Prolećni horoskop – šta svaki znak može očekivati ove sezone

Prolećna sezona je počela u znaku Ovna, a nastavlja se u znaku Bika i Blizanaca, donoseći brojne astrološke događaje i uzburkanu energiju. Pročitajte prolećni horoskop i otkrijte astrološka predviđanja za ovu sezonu!

Prolećni horoskop za svaki znak

Ovan

Prolećni horoskop predviđa aktiviranje vaših snaga i jačanje odlučnosti – sa energijom rasta i buđenja, vi ste „svoji na svome“ i spremni ste na svaku akciju. Uz vas je vaša vladajuća planeta Mars (koja boravi u vašem znaku jednom u dve godine), podržavajući uspešan ishod svih vaših vremenskih napora, čak i uz moguća kašnjenja i remećenje planova.

Krajem aprila tokom punog Meseca jačaju mogućnosti za emocionalno isceljenje, što može učvrstiti vaš odnos i doneti novu energiju koja će u maju doživeti ekspanziju.

Bik

Univerzum vam daje još vremena da se pripremite za promene koje neminovno dolaze. Ovog proleća planete se ređaju u vašoj kući sna, duhovnosti i isceljenja, pre nego što se Jupiter sudari sa Uranom u vašem znaku 21. aprila. To je prilika da krenete u odlučnu akciju osvajanja novih oblasti u svom životu. Iskoristite veći deo meseca da se uzemljite i razjasnite svoju viziju, kako biste bili spremni da se maksimalno angažujete, krajem aprila.

Kosmička podrška raste do kraja maja, naročito oko 19. maja, kada se Venera, vaša vladajuća planeta susreće sa Uranom. Usvajanje nežnog pristupa svim vašim aktivnostima može dati pozitivne rezultate. Lekcija ovog proleća je u tome da se fokusirate na svoju unutrašnju kreativnu snagu.

Blizanci

Ovog aprila uravnotežite i proširite svoja prijateljstva i veze – tokom proleća, ključno je da pronađete ravnotežu između uloge lidera i negovanja diplomatskih odnosa. Prirodno ste nadareni da izvučete najbolje iz drugih, a prolećna sezona vam donosi podršku spolja, kako biste razvili sopstvene talente. Krajem aprila, Venera u konjukciji sa Hironom stvara prostor za lečenje u prijateljstvu. Bilo u vašem poslu ili privatnom životu, dok pojačavate energiju drugih, dozvolite im da odražavaju ono najbolje u vama.

Od maja prošle godine Jupiter podstiče vašu duhovnu evoluciju i možda se bavite introspekcijom više nego što želite. Ta energija postepeno jenjava sredinom maja 2024. kada Jupiter ulazi u znak Blizanaca prvi put posle 12 godina. Ovo otvara jednogodišnji prozor ekspanzije koji vas ohrabruje da zatražite resurse koji su vam potrebni u obliku novca i saveznika. Jupiter donosi samopouzdanje, zato verujte da možete pronaći saradnju i podršku svuda oko sebe.

Rak

Ako ponekad osećate kao da vaš trud prolazi nezapaženo, prolećni horoskop vas usmerava u centar pažnje i donosi vam pohvale koje zaslužujete. Vaš saosećajni znak rado pomaže drugima (ili služi na radnom mestu) sa mesta ljubavi, a pomračenje Sunca 8. aprila je označilo početak ciklusa dobijanja priznanja ili sticanja privlačnosti u obliku u kome želite. Međutim, možda ćete morati da promenite brzinu u svom pristupu, da biste se uskladili sa ovom obilnom energijom koja želi da vam vrati ono što ste dosledno ulagali.

