ako razmišljate o razonodi i provodu – ostanite kod kuće i uživajte u sadržajima koji vas intelektualno obogaćuju, opuštajte se i meditirajte, da biste se oslobodili stresa.

Blizanci

Vaša dinamična priroda će ove nedelje biti u zamahu! Povezujete se sa rodbinom i prijateljima, uživate u druženju, a na poslu prednjačite i predvodite. Emotivna pitanja vas mogu uznemiravati, ali ostanite realni, objektivni i otvorenog srca. Vaša dobrota i energija je neodoljiva i dobjate potvrde sa svih strana – osnažite svoj duh i uživajte u tome, poručuju zvezde.

Ljubav

U društvu ćete blistati i pleniti i dobićete svu pažnju i divljenje – ako ste sami, možete šarmirati osobu koja vam se dopada. U partnerskim odnosima više nećete moći da ignorišete pokušaje partnera da sa vama porazgovara o nekim važnim i potencijalno neprijatnim stvarima.

Ovo je dobar period da izrazite svoja osećanja voljenoj osobi (ili ostvarite kontakt sa nekim ko vam se već duže vreme dopada), a ako napravite romantičan gest i napišete pisamce (na staromodan način), ostavićete snažan utisak.

Posao

Odličan period za prihvatanje novih projekata! Vaš profesionalni život je pun entuzijazma i dobre energije, vaša efikasnost je zapažena i utire vam put ka otvaranju novih prilika. Zvezde se poravnavaju, vodeći vas ka prosperitetnoj i ispunjenoj karijeri – dozvolite svojoj strasti da zaplamti.

Zdravlje

Skloni ste upalama i grlo vam je posebno osetljivo – izbegavajte hladne napitke i sladoled i ne dozvolite sebi da izgubite dobre navike, koje vam pomažu da ostanete u formi i osnažite imunitet. Zadovoljstvo i opuštanje pronalazite u hobijima, a ove nedelje vam druženje može posebno prijati i osnažiti osećaj pripadnosti i stabilnosti.

Rak

Preuzmite kontrolu ove nedelje! Suočite se sa problemima direktno, otkrijte uzroke i ciljajte na trajna rešenja. Iako to zahteva dosta napora, nagrade su velike, na duže staze, a savladavanje prepreka će vam obnoviti energiju. Pređite sa šire slike na precizan fokus i računajte na podršku zvezda!

Ljubav

Ako ste sami, budite u svoj najboljem izdanju na svaki način, u svim prilikama i interakcijama, vašu izvrsnost može zapaziti neko poseban. U odnosima, budite iskreni u vezi sa svojim osećanjima, a ako su ona uznemirujuća i negativna, poverite se partneru i potražite podršku i razumevanje.

Stabilan emocionalni život ove nedelje zavisi od iskrene i otvorene komunikacije – prihvatite svoju ranjivost u bliskim odnosima, jer ona podržava i neguje poverenje. Pokažite poštovanje, naklonost i dobrotu svog srca u svakoj prilici.

Posao

Obećavajući profesionalni izgledi se mogu ostvariti ukoliko iskoračite iz svoje zone komfora i iskoristite uzbudljive prilike koje mogu doneti značajne promene. Prihvatite transformativne odluke, jer će one podići vašu karijeru i vratiti životnu ravnotežu. Zvezve vam osvetljavaju put i obećavaju nagrade na putovanju koje je pred vama.

Zdravlje

Uživate u dobrom zdravlju i mentalnom blagostanju, koje može biti narušeno jedino ako ste neoprezni sa stvarima za koje znate da vam ne prijaju i da mogu dovesti do prehlade ili drugih zdravstvenih smetnji. Ako vam je hladno dok svi tvrde da je vrućina, obucite se i utoplite – slušajte svoju intuiciju i svoje telo.

Pročitajte i ovo: Privuci romantiku u svoj život uz Feng Shui

Lav

Neočekivan rast troškova može vas dovesti u finansijski ćorskokak ove nedelje, što dovodi do stresa, koji vam može narušiti zdravlje i dovesti do još neplaniranih troškova. Zadržite smirenost i pokažite otpornost, ravnoteža i stabilnost su pred vama. Prihvatite vođstvo zvezda i živite u sadašnjem trenutku!