Ukoliko imate naviku da zapostavljate sebe da biste ugodili drugima, tokom aprila ćete imati priliku da usvojite novi stav čvrste odlučnosti i poverenja u svoje vrednosti, kako bi ovog puta, drugi izašli u susret vama. Pun Mesec 24. aprila podstiče vas da prihvatite želje svog srca i zauzmete više prostora. U partnerskim ili poslovnim odnosima imajte u vidu da nikome nije potrebno da vi umanjujete sebe – ove sezone postajete potpuniji u svim aspektima.

Lav

Poštovanje pravila donosi vam iznenađujuće nagrade. Planete putuju kroz vašu zonu liderstva i ugleda u aprilu i maju, aktivirajući vašu ambiciju u profesionalnoj sferi. Narednih nekoliko meseci u fokusu je potreba da ostanete disciplinovani i delujete u skladu sa svojom vizijom. Srećom, malo toga vas ometa, zahvaljujući Saturnu, koji stabilizuje kurs u narednih godinu dana.

Mesec maj vas poziva da unesete svoju jedinstvenu kreativnost u svoj rad. Organizujte sastanke u inspirativnom okruženju, podstaknite druge svojom inovativnošću i primerom. Pun Mesec 24. aprila u vašoj zoni samoizražavanja donosi poravnanja u komunikaciji – koristite jasnije i neposrednije izražavanje i gledajte kako se čvorovi raspliću.

Devica

Prolećni horoskop promoviše vaše finansijsko obilje – kako se planete ređaju u vašoj zoni bogatstva i transformacije tokom aprila, postavljaju se pitanja o tome šta želite da ostvarite. Istražite da li podstoje podsvesna uverenja koja blokiraju obilje i blagostanje. Ako sve zvuči pomalo apstraktno, to je zato što pre nego što iskusite drugačiju novčanu realnost, morate u sebi da poverujete da je to moguće i ostvarivo.

Sa početkom maja, energija postaje lakša, a fokus se okreće ka učenju, uživanju i putovanjima (možda na kratke udaljenosti). Neke Device bi ove sezone mogle da promene karijerni put, dok se Jupiter i Uran usklađuju kako bi se iskristalisao vaš osećaj svrhe. Nema potrebe za naglim promenama – slušajte svoje porive, kako biste mogli da ih uskladite i pojačate kroz svoju trenutnu ulogu.

Pročitajte i ovo: Prolećni horoskop – šta svaki znak može očekivati ove sezone

Vaga

Proleće vam donosi poziv da dublje zaronite u svoje odnose. Pomračenje Sunca 8. aprila otvorilo je prozor moćnih promena i transformacije u svim vašim značajnim odnosima. Merkur je retrogradan tokom većeg dela aprila, tako da možete ponovo razmotriti neke odnose i razgovore koje ste vodili, bilo da želite ponovo da uđete u diskusiju, ili ne. Ovo je vreme da koristite svoj glas i zauzmete se za svoje želje i potrebe.

Planete tokom aprlia i maja žele da vas neguju i podrže, a vi morate pristati na to – Venera daje prostor za transformaciju na najdubljem nivou, tako da, ako tokom ove sezone nastupate sa mesta nežnosti prema sebi, izaći ćete sa druge strane osnaženi i spremni. Mars pokreće vaš znak u junu – vaše vreme za akciju uskoro dolazi.

Škorpija

Prolećni horoskop traži da odredite prioritete i strategiju za najbolje rezultate. Sa planetama koje se kreću kroz vašu oblast zdravlja i organizacije, ovo je više od toga da ostanete usmereni ka svojim ciljevima. April vas uči da upotrebite ključan alat koji može promeniti sve oblasti vašeg života – pronicljivost. Održavanje čvrstih granica u vezi sa vašim vremenom, promeniće vaše iskustvo, omogućavajući vam više prostora da provodite vreme sa voljenim osobama i porodicom.