Ljubav

Ako ste sami, sanjarenja o ljubavnom životu će ostati samo sanjarenja – razmislite o tome kakvog partnera želite i kako želite da se osećate u vezi. U partnerskom odnosu preuzmite više odgovornosti za svoja osećanja i svoje ponašanje – ako samo reagujete na partnera, to vam može uvesti u nepotrebne sukobe.

Ova nedelja može doneti neke dublje uvide koji se tiču vašeg emocionalnog života i bliskih odnosa, ali mogući su i nesporazumi sa ljudima iz najbližeg okruženja, koji vas mogu uznemiriti i poljuljati. Potrudite se da jasno komunicirate i pronađete uzroke nerazumevanja i nesporazuma.

Posao

Ako se u prethodnom periodu oslanjali na pomoć kolega, sada je vreme da im vratite uslugu. Dodatni napor koji morate uložiti shvatite kao ulaganje u svoj profesionalni ugled, koji će vam doneti veću popularnost. Do kraja nedelje videćete pozitivne pomake na profesionalnom planu i uveriti se da se trud isplati.

Zdravlje

Ove nedelje možete osetiti posledice neke ranije povrede ili se mogu pojaviti neki problemi koje ste i ranije imali. Mogući bolovi u vratu i leđima i pogoršanje hroničnih problema. Izbegnite svaki napor koji stvara dodatni pritisak i stres za vaše telo – lagane vežbe joge mogu biti vrlo korisne, najbolje uz nadzor instruktora. Razmišljanja o prošlosti mogu izazvati nostalgična osećanja – neki krugovi se zatvaraju, otpustite prošlost i otvorite se za nove faze i procese.

Devica

Možete se osećati iscrpljeno životnim borbama i iskusiti pad energije i životne radosti. Ne prepuštajte se malodušnosti, već organizujte druženje i zabavu sa bliskim ljudima, koja će vam obnoviti energiju i polet. Uključite svoj šarm, da biste se bolje osećali, savetuju zvezde.

Ljubav

Ako ste sami, ne morate tražiti ljubav – vaše srce je puno i vaši najvažniji odnosi su sa sobom, prijateljima i porodicom. Pružite nežnost i razumevanje sebi i bliskim osobama i uživajte u ispunjenosti koju vam to donosi. U partnerskom odnosu morate voditi razgovore (i pregovore) oko granica i prostora koji jedno drugom dajete u vezi – oboma vam je potrebno više jednog ili drugog, čvršće granice, ili više prostora. Uz poštovanje i brigu o međusobnoj dobrobiti možete stvoriti model odnosa koji vam je udobniji i prijatniji. Koristite logiku i analitičko razmišljanje i upravljajte svojim osećanjima (ne dozvolite da sumnja i nesigurnost pregovaraju u vaše ime).

Posao

Profesionalni izazovi ove nedelje mogu staviti na probu vaše kompetencije i profesionalne vrednosti. Savladavanje teškoća vam može doneti napredak u karijeri, višu poziciju na poslu, dostignuće koje će vam omogućiti da ostvarite cilj od koga ste možda već odustali. Dobri izgledi za veću ili dodatnu zaradu – finansijska sreća je uz vas i zvezde podržavaju smele odluke i korake.

Zdravlje

Vi ne zanemarujete svoje zdravlje, ali ako ste nedavno prošli kroz neku krizu, to vam je možda narušilo rutinu i dovelo do aktiviranja nekih loših navika. Potrebna vam je fizička i mentalna detoksikacija, da biste povratili ravnotežu – opuštajte se u kupkama sa eteričnim uljima, meditirajte uz prijatnu muziku. Uklonite iz kuhinje nezdrave namirnice koje vas mame i zamenite ih voćem i orašastim plodovima.

Vaga

Ove nedelje se možete osećati avanturistički i samouvereno – spremni ste da iskoračite van zone komfora i preduzmete neke smele korake na privatnom i poslovnom planu. U ovom periodu možete ostvariti ono što već duže vreme želite, jer imate fokus, rešenost i energiju. Ne pravite pretpostavke, već hrabro krenite u iskustva koja menjaju život, poručuju zvezde.

Ljubav

Radite ono što je ispravno, a ne ono što je lako, savetuju zvezde Vagama koje su same. Vi najbolje znate šta to u ovom trenutku znači za vas. Savet Vagama u partnerskim odnosima je da prodube komunikaciju – potkepite svoje reči delima, koja svedoče o vašim o vašim osećanjima i ostavljaju dublji utisak. To se ne odnosi samo na načine izražavanja ljubavi, već i nezadovoljstva – ako imate potrebu za promenom, preduzmite konkretne korake, da bi vas partner shvatio ozbiljno i da biste pridobili njegovu pažnju za ono što može promeniti i poboljšati vaš odnos.

Pronađite emocionalnu podršku u društvu najbližih, porodice i prijatelja, sa kojima je lako popraviti raspoloženje, posmatrati stvari sa humorom i nasmejati se sopstvenim slabostima i dramama. Cenite postojeće veze u svom životu i ne oklevajte da se povežete sa novim ljudima i proširite krug bliskih i posebnih osoba.

Posao

Dobri poslovni izgledi su pred vama ove nedelje. Ostanite vredni i isrkreni, jer iako vam to ranije nije donosilo posebna priznanja, sada vam sve može biti nadoknađeno. Uspešno ćete završiti projekte, dobiti priznanja od kolega i nadređenih, a vaš ugled među kolegama u vašem profesionalnom krugu će se povećati. Uživajte u zasluženim priznanjima!

Zdravlje

Budite oprezni prilikom vežbanja i svakog većeg napora, jer se možete povrediti – zglobovi i kičma su slaba tačka, pa vodite računa da ne pravite nagle pokrete. Ako radite za računarom, menjajte položaje, češće ustajte, protegnite se i prošetajte po prostoriji, uradite lagane vežbe za opuštanje vrata, ramena, ruku i nogu, kako biste izbegli kočenje i bolove u zglobovima. U večernjim satima opustite se uz dobar film ili knjigu (u najudobnijem položaju koji možete zauzeti), družite se ili pozovite prijatelje telefonom. Smeh i zabava su najbolji lek i najbolja preventiva!

Škorpija

Zvezde vam savetuju da ne odustajete od svojih snova, bilo da se oni tiču ljubavnog ili poslovnog života. Ova nedelja vam može doneti romantična iskustva, novčane izazove i porodične nesuglasice. Ne primajte k srcu nehotične grubosti i pronađite uživanje u malim stvarima.

Ljubav

Vaš imaginarni ljubavnik se neće otelotvoriti iz vaše mašte – prizemljite svoja očekivanja i usidrite se u realnosti, ako ste sami. U partnerskom odnosu, zajednički poduhvati, planovi i odluke osnažiće vašu vezu i probuditi entuzijazam i romantiku.

Ne preuzimajte na sebe rešavanje problema koje mogu uzrokovati članovi porodice – možete posredovati i „sukobljenim stranama“ omogućiti da se bolje razumeju, a dalje pregovaranje prepustite njima. Posvetite se ljudima i aktivnostima koje vam bude topla osećanja i pružaju stabilnost i osećaj pripadnosti.

Posao

Veoma ste zauzeti – na poslovnom planu tenzija je visoka, ulozi još viši, a stvari se odvijaju paralelno i odjednom, zahtevajući vašu punu pažnju i dodatni napor. Sve to može biti vrlo stresno i naporno, ali donosi visoke dobitke, kratkoročno i dugoročno. Uverenje da ćete biti nagrađeni, pomoći će vam da budete produktivniji i efikasniji.

Zdravlje

Ako imate bolove u kostima i zglobovima koji vam otežavaju kretanje i ograničavaju pokrete (ili neke druge probleme) obratite se lekaru, kako biste saznali uzrok tegoba i preduzeli odgovarajuće lečenje. Verovatno vam je potrebna promena načina ishrane i dopuna odgovarajućim suplementima. Ovo je dobra nedelja za odlazak na odmor, najbolje negde gde imate punu uslugu i ne morate ništa da radite. Ako to ne možete, omogućite sebi opuštanje u toploj kupki, idite na masažu i radite sve što vas neguje i relaksira.

Strelac

Vaš oštar um u kombinaciji sa oštrim jezikom mnogo puta vam je pomogao u različitim situacijama, ali ove nedelje ćete možda osetiti da su vam alati „otupeli“ ili da vam nedostaje samopouzdanje. Zvezde vam savetuju da zastoje i nevolje shvatite kao priliku za sticanje iskustva.