Tokom aprila i maja, položaj planeta osnažuje vašu intuiciju – unutrašnje vođstvo je sa vama – ali ne pokušavajte ništa novo, dok traje retrogradno kretanje Merkura (do 24. aprila). Umesto toga, primetite da li se pojavljuju korisni uvidi kroz snove ili u svakodnevici. Rešenja koja su vam potrebna, mogli biste pronaći na neočekivanim mestima. Pun mesec u vašem znaku 24. aprila, jasno vam pokazuje gde se nalazite.

Strelac

Ovo je vreme da se upustite u potragu za zadovoljstvom. Kako april odmiče, planete se ređaju u vašoj kući kreativnosti i radosti, dajući vam priliku da se izrazite bez rezreve. Poravnanje Jupitera i Urana 21. aprila, moglo bi da podrži vaše ideje i veru u vrednost rizika na poslovnom planu.

Kao znak kojim vlada Jupiter, otkrićete da vam se život odvija na najbolji način kad se povežete sa svojom najdubljom istinom, ili nekim oblikom duhovne prakse. Prolećni horoskop vas podseća da kada sebi dajete slobodu kroz samoizražavanje, takođe oslobađate i druge. Pun Mesec 24. aprila nastupa u vašoj zoni duhovnosti i podsvesti, pa odvojte vrme za rituale uzemljenja i manifestovanja. April i maj vas podsećaju da ste sami sebi najbolji savetnik i oslonac.

Jarac

Imate vremena do kraja godine da izgradite i manifestujete značajne stvari – ovog proleća uživajte u laganom povlačenju u svoj unutrašnji svet i okretanju ka sebi. Venera i Hiorn poravnavaju se u najdbuljem delu vaše natalne karte, pozivajući vas da provodite više vremena sa porodicom i voljenim osobama.

Ako sebi date upravo ono što vam treba ovog aprila, dozvolićete planetama da izglačaju grube ivice iz proteklih devet meseci. Vaša produktivnost će imati koristi od toga“. Mars u vašoj zoni perspektive nastupa 1. maja, što znači da imate priliku da usavršite svoju viziju i osvežite bilo koju teoriju koja bi vas mogla bolje pripremiti kada stvari počnu da se ubrzavaju.

Vodolija

Ne bežite od materijalnih aspekate života ove sezone, Vodolije! Mars i Neptun zajedno u vašoj finansijskoj zoni mogu stvoriti neku vrstu zabune u aprilu, pa sačekajte malo pre nego što pregledate detalje svog bilansa. Kad se magla raščistiti, vratite se i proučite svoju situaciju.

Vreme do kraja aprila najbolje možete iskoristiti za kreativno pisanje, terapiju razgovorom i uključivanje u svoju zajednicu. Prolećni horoskop donosi različite puteve inspiracije i ne morate da birate – u redu je reći DA svemu po malo, pre nego što se nečemu posvetite. To vreme će proteći sa punim Mesecom 24. aprila, kada će se vaše želje iskristalisati i shvatićete gde želite da uložite svoju energiju.

Ribe

Vaša transforamacija, takoreći, preporod, trajaće do kraja maja. Mars, Saturn i Neptun su usklađeni u vašem znaku, podstičući mešovite signale o tome da li da idete napred ili ostanete i još malo poradite na nekim osnovama. Ovo može stvoriti osećaj kontrakcije, koji će, ako mu se prepustite, delovati kao kreativni inkubator! Saturn vam omogućava da polako pređete u novu fazu, ne žureći sa procesom.

I ne brinite ako ne možete jasno da vidite krajnji cilj. Primite nove prilike otvorenog srca i verujte da ste dovedeni do njih – na kraju će se sve složiti. Pomračenje Sunca 8. aprila donosi uvide u vaš odnos sa novcem i podstiče vas da napravite akcioni plan. U međuvremenu, Neptun i Mars se udružuju da uklone zastarele misaone obrasce, koji vas ograničavaju.

Pročitajte i ovo: Energija mesečevih mena i kako da se uskladite sa njom

Naslovna fotografija: pexels.com

Brankica Milošević