Ljubav

Možda sa nekim već neko vreme razmenjujete signale interesovanja, ali ne možete biti sigurni da li neko oseća isto što i vi, dok ga otvoreno ne pitate. Ne produžavajte nedoumicu ako ste sami, odvažite se i preuzmite inicijativu. Ljubavni savet za parove je da se ne ustručavate da vodite teške razgovre i neprijatne razgovore, a ove nedelje mogu biti na redu novčana pitanja. Razgovarajte detaljno o planiranju budžeta i navikama trošenja, bez optuživanja i prozivanja, kako biste mogli da napravite konstruktivne pomake u ovoj oblasti. A kad se složite oko novca, ljubav može procvetati.

Posao

Vaše komunikacione veštine su na vrhuncu i kad prevaziđete oklevanje koje osećate, možete uspešno pregovarati o poboljšanju svog položaja u firmi, ili možete voditi poslovne pregovore sa saradnicima i klijentima. Čim se nađete na „svom terenu“ osetićete da vam se samopouzdanje vraća. Možete profitirati kroz završavanje zadataka na čekanju, kao i kroz pokretanje novih projekata.

Zdravlje

Dobar period za pokretanje nove zdravstvene rutine – ako ste već neko vreme nezadovoljni zbog viška kilograma ili slabe kondicije, ili su vam se pojačali neki hronični problemi, sada je pravi trenutak da započnete dijetu, vežbanje i lečenje. Mogu vam prijati intenzivni treninzi i alternativne metode lečenja, koje odgovaraju vašoj radoznalosti i istraživačkom duhu.

Jarac

Ispunjena nedelja je pred vama i sve se uklapa i usklađuje, tako da ćete imati i poslovni napredak i prijatne porodične momente i skladan ljubavni život. Visok nivo energije vam omogućava da se svemu i svima posvetite sa odgovarajućom pažnjom.

Ljubav

Umesto da se brinete da nikada nikog nećete naći, uložite emocionalnu energiju u druženje i osnaživanje prijateljskih i porodičnih odnosa – ljubav je u vama i svuda oko vas i ne zavisi od drugih, nego od onoga što imate da date, sebi i drugima. U partnerskim odnosima ćete pokazati svoju emocionalnu stabilnost podržavajući partnera i pomažući mu da se osnaži – on možda nije otporan i stabilan kao vi, ali ima svoje snage i vrednosti, a vi mu možete pomoći da ih svesnije i bolje koristi.

Posao

Ako se bavite umetnošću, ili nekim poslom u kome je važna veština ruku, ove nedelje možete imati jedinstvenu priliku da iskažete svoje sposobnosti i ostvarite uspeh koji ste dugo priželjkivali. U svim ostalim profesionalnim oblastima, Jarčevi dobijaju „vetar u leđa“, priliku da se pokažu i da pokrenu velike i značajne promene u svojoj karijeri i svom životu. Ne plašite se da prihvatite izazov, zvezde su na vašoj strani!

Zdravlje

Potreban vam je uredan raspored obroka, bez preskakanja doručka i kasnih večera, da biste izbegli probleme u varenju. Ove nedelje se suzdržite od gurmanskih obroka i prepunih tanjira – smanjite i učestajte porcije i sve će biti u redu. Zvezde savetuju da povedete računa o svom reproduktivnom zdravlju – ako niste odavno išli kod ginekologa, uradite to sada (proverite hormone).

Vodolija

Ove nedelje vam se otvaraju novi horizonti. Ono što ste započeli usput, može postati poduhvat sticanja prihoda sa punim radnim vremenom. Konačno ste iskoračili iz svoje zone komfora i to pokazuje pozitivne rezultate, iako se još uvek osećate haotično. Zvezve vam poručuju da se prihvatite svakog zadatka – ego ne treba da vas spreči da zaprljate ruke!

Ljubav

Život nije uvek pravedan, a vi možda intenzivno osećate tu nepravdu, ako ste sami i svedočite kako neko drugi dobija ono što ste verovali da pripada vama i da vi zaslužujete. Okrenite se nagradama koje ste već osvojili – to je nešto što neko drugi nema – i više cenite ono što imate, savetuju zvezde. Vodolijama koje su u paru, savetuje se da obrate pažnju na emocije, potrebe i želje svog partnera. Ne uzimajte ga zdravo za gotovo, ili prestanite, ako ste to do sada činili. Možete se iznenaditi kad shvatite da ste bili površni i potcenili partnerovu sposobnost i privrženost.

Odbacite beskorisne misli koje vam oduzimaju energiju, blokirajte negativnost i dozvolite da vas moć dobrih namera vodi. Koncentrišite se na suštinske i vitalne stvari, u skladu sa mudrošću kosmičke energije i zvezda koje su na vašoj strani.

Posao

Izbegavajte smetnje koje mogu ometati vaš napredak, pravite kratke pauze, kako biste osvežili energiju i fokus. Očistite svoj um, tražeći smisleno znanje za rast i razvoj. Brinite o sebi, jer tako se neguje uspeh. Prihvatite vođstvo zvezda i krenite napred, pravo kroz prepreke, kao strela. Kada ste usko fokusirani, jasno ciljate i imate snažan zalet, ništa vas ne može zaustaviti. Ne dozvolite da vam sitnice (ili krupnije stvari koje trenutno nisu prioriet) skreću pažnju – time ćete se pozabaviti kasnije, kad postavite strukturu onoga što sada stvarate i postižete.

Zdravlje

Revidirajte ishranu, povećajte unos proteina, napravite plan zdrave ishrane za celu nedelju – a zatim pokušajte da budete dosledni, koliko god je moguće. Možda vam je lakše da prigrlite radikalne promene, nego postepene – uradite tako, ako je to u skladu sa načinom na koji funkcionišete i ako se tako najbolje usklađujete sa promenama. Obnovite energiju odlaskom u prirodu – gledanje zalaska sunca na plaži, na planini, ili bilo gde, pored vode i okruženi zelenilom, ispuniće vam dušu i zagrejati srce.

Ribe

Ove nedelje ćete moći da odmorite od svojih borbi i da budete nežniji prema sebi. Naporno ste radili da biste dospeli tu gde ste i možete da budete ponosni na sebe, da se nagradite i častite. Uradite nešto samo za sebe i samo zbog sebe – zvezde vas uveravaju da to nije sebičnost, već način da iskažete i osnažite svoje samopoštovanje.

Ljubav

Vi ste vredni, zanimljivi, privlačni, pametni, ljubazni, dobri, osećajni, puni razumevanja – i zaslužujete nekog ko vas voli i poštuje zbog toga. Ne prihvatajte ništa manje od onog što zaslužujete, savetuju vam zvezde! Ribama u paru zvezde poručuju da preispitaju svoje izbore, kako bi bolje razumele sebe i dinamiku odnosa. Budite iskreni prema partneru i podelite sa njim svoje spoznaje, čak i ako nisu laskave i pozitivne.

Spustite gard u svim bliskim odnosima – ljudi vas vole i veruju u vas, čak i kad je vama teško da u to poverujete. Dozvolite im da vam priđu i primite njihovu podršku i ljubaznost. Oni samo uzvraćaju ono što vi stalno pružate.

Posao

Ove nedelje ste u svom profesionalnom okruženju primer za sve druge – kako neko može da se nosi sa zahtevima, zadacima i izazovama, ulažući ne samo svoje kompetencije i profesionalnost, već i svoju najdublju strast. Sve što ste postigli, otvara vam mogućnost za dalji napredak. U okviru firme, to može biti transfer na bolje radno mesto (sa većom odgovornošću i samostalnošću), ili širenje posla i udruživanje sa nekim, ukoliko vodite svoj biznis. Finansijski priliv vam potvrđuje da su se vaši napori isplatili i da će nastaviti da vam se isplaćuju.

Zdravlje

Emotivni naboj stvara stres, čak i kada ste srećni i na vrhuncu pozitivnog talasa, što može uzrokovati nesanicu, ali i oslobađanje nakupljene napetosti u prethodnom periodu. Potreban vam je temeljan odmor, a bilo bi dobro i da obavite sve osnovne laboratorijske analize, da biste napravili strategiju za detoksikaciju i mentalnu i fizičku regeneraciju. Opustite se kroz aktivnosti koje vam prijaju – to je možda večernja šetnja parkom, ili solo vožnja bez cilja, neka vas srce vodi.

Pročitajte i ovo: Otkrivamo vam značenja 5 najčešćih snova koje sanjamo

Naslovna fotografija: pexels.